Omtumlande dagar i livet…

Hej på er alla från min underbara hemstad Ålesund.

Det är med mycket och extra stor värme jag vaknar på mitt rum och tittar ut över den magiska vyn! Jag tröttnar ALDRIG på detta och vet tyvärr samtidigt att mina landsmän som oftast går här och ser inte hur fantastiskt vackert det är. Man blir som alltid lite “fartsblind” i livet och vet inte att njuta av nuet och det underbara vi får ta del av just när det händer.

Min resa till Stockholm var otroligt effektiv och lyckad, möten med skivbolag, bokningsbolag, träffade vänner, fick sjunga på underbara Nalen och mina underbara vänner.. jag NJUTER och är väldigt glad och stolt över att jag hinner känna efter hur livet smilar mot mig just nu. “Det är de små stunder vi tar som blir av”;) och det är underbart att det finns de som tänker likadant. Jag är väldigt glad för att till exempel Sabina och Mia tar sig tid mitt i allt planerande och åkande för att ge mig 5 minuter och träffas så som vi gjorde i Stockholm på mitt hotel. Ledsen för att jag inte hinner mera men njuter av den tiden det blev.

Dagen idag är vigd åt må bra känslor, skall iväg och äntligen träffa min mamma igen 🙂 för sedan ta kvällen tillsammans med en av mina bästa vänner Alf här på Parken Hotel i Ålesund. Vi skall skåla i Champagne och njuta av finalen i Globen här på mitt rum 🙂 Titta även på vad jag förväntar mig av dagens final här i tidningen poplight som jag har äran av att vara en del av expert panelen i 😉

http://poplight.zitiz.se/artikel/panelen-om-melodifestivalen-2011-danny-och-eric-saade-i-samma-final-wow

Fredagen var väldigt kul, började lite darrigt dock. Se här vad som hände här på bilden. Vi körde endast 100 meter från hotellet innan sopbilen stannade och spärrade vägen i drygt 10 minuter. Tur jag alltid numera är i god tid, och det kan inte vara lett för killarna att jobba med all frustration som de måste möta i sitt jobb när de är tvungen att göra på detta viset.

Med smilet kvar på läppen tog jag mig till terminal 5 på Arlanda och gav med stolthet mitt Eurobonus guldkort som jag trodde skulle visa vägen till Norge. Tjejen från SAS önskade mig som alltid mycket trevligt välkommen men sa de förbjudna orden, jag hittar inte dig på den flighten? Jag gav även bokningsnumret manuellt och hon sa ” det är nog Norwegian på terminal 2″!! Wow.. Med smilet kvar fast lite stelare fick jag bege mig till terminal två. Och slå den ni om ni kan, jag var så bra ute i tid så jag hann med denna underbara frukost på terminal 2 innan flyget till Oslo 🙂

Landade här i Ålesund vid tvåtiden och förberedde mig för kvällens bravader. Har med gitarren och körde även två låter på VIP middagen innan kick off konserten började. Tog mig efter soundcheck på stora arenan till stadions kärna, där VIP middagen skulle vara. I grannrummet hade de minnes stund för en av min äldsta son Stefans vänner som så tragiskt störtade i havet i Florida. Han dog på sin 28 års dag. Mina tankar går till killens pappa och familjen som måste ta sig genom ett av livets mest fruktansvärda ögonblick.. Det blir så otroligt påtagligt att vi måste se till att njuta av livet när det finns. Att vara tvungen att se döden i ögat i så ung ålder är orättvisan personifierad.

Som artist har jag fått äran av att ta del av er smärta många gånger, senast nu i Jakobstad där jag fick träffa underbara Todde som är endast sju år. Han har tittat på Idol hela hösten och har fått cancer. Det att få ta del av andras öden för att försöka ge styrka och lite lättnad i vardagen är en guds gåva tycker jag. Är så glad och stolt över att ni tar kontakt med mig när det är något jag kan göra för er. Det är omtumlande dagar i livet..

Kram och evig tjärlek…

Geir


34 responses to “Omtumlande dagar i livet…

 • Nina

  hEj Geir,
  Tänkte skicka en liten hälsning och säga att Todde kämpar på…det blir Helsingfors nästa vecka och då blir det benmärgstransplantation.
  Är SÅ tacksam du tog dig tid att komma till oss…
  Todde är stolt och vi har ett fint foto på er två i hans rum :).
  Ha det gott!
  kram: Mamma Nina

  Like

 • Sabina Arnell

  Underbara du! Det är vi som ska tacka dig för att DU tog dig tid mitt i allt 🙂 Det gör inget att de blev en kortis, huvudsaken var att få träffa dig 🙂 Den glädjen du sprider är enorm! Jag hoppas vi ses snart igen, du är saknad!

  Kram

  Like

 • Mia

  De är nog mest vi som ska tacka för du hade tid för oss mellan dina alla möten 🙂
  Vi såg dig på tven. Hoppas mina och Sabinas skrik, jubel och applåder hördes ända till bingolotto studion i söndags 😉
  Hörde att du skulle vara i Sthlm och skriva musik, hur länge stannar du här? Har du tid att träffas?

  Stora kramen!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Mia min underbara 🙂

   Ja det var underbart att träffas, och ni fanns faktiskt i studion hos Lotta med 🙂 pratade lite där med andra och underbara ni kom på tal som det ju skall vara 🙂

   Skriket och applåderna följer mig i hjärtat vännen, hoppas vi hinner ses snart..

   Just nu är jag utanför Stockholm på “hemlig ort”. Om det kommer tillfälle så hör jag av mig om resan till stan är igång ok?

   Tjärlek, hälsa där.. 😉

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Är allt fortfarande bra med dig efter de senaste “omtumlande” dagarna… hoppas det?

  Det finns mycket jag skulle vilja kommentera och skriva till dig när jag läser dina fantastiska inlägg. Du BERÖR verkligen och sätter igång mycket tankar och känslor på många av oss som följer din blogg… STOR VÄRME & TJÄRLEK till omtänksamma dig 🙂

  Min helg har också varit lite omtumlande …med både oro och glädje. I fredags fick min mamma en liten hjärtinfarkt och ligger nu på lasarettet… oro 😦 Söndag kväll åkte vår dotter iväg på sin första “egna” utlandsresa… glädje 🙂
  Ja, så är livet …upp-och-ner-känslor!

  STOR GLÄDJE blev det i alla fall igårkväll att få se dig på TV 🙂 🙂
  Hade gärna önskat att du sjungit flera låtar förstås …men du sjöng den så otroligt bra så det räckte långt det också 🙂

  Ha det bra i Stockholm den här veckan och lycka till med låtskrivandet!
  Glöm nu inte att njuta av nuet…

  Kramkram 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen 🙂

   Ja den omtumlande resan pågår faktiskt fortfarande 🙂

   Jag befinner mig på ett otroligt vackert ställe som jag njuter av tillsammans med en god vän och skriver ny musik. Jag återkommer med mera om detta så klart 😉

   Skickar dig all värme och tjärlek underbara du. Måtte allt gå väl med din mamma, det är så olidligt tungt när sådant händer..

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    Godmorgon Geir …och tack så mycket för din omtanke. Min mamma mår mycket bättre nu, så det ska nog gå bra det här…

    Ha en underbar dag min vän i ett soligt Stockholm!
    Stor varm kram & tjärlek till dig 🙂

    Monica

    Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Härligt att läsa att allt har gått bra och att du även haft mycket kul.
  Ålesund ser verkligen otroligt vackert ut, måste man besöka någon gång.

  Ja livet skiftar mellan glädje och sorg. Själv förlorade jag min älskade för ett antal år sedan.
  Man får förståelse för andra människors sorg på ett annat sätt.

  Ha en toppendag och var rädd om dig.

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej underbara Cathy vännen 🙂

   Ålesund är en otroligt vacker stad, med fint väder är det ofattbart.. Med dåligt väder är det trollskt.. En resa i tiden med smaken av Norge 🙂

   Saknaden och sorgen är en del av oss alla. Hoppas du har hittat lugnet i din vännen, och ett sett att leva med den.

   Stor kram och jag önskar dig allt väl vännen min..

   Geir

   Like

 • sussie

  Ja livet kan verkligen vara omtumlande med både skratt och gråt.Just idag är det 5 år sedan min älskade halvbror gick bort i cancer,han var bara 51 år och hade så mycket kvar att göra i livet.Vi var väldigt lika både till utseende och skratt.Han var min klippa i livet,den jag kunde tala med om allting.Och du påminner lite om honom,med din positivitet och kärlek till andra.Därför känns det som attt jag kan skriva till dig när det känns tungt ibland.Tack för att DU finns.All värme och tjärlek till dig Geir!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen,

   ja vi får ta kraften och tjärleken där den finns. Har tänkt mycket på det sista tiden, jag känner mig som jag även skrev här VÄLDIGT hedrar och glad för att ni tar kontakt med mig. Inte bara för glädje, men även för saknad och sorg. En hel del skriver till mig men väljer att inte skriva här, det är ett val som jag totalt respekterar.

   Kram och tjärlek till dig och dina fina Sussie..

   Geir

   Like

   • sussie

    Gomorgon fina Geir.Ja igår var en tung dag,saknaden efter min bror kändes så påtaglig hela dagen,men nu lyser solen och allt känns mycket lättare.
    Jag är så glad att du tar dig tid att skriva tillbaka,jag uppskattar det av hela mitt hjärta.
    Tänk om fler män var som du,då skulle vår värld bli så mycket bättre.
    Du är alltid så omtänksam och god.All tjärlek till dig idag!!

    Like

 • BrasseGirl

  Va fint du skriver, som vanligt, man blir tagen… 😉

  Det låter som du har haft en TOPPEN helg. Norge är så vackert, har dock aldrig varit där, men det står i mina planer. Alla bilder jag sett från Norge ger mig en fridfull känsla, alla berg, havet,så vackert!

  Det var riktig trevligt att få se dig i TV rutan igen, du sjunger som bara du kan, man får rysningar i hela kroppen… Man vill bara höra mer och mer…

  Det är så trist när en person bara försvinner sådär från våra liv, ännu mer jobbigt är det när de är så pass unga, med tragisk död… det där kommer jag aldrig att förstå… Har forlorad min enda bror för 10 år sen, men det känns som igår…det är nånting man måste leva med och överleva, acceptera kommer jag aldrig att göra…men han finns med mig vet jag 🙂 Han var också sångare förresten 😉

  Hoppas du hinner vila nu min idol, innan nästa äventyr som är när??

  Stor kram från en tårögd BrasseGirl

  Like

  • Inger

   Det är precis som du skriver, den där biten med att förstå och acceptera är svår. Man hoppas på något vis att det bara varit en dröm och att man ska vakna och allt är som förr. Kram till dig BrasseGirl.

   Like

   • BrasseGirl

    Hej underbara Inger. Skickar här en stor go varm kram till dig! Det är en dröm vi lever i….vi kommer att träffa de igen när vi “vaknar”, än så länge vakar de över oss… vi har missat en bror, brorson, men vi har fått skyddsänglar… den tanke värmer mig, för den är sann… Ha en underbar måndag Inger, och det är som du skrev, music heals! 😉

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där BrasseGirl,

    det var en väldigt fin tanke vännen, och ett underbart sett att se på livet och döden.

    Jag hoppas du hittar rätt tillfälle att “ta Norge med storm” också, det är ett fantastiskt land med en överväldigande natur och med fint väder är det inte många platser på jorden som är vackrare.

    Den typ av vila jag får njuta av nu är sjukt fin vännen, jag skriver musik tillsammans med en underbar kille och den magi vi njuter av tillsammans är otroligt lugnande för själen 😉

    Extra kram och tjärlek.. till dig min underbara BrasseGirl 😉

    Geir

    Like

   • Inger

    Jag tänker precis likadant. Man har någon med sig som håller litet koll på en – och som skrattar gott åt gamla faster när jag gör bort mig 🙂

    Like

 • Anna

  hej geir! jag hörde från Mia att ni hade träffats! underbart! vill också! 🙂

  Ush, det är hemskt när folk dör ungt. Som Elin gjorde. Det va hemskt! Men ja , alla dör någon gång. Men just när folk dör så ungt som Elin.. 12 år.. och som han.. 28.. det är verkligen sjukt! Hoppas att den lilla killen kommer orka sig igenom cancern! Ush, jag hatar cancer! :/.

  vad bra du va på bingolotto idag 😉 haha. jag blev jätte glad när jag såg dig , och sen se lotta direkt efter, haha. tjärlek! 🙂

  stor kram och tjärlek!

  Like

 • Anna

  gud vad roligt att du träffade på Mia och Sabina. Såg själv att Mia skrev att hon hade träffat dig. Blev riktigt glad för hennes och Sabinas skull. Hoppas själv att man får träffa dig snart! sitter och kollar på bingolotto nu! Shit du sjöng så fint! 🙂 och söta lotta! haha. Jag log hela tiden! 🙂

  som sagt, begravningen för Elin va igår. Fy det va hemskt! särskilt att se hennes klasskompisar och familjen.. men ja. Som sagt , alla kan dö. Tyvärr dog hon i tidig ålder, precis som han som du skrev om! Ush döden är hemsk!

  hoppas vi ses snart Geir!
  kram och tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna vännen 🙂

   ja det var underbart kul att få en liten “fem minutare”.
   Vi alla lever ju med stress på olika sett och för mig är det balsam för själen att i lugn och ro skratta lite tillsammans så som vi gör.

   Det var riktigt kalas att få “svänga sig med Lotta” hon är en fantastisk tjej. Hoppas det lät lika bra som det var kul att vara där, för DET VAR KALAS!! 🙂

   Kram, tjärlek och eftertanke för din vän Elin och hennes familj och vänner..

   Hoppas vi ses snart 🙂

   Geir

   Like

 • Inger

  Sitter här med tårar i ögonen när jag läser vad du skriver – och tänker på min brorson som drunknade. Den här veckan blir det nio år sedan han försvann, på sin pappas födelsedag, och åtta år sedan han hittades. Han var också 28 år. Vad sånt gör med en går inte att förklara i ord. Hela livet stannar och det mesta som förr verkat viktigt slutar spela någon roll över huvud taget. Så mitt råd är alltid: bry er om varandra NU, lev livet nu. Man vet aldrig hur världen ser ut imorgon. Geir, jag har sagt det förr: underskatta aldrig vad du och din musik betyder. Music heals 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Inger vännen,

   är ledsen för er brorson, det är många öden där ute som är liknande och de smärtar nog varenda en för oss alla. Jag klarar fortfarande inte av att hålla tårar borta när öden visas som det gör nu tillexempel i Japan, det är helt enkelt fruktansvärt.

   Varje tragedi tar nog på oss alla på olika sett men det är vår rätt att få sörja på det vis vi själva väljer så jag hoppas ni hittar freden och lugnet efter alla dessa år emn jag vet det är mycket svårt..

   Kram och tjärlek till er..

   Geir

   Like

   • Inger

    Livet går ju vidare, för det mesta är allt som vanligt, men förstås finns det gånger när något påminner litet för mycket och man blir ledsen. Men ju längre tiden går desto mer minns man bara det goda och glömmer allt det hemska. Tjärlek 🙂 ❤

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  det du beskriver nå,det er livet….glede og sorg..
  men man må gi seg selv lov å glede når det er ens tur for det og nyte livets gaver.
  Samtidit må vi alle være tilstede når noen trenger vårt
  hjelp og dele sorgen….og jeg tror nokk at du er en venn som er der…
  Velkommen til gamlelandet og
  takk at du fins.
  Tjærleg fra Oslo
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija,

   ja vi skall alle vere glade for de saker som faller vår vei, på gott og ondt.

   Det var utrolig göy å spille i gamlelandet igjen.

   Nå er jeg i Stockholm å skriver nytt matrial.

   Stor klem til deg vennen,,

   Geir

   Like

 • Liisa

  Kramar till Dig som lever livet fullt ut 🙂 ❤

  Like

 • sussie

  Ja, du hade verkligen turen med dig vad det gällde att hinna fram till olika platser.Och vad gullig du är som brydde dig så mycket om den lille killen,hoppas att han klarar av sin behandling,för cancer är nog det värsta som kan drabba någon.Det är inget man önskar att någon ska få.Vem tror du vinner ikväll i Melodifestivalen?Och så får man inte glömma Bingolotto i morgon kväll.Kommer sitta klistrad hela kvällen för DU är ju med.All,all värme och tjärlek till dig,Geir!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen,

   vet du, jag gissade både ettan och tvåan 🙂

   Hade dock hoppats på Dany. Bingolotto var väldigt kul, hoppas det lät likabra för er som det var roligt för oss..

   Kram, tjärlek..

   Geir

   Like

 • a d r i a n a | anaphoto.

  Hallou.
  Gött att du hade de bra i sthlm, lät som att du har haft det sjukt bra 🙂

  Gud va synd, den där lilla killen, åh hatar cancer! KAN INTE BARA DEN SJUKDOMEN FÅ CANCER och bara dö …?! 😦

  Vi ses snart!
  Kram & tjärlek!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: