Glädjen av att bara finnas till..

Hej på er alla underbara 😉

 

Jag vaknar i lugnet en liten timme utanför Stockholm i ett underbart vackert landskap. Tystnaden här ute med utsikten mot sjön är väldigt inspirerande och värmen växer sig till oanade höjder när jag hör och ser det rika fågellivet, ett säkert tecken på att våren så småningom är här 🙂

 

Resan till Ålesund var väldigt lyckad, även om den lokala tidningen tydligen tyckte att jag sjöng för bra för att det kunde vara äkta. På kultursidan i tidningen stod det att “vokalisten Geir Rönning öppnade showen med 5-6 låtar playback” :)Inte ens detta övertramp får mig att må dåligt på en sådan fantastisk dag som denna. Okunnigheten bland de som skriver om musik och kultur är ett allt för vanligt problem tyvärr men det är vad det är..

 

Efter en fantastisk middag med min oersättliga vän Alf som känner mig bättre än någon annan blev det ett par timmar sömn innan resan till Lotta Engberg och Bingolotto studion i Göteborg. Lotta är som vanligt tjärleken själv, man blir glad bara av att vara i samma stad som Lotta 🙂 Hon är helt enkelt underbar!! Otroligt kul med live band som vet vad de kan och som svänger järnet oavsett vad de ger sig på.. KANON!! Fick besök i studion av en hel del olika vänner och ser man på.. se vem som dyker in och förgyllar våran afton. ALLTID UNDERBART ATT SES 🙂

 

Min alltid lika glada och otroligt goda son Peter körde ända från Trysil i Norge för ett par timmar med pappa, jag är så stolt av dig vännen min!! Du värmer mitt hjärta så oändligt mycket!! Och min godaste godaste Jenny kom tillsammans med Calle som här är fotografen. Tusen tack för att ni kommer och bjuder på er själva så som ni gör. Jag är evig tacksam!

 

Måndag morgon blev det åka iväg väldigt tidigt, men det är vad det är. Hans Fahlén som var huvudgäst i bingolotto, Peter och jag käkade frukost tillsammans innan avfärden till Stockholm och den goda kramen från Peter sitter i fortfarande. Nu är  jag på hemlig ort utanför Stockholm, jag kommer att fortsätta skriva musik här med Maestro och det vi fick till igår lovar väldigt bra för framtiden. Jag njuter till fullo, låter veckan omfamna oss och känner glädjen av att bara finnas till..

 

Stor kram och evig tjärlek till er alla.. Ha en fantastisk vecka 🙂

 

Geir


57 responses to “Glädjen av att bara finnas till..

 • BrasseGirl

  Vilken kärleksfull och fridfull inlägg!

  Det smittar 😉

  Jag är glad att du bara finns till..

  Kramen

  Like

  • Geir Rönning

   Hej min underbara BrasseGirl 😉

   Ja du vännen, saknaden finns och den går hand i hand med tystnaden.
   Tillsammans har de kanske kul men tjärleken och kramen har det ännu bättre 😉
   Så det fridfulla får rå här och skapa ro, och jag är lyckligt lottad som får sällskap från underbara DIG med 🙂 Jag är väldigt glad att du finns vännen 🙂

   Stora kramen..

   Geir

   Like

 • ci

  Att du bara finns gör mycket, i alla fall för mig !

  happyface!

  Like

 • sussie

  Åh tack vad du är snäll,som tycker att jag är en god mor,och visst det försöker jag vara till båda mina barn.Men ibland är det tungt om tex inte min son inte mår så bra.Men du ska veta han har en sån härlig galghumor att man kan skratta ihjäl sig.Och så hälsar han att han ibland känner sig som en kung,ibland alla goa tjejer på sitt korttidsboende.Ha en trevlig kväll.Kraam!!

  Like

  • Geir Rönning

   Så ska det vara vännen 🙂

   Stor kram på er alla..

   Geir

   Like

   • sussie

    Gomorron,hoppas att allt är väl med dig idag.Ska ni fortsätta spela in låtar idag också?
    Ska bli så roligt att få lyssna på din nya skiva sedan.
    Här är det ett grått och kallt väder. Men du lyser ju upp tillvaron som alltid.
    Och kanske,kanske har jag chans att få ett nytt jobb.Jag talar om mer sen om det går bra.Håll tummarna för mig så är du gullig.Kram och tjärlek till dig Geir.

    Like

   • Geir Rönning

    Allt är toppen här i skogen ute vid Värmdö, fantastiskt kul har vi och det ROCKAR!!!

    Stor kram, jag håller tummarna det vet du..

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Hoppas du haft en bra dag i musikens tecken?
  Önskar dig en underbar kväll 🙂

  Nu är det dags för mig och gå hem för kvällen och njuta lite av kvällssolen …sköönt 🙂

  Kramkram!

  Like

 • Adriana Cajani.

  Ya000000!! 😀
  Haha, skitskitskit, jag missade bingolotto i söndag, fråga mig ej varför? Det var ett under att jag missade det …! 😦

  Kan man fortfarande se på TV4PLAY tror du? 🙂
  Ha en aaaaaaaaaaaasbra vecka du med! 🙂
  TJÄRLEK Å ALLLT DEDÄR! 🙂
  Adrianaaa

  Like

 • sussie

  Tack,tack snälla du för den fina låten och som han sjunger min kärlek är oändlig både vad det gäller till min mor och till mina barn.Vad vore mitt liv utan dom tomt och tråkigt.Du kan verkligen hitta tröst när man behöver det.Du är så god och fin ända in i din själ.Än en gång kram och tjärlek!!Och ta hand om dig,vännen.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   många gånger så är det bättre att låta musiken tala 🙂

   Trösten och tjärleken finns där ute bland oss i olika former.
   Jag blev så glad och samtidigt faktiskt ledsen när jag hittade denna rakt i hjärtat låten, för den träffar spiken lite väl hårt men den är underbar ändå 😉

   Kram,

   Geir

   Like

   • sussie

    Ja visst tar den hårt men samtidigt så fin och tydlig med att man aldrig ska sluta älska sina nära och kära.
    Och nu har solen också kommit hit,men vinden är så kall,brr.
    Men dina ord värmer som vanligt.Och min son Tobbe hälsar till dig,han tycker du är en cool kille.Kram och tjärlek till dig!!

    Like

   • Geir Rönning

    Så bra vännen, njut av solen och den goda musiken 🙂

    Hälsa Tobbe att han är kung och han har en väldigt god mamma, men det vet han nog 😉

    Tjärlek..

    Geir

    Like

 • Cathy

  Hej Geir,

  Önskar dig en fantastisk dag 😉

  Kram
  Cathy

  Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  du MÅ ta det som en STOR komplimang at du er så bra
  på senen at det høres som playback 😀 ….
  venter med spenningen hva som kommer ut av deres “hemlige prosektet”.
  Herlig bilde av mine to favorit Rønninger ;D
  Positive tanker og inspirasjonsklem…
  og tjærleg 😀 fra Oslo
  Ps. våren er her 😀

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen 🙂

   Åh, våren smiler i Oslo med? Ja nå er jeg på ett hotell mitt i Stockholm, det er helt sjukt fint där ute. Skall just bege meg ut och njuta lite med en promenad innan vi åker till studion.

   Det var fantastiskt kul att hinna kramas med Peter och gänget i Göteborg, nu skall jag låta tiden få ge mig glädjen av att låta våren ta tag i meg i en kram på morgonen.. En liten tur ut 😉

   Ha det best vennen, hils gamlelandet..

   Geir

   Like

 • Caroline

  Hej Geir!
  Jag hade också gärna varit med mamma och Calle på bingolotto, men jag kunde inte det för jag hade simträning och skola.
  Jag hade inte orkat gå till skolan dagen efter.
  Så vi får ses någon annangång.
  Mamma har köpt biljetter till ni kommer till Nybro, så då ses vi ju.
  Kram Caroline 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Caroline vännen min,

   ja du, jag skulle väldigt gärna ha hunnit träffa dig med vännen. Det blir tyvärr väldigt kort och man hinner knappt kramas, men det är det lilla men väldigt goda vi skall ta hand om och njuta av. Hoppas det blir tillfälle att ta igen det när vi kommer med Rhapsody till Nybro? Man vet aldrig dock, ofta kommer vi sent och åker tidigt. Men jag kämpar för varje kram jag kan få 😉

   Hälsa där, stor kram..

   Geir

   Like

 • Amanda S.

  Hej Geir!
  Tyvärr måste jag bara hålla med dom, ibland sjunger du för bra för att det ska vara sant, haha 😉

  Tyvärr kunde jag inte kolla på hela Bingolotto i söndags, resten av familjen ville hellre se Solsidan ;p Men jag spelade in det och ska titta på det så fort jag får tillfälle!
  Just nu måste jag plugga. Har prov på fredag i skolan, usch!

  Hoppas du får en fortsatt trevlig vecka. Det låter som att den börjat bra iaf! 😉
  Kram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Amanda 🙂

   ha ha, ja jag får väl ta det som ni säger 😉 som en komplimang..

   Vet du, solsidan är helt obetaleligt bra, sjukt bra faktiskt..

   Hoppas det kommer finnas på DVD hela serien sen, jag har missat på tok för mycket av Ove 😉

   Veckan så långt har varit helt sjukt bra så jag skrattar mot solen 🙂

   Ha det bäst vännen,

   stora kramen..

   Geir

   Like

 • Lena

  Hej Geir!

  Körde du med musikbakgrunder i Ålesund så menade de kanske singback? Jag har hört folk blanda ihop singback och playback. Men i ditt fall skulle det inte förvåna mig om det lät för bra för att vara sant, så att de verkligen trodde att det inte var livesång! 😀

  Du lät för j***a bra i Bingolotto för övrigt, ursäkta (den censurerade) svordomen! Och suveränt att du fick köra Boys of Summer med ditt härliga gitarrkomp i Bingolotto Play eller vad det nu hette! Synd bara att ljudet inte var lika bra där, men man kan inte få allt. Det var ju en total bonus att jag överhuvudtaget såg dig i Bingolotto Play, jag hade inte ens hört talas om det programmet före söndagen. 🙂

  Förresten — en helt annan sak. Jag hittade just en intervju med dig på nätet där du berättar att din favoritgitarr var stulen och borta i 7 år, men att du fick tillbaka den. Hur 17 gick det till? Det skulle vara spännande att höra om!

  Tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Lena,

   ja det var med singback bakrund men detta skall en kultur journalist veta skillnad på. Slarvigt helt enkelt. Det är som att säga Zlatan sparkar handboll för en sport journalist 🙂

   Så underbart kul att det lät så bra som du säger. Fick faktiskt samma meddelande från de som kör ljudet i tv, de var väldigt nöjda så det är “all smiles” hela vägen vännen här med 🙂

   Boys of summer är och blir en sommar feeling för mig 😉

   Det är faktiskt just den gitarren som jag spelade på nu i programmet som var borta. Lite för lång story för att ta den här men någon gång kommer den i sin helhet. Glädjen var och är total för att mina goda vän kom tillbaks 🙂

   Kram och tjärlek…’

   ‘Geir

   Like

   • Inger

    *Myser* Jag minns som igår när och var du fick tillbaka gitarren 😉 Men jag ska inte avslöja något, du får berätta historien själv, så blir det mer spännande. Och alla detaljer vet jag inte ens förresten 🙂

    Like

   • Geir Rönning

    Ha ha, ja vännen min.. som du vet så var det i Kärlekens stad den försvann men det var även där den kom tillbaks så livet har sina underbara svängar vi inte alltid förstår men det bjuder jag på 😉

    Kram, detaljerna får komma vid en annan anledning..

    Geir

    Like

 • Inger

  Playback? Fniss :))))) Nå men det är väl den ultimata komplimangen 😉

  Like

 • Anna

  hej världens bästa Geir! 🙂

  håller med dig, man blir glad bara man är i samma stad som lotta. haha! hon är fett härlig, saknar faktiskt henne. Får se om jag pallrar mig till bingolotto nån gång. Jag har ju en timma hem från göteborg och sen blir det ju lite extra, så lite jobbigt eftersom det är skola dagen efter! 😉 så vi får se! synd att jag inte va där i söndags, men jag kollade på dig på tv:n! haha! 😀

  geir haha, nästa gång du kommer till göteborg tycker jag att man kan få träffa dig kanske? haha! 🙂 saknar dig väldigt mycket faktiskt!

  ha det bäst! KRAM OCH TJÄRLEK!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen min 🙂

   Vet du, jag hoppas folk fattar hur bra Lotta är för själen. Hon är väldigt folklig och med rätta har hon blivit populär. Hon har en godhet som jag beundrar, hon är helt enkelt GOD 🙂 så det så!!

   Nästa stopp hoppas jag blir på så sett att man får tid att träffas. Saknar dig med vännen.. Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

 • sussie

  Hej igen,på tal om att finnas till denna vackra vårdag.Vet du, jag har just fått veta att jag nog kommer få ärva en hel del pengar av en avlägsen släkting i USA.
  Kan knappt tro att det är sant.Visste inte att jag hade släkt i USA.
  Var bara tvungen att få dela med mig av glädjen till dig.För du kan ju sprida så mycket glädje till andra.
  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram,kram,vännen min!!

  Like

 • victoria

  Tidningarna kan inte bara inse att du är så grymt bra som du e 😉 Men det låter som du haft en toppen helg! Roligt att även din son kom för att titta på dig. Lycka till med låtskrivandet och allt nu! Själv ska man försöka bli frisk, har vart förkyld i nästan 2veckor och i söndags fick man influensa med…. Usch, smittad av småbröderna! Att missa massa i skolan är inte heller kul menmen, ska försöka få i mig ngt att äta nu iaf 🙂 Ses i sommar! KRAM och tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där underbara Victoria..

   Aj då, har du blivit sjuk? Ja det är nog svårt nu att inte få en släng av detta när nästan alla har mer eller mindre problem med det. Och nog är det värt en släng om man får det av underbara småbröder eller hur 😉 Helgen var toppen vännen, denna veckan har börjat helt magiskt också så man kan inte annat än skratta mot solen 🙂 Hoppas du hittar styrkan att göra det samma. Saknar dig, Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • victoria

    Haha jo faktiskt, jag hade kunnat va hos mamma men min treårige och femårige bror mådde inte bra så direkt jag kom dit å va på mitt rum hör jag den minsta “mamma… jag vill till victoria…” hehe så kunnde inte liksom inte va hos honom, de är underbara! Och jag börjar bli frisk nu så tar mig nog till skolan imorgon iaf 🙂 Saknar dig med!! 😦 tjärlek!

    Like

   • Geir Rönning

    Jag är så övertygad om att du ÄR den perfekta storsyrran vännen..

    Bara så du vet det!!

    Kramen,

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej, min vän!
  Visst är det härligt att bara finnas till, eller hur? STOR glädje att just DU “finns till” 🙂

  Din text full av positiv energi och solen skiner utanför mitt fönster …kan det bli bättre 🙂
  Fortsätt skapa musik-magi i vackert landskap…

  Kramkram!

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Monica vännen 🙂

   Det känns fantastiskt skönt 😉 vaknade just i Stockholm och våren skrattar på riktigt nu. Helt underbart vackert! Nu skall vi njuta mera av magi och kärlek 🙂 hoppas vi kan visa er alla detta snart 🙂 Stor kram och tjärlek..

   Och även en kramkram 😉

   Geir

   Like

 • sussie

  Ja denna underbart vackra vårdag är det helt enkelt härligt att få finnas till.Ska senare idag hälsa på min gamla mor,som bor på ett ädreboende.Hon börjar känna sig så tröt,så trött.Har också lite svårt att uppskatta att man hälsar på henne,man får inte så mycket gensvar tillbaka längre.Gör ont i hjärtat att se henne så trött hela tiden.Men jag får trösta mig med dina lugnande ord.Och du,musikkritiker är allt bra dumma ibland.Ta det med en klackspark.Ha en fin dag,och all tjärlek till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Sussie 🙂

   Vet du vännen, jag är övertygad om att din mamma hör vad du säger även om hon inte ger gensvar på ett sett du förstår. Det smärtar så klart att se våra nära och kära när dom är sjuk men mest av allt är det viktigt att de är i goda händer. Önskar dig och dina en underbar dag att njuta av, solen skiner här jag vaknar nu i Stockholm. Hoppas det blir lika fint för er. Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • sussie

    Gomorron.fina Geir,tack för dina fina ord,men min mor inte sängliggande utan när man pratar med henne så vill hon inte lyssna och tittar på klockan och undrar
    när man ska gå.Hon tycker att hon inte vill ha besök,men jag är ju enda barnet och vill ju vara hos henne så mycket jag bara orkar.Och ja hon blir väldigt väl omhändertagen.Här lyser det ingen sol idag,det ska tydligen bli lite snö här.Tjärlek till dig du underbart fina Geir!!Tack för att DUU finns.

    Like

   • Geir Rönning

    Jag förstår vännen,

    jag är på inget sett utbildat, jag har bara en envishet från födsel av med att ta det goda och låta det regera. Övertygelsen av att det goda skall segra är från mitt hjärta sett på så vis så jag ger det jag kan ge och min tjärlek är total. Att den som man riktar den mot inte är mottaglig är en sak vi inte kan styra. Men det jag vill ge ger jag ändå 🙂

    Tro meg, jag förtår hur svårt det är. Har själv ett komplicerat förhållande till min egen mamma. Det kan ju vara det samma för din mor som det är för min, hon vill helt enkelt inte att jag skall se henne “svag” vilket ju är trams från början till slut.

    Det tog väldigt lång tid innan jag förstod detta, jag har fortfarande svårt att ta det, men min tjärlek är ändå total..

    Här har du en låt och text vännen som kanske kan visa vad jag menar.,. Kolla på text och njut av underbar musik. Hoppas det kan ge dig styrka i din svåra situation..

    Kram och tjärlek..

    Geir

    http://www.tsrocks.com/c/clay_davidson_texts/unconditional.html

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: