Den lilla djävulen på axeln..

Hej på er alla 😉 ja ni, nu undrar ni säkert, vad håller farbror på med nu? Ha ha.. Jo så här är det..

Alla har vi någon gång i livet gjort saker som vi inte borde, inte helt med flit.. det var med “brunost” som barnen säger i Norge. (Det var inte min mening) Det är konstigt men den olustiga känslan borde vi snart fatta vad är..

Jag kom ju hem till Finland nu i helgen efter en väldigt lyckad resa som jag berättat om här redan så nog om den. Har jobbat varje ledig stund med saker jag hänger efter med när jag är tvungen att resa, svårt att kombinera. Varje år lovar jag mig själv att lära tills nästa år men det blir som det blir.. IGEN!!

Det är evigheter sen jag hann gå på teater så när lördagen led mot kväll tog jag kontakt med min goda vän David som jobbar på svenska teatern och frågade om det gick att fixa så jag kunde komma och titta på Cabaret. Det löste sig och jag fick spendera lördagen i väldigt fint sällskap 🙂 Först fick jag njuta av särskilt Riku Eklunds magnefika insats i musikalen men även spana in mina gamla vänners insats (flera var med i Playme, musikalen jag gjorde här i Finland innan Idol i Sverige) Sjukt kul att se och vi hann ta lite god dricka tillsammans innan natten skrek i örat på mig 😉 SOVA!!

Söndagen kom emot mig med ett klart svar, “du hade nog lite väl kul igår” men det var det värt. Skulle gärna vakan utan den lilla vitlöks-rottan i munnen men maten var nått av det bästa jag har ätit så jag kan varmt rekommendera “Trattoria Rivoletto” på Albertsgatan i Helsingfors. Ge kyparn fria händer, med vin och mat. Säg bara om du har allergi så löser han eller hon resten. Det blev vitlökssniglar, Chateaubriand och Tiramasu med passande vin till och njutningen var som sagt TOTAL 🙂 Hela måndag gick åt kontorsarbetet och det är som sagt lagom kul 😉 nästa år SKALL jag göra detta i tid!

Tisdag och onsdag har jag jobbat med kultur, viktiga möten med väldigt mycket och många otroligt viktiga beslut för alla involverade utan att jag kan gå mera i detalj men det avslutades med en inte helt frivillig insats i en sång studio. Det skickas en del mail till mig och jag har inte svarat (har inte haft tid) men där de tog det tysta som ett ja.. Kom väldigt oförberedd till presskonferens och det känns så där. Projektet i sig tycker jag är viktigt och det visste de så det var säkert därför de “tog mitt ja” av ren tystnad. Svårt att backa ur när mitt namn redan cirkulerar i pressen..

Har fått en del hänvändelser från olika länder, vilket ju är kul. Det är förfrågan från Holland om gig i sommar, det kom igår förfrågan om samarbete för en konsert i Luleå till stöd för folket i Japan och jag är så klart positiv till detta. Under våren har jag fått hävändelser från olika projekt i Finland och Sverige med stöd till barncancer fond och projekt i skolans regi för insamling till barnhem i Litauen. Nöden och behovet är stort på många håll på våran underbara planet. Och detta är viktigt att vi tar hand om på bästa möjliga sett.

Det skriver också en del privatpersoner till mig om olika problem som de stöter på i vardagen och jag svarar när och om jag kan. Jag känner mig väldigt hedrad och jag är klart stolt av att ni undrar vad jag tycker. Det finns så klart ingen nyckel som löser alla problem och om den finns så kan jag helt klart berätta att JAG HAR DEN INTE!!

Men det jag har är nått vi alla har men som jag uppfattar inte alla tar sig tid mera på att göra.. Nämligen lystna på magkänslan och INTE PÅ den lilla DJÄVULEN som sitter på axeln.. Varje gång vi stöter på ett problem så dyker olika lösningar upp i skallen som oftast. Men den lilla oro som vi från födsel av har i kroppen “ups akta dig nu, detta är inte bra” hunden bits, katten klöser, det är för högt, hoppa inte.. Allt detta är saker vi alla hör men som vi för ofta skiter i att lystna på. Den som får vår uppmärksamhet är de som ropar högst och det som “kan se bra ut” att göra..

Jag vet att det kommer att se väldigt konstigt ut att jag skriver detta, men det.. SKITER JAG I!! Sanningen kvarstår… Nöden i Litauen blir inte mindre av att katastrofen i Japan är TOTAL! Tiden är vad den är och jag kommer inte hinna med allt och är därför tvungen att välja. Det är inte meningen att vi skall få dåligt samvete för att vi inte hinner stödja allt det goda som andra försöker att göra men jag får det ändå.

Det smärtar mig att veta att mina artistkollegor “blev svåra att nå” när sjukhuset beslutade att inte invitera pressen mera till Astrid Lindgrens barnsjukhus och deras årliga julklapps utdelning som de arrangerar varje år. Jag vet detta för det sa de till oss som var där som tomtar i år. Nöden finns och det är ofta närmare än vad vi tror.. Med detta vill jag avsluta med en förhoppning om att ni stöder insamlingen till Japan. Viktigt bara att vi inte glömmer bort alla andra.. Den lilla djävulen på axeln kommer nog att fortsätta ropa, men jag försöker hinna med magkänslan också 😉

Tjärlek, kramen och den eviga respekten..

Geir


36 responses to “Den lilla djävulen på axeln..

 • BrasseGirl

  Ja, vad ska man säga åt en sån tänkställare inlägg?! Alla andra har sagt det mesta…och jag håller med.

  Du är min IDOL, min FÖREBILD och jag är så stolt över att du är den du är och har dig som vän. Omtänksam med alla, sprider kärlek, stöd och gör så alla tänker till lite extra. Tack för att du finns!!

  Önskar dig och dina en underbar helg goaste Geir Rönning!

  ps. Magkänsla borde vi alla följa…men lilla djävulen är alltid lite mer spännande…

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där min underbara BrasseGirl 🙂

   Så snäll du är, jag tackar ödmjukast och är väldigt stolt av att ha DIG som vän..

   Hälsa “lilla djävulen” från mig, jag känner honom mycket väl 🙂

   Stora kramen, och ha en underbar och fantastisk helg du med..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • Sussie

    Ja Geir,du är en fantastisk man och såå ödmjuk,snäll och generös med känslor.Fler borde ta efter dig,det finns för många “idioter” som bara tänker på sig själva och skiter i andra.TACK för din närvaro till andra människor,jag blir så rörd när jag tänker på hur vilken vacker insida du har.Ta åt dig all beröm du kan få.All respekt och tjärlek till dig min fina vän!!

    Like

   • Geir Rönning

    Tusen tack vännen 🙂

    Stora kramen.. som jag sagt hela tiden, det är ju NI som gör MIG lycklig, med att dela känslorna här hos mig. Hoppas ni fattar det…

    Tjärlek..

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Vill bara önska dig en UNDERBAR och avkopplande helg min vän. Här i Västerås lyser solen STORT …hoppas den lyser på dig och din familj också 🙂

  Kramkram …och tjärlek!
  (Lördagkväll blir det nog HEMLAGAT italienskt …oslagbart, eller hur ;))

  Like

 • sussie

  Hej och godmorgon Geir,ville bara tala om att Tobbe mår mycket bättre idag,men han får för säkerhets skull stanna hemma från jobbet.Hoppas att du mår fint,jag sov som en stock hela natten för jag var så utpumpad både fysiskt och psykiskt.Så nu hoppas jag att det håller sig lugnt ett tag.Samtidigt har jag ju min gamla mamma att tänka på,man blir så kluven åt båda håll.För barnen går ju före allt annat.Ha en jättefin fredag och en bra helg,kram och mycket tjärlek till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej och god morgon vännen,

   jo tack det samma, somnade som en stock och vaknade i lugnets vrå 🙂

   Så bra att Tobbe mår bättre, och självklart bra att ta det extra lugna och ladda extra så att Tobbe blir riktig bra. Måste vara väldigt tungt för honom med när det är sju år (som tur är) sen förra attacken. Inte lett när du har mamma sjuk med, men kämpa på så gott det går vännen.

   Man kan inte göra bättre än sitt bästa.. Enkelt och klart..

   Stor kram, önskar er en fantastisk helg..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Geir Rönning

  En liten extra hälsning till Happyface 🙂

  Du skall känna dig trygg vännen..

  Tjärlek,,

  Geir

  Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Ser att du har haft fullt upp som vanligt 🙂

  Inte alltid lätt att välja vad man ska göra, men det är bra att du har magkänsla vad som är rätt för dig 🙂

  Nöden ute i världen är jätte stor.
  Alla kan hjälpa någon och många kan hjälpa mycket. 🙂

  Ha det så gott 🙂

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej underbara Cathy 😉

   Ja det har varit lite fullt upp men det är kul samtidigt tycker jag :O)

   Sanningens ord, det bästa är att vi gör vad vi kan och försöker hjälpa..

   Ha det bäst vännen, stor kram..

   Geir

   Like

 • Adriana Cajani

  Hejsan Geiran!
  Åh … dina texter berör mig alltid. Känner oftast igen mig i dem … kloka ord från en klok man!

  Aa.. som du sa, alla har någon gång säkert gjort något man ångrar men det får man la leva med, även de bästa kan göra fel så att säga 🙂

  Va kul det låter med lite gig utomlands! 🙂 Väldigt spännande! Och ja … kul att Japan också hamnar med i det, det är så sjukt sorgligt, det som har hänt där … pray for japan alltså!

  Ses snart!
  Krameeeen!
  / A.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Adriana vännen,

   tack snälla du för att du tar dig tid att kolla in och lämna spår 🙂 Det vet du jag uppskattar!! Vi alla har nog gjort bort oss och kommer fortsätta med det 😉 bara vi försöker fixa till och göra det bästa av allt sen, det är det viktiga..

   Vi får se vad som händer med allt som heter gig, det är riktigt kul att de frågar. Inte alltid lika lett att få ihop det men vi försöker 🙂

   Stora kramen och tjärleken..

   Geir

   Like

 • Inger

  Tyvärr har jag länge misstänkt att ganska många ställer upp på välgörenhet bara för att lysa själva och få PR. Det gäller inte enbart artister, utan även andra. Man vill leka helgon en stund så får man bli poppis. Men oavsett vilka motiv man har så är det ändå bra att man gör NÅGOT.

  Det som jag blivit väldigt besviken på under årens lopp är när det kommit fram att t.ex. Unicefs kändisambassadörer levt lyxliv för de pengar som folk samlat in – med lyxhotell, limousiner och hela baletten. Folk som är så rika att de kunde bekostat detta själva utan att alls lida nämnvärt av det. Sådant är inte direkt ägnat att öka folks vilja att skänka pengar – oavsett om dessa ambassadörer samtidigt gjort ett gott arbete. Inte heller blir man glad när man hör att en massa försändelser säljs på svarta börsen istället för att gå till nödställda. Men man måste ändå försöka. NÅGOT kommer väl ändå fram ska vi hoppas.

  Jag väljer att understöda de organisationer jag tror får mest gjort. Vi ser ju att Röda Korset är på plats snabbt överallt i världen där det händer något och de har stor kunskap om vad som behövs i en katastrofsituation. En liten peng från var och en blir stora pengar om vi alla hjälps åt 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hey there Angel eye 🙂

   Ja du, jag vet vad du menar. Och jag är väldigt orolig för att bli uppfattat som en av de artisterna men det är en väldigt svår balansgång. För om man tackar nej så är man “svår” så det är inte lett.

   Det finns tyvärr illa skötta delar av stort sett alla organisationer, även Röda korset. Den högsta chefen i Sverige åkte ju dit för inte så länge sen för att han hade försnillat över 8 millioner om inte jag minns mycket fel, så det svider lite överallt.

   Men än igen, om vi inte försöker så går det ju riktigt åt helvete så vi får inte ge upp. Det goda kommer att segra tills slut, nästan som i Hollywood 😉

   Stor kram, hälsa där…

   Geir

   Like

   • Inger

    Ja tråkigt det där med Röda Kors-chefen, men ändå: där något katastrofalt händer så är RK och Röda Halvmånen snabbt som attan på plats och kavlar upp ärmarna och börjar jobba. Skitsamma fast bomber och granater viner kring öronen. Det faktum att det alltid finns både folk och förnödenheter att ta till talar sitt tydliga språk om att en stor del av hjälpen ändå kommer fram. I de flesta stora organisationer som handskas med mycket pengar är det lätt hänt att frestelsen blir för stor för någon som tror att ingen kommer att märka något. Gäller ju även stat och kommun tyvärr…

    Det är väl det där med yin och yang igen (vin og sang hihi). För varje god människa bör det väl finnas en litet sämre också för att man ska få balans i världsalltet :/ Inget är perfekt. Men man kan ju jobba på att göra det bättre i alla fall 🙂

    Kraaaaaamis från Tjärlekens stad ❤

    Like

   • Geir Rönning

    God morgon där i tjärlekens stad 🙂

    Jo det är precis som du säger vännen..
    Och vi skall så klart inte strunta i problemet med “bocken och havre säcken” som vi säger i Norge, (låt inte bocken vakta havren) men det är ett helt annat problem.

    Vi borde fortsätta hjälpa där hjälpen behövs och det är de stora hjältar som vågar ge sig på arbetet på fältet. Det är de som borde betalas om någon..

    Stora kramen, önskar dig en underbar helg..

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej underbara Geir …är man som DU en god lyssnare och en varm, omtänksam medmänniska så förstår jag att många vill ha din uppmärksamhet. Men det är nästan övermänskligt att du skulle hinna med allt och alla!!! Du ger så oerhört mycket av dig själv till andra …men du måste spara lite till dig själv också 🙂

  Kan ofta känna igen mig själv i dina tankar och funderingar. Jag är (tycker jag själv i alla fall 🙂 en bra lyssnare och tycker om att engagera mig och försöka hjälpa till där jag kan (oftast har man ju svårt att säga nej när det är för en god sak, eller hur)?

  Det händer ju så mycket tråkiga saker just nu ute i världen …svårt att ta till sig hur jobbigt många har det just nu när man själv sitter här lugnt och tryggt vid sin dator …inte klokt egentligen!!! Men kan jag hjälpa till med något “litet” i det stora hela så känns det i alla fall bättre …än att inte bry sig alls!

  Oj, det blev ett långt inlägg från mig den här gången …men jag gillar ju att skiva, som du vet 🙂

  Kul i alla fall att du hade så roligt i lördags 🙂 …visst är italiensk mat fantastiskt gott? Jag älskar att laga mat och gärna italienskt …mums 🙂

  Hoppas din dag blir en BRA dag 🙂
  Kramkram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där Monica,

   ja det är smått som man får dåligt samvete för man har det så bra men det får vi inte få. Det är VIKTIGT att vi har det bra, så får vi hoppas vi kan hjälpa andra att få det likadant eller hur?

   Det skall så lite till för att göra dagen bättre, vi glömmer det bara att det finns de i vår närhet som också kan behöva en kram eller ett litet smil. Det kostar inget att ha en trevligare ton mot/till varan men ändå så segrar stresset för ofta…

   Jag skall försöka ta det lilla lugna som jag själv kallar det, hoppas du kan njuta av dagen och kanske lite “Italienskt” även idag. Jag är som du, jag ÄLSKAR italiensk mat och även vin.

   Stora kramen och tjärleken..

   Geir

   Like

   • Monica

    …jag gillar också vin 🙂 🙂 (helst italienskt förstås).

    Håller med dig, visst är det VIKTIGT att vi får ha det bra …och inte känner dåligt samvete för saker vi kanske inte ens kan göra något åt. Det gäller att njuta av nuet och ta tillvara alla små och stora glädjeämnen OCH försöka sprida glädjen vidare…

    Stor kram och tjärlek tillbaka till dig 🙂
    Bra att du tar det lilla lugna …i alla fall ett tag 🙂
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Underbart Monica, precis som jag 😉

    Stora kramen..

    Geir

    Like

 • victoria

  Hej på dig! Av ngn anledning så har jag efter att läst denna långa, kloka, smarta, bästa text (som alla dina inlägg)hehe, fastnat för det me att du åt sniglar… haha! De e en sån grej man bara fått för sig ska vara riktigt oätbart och heller aldrig kommer våga prova på och verkligen inte tror är gott. Samma sak med sushi som alla säger är gott, men får inte fram hur rå fisk kan vara det 😉

  Iaf, själv sitter man nu på en buss mot den underbara staden stockholm där jag ska spendera resten av veckan med Mia och bara ta en paus från det vanliga. Kommer bli så skönt och kul! 🙂 (6timmars resa e mindre kul)

  Och tillsist, det är sjukt med allt som händer i världen och man inser hur jäkla bra man egentligen har det här! Man kan som du säger inte stödja allt och i ditt fall, måste välja. Man kan inte göra allt men alla kan göra något, eller hur? 🙂

  Ha en toppen fortsättning på veckan nu iaf, tjärlek!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej på dig med Victoria, hoppas din resa går så där underbart bra som du förtjänar?

   Ha ha, jasså, du fastnade för “snigel delen” 😉 Nå, det är inte så tokigt som du tror det är. Jag gör likadant oavsett vart jag är, jag äter det folk äter där jag är, i Ukraina, Rumänien, Kina, USA, “you name it”, jag äter lokalt 🙂 Sushi är fantastiskt gott när det är gott men riktigt illa om du får det fel så välj med vett när du väl försöker 🙂

   Önskar dig och dina fina en fantastisk helg, krama alla från mig ok? Och som du säger, bara vi gör lite så blir det bra till slut..

   Kramen och tjärleken..

   Geir

   Like

 • Sussie

  Hej där,tänk om tiden fick mer tid så att säga.
  Det är alltid en massa saker som ska hinnas med,och man önskar att man hade all tid i världen.
  Men tyvärr så funkar det ju inte alla gånger,man måste kunna slappna av och inte ha en massa järn i elden.
  Så känner jag många gånger att tänk om jag kunde lära mig att ta det lugnt någon gång.
  Men nu har jag tagit mig tid till att skriva till dig min vän.
  Det är en slags avkoppling för mig.Sköt om dig och ha en fortsatt fin dag.Kram och tjärlek från mig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där Sussie vännen,

   det är helt klart så, vi försöker hinna med allt men det är det omöjliga..
   Vi måste vara vän med tiden och inte slå oss själva ihjäl när vi inte hinner med men det är svårt, det erkänner jag. Jag uppskattar att du tar dig tid vännen att skriva och jag känner likadant, det är en sorts avkoppling. Man får “skriva av sig” och det använder jag mycket när jag skriver text och även musik. terapi på hög plan 😉

   Hoppas du får en fantastisk dag du med vännen..

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Sussie

    Du jag glömde skriva förut att vi skulle ha kalas igår för min man.Men tyvärr så blev det inte så min son fick en kramp i går eftermiddag,och det var så jobbigt rent psykiskt.Han blir så fruktansvärt utmattad efteråt så han kan sova i flera timmar.Han inte haft ett anfall på över 7 år.Och jag blir också så mentalt trött och ledsen.Så kalaset får vänta några dagar till,för Tobbe måste vila upp sig ordentligt efter detta.Så det kan man kalla för mental stress,men du han hälsar och säger att du är bäst!!Kram än en gång!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej vännen, snälla ge en extra stor kram till Tobbe..

    Det är HAN som är hjälten, inte jag 🙂

    Tjärlek..

    Geir

    Like

 • Anna

  Geir! 🙂

  haha du har rätt, undrade faktiskt vart du höll hus, men man fattar ju att du har mycket att göra! och jag tycker bara att det är kul :).. ja som sagt alla, tex jag har stött på mycket problem. Som det som hände nyss! Men ja mår bra av att skriva till dig, bara så du vet det! Och det värmer väldigt mycket att du svarar och bryr dig med 🙂 men nu ska jag fortsätta att jobba på lektionen 😉 men hoppas att du mår bra! OCH jag saknar dig! kram o tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Ha ha, hej där du underbara 🙂 Jo jag finns rakt runt hörnet 😉

   Det är bara att slänga iväg några knapp-tryckningar på datorn så är jag där i mån av tid 🙂 Hoppas lektionen blev som den skulle och att eventuella problem nu är löst.

   Jag saknar dig med vännen, stor kram!!

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • Anna

    haha, men vad bra. Ska kolla nästa gång och se om man kan hitta en Geir där då ! 😉

    bara så du vet det så skrev jag och mina 2 kompisar “brev” om hur vi uppfattade måndagen och så ska en av mina kompisars föräldrar gå till polisen och ge den till dom. Och Rektorn har även ringt och snackat med dom. Så det löser sig nog ska du se! Men visst det är sjukt läskigt!

    hoppas vi ses snart! KRAMAR!

    Like

   • Geir Rönning

    God morgon vännen,

    så glad jag blir att ni tog mod till er och gjorde detta. Brevet lättar nog på trycket i hjärtat och det är det ända settet att visa vart ni står. Men jag fattar absolut att det är läskigt att även tänka tanken!!

    Stor kram och grattis vännen 🙂

    Tjärlek och RESPEKT!!

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: