Baltic Jazz :) 10 July ROCK SWINGS!!

Hej på er,

nu framöver kommer jag återkomma lite då och då med information om vårens och sommarens konserter. Det är en hel del jag inte får prata om ännu, men så småningom så lossnar det lite här och var 😉

Det är med extra stor glädje jag kan berätta att mitt första framträdande på Baltic Jazz kommer 10 July i år. Det är en Rock Swings konsert som jag har satt ihop tillsammans med min kapellmästare Janne Maarelaa. Jag gjorde en konsert på den legendariska jazz klubben “Storyville”  i Helsingfors tillsammans med Janne för ett par år sen med låtar från Bon Jovi, Toto, Sinatra och många andra. Konceptet har jag byggt på legenden Paul Anka sina skivor med pärlor från olika rock legender som Nirvana, Pearl Jam och så vidare.

Det att få visa mitt hjärta för rocken på detta viset för jazz publiken och likaså få locka lite rockers till en jazz festival är helt enkelt underbart! Jag har inte haft så många konserter nu senaste tiden i södra Finland och det var absolut på tiden med något nytt. Det värmer därför extra i mitt hjärta att jag skall få komma till Dalsbruk och rocka loss tillsammans med mina vänner. Detta ser jag väldigt mycket fram emot!  Hoppas ni kan komma och njuta tillsammans med oss alla!!

Stora kramen och tjärleken..

Geir

Här följer en link till deras hemsida..

http://www.balticjazz.com/svenska/program-d4.php


33 responses to “Baltic Jazz :) 10 July ROCK SWINGS!!

 • Jennifer

  Jazz är verkligen en musikkultur för sig, men det har sån kraft! Skulle verkligen vilja se dig live! Jag är just nu i Nice Franska rivieran, det var nyss en stor jazzfestival här, och det lockade otroligt mycket folk. Snart är även en av världens största jazzfestivaler i grannstaden till Nice, det heter Antibes, jazzfestivalen heter Juan à Jazz, och den kan jag verkligen rekommendera! Jag själv kommer inte ha så mycket tid över att åka dit och titta då jag läser franska och jobbar på en skola i Nice, men ska göra mitt bästa..

  Like

 • Linda

  Skulle bara berätta att det blev ett rejält lyckat tårtkalas!! 😉 😀
  Kram & Tjärlek!!

  Like

  • Geir Rönning

   Aaaah 😉 Underbart..

   Blev det med samma typ av tårta som jag visade här? 😉

   Kram & tjärlek..

   Geir

   Like

   • Linda

    Nej det blev faktiskt en lite mer “vuxentårta”, eller vad man ska kalla det! 😉 Massa marsipanblommor på och hallonmousse och choklad i! Supergott! Men jag kunde inte låta bli att göra en liten smurf, som jag satte på tårtan, haha!!

    Måste bara få berätta, för jag är så glad hihi! Vår tidning som vi gjorde på praktiken kom ut idag och det har blivit succé!! Kom precis hem från en mässa där vi var och delade ut och fick massa bra respons! 😀 Dock så blev det ett tryckfel så alla rubriker var ihopkluddade och de kom ut till alla 39000(!) prenumeranter… men fick som tur var nya, rätt tryckta till mässan! 😉 Men oj vad kul det var! Har verkligen hittat mitt drömjobb 😀 Hihi!

    Ha det bra!
    Kram och Tjärlek!! 🙂

    Like

   • Geir Rönning

    Så kul vännen att det blev succé 🙂 med tidningen!

    STORT GRATTIS!!

    Nån gång vill jag smaka på marsipan smurf, det låter ju riktigt kalas 😉 ha ha..

    Kram och tjärlek till dig med.. Hörs sen..

    Geir

    Like

   • Linda

    Tack! 😀
    Haha, jag kan nog fixa en liten marsipansmurf till Rhapsody turnén i september, om inte innan! 😉
    Kram & tjärlek!

    Like

   • Geir Rönning

    😉

    Gissa om jag vill ha?

    Ha ha, en Rhapsody smurf?

    UNDERBART!! JAAAAAA TAAACK!!

    Kramen karmen..

    Geir

    Like

 • sussie

  Nej vad hände det förra inlägget bara försvann,men som sagt det skulle vara kul och få höra vad du sjöng på Baltic Jazz när du kommer till Nybro.
  Vädret är hyfsat fint lite blek sol,men tyvärr blir det inte så hela dagen.Senare regn och lite kallare.
  I morgon ska det komma en mäklare och titta på huset och bilda sig en uppfattning om det hela,spännande och höra vad han har att säga.
  Geir du får ha en underbar onsdag,och massor av tjärlek till dig med!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   ja så kan det gå, troligtvis har sidan gjort en “uppdatering” samtidigt som du skrev. Det här hänt mig på andra ställen så det kan vara så..

   Lycka till som sagt med husförsäljningen.

   Tror jag kan locka med mig en låt eller två från Baltic Jazz, skall i varje fall försöka detta. Är bra säker på att Wells tycker lika men det skall ju oxå passa den andra showen så vi får se hur det går!

   Stor kram, ha en fantastisk dag du med vännen..

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej Geir,:)

  Alltid kul och trevligt att läsa dina blogginlägg 🙂

  Hoppas så klart att du får rocka på i Dalsbruk, när det blir dags 🙂
  Du har en fantastisk sångröst. Du kan sjunga allt från rock till vackraste visan. Vilken gåva!

  Önskar dig en härlig dag!

  Kram
  Cathy

  ps. Här har vintern kommit tillbaka, så får väl ändra klockan till vintertid igen 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy vännen min,

   ha ha, ja vi kan nog skruva klockan tillbaks till vintertid här med 🙂 men det är fantastiskt vinterväder här just nu så jag klagar inte..

   Det kommer att bli magi på olika sett med konserten i Dalsbruk,. sommar sol goda vänner och en dags konsert där man kan njuta med familjen.

   Jag älskar att sjunga olika stilar, igår ringde det mig en kille som kom med ett väldigt otippat förslag. Men det får jag ta med lite senare i bloggen, men det är väldigt kul att även musiker med rötterna i helt andra stilar vill samarbeta så jag skrattar mot solen just nu 😉

   Ha en underbar dag vännen..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Monica

  Godmorgon Geir 🙂
  Är allt bra med dig …så här en helt vanlig tisdag? Min känns ganska “vanlig” men din tisdag kanske är helt UNDERRBAR …vem vet 🙂 🙂

  Konserten i Dalsbruk 10 juli verkar vara en riktig höjdargrej, kan inte bli annat än bra i den otroligt fina miljön (jag kollade hemsidan). Förstår att du ser fram emot det. Skulle varit trevligt med en liten tur till grannlandet men just det datumet befinner jag mig i en liten by i södra Frankrike. Vi åker dit med min bror och hans familj och några goda vänner …ska bli helt underbart (har aldrig varit där tidigare).

  Tro det eller ej men jag har heller ALDRIG varit i Italien …trots att jag ÄLSKAR maten och vinet, som du vet 🙂 …men, men…det får bli en annan gång!

  Har du några favoritresemål …skulle vara roligt och veta 🙂

  Har haft glädjen att uppleva många spännande och vackra platser runt om i världen när vi reste runt ett halvår i slutet av 80-talet. Dykning var ett stort intresse på den tiden (numera blir det mest snorkling :)) Vi har gjort många fantastiskt fina dyk på svenska västkusten, men även Barriärrevet utanför Australiens kust …underbart!

  Hoppas din dag blir en BRA dag!
  Kramkram min vän 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där underbara Monica 🙂

   ha ha, ja min tisdag var nästan helt underbar 😉 men inte helt..

   Jag är sen med att svara här för jag sitter fast i möten och kontorsarbete. Så det kreativa får vila lite (jag är inte så kreativ på kontoret 😉

   Södra Frankrike låter ju underbart, det fattas bara lite fin musik från Baltic Jazz sen så skulle du ha det helt toppen eller hur? 😉

   Nej, det blir nog perfekt det vännen..

   Jag har varit i Italien och njutit på riktigt men inte dykt vid Barriärrevet utanför Australien så vi kan “kvitta den” då 😉 men inte helt. Oj vad avundsjuk jag blev-.. Det är nog det STORA DYKET för alla oss som har detta intresset. Men det kommer när det kommer 🙂

   Lycka till med din underbara dag du med vännen..

   Kramen kramen..

   Geir

   Like

   • Monica

    Hej igen underbara DU 🙂
    Hoppas bara att vi får höra dina låtar från Baltic Jazz vid fler tillfällen …jag VET att de kommer att bli fantastiskt bra! Din underbara röst gör alla låtar till guld, tycker jag:)

    Kramis!

    Like

   • Geir Rönning

    Tack underbara du 🙂

    Jag hoppas så jag med..

    Stora kramen..

    Geir

    Like

 • sussie

  Hej Geir,vad synd att jag inte kan komma och lyssna på dig på Baltic Festival,utan jag får vänta till augusti istället.
  Och det ska bli så roligt och få se dig live,plus dom andra också förstås.Idag är vädret upp och ner, ibland snö och ibland sol.Och du, jag fick jobbet som jag sökte,ska börja nästa vecka.Äntligen något att göra och inte bara gå här hemma,är så trött på det nu.
  Du får ha en fin tisdag, och stor,stor kram från mig och en massa tjärlek!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen,

   ja det var jätte synd att du inte kan komma till Baltic Jazz, men jag får se om jag kan ta med mig lite “öron godis” till Sverige turnén från mitt framträdande i Finland. Har pratat med Wells tidigare om att dra liknande låtar så vi får se vad han säger denna gången 😉

   Nu läser jag ditt inlägg här dagen efter du skrev det men här skiner solen helt underbart!! Fantastiskt väder som i och för sig är -4 men solen skrattat bort just det 🙂

   Så UNDERBART KUL ATT DU FICK JOBBET VÄNNEN.. STORT GRATTIS!!!

   Önskar dig en underbar onsdag och all lycka med vad du gör ok?

   Kramen kramen och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Mia

  GEIR RÖNNING 😀

  De va ett tag sen jag skrev till dig nu….
  Hoppas allt är braaa med dig. Själv stormtrivs jag i Stockholm och känner verkligen att jag hör hemma här 🙂
  En utbildning eller ett jobb hade ju inte skadat, men de får bli efter den underbara sommaren 😉

  Men jag har faktiskt en hemsk sak att berätta för dig..
  Jag drömde den värsta mardröm du kan tänka dig. Jag drömde att jag va inne på aftonbladet och såg högst upp på sidan :
  “Geir Rönning har gått bort, de va på tisdagsmorgonen sonen William hittar sin pappa död i sängen”
  Jag bröt ihop helt totalt och ringde till Sabina och va helt hysterisk.
  Sedan när jag vaknade så var jag livrädd, jag grät, mitt hjärta har aldrig dunkat så fort någonsin.
  Jag gick upp och satte på datorn för att se så de inte stämde…Vilken tur att de inte var sant.
  Vet inte riktigt vad jag hade gjort om de var sant… Kunde inte sova resten av natten sen..

  En kompis till mig sa dagen efter att drömmen nog var ett bevis på hur mycket jag saknar dig.. De tror jag också 😦

  Like

  • Geir Rönning

   Men oj da Mia vännen.. Det var värst vilken mardröm du har haft!!!

   Jag ryser även jag.. men jag VET JAG ÄR VAKEN 😉 Mest av allt hoppas jag så klart att inte mina barn skall behöva se mig i ett sådant tillstånd, även om de skulle vara stora. Jag hittade min egen pappa vid två olika tillfällen när han inte var som han skulle och knappt andades mera, Det är inget för ett barn att minnas..

   Men nu var det bara en dröm vännen, som tur är 🙂

   En dröm som dock lever är underbara Stockholm, min favorit stad så jag fattar att du tycker om att vara där 😉 hoppas du även hittar arbete eller det du vill göra helt enkelt.

   Saknaden är stor här med vännen, vi får se till att ses snart!!

   Kram & tjärlek..

   Geir

   Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Konsertten høres veldig kult 😀 ,
  håper at jeg er i Finland da…høres ut som en av de eventene man MÅ bare delta….Finsk sommer.. :)og bra musikk… 😀
  Begynner ny jobb på fredag og må “forhandle” ferie tidspunkt etter det…
  har jobbet helgen som “f..” for å kunne slutte med godt sanvitet 🙂
  Leste denne bloggen på engelsk å må si at oversettelsen var litt undelig 😉
  Du skulle kanske sjekke det ut..
  håper at vi sees og hørs,
  kos deg videre med våren :D,sommeren kommer..
  stor klem fra Oslo
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Reija vännen,

   det skulle vara kalas om du fanns i gamlelandet då 😉

   Det kommer att bli väldigt speciellt för mig personligen, jag är stor fan av det att framföra musiken på detta udda sett. Låtarna är ju låtarna, men det tillkommer så mycket när man gör en riktig djup analys och gör om det hela efter eget hjärta 🙂

   Lycka till med nya jobbet och så klart med att få den semester som du skulle behöva 😉

   Visste inte att det går att läsa på annat språk än vad som jag skriver, ber min webmaster titta på detta vid tillfälle 🙂

   Stora kramen njut av våren och SOMMAREN som kommer snart? 😉

   Geir

   Like

 • Anna

  åh vad kul 😀 hoppas vi ses mycket i sommar och vår då! Och sen kan du ju ta en tripp till Italien och sjunga för mig när jag är där ? eller ? 😀 haha

  mina två kompisar ska till das polis imon. Dom ville visst inte snacka med mig! haha.. eftersom jag inte blev anmäld..! Hoppas verkligen att dom tror mina kompisar! Vi är så oskyldiga man kan bli ju! 😮

  KRAMAR

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   ja du.. KLART vi skall ses 😉 Jag verkligen hoppas OCH tror det!! Men vi har Italien som plan B 😉

   Det ända rätta är att säga sanningen, det riktigt för djävliga är att inte bli trott. Tyvärr har jag varit med om det jag med, man berättar sanningen och omgivningen tror annat. Det är vad det är, men lilla hjärtat skall slå för sanningens skuld. Inte kul att vare sig bli millionär eller hjälte på annan väg än sanningens..

   Stora kramen, hoppas allt går bra..

   Geir

   Like

   • Anna

    det va som en sten som föll från bröstet när min kompis ringde upp mig och berätta att dom tagit bort deras anmälningar! Det måste jag säga! Hoppas att det är slut nu! Haha, visst det skulle ju va gött för oss (!) och alla andra om killarna åkte fast men jag orkar bara inte med om att få vara vittne och skit! :s he he..

    hoppas vi ses snart! Innan jag åker till italien 😉 haha! kramar

    Like

   • Geir Rönning

    Hej vännen,

    ja det bästa är nog att de åker dit men det kan de och kommer de att fixa själva.
    Om inte, så hör säkert polisen av sig och ber er vittna. Jag tror personligen att ni slipper göra det för killarna kommer klanta till det själva tyvärr..

    Ses innan Italien ;O)

    Kramen kramen,

    Geir

    Like

 • Geir Rönning

  Yes my dear Happyface 🙂

  Hoppas du har chans att se ett sådant gig för det är MYCKET speciellt 😉

  Kramen kramen..

  Geir

  Like

 • ci

  Det där låter toppen, ser fram emot det sjukt mycket 🙂

  Hoppas det går toppen med allt, så ses vi snart 🙂

  happyface!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: