Den osäkra säkerheten..

Hej på er och ja.. ni får kramen redan nu  🙂

Den STORA KRAMEN för att ni kanske skulle behöva den? Men kanske ÄNNU MERA för att JAG vill ha en 😉 ha ha..

Sitter just nu och gör en massa tråkigt kontorsarbete, mitt företags bokavslut måste in precis som alla år men i år är det ändå väldigt speciellt. Varje kvitto är så klart viktigt men i år är det enormt många underbara minnen som dyker upp när jag nu sitter och går igenom varje detalj så som jag alltid gör denna tiden av året.

Vilket fantastiskt år 2010 var för mig personligen. Helt otroligt bra! Jag har berättat förut om min roll som Zettermann i musikalen Playme här i Helsingfors, men inte om den dubbel roll jag var tvungen att “spela” överför mina underbara kollegor samtidigt som jag smög iväg till Stockholm under sista veckan vi höll på i maj och kvalade in till svenska Idol. Känslan av total GLÄDJE som jag ville SKRIKA UT när jag fick veta att jag fick guldbiljett men fick inget säga.. Jobbade i studio med Robert Wells kvällen innan jag skulle till tv och sjunga men kunde inte berätta även för det underbara gänget i studion varför jag inte kunde stanna “halva natten och lägga kör” Om ni minns så hade jag “ingen röst” och var tvungen att byta låt på min audition. Jag sjöng “Ain’t no love, in the heart of the city” i stället för “Your the voice” men det blev ju bra ändå 😉

Alla vänner under sommaren som ville veta vad jag nu skulle göra när pjäsen på svenska teatern var över. “Men du hade ju huvudrollen, du får säkert erbjudanden nu?” där man inte kunde berätta att JAAAA JAG ÄR MED I IDOOOOOL 🙂 Och så småningom den lilla ovännen vi alla har runt hörnet.. den osäkra säkerheten..

Har jag gjort det jag skall och borde göra, kommer det att gå bra? Kommer jag att bli skjuten av mina kollegor från höger och vänster som jag redan har arbetat med? När väl den stora nyheten kom och jag fick säga och jag var med i tv 4 och INTE FICK TACKA JA TILL JOBB!! Jag som redan hade arbetat upp ett rykte och en marknad för mitt eget namn blev helt enkelt ställd i “off-side” eller “Karantän” av tv producenten och produktionen för nu var jag “deras” i oändlig framtid.. Som familj far var just det faktiskt djävligt jobbigt att inte få arbeta och förtjäna pengar.

Det kan jag säga med handen på hjärtat, det ni kommer överens om muntligt när ni väljer att vara med i tv borde ni alla få skriftligt och sen be en jurist bedöma och väldigt noga gå igenom på alla håll och kanter. Det som  var “det blir nog inga problem, vi löser det under vägen” innan man skrev på pappret blev tvärt “NEJ!!!”  lite mera än en vecka efter jag skrev på. Naiv har jag alltid varit och kommer alltid att vara. Ingen har gjort nått fel innan jag är tvungen att svälja felet på tvären utan vatten, och DÅ…. får de en chans till att rätta till det eventuella felet om dom nu har gjort ett..

Jag är säker på att jag skulle göra samma sak i år igen om jag fick!! Bara så ni vet. Så det här är inget klagobrev på nått vis.. Det är nog mera en hyllest till den OSÄKRA SÄKERHETEN och en varning.. Gör inte som jag… LEK INTE MED DEN OSÄKRA SÄKERHETEN. För då kan det hända att ni…

Får vara med i världens mest underbara tv produktion och sjunga det hjärtat vill sjunga framför drygt 1,5 millioner tv tittare varje vecka (under den perioden jag var med) eller alla fantastiska morgon promenader innan dagen ens hade börjat och de andra Idolerna knappt hade lagt sig 😉 för inte att prata om alla otroliga möten med underbara mänskor som andas IDOL hela året om. Eller alla otroligt roliga underbara sponsor event man är “tvungen att göra” och bara en sådan sak att träffa “Adam, Gry och Anders” eller alla de andra otroligt proffsiga radio, tv och tidnings journalister man “måste ta itu med” under resan.. Men mest av allt alla nya underbara vänner ni kommer att hitta bland de andra som söker till Idol.

Nej vet ni vad.. släng nu den OSÄKRA SÄKERHETEN och sök till världens mest underbara resa.. Jag ångrar inte ett skit 😉 Ta chansen och sök lyckan där ni tror ni kan hitta den, om det är IDOL, CIRKUS, DANS, HOCKEY eller vad fan som helst så gör nått åt det.. Ta tag i drömmen och försök att få tag i den.

Puss och kram på er alla och ha en FANTASTISK HELG!!

Den STORA Kramen, Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


43 responses to “Den osäkra säkerheten..

 • Adriana Cajani

  Hej Geiran.

  Åh .. ännu en text som kan sitta och fundera på, dina texter är alltid så himla inspirerande eller ja, hela du är det, på sättet du är!

  Är så himla glad att du tog chansen att söka till Idol, att vi ens fått lära känna dig är bara WAOOOOOW! 😀 Konstigt att jag inte ens vetat vem du var imed att du tävlade i Eurovision och ändå har jag alltid sett det… men iallafall, FETETACK FÖR ATT VI FÅR FÖLJA DIG & DIN MUSIK! 😀 och inte minst att få lära känna dig, du är såååååååååhär BÄÄÄÄÄST! 🙂

  Rock on!! Du är värd detta! 🙂
  /A

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där underbara Adriana.. 🙂

   Vet du, jag har just gått igenom 10 av årets vinnare från Eurovisionen. En av Europas största ESC tidningar har gett mig äran av att skriva om alla bidrag i år tillsammans med 3 andra vinnare från olika länder i Europa.

   En riktig stor ära och jag gissar att du skulle tycka om detta jobbet du med 🙂 En del riktigt bra låtar, jag återkommer med mera i en egen blogg om detta när vi närmar oss den stora finalen i Tyskland 🙂

   Tusen tack för att du tar dig tid som vanligt vännen..

   Kramen kramen och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Adriana Cajani

    Hejsan 🙂

    Ooh!! 😀 I want to seeeeeeee it! 🙂 Själv har jag bara en favorit i år och det är ENGLAND! 🙂 Blue – I can, riktigt bra låt tycker jag iaf 🙂

    Klart jag gillar/kommer gilla det, för du vet la att jag älskar allt du gör, haha 😀 Menmen, hojta till när du kan skicka bloggen 😀

    Kram! / A

    Like

 • sussie

  Hej Geir,nu är vi hemma från drilltävlingen och tyvärr det räckte inte riktigt till en medalj.Men dom kom på en hedrande 5:e plats,och det är inte fy skam.Jag är så stolt att det gick bra i allafall.Mindre bra gick det för en annan tjej från Nybro som fick drillstaven mitt i pannan och fick åka upp till lasarettet och sy några stygn.För drillstavarna är väldigt hårda.
  Du får ha en bra fortsättning på söndagen,och en stor kram till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Oj då.. det lät så där det som hände den andra tjejen..

   Men jag får GRATTA med en väldigt bra 5e plats då, STOR KRAM TILL ER BÅDA!!

   Ha det bäst vännen.. hälsa där..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • sussie

  Hej igen,på tal om drömmar.
  I morgon söndag går en dröm i uppfyllelse för min dotter Sara ska tävla i Riksmästerskapen i drill här i Kalmar.

  Hon har varit och tränat nu på fm.i ca 3 timmar.

  Så hon är så nervös för det är andra tävlingen hon är med på,men denna är mycket viktigare.

  För om hennes grupp vinner så går dom vidare till SM.

  Så vi ska in hela familjen imorgon och heja fram henne och dom andra,och jag tror att dom har en stor chans att ta hem en medalj.

  Sara är så ambitiös och målinriktad med det hon tar sig för.
  Hon är världens goaste och finaste tjej,månar mycket om att andra ska ha det bra.

  Jag älskar henne såå mycket,så snälla tänk lite på henne imorgon och håll tummarna att det går bra.

  Kraam och tjärlek från mig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen,

   ah så kul!! Inget är så viktigt så att man skall ta ut sorgen i förskott. Oavsett vad man skall göra så gör det 110 % med hjärtat så bär det så långt som det kan gå. Jag förstår att det känns “viktigt” även för dig, jag LOVAR att jag tänker på henne. Skriv och berätta sen hur det gick ok?

   Ta dig snälla tiden att ge henne en kram och hälsa från mig ok? Hon kanske inte vet vem jag är men en kram bär många vingar så det kan bli det lilla lugna för henne på rätt ställe 🙂

   Stor kram och som sagt, lycka till även från mig!!

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • sussie

    Självklart ska jag krama henne från dig.Tack för att du bryr dig och jag lovar att berätta hur det gick.

    Dina ord värmer mycket både för mig och henne.

    Ha nu en trevlig kväll och sköt om dig och dina kära.
    KRAAM och TJÄRLEK till dig Geir.

    Like

   • Geir Rönning

    Så bra vännen, ser fram emot att höra hur det gick..

    Stor kram,

    Geir

    Like

 • Amanda S.

  Hejsan Geir!

  Säger som dom andra. Är sjukt glad över att du tog steget och sökte till Idol! Är glad att alla ni Idoler sökte just iår, annars hade det ju inte blivit samma Idol 2010 och jag hade inte fått möjligheten att “lära känna” er alla. Båda genom TV-rutan och liksom i verkligheten.

  Skulle också behöva en stor kram ibland, vet hur det känns. Så just däför skickar jag en BAMSEKRAM till dej just nu.

  Ha det bra, och trevlig helg!
  Tjärlek<3

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Amanda vännen,

   ja det har varit en fantastisk resa hela vägen fram tills idag. Jag hoppas och önskar verkligen att vi får ett lika underbart gäng i årets Idol som ni nu kan söka till. Det är lite därför jag skrev vad jag skrev och jag hoppas jag kan sporra er att våga försöka.

   Jag skriver även lite på Idol live sidan fortfarande och där var det en tjej “Rebecca” som tackade mig och sa hon kommer att våga nu då jag gav henne en extra “kick” 🙂

   För mig är inte det viktiga att man lyckas, men att man med hela hjärtat försöker!

   Har du en dröm vännen, så ta den. Vi som är Idoler 2010 har ju fått njuta av den dröm som en del av er har, nämligen det att träffas och skratta tillsammans.

   Spelar ingen roll vad drömmen är, men ta tag i den..

   Tjärlek.. ha en fantastisk helg vännen..

   Geir

   Like

   • Amanda S.

    Hej Geir!

    Ja precis. Det får vi hoppas, tror dock att det blir svårt att få tag på ett lika underbart gäng som ni var..

    Att ha inspirerat nån till att söka till Idol och försöka förverkliga sin dröm måste kännas stort 😉
    Kan säga samma sak, blir bara mer och mer sugen på att söka varje år. Dock fortfarande för ung, menmen. Nån gång kanske?

    Goda råd Geir, kan inte säga mer än att jag håller med dej där.

    Åh, nu spelas Dreaming People på radion också! 😀
    Kram!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Amanda,

    ja du, dom får nått att leva upp till men så skall det ju vara 🙂 Dessutom är det ju just det att vara sig själv som är det viktiga och det ända som en artist kommer att överleva på i längden. De som ger sig ut för att vara annat än vad de är dör rätt så snabbt.

    Det att du “känner lite på” känslan av att kanske gå in i Idol är bra, för det är samtidigt en häx-jakt via media och det borde alla vara medveten om innan man beger sig på detta “lilla monster” 🙂 Men åter igen, jag personligen ångrar INTE!!

    Vännen, tiden flyr och vi med den. Ta det lilla lugna och du hittar din egen “Dreaming people” på rätt ställe 🙂 med eller utan Idol…

    Stora kramen..

    Geir

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir minvenn og min Idol ;D,
  Den STØRSTE KLEM til deg 😀 og takk at du gir
  oss andre litt mere “guts” å går ut i livet å
  endre vår farger kanske litt lysere 🙂
  Alle best til deg,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei min underbara Reija 🙂

   Jeg sender deg den störste mulige klemmen din vei, håper du kan nyte av en fantstisk helg i mitt gamle hjemland. Må solen skinne extra på din vei vennen, stor stolt klem fra ditt gamle hjemland 🙂

   “All the Best back at you” 😉

   Geir

   Like

 • Liisa

  Är så lycklig över attt Du tog steget och sökte till Idol ❤ Visste inte vem du var innan jag såg dig där 😉 Nu älskar jag din fantastiska röst och musikalitet. Du är en helt fantastiskt omtänksam och kärleksfull person. När man är här på din blogg så lyser det igenom överallt ❤ Hoppas du nu får en härlig helg med mycket tjärlek 😉 Snart kommer jag nog vara på elitseriematcher och då kanske jag kan få höra dig sjunga nationalsången ;)Många stora kramar !!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Liisa vännen 🙂

   hoppas och tror att vi kommer att ses snart? Om det är elitserien eller någon annan stans spelar inte så stor roll, bara kramen kommer ok?

   Ha det bäst vännen, och krama den som förtjänar det även från mig ok? 🙂

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Anna

  åh underbara Geir! 🙂 det är så härligt att du skrev detta just nu, eftersom jag idag befann mig i studion i skolan. ÄLSKAR att vara där! Känner mig så hemma. Vare sig jag sitter vid pianot och spelar, sitter vid mixerbordet och mixar eller bara sitter i soffan och ja säger en massa aprilskämt (HEHE) så kände jag att det va stället jag älskade att vara på 😉 haha. det skulle va fett att få jobba i en studio på riktigt faktiskt! 😉

  igår va jag och mia och träffa daniel. Det är fett vad man saknat honom och er andra med såklart. Haha! “har ni träffat geir något på sistone då?” haha, nej seriöst jag måste träffa dig snart punkt slut! så är det bara! 🙂

  ha det bäst så skickar jag en stooooooooooooooor bamse kram till dig! 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna my ROCK QUEEN 🙂

   Ha ha, ja du det är som du vet.. Det ligger i blodet och man kan inget göra :O)
   Man MÅSTE spela, njuta, mixa, lyssna och helt enkelt ANDAS musik!!

   Jag är bra säker på att du kommer att stanna där du nu är, i musikens underbara värld. Man märker det på dig och jag hoppas och tror jag har rätt!!

   Hälsa Mia och gänget, var Daniel lika snygg som förut? Ha ha,

   kramen kramen.. Och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Anna

    åh vad glad jag blir nu! haha.. nu vill jag ju kämpa ännu mer för det! 🙂 jag ska bli nya Wells! haha.. då måste jag spela mycket 😉

    hahah, daniel är ALLTID snygg (A) till och med så snygg att jag inte kunde säga ett skit till honom. He he 😉

    kram och tjärlek!

    Like

   • Geir Rönning

    Ha ha, åkte du så långt för att inte få fram ett ljud vännen ;)?
    Du är väl för god.. Och ja.. om du skall bli nya Wells så får du ligga i ordentligt 🙂

    Men det är absolut inte en illa vald förebild 😉

    Stora kramen och tjärlek..

    Geir

    Like

   • Anna

    haahahaha! jamen visst jag sa väl LITE :$ haha. stod bara mest och skratta faktiskt! 😉 mia hon snacka ju så fint åt mig :’)

    haha, ja jag vet 😉 men det skulle va feeeett!

    kram och tjärlek!

    Like

 • Inger

  Just så, tack bara, nu började “Non, je ne regrette rien” med Edith Piaf surra på i huvet på mig, undrar just varför 😉 Kanske du tar upp den i repertoaren 😀 Stor kram, drunkna inte i pappren nu… Var har vi snorklarna som Jenny fixat för dessa tillfällen? 😉 Tjärlek ❤

  Like

 • sussie

  Tack för att du sökte till Idol,för du har lämnat ett stort avtryck bland många människor.Du har en underbar röst,generositet,ödmjukhet och ett stort och varmt hjärta,som är så lätt att ta till sig.Man blir alldeles varm inombords av den fina person du är.Tack för att du finns,och dröm din dröm,så ska jag försöka följa min.Jag hoppas att mitt nya jobb ska bli toppenbra.Ha en fin och underbar helg,du underbare Geir.All tjärlek och respekt till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen,

   det värmer mitt hjärta oändligt mycket alla de vackra ord ni skriver till mig. Och som jag har sagt till dig förut vännen, det känns underbart att du har tagit dig tid att vara här med mig så mycket som du gör.

   Jag hoppas du lyckas med ditt nya jobb, stora kramen och tjärleken..

   Geir

   Like

 • Jimmy Westerlund

  Bra Geir. Och kramen far du tibaks redan nu.

  Fan va skont att d e nagon som faktiskt har RIKTIGA balls i d dar Suomi landet och inte bara plastik kulor.

  svenska folkpartiet vet ja fan med men… d hor inte hit 🙂

  fran mej till dej annu om dimensionen av drommar och storhet som bara kan komma fran inuti:

  No one can know the potential,
  Of a life that is committed to win;
  With courage – the challenge it faces,
  To achieve great success in the end!
  So, explore the Dimension of Greatness,
  And believe that the world CAN be won;
  By a mind that is fully committed,
  KNOWING the task can be done!
  Your world has no place for the skeptic,
  No room for the DOUBTER to stand;
  To weaken your firm resolution
  That you CAN EXCEL in this land!
  We must have VISION TO SEE our potential,
  And FAITH TO BELIEVE that we can;
  Then COURAGE TO ACT with conviction,
  To become what GOD MEANT us to be!
  So, possess the strength and the courage,
  To conquer WHATEVER you choose;
  It’s the person WHO NEVER GETS STARTED,
  That is destined FOREVER to lose!

  Jag alskar dina 4 dimensioner och sluta inte va sa rak som du ar. Tuff, snall, galen, driven, laddad, viljestark, begavad, kravande men odmjuk. RAK vad an det galler. Helt enkelt en operfekt manniska som gud skapade oss, men stralande ljuvlig i blomning! Saker i osakerheten!

  Whatever it takes to get it done….. Let’s just fuckin’ do it.

  Tack, ja far en kick av din installning.

  Nu maste jag sova, lang dag i studion imorgon. Hor av dej nar du dyker upp har i LA nasta gang.

  Jimbo.

  Like

  • Geir Rönning

   Ha ha, hej där min “partner in crime” 🙂

   Fan så kul att höra från dig amigo! Jag håller med dig, svenska folkpartiet hör inte hit 🙂 En GRYM text full av sanningar du levererar min vän, är det din egen??

   Lycka till med ditt görande i “drömmarnas dal” min vän, hoppas jag kan komma en sväng över till dig och skapa lite mera magi tillsammans snart.

   Hälsa L.A. Jag saknar er båda grymt mycket!!

   Tjärlek..

   Geiron what ever it takes 😉

   Like

 • BrasseGirl

  Hej min IDOL!

  Kul att läsa om bakgrunden i det hela, hur lyckades du hålla det hemligt?!! Det kan inte varit lätt.

  Jag har varit Idol freak i alla år har jag hört, men har aldrig riktig fastnat för en enda idol som i år. Vad kan det bero på? Berätta! 😉 Din karisma, mäktiga röst som berör oss alla så otroligt mycket, din närvaro, din goa personlighet, med mera…jusste ja, otroligt duktig på att skriva!!! Me like!

  Så TACK för att du inte lät den osäkra ta över. Ditt sätt att se på livet har gjort mig till en hel annan människa.Och det tackar jag dig för. BrasseGirl ler mot solen sen september, och gissa, solen ler tillbaks!! Haha, kommer aldrig att glöma när du skrev det till mig på Idol blogget. Att några få ord kan ha en sån stor inflytelse, det är bara underbar!

  Önskar dig och din familj en underbar helg med goaste Geir, själv ska jag jobba som Bartender ikväll, jag är en ren naturbegåvning har jag hört. Riktig bra för Pub-ägarna, men inte för de som hamnar hos mig, mooohaahaa.

  Och sist men inte minst:

  Här kommer den….

  S
  T
  O
  R
  A

  K
  R
  A
  M
  E
  N

  !!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där min underbara BrasseGirl 🙂

   Nej jag kan lova att det var INTE lett att låta bli att berätta 🙂 Kände mig som en riktig skit vissa gånger, men så är det…

   Om jag har fått besked om att det är VIKTIGT att vi inte säger nått om detta så låter jag bli.
   Jag hade ju vanan inne lite i och med att jag inte fick säga nått om min huvudroll i PlayMe heller.
   Och sen många år tillbaks vet jag ju att det är “nästan dödsstraff” om man säger till om att man är med i melodifestivalen innan man får säga det 🙂

   Jag känner mig så otroligt glad och hedrar av att du har följt mig och skrivit och delat med dig av allt du har vännen..

   Hoppas jag någon gång kan stå “rätt sida av baren” och du serverar mig 😉 ha ha, du är säkert en drottning på olika “bomber” eller?

   STORA KRAMEN och tusen tusen tack för att DU FINNS 🙂

   Tjärlek…
   Geir

   Like

 • Monica

  Hej, härliga du 🙂
  Här får du STORA KRAMEN från MIG redan nu… ifall du behöver en ”kram-paus” bland bokslut och kvitton 🙂

  Vi är många som är oerhört glada att du trotsade den OSÄKRA SÄKERHETEN och sökte till Idol …du gjorde ett kanonjobb och det var spännande att följa dig varje fredag 🙂

  Kommer ihåg mitt första inlägg på din Idolblogg – och att sen få ett SVAR från DIG!!! Kändes fantastiskt, minns jag 🙂 Då ville man ju bara skriva fler gånger …och nu har det blivit MÅNGA gånger, kul tycker jag 🙂

  Du är en riktig ”må-bra-vän” i cyberspace 🙂 🙂 …till lycka & glädje för många!

  Fortsätt kämpa med kontorsarbetet …hoppas du hinner med en helt UNDERBAR helg också!

  Kramkram 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där underbara du Monica,

   tusen tusen tack för kramen, det var JUST vad jag behöver 🙂

   Otroligt kul och hedrande som jag sagt förut till dig att du följt mig hela vägen hit vännen. Stor kram, jag dyker tillbaks till lilla he…tet men drunknar inte i pappers högen då jag håller mig fast i kramen 😉

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • victoria

  Man ska alltid “jaga” sin drömm, eller hur? Gör allt för att redan nu försöka fixa en bra praktikplats i Stockholm till tvåan, i höst. Man ska aldrig ge upp din drömm och DU påminner mig hela tiden om det! Du är gryyyyyyyyyyyyyym ;D

  VOOOOOFF och TJÄRLEK! Och tack för att du är du 🙂

  Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Vi är glada att du vågade ta chansen och söka till idol, så vi i Sverige fick se dig. 🙂
  En otroligt duktig artist, empatisk, rolig, intelligent och varm människa.

  Kram på dig och en härlig helg till dig också!

  Cathy

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: