Den känslosamma känslan :)

Hej på er, hoppas allt är bra?

Här går dagarna i tjärlekens tecken och med skrattet som gäst. Helt underbara dagar som badar i sol.. Det är så vackert här i området så det är lite sjukt faktiskt 😉 Vykortens hemstad på nått vis..

Morgonen kommer imot mig med ett skratt si så där vid 6-7 tiden och solen ligger som en god vän på täcket i min säng. Efter en kaffe kopp eller två så tar jag på mig träningskläderna och beger mig ut en timmes tid innan staden vaknar helt.

Jag springer ju med stavar och det är fantastiskt roligt att se folks reaktioner när man kommer dyblöt springande förbi dom som trötta står och väntar på lokala bussen på väg till skolan eller jobbet 😉 Helt underbart.

Igår när jag gick ned vid vattnet och pratade i telefonen så var jag på väg att gå ut på en av de söta små båt bryggorna som ligger här och var in i idyllens vagga. Lugnt och fint är det, tystnaden råder och det är total njutning när man bara hör fåglar och musiken från vattnet som slår mot stranden. Jag tar ett steg mot bryggan, är ca en halv meter ifrån den och ser endast biten av en svans när den försvinner in under bryggan. Jag skrattar till min kompis på telefonen och säger att det där nog var en liten orm eller nått, böjer mig ned och ett rätt så stort ormhuvud stirrar tillbaks på mig! Det var årets första huggorm jag hade träffat, och den var inte alls så liten. Det såg jag när den slingrade sig vidare under bryggan 🙂

Det är rätt så klart att även ormen ÄLSKAR detta stället, sjukt underbart tyst och mysigt! Nu i morse när jag sprang min runda på ca 45 minuter så har jag en liten backe jag springer snabbt uppför, repetitioner a 5 gånger. Pumpen går som bara det och det är precis så där underbart tungt som det skall vara. Jag står på toppen och njuter av utsikten och av tystnaden, sträcker ut, töjer och hoppar två meter upp i luften när ett får ROPAR rakt i örat på mig 🙂 Ha ha, jag såg inte alls att det fanns en hög med får just där 🙂 jag var så inne i min grej så jag fick mig en riktig TJOHO!!!

Väl tillbaks blev det en kort dusch och rakt i studio och så har dagarna gått här hos Douglas, väldigt mycket musik men också underbart nöje med långa promenader, fika, lunch och sitta i solen och skriva text etc.. Helt enkelt det att ta tag i livet och känna efter.. Inte glömma känslan.. Den känslosamma känslan.. 🙂

Tjärlek & RESPEKT till er alla 🙂 Njut av stunden mina vänner.. för den FINNS!!

Geir

This slideshow requires JavaScript.


22 responses to “Den känslosamma känslan :)

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Så fina, härliga bilder 🙂

  Har själv varit några dagar i Stockholm, det har varit födelsedagsfirande, träffat vänner och mycke skoj 🙂

  Tack för att du hejade på GALNINGEN som ropade Geir Rönning på drottninggatan på eftermiddagen idag. Och som sedan tappade målföret av överraskningen av att se dig. 😉

  Ha en trevlig helg!

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen 🙂

   ja du, det är JAG som skall tacka!! Det är underbart och väldigt tacksamt när ni tar er tid att heja på mig. Tusen tack för kramen..
   Och som jag skrev till dig för ett tag sen, förr eller senare springer vi ALLA på varandra 🙂 och då är det UNDERBART att som sagt.. du tog dig tid att ge mig en minut av ditt liv..

   Stora kramen..

   Geir

   Like

   • Cathy

    Geir,

    Det var underbart roligt att träffa dig i Stockholmsvimlet! Dock oväntat! HGade ju så klart velat säga till dig hur mycket jag uppskattar dig som artist.
    Önskar dig en underbar dag!

    Kram

    Cathy

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  eventyret fortsetter ?? 😉
  Der du er, høres nesten for herligt å være sant.
  Spesielt etter lange køer og fulle busser og baner,irriterte mensker …..
  ja til og med slangen hørtes deiligt 😉 …. nesten i all fall 😀
  Nyt tilværelsen videre vennen og la oss hygge med lesing 😀
  Stor Osloklem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen 🙂

   Jo det er full fart med solen som gjest 😉 och regnet truer med å spise oss alle 🙂

   Det er utrolig fint å leve, men for mange glemmer å se sig runt å nyte.. Men det vet vi jo fra gammelt av ;())

   Ha det best vennen..

   Klem fra Stockholm..

   Like

 • Monica

  Godmorgon Geir!
  Jag kan riktigt känna känslan hur underbart vackert allt är omkring dig just nu 🙂 Inte många platser i världen kan slå det här (i alla fall inte den här årstiden) …ljusa varma kvällar, hav, klippor …häääärligt!

  Otäckt med ormen …de är inte så trevliga …men spindlar är ännu värre!!! Dom gillar jag INTE, hur små de än är 🙂

  ”solen ligger som en god vän på täcket”…gulligt 🙂 …du är helt otrolig på att kunna sätt ord på känslostämningar …just love it 🙂

  Fortsätt njut av tillvaron!
  Kramkram min vän 🙂

  PS! Starkt jobbat med all din träning… du är nog farligt vältränad snart …haha 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica, 🙂

   Ja du har helt rätt vännen, man blir nästan chockad av vyarna när man kommer springande på morgonen och rundar hörnet ned vid vattnet. Man fattar varför Lundell och gänget blundar, njuter, tittar igen och orden faller på plats i denna himmelska sfär.. Helt enkelt UNDERBART!!

   Ormen kom inte till mig denna morgon, de sägs att man skall gå samma tidpunkt som när man ser den för de är också lite efter klockan faktiskt. Så jag sprang en annan tid, ha ha 🙂

   Jag njuter av livet och av det underbara som hela tiden smeker mina ögon och öron…

   Stora kramen,

   Geir

   Like

 • Sussie

  Ja det måste vara en syn för ögat när du kommer springades med gåstavar längs vägen,men alla sätt är ju bra utom dom dåliga.
  Och visst är det ett underbart väder vi har,man njuter varje dag.Men det där med hugormen är ju mindre trevligt.
  Jag minns när vi hade en som slingrade sig framför garaget,man blir rätt så skraj för man förväntar sig inte att den ska befinna sig framför en garagedörr.
  Vilka fina bilder du har tagit med,ser helt fantastiskt ut.
  Ha en fortsatt skön torsdag,och ta väl hand om dig vännen.
  Kram,kram och all tjärlek till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Sussie vännen 🙂

   Ja, det är helt sjukt underbart vackert!! Och jag borde hamna på museum tillsammans med “The Nordic sticks” som är ett helt underbart bra sätt att träna. Jag har gjort detta nu sedan slutet av 90 talet och jag fattar inte varför det skall vara så “udda” fortfarande.

   Men jag såg ett tv inslag om eran skid-hjälte Per Elofsson i början av 2000 talet där han använde samma träningsmetoder som lilla jag… Ha ha, helt underbart att man fick konstaterat att man inte var HELT GALEN?!??!

   Ormen var nog minst lika rädd som jag så det slutade bra 🙂 Den gör nog större nytta här i detta underbara paradis än vad jag gör, men njutningen… Den är MIN 🙂

   Stora kramen & respekt vännen.. Ha en FANTASTISK DAG du med 🙂

   Geir

   Like

 • BrasseGirl

  Det låter som du är i paradiset…med ormar…

  Hade varit jag i din situation, skulle jag kasta mobilen, hoppa in i vattnet och simmat för livet!!! Stå och flörta med ormen…Herre Gud! Bara du ja…

  Vilka fina bilder! Riktig vacker ställe. Och väder!!
  Va duktig du är att träna på morgonen, det påmminer om Idol tiden och man blir ju såklart inspirerat som då 😉

  Idag ska jag hämta min körkort!! Känner mig som ett barn inför julafton 😀

  Ha en fortsatt trevlig känslosam torsdag min Idol, och akta med ormarna är du snäll. Vi vill ha dig vid livet ett tag till.

  Stor bamse kram and keep on rocking! 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Nej men HEJ DÄR 🙂

   Ha ha, men underbara du, är inte du van vid ormar?? Jag hade nog gjort just så som du säger om det var i Brazil och jag inte visste vilken orm det var 🙂 hoppat rakt i vattnet och blivit uppäten av en krokodil 😉 ha ha..

   Det är helt sjukt vackert här, vill inte helt skriva i detalj vart jag befinner mig i respekt för de som bor här i lugnet. Inte för att jag tror “mina läsare” skulle överta stället, men jag skriver musik med legender och de skall få vara i fred. Så är det!!!

   Stort GRATTIS med körkortet och lycka till med dagen din du med vännen..

   Jag styr undan ormen och ormen styr undan mig.. Det är och förblir det BÄSTA 🙂

   Stor kram & respekt vännen..

   Geir

   Like

 • Anna

  FY ORMAR! haha. Jag har sån Ormfobi. Hatar ormar, Jag kan inte ens se ormar på tv .. haha. Tänk då att kolla den rätt i ögonen..! haha. ush ryser av bara tanken! 😉
  haha!

  Nu ska jag till skolan och göra nationellt prov i Engelska.. får hoppas på det bästa, att det går bra alltså! 🙂

  kram och tjärlek, hoppas vi ses snart!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna 🙂

   God morgon vännen, du har säkert gett dig av till skolan redan. Önskar dig all lycka och hoppas att det går bra!!

   Det ser ut som om jag inte är den enda som har ormfobi här, ha ha.. Jag har vant mig vid tanken på att de nog finns nästan överallt i naturen, man vänjer sig och vet så där ca vart de troligtvis befinner sig. Har ett par underbara ställen jag lånar på somrarna och där finns de lite över allt. Med små barn runt sig så blir det till att man måste leka lite “Tarzan” då och då och ta bort faran 😉

   Stora kramen till dig och “YOU GO OUT AND GET THEM GIRL”!!

   Geir

   Like

   • Anna

    tjo 😀 det kändes som det gick bra. Men man känner av att svårighetsgraden har höjts något ordentligt från 9an! haha.. och 1:an! men ja, det kändes bra 🙂

    hahahah , ibland skulle det va gött att ha riktiga tarzan som springer och plockar ormar runt om kring en. 😉

    kramar!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej vännen 😉

    Du får väl ropa på mig så kommer jag när du ser ormen 😉

    Kramenkramen..

    Geir

    Like

 • Liisa

  Härlig upplevelse 🙂 men hade jag varit i dina skor så hade jag stuckit minst lika fort som ormen. Ryser i hela kroppen när du skriver att du såg den rakt i ögonen 😉 En mardröm för mig, vet att de små otäckingarna gör nytta men min värld skulle vara så mycket bättre utan dem. Då kunde man gå ut i skogen utan att hela tiden se sig för ;)En äkta stadsmänniska har man blivit efter 25 år i Växjö 😉

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Liisa vännen 🙂

   ja du, jag har faktiskt ormfobi så det är inte så lätt.. 0cn på samma sett som med andra saker jag har tyckt är jobbigt så utmanar jag ödet och det har hjälpt mig att lindra fobin. Men rysningaran avtar nog aldrig helt, det är och förblir skrämmande 🙂

   Det hela har blivit bättre och nu njuter jag av dagen även om ormen delade solen med mig. Det var han som var tvungen att ge sig av och inte jag, ha ha 1-0 🙂

   Stor kram till Växjö och till dig och dina..

   Geir

   Like

 • lenaforsgren

  Hej Geir!

  Vilket härligt inlägg med helt underbara bilder! Long time no see, jag har inte hört av mig på ett tag, men jag har hängt med ganska bra och förstått att du har otroliga grejer på gång!!!! 😀 Lycka till med allt!

  Tjärlek!

  /Lena

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Lena, så kul att du hör av dig igen 🙂 Long time no see.. men du vet.. Good times are still here 😉 Ha ha, där fick jag till det eller hur?

   Jo det är mycket roligt som är på G och en hel del som vanligt som man inte kan vare sig prata eller skriva om men den delen av denna underbara bransch är jag sedan länge van vid.. Njutningen av att njuta finns kvar, så jag ROCKAR VIDARE 🙂

   Underbart att du är tillbaks vännen 🙂

   Stor kram & tjärlek..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: