Idol 2011.. Låt det gråa komma ;)

Hej på er alla från underbara Stockholm!

Våren har tagit ett rejält grepp om både stan och alla underbara mänskor som kommer som på en glädjens parad med glass i handen eller öl på krogen. Stan blommar för fullt och det är inte svårt att se vi är på G mot sommaren med storm steg 🙂

Som vanligt så tar jag på mig träningskläderna innan klockan är 8 på morgonen och jag tar med mig mina stavar och går ned till frukostsalen. Idol hotellet är fullt av proffs simmare från hela klotet just nu så jag är inte den enda som går i träningskläder och ser nyvaken ut 😉 men det känns djävligt bra ändå! Efter ett par koppar kaffe och MYCKET vatten spänner jag fast stavarna och springer iväg ned mot vattnet ned vid Eriksdalsbadet här vid skanstull.

Det känns i varje millimeter i kroppen när minnena tar tag i mig och jag skall erkänna att gråten sitter lite i halsen på mig när jag tänker tillbaks på alla underbara minner som sitter i väggarna på mitt favorithotell, här som jag sover nu varje gång jag är i stan 🙂 Likaså när jag kommer ned vid stranden och ser så klart och tydligt livet är på väg tillbaks efter den långa vintern och våren tar över. Nu är det dags att lägga i båtarna eller putsa till det lilla sista extra innan det är “premiär” för årets båt resa. Men det är samma underbara vyer som skrattar mot mig när jag springer här på morgonen, årstiden är lite mera färgstark än den var under våran Idol tid här. Då tog dom båtarna upp ur vattnet 🙂

Otroligt konstigt att se hur det gråa påverkar oss alla på olika sett. Det slår mig när jag springer hela vägen runt till Långholmen och Stockholm ligger badat i ett enormt vackert solsken fredag morgon. Idag är det lördag och jag fick njuta av ett regnigt Stockholm till dels i går, men det är som det är. Hade den otroligt stora glädjen och äran av att skriva låtar tillsammans med min vän Robert Wells igår, veckan har varit helt kriminellt bra med Douglas Carr och Wells på en och samma gång 😉 HEAVEN IS HERE!!

Nu till detta med det gråa. Varför är det gråa så svart att ha ett gott förhållande till? Nej, grått är TRIST det får vi ju alla lära oss sen vi är små barn. Även det gråa vädret är SKIT för SOLEN ÄR INTE HÄR!! Nej just det.. Men som den gamla farbrorn jag är så vet jag bättre. Om inte det gråa hade kommit och ställt till med allt regn som kom som skickat från gudarna så hade vårt allergi helvete varit ännu värre. Nu regnade det gula pollen problemet bort till stora delar 🙂 och nu mår MÅNGA här MYCKET BÄTTRE! Likaså kan det faktiskt vara underbart att se det gråa SJ tåget äntligen KOMMA efter man har väntat ÖVER EN TIMME på stationen och de envisas med att ge “tåget är tyvärr 5 minuter sen” meddelande varje 5 minut i över en timmes tid?Q?!?!

Men mest av allt är det gråa en STOR nödvändig tillgång för att årets Idol skall bli en succé så som vi alla hoppas på. Jag VET att INGEN vill vara den gråa musen i TV, men om inte vi får se den gråa sanningen stå där och vara tråkig så kommer vi ALDRIG se hur färgstark de som kommer att bli året Idoler är, det är och blir sanningen. Så där har ni svaret på varför “hur fan kom han eller hon med?” Det ligger i ren psykologi och väl planerade riktlinjer från TVs sida.

Jag skall samtidigt säga att jag INTE är så där överförtjust i tanken på att se en väldigt verbalt över kvalificerad Alexander Bard ge sig på ungdomen i årets tv version. Jag HOPPAS så klart att jag har fel, men där Andreas Carlsson gav hård men väl riktad kritik och guide linjer till de sökande i flera år är jag nu rädd vi får en cirkus version med pajas påhopp som inte leder någon stans. Alexander är underbart färgstark och en fantastisk låtskrivare och en väldigt karismatisk person. Men från det och till att ta över efter Anderas Carlsson med RESPEKT är det väldigt långt i mitt hjärta. Men som sagt, jag HOPPAS jag har fel!!

I går fredag kväll njöt jag av mina vänner Olle och Weises underbara humor och färgstarka sett av vara på. Och detta mina vänner har dom i sig bara med att vara som DOM ÄR!! Vi är 10 Idoler från 2010 som satte färgen på det årets Idol TV. Jag har svårt för att tro vi kommer att få se samma färg setting i år med hela skalan av regnbågens alla artister tillsammans som dessutom alla förblev goda vänner 🙂 Jag önskar Idol 2011 välkommen, och jag önskar hela årets gäng LYCKA TILL!! Låt det gråa komma 😉 Jag njuter av färgen senare…

Jag avrundar med ett litet bildspel för att visa vad jag menar.. Njut av ALLA FÄRGER, även den oändligt vackra gråa vardagen vi tyvärr försöker springa ifrån… Ta det lilla lugna och njut NU!! Det är vi ALLA VÄRT 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Kram, tjärlek & RESPEKT!!

Geir


26 responses to “Idol 2011.. Låt det gråa komma ;)

 • Monica

  Hej igen, Geir!
  “Syttende mai” idag och VM-guld i söndags… lyckodagar, eller hur? 🙂 🙂

  Önskar dig en UNDERBAR dag!
  Kramkram 🙂

  Like

 • Cathy

  Hej 🙂

  Idag är ingen grå dag.

  17 Mai. Gratulerer med dagen!

  Ha en toppendag!

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där Cathy vännen,

   dagen i sig är underbar, regnet i sig tar ut sin rätt men det stör mig inte.
   Det är värre att mina killar både är så förkylda att vi är tvungna att stanna hemma. Men som du vet, jag är “hälsan först” mannen så det går rätt så bra 🙂

   Ha det bäst du med vännen..

   Kram,

   Geir

   Like

   • Cathy

    Hej,

    Hoppas pojkarna ska krya på sig snabbt nu.

    Här är en underbar morgon klarblå himmel, så grönt, rosa äppelblom, ceris körsbärsträd….

    Hoppas ni alla får en bra dag! 🙂

    Kram

    Cathy

    Like

   • Geir Rönning

    God morgon Cathy 🙂

    Jo tack, det är bättre idag. Men jag håller de hemma en dag extra så vi inte får ett onödigt “återfall” i slutet av veckan..

    Här är fortfarande underbart.. grått 😉 så den gröna naturen skiner lite extra idag.

    Stor kram, hoppas du får en underbar dag du med vännen..

    Tjärlek..

    Geir

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  og takk engang til for at du deler disse herlige bildene og “dype”tankene med oss 🙂
  Det har vært en grå dag i Oslo og,men som mange andre allergikere er jeg glad når det regner 😉
  og som “voksen” 😉 så vet jeg også at etter en grå periode er andre fargene SÅÅÅ mye sterkere 😀
  Så vennen,sterke farger fra Oslo …
  Klem Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen, GRATULERER MED DAGEN!!!

   Både nasjonaldag og FINLANDS HOCKEY GULD!

   Det grå dominerer her hjemme idag, det regner og guttene er hjemme syke så vi får stå for fargene selv 🙂

   Ha det BEST!!

   Klem,

   Geir

   Like

   • Reija Kontio

    Hei Geir vennen,:)
    og i like mode,eller nå er det kanske mer
    “vel overstått” 😉
    Det var veldig synd at guttene dine ble syke
    selveste 17.mai 😦
    Det er vel like mye “barnas dag” hjemme hos deg som det er i Norge 😉 Synes at det er så deiigt med barnetog og alle vakre bunadene ….:D
    Vi har hatt helt topp dag i Oslo med mye sol og massevis av festglade mensker 😀
    Og ja,jeg må innrømme at smilen ble enda bredere
    når Finland vant gull 😀
    Ønsker deg og dine en “hel regnbue” 😉
    God bedring til guttene.
    Osloklem,
    Reija

    Like

   • Geir Rönning

    Hei Reija vennen min 🙂

    jo nå er det “vel overstått” 🙂 og det med glede.

    Guttene er bedre idag, men lillegutt fortsatt litt på grensen så vi tar oss en extra dag.

    Det er helt utrolig fint med alle folkedraktene på 17 mai, men mest av allt er det som du sier barnas dag. Den totale glede for de fleste, med pölse og lompe og kransekaie. Det er det de prater mest om her hjemme i Finland 😉

    Jeg må si jeg måtte flire litt ekstra da jeg så Pasi Nurminen på vei ned fly trappa. Det finns på VG nett, han ramla rett ned på den röde löpern men mest av allt er det gott å se de andre tok det med ett gott flir å smilet i topp 🙂

    Tusen takk for regnbue önsket, tas imot med takk!!

    Ha det best vennen, klem fra Finland!

    Geir

    Like

 • Inger

  Fina bilder 🙂 Ja Alexander Bard, det kan bli precis hur som helst. Dum i huvet är han definitivt INTE, sedan beror det på vad han har för inställning till uppgiften förstås. Och jag ANTAR att de som producerar programmet har en del önskemål om hurdan juryn ska vara? Eftersom jag lagt märke till att folk som är med i sådana “paneler” inte alltid är helt och hållet sig själva eller hur jag ska uttrycka det…

  Vi ses nästa helg då 🙂 Ha de gött så länge! Kram,

  – Angel Eye –

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Inger 🙂

   Nej Bard är allt annat än dum, synd bara att han använder sin höga IQ till att spy galla över andra vilket han har gjort vid ett flertal gånger. Juryn har helt säkert riktlinjer så som även vi Idoler hade, men det är ju vi själva som sätter färg och utrycker det vi själva tycker. Så det är ABSOLUT INGEN URSÄKT!! Jag har själv suttit i panel och ser ingen anledning i att ändra mitt sätt att vara eller vad jag säger! Även nu till helgen väntar ett sådant “uppdrag” när jag kommer till “The City of Love” 🙂 Tro mig, jag är även då.. Geir och inget annat!!

   Stora kramen till min Angel Eye..

   Geir

   Like

 • Anna

  hej Geir! 😀 haha, till skillnad från alla andra så blir min allergi värre när det regnar, så nu mår jag inte alls bra..! men det gör inget 😉 haha.. har varit på läger hela helgen! det har varit sjukt roligt. Igår så åkte vi rodel, man åker det på vinter os och sånt men vi åkte sommar varianten, när det spöregnade. haha! men det va jättekul. Verkligen 🙂

  håller med dig om det med andreas och det med juryn.. vi får hoppas på det bästa. Men inget år kommer kunna slå 2010..! bäst va det året. Och 2009 😉 haha..

  massa tjärlek till dig underbara Geir! 🙂
  KRAMAR

  Like

  • Geir Rönning

   Oj då vännen, ja du… det är som alltid inte ALLA som kan bli nöjda av samma saker.

   Det finns olika sätt att bli en vinnare, jag hoppas regnet inte stör din dag med att locka fram din allergi.

   Låter sjukt kul med Rodel i regnet 🙂 ha ha, helt sjukt kul faktiskt!!

   Stor underbar kram till dig vännen..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • sussie

  Ja på tal om grått,så är det gråmulet väder här men det behövs verkligen regn nu.Så fruktansvärt torrt det har varit så länge.
  Och jag saknar verkligen Andreas i Idoljuryn,har lite svårt för Alexander Bard.Hoppas att han ger bra men rättvis kritik till dom tävlande.
  Men årets Idol blir nog inte alls så bra som förra årets var.Tack vare att du var med och förgyllde kvällarna.
  Ha en fortsatt trevlig söndagkväll,all värme och tjärlek till dig vännen!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   idag är det 17 mai när jag nu svarar och läser vad ni har skrivit. Det har varit lite små tungt att komma hem, grabbarna är sjuka. Förkylda så inget värre, men inte kul att det faller på en sådan dag att vi måste stanna inne nu när vi har chansen att träffa en hög andra Norrmän och fira vår STORA DAG! Det viktigaste är så klart att killarna blir friska men kul är det inte..

   Det kommer att bli extra press på juryn att leverera bra saker i år när ändringarna är så stora med både Jihde och Andreas borta. Vi får se vad som händer men jag är tveksam att det blir bättre.

   Ha en underbar dag du med vännen, stor kram & tjärlek..

   Geir

   Like

   • Sussie

    Hoppas att dina pojkar känner sig bättre idag,men lilltjejen har åkt på en rejäl förkylning hon också.
    Blir att hålla sig inne fast solen “ler” mot oss ute idag.Skulle ha jobbat i eftermiddag men får vara hemma ett tag nu.
    Önskar dig och dina pojkar en fin onsdagseftermiddag,och all tjärlek till dig,min vän!!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Sussie vännen,

    jo idag är boysen tillbaks på dagis för första gången på ett bra tag..
    Det är ju jättemysigt att vara hemma med barnen men man märker ju att de börjar bli bättre när de inte alls lyssnar och börjar springa på väggarna 😉 Så det var extra kult att ta svängen idag och se hur kult de själva tycket det var att komma dit.

    Hoppas lill tjejen kryar på sig och att ni får det hela underbara lugna som vän igen snart..

    Stor kram,

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Härligt att du är nöjd med förra veckan och även haft en underbar helg 🙂

  Grått är i alla fall ingen färg man tänker på när det gäller dig Geir 😉 Du har nog världens alla färger i dig… i många nyanser 🙂 🙂

  På tal om grått så har min helg tyvärr varit ganska GRÅÅÅ ;( Har legat däckad med en enorm förkylning och feber… men jag börjar må bättre nu så SNART är alla färger tillbaka igen … 🙂

  När det gäller IDOL 2011 så har du nog helt rätt. Har också svårt att tänka mig att Alexander Bard ska kunna ge konstruktiv kritik och leda idolerna in på rätt väg (kan bli för mycket “cirkus” som du säger) …men, men vi får se. Att överhuvudtaget toppa förra årets IDOL blir nog svårt. Med nya programledare och ändringar i juryn så får vi nog se ett helt annat IDOL i år, tror jag…

  Ha det fortsatt bra i “Stockholmsvimlet” min vän 🙂

  Kramkram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen 🙂

   ja förra veckan kommer att bli svårslagen på hela året faktiskt, riktigt KALAS 🙂

   Så tråkigt att du har fått smaka på förkylningens oväder, här hemma har vi samma sak just nu. Jag är hemma med barnen, båda förkylda. Min fru gick till jobbet idag, men jag tycker hon borde stannat i sängen men du vet hur det är.. MÅSTE bara fixa det ena och det andra, och jobbet väntar tyvärr inte utan man måste när man måste..

   Här hemma är det svårt att få barnen till att “inte springa på väggarna” men det är ju samtidigt ett tecken på att de börjar bli friska så det är ju skönt :O)

   Underbara Stockholm får klara sig utan mig just nu, det blir tyvärr ett tag tills nästa gång..

   Stor kram, och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Adriana | anaphoto.webblogg.se

  Hej 🙂
  Haha, åh du skriver alltid så mycket att man inte vet vad man ska skriva! 😦 Jag håller med dig det om Andreas … visst, Anders och Laila är också bra, men jag tycker att de är lite väl för snälla ändån, det var liksom Andreas som kom med sanningen egentligen … Men du, inget år kommer bli som IDOL 2010, det var det bästa året någonsin, ingen har någonsin kommit nära en idol så mycket som vi kom nära er, jo, kanske 2009 också men inte så lika som 2010… Är så glad att alla ni underbara sökte då!! 🙂

  Menmen, du har så rätt i det du skriver Geir, like always!

  Tjärlek & big respekt till dig!
  Ses snart…
  / A

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Adriana den underbara 🙂

   Ja för mig var det alltid Andreas sina ord man tog till hjärtat, på gott och ont..
   Men han kom alltid med “rakt från hjärtat” och det var menat att leda någon stans. Det kommer att vara svårt att ersätta tror jag. Det att slänga iväg en “head line” för att komma i tidningen dagen efter kan ALLA GÖRA och det är den saken jag tror vi kommer att se för mycket av nu framöver..

   Stora kremen och kramen och tjärleken till dig vännen :O)

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: