Idol, memory lane :)

Ja ni, vem säger att tiden inte flyr?

 

För precis ett år sen samlades det kraft i ca 175 personers liv extra mycket just denna helg. Vi hade alla fått besked om att vi var klara för det sista av det sista, endast vi var kvar av drygt 14 000 personer som hade sökt till Idol 2010. Helt sjukt roligt och samtidigt erkänner jag att det var nervöst och “vad gör jag här” i en underbar liten “lycklig mardröm” 🙂

Det att nu titta tillbaks är väldigt roligt och jag vet vilken känsla det är bland gänget som har fått detta underbara men lite skrämmande besked igår. Många väldigt duktiga sångare kommer nu nästa vecka vara tvungen att packa resväskan och åka hem. Bara den känslan av att vara tvungen att packa kläder för “helvetesveckan” och varje kväll gå igenom utröstningen där de som har blivit din nya kompis antingen stannar, åker ur, eller du själv får beskedet att tyvärr du är inte vidare. Och varje morgon måste du checka ut från hotellet, för du vet inte om du är kvar när kvällen kommer! Detta är en process som är omöjlig att förklara i ord. Helt enkelt en otrolig “pers” som jag är VÄLDIGT IMPONERAD av de som klarar sig hela vägen för det är en omänsklig press som väntar årets Idoler nu nästa vecka!

Man lever tätt inpå varandra mer eller mindre frivilligt och det är nog med en balans konst i världsklass man skall ta sig igenom detta. Inte bara med tanke på domarna och juryn som bedömer och har sista ordet, men det skall så klart göras TV av detta så som jag har förklarat i tidigare inlägg att “färgen måste säkras” så vissa slinker igenom för att senare få ett litet helvete framför svenska folket. Det kan nog verka fruktansvärt och kallt för omvärlden “but it is SHOW-TIME!!” 🙂 Den som inte fattar detta skall ABSOLUT INTE GE SIG IN I IDOL!!

Jag skall ge er en del bilder och minnen i ett bildspel här under, men innan jag avslutar vill jag bara påminna er om att en av mina personliga favoriter från 2010, underbara “Olle” just har släppt en dröm av en låt. Kul att äntligen få höra nått som inte är “Idoliserat” fram via ett måste så som Jay & Minnah gjorde. Inget fel på det, alla vi andra hade varit tvungen att göra detta om vi kom som nummer ett eller två, men här är den första RIKTIGA LÅTEN från Idol 2010. Jag LÄNGTAR till att få höra mera från Olle, Linnea och Weise som jag tror har nått på kommande snart?!?!? Och den RIKTIGA Jay kommer nog med mera snart tillsammans med sitt band?? Men njut nu av Olle.. Det gör jag 🙂 Låten heter “Wonderful” och den ÄR det  tillsammans med Olle som alltid levererar!! “So go out and get it ” 🙂

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Tjärlek & RESPEKT!!

Geir


26 responses to “Idol, memory lane :)

 • Adriana.

  Haha, himmel! Den tiden är en tid man verkligen saknar 🙂 Då man satt på kvällarna och va påväg att få hjärtattacker x 1000! Ni gjorde verkligen slutet av 2010 till det bästa! 😀 Sen att det är SNART 1 ÅR SEN, jag fattar inte … känns precis som att finalen varit iallafall för max 4 månader typ… men det är sjukt, allt går så snabbt, hinner knappt minnas det som hände igår, haha fast ne inte så… Men Idol 2010 är verkligen det bästa året i idol NÅGONSIN, tro det eller ej! 😀 Detta året tvivlar jag dock på … ny jury, programledare och sånt skit, aja… vi får se! 😀 Ha det finfint!

  Tjärlek till dig created by Geir! 😀

  Like

 • Monica

  Hej underbara Geir 🙂
  Kan förstå att Idol-tiden var en väldigt speciell upplevelse… på gott och ont, kanske…? Vi som sitter hemma i TV-sofforna inser nog inte riktigt vilken stress och press ni utsätts för. Det gäller att vara stark och trygg i sig själv…och det är ju inte alltid så lätt!

  Jag kommer nog att följa Idol även i år…men inte med samma entusiasm och glädje som förra året… som var ABSOLUT BÄST!!! Ingen kan slå min “idol” från det året 😉 han fick en speciell plats i mitt hjärta… OCH han “sitter säkert” 🙂 🙂

  Önskar dig en skön och lugn söndagkväll, min vän!
  Kramkram… och tjärlek 🙂

  Like

 • Cici

  Du är så fiiin! Saknar dig Geir! Kom till Västra götalän! kram ❤

  Like

 • Jenny

  Hej min fina vän! 🙂

  Tack så mycket för titten på dina bilder “inifrån”, själv har jag ju många fotominnen “utifrån”.

  IDOL 2010 kommer för evigt att vara speciellt och BÄST! Vilket kanongäng med “farbror IDOL” i spetsen! 🙂

  Hmmm, skumt att du skrev om Olle just idag, för jag drömde om honom i natt, att jag skulle på en spelning med honom,men det kom hela tiden en massa “problem” som gjorde att jag aldrig kom fram.

  Hoppas det inte var en sanndröm, för jag vill väldigt gärna se ett gig med Olle, dessutom hoppas jag även på att få se Linnea in action och så att få rocka loss ordentligt till Jay.

  Men allra mest längtar jag tills jag får se DIG igen på scenen i någon form, någonstans i världen.
  Jag kommer ALDRIG att tröttna på att se & höra Dig sjunga & spela och kanske även spela lite teater nån mera gång?!

  STOOOOOR kram från mig till Dig! 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Nej men hej där Jenny min underbara vän 🙂

   Så fantastiskt kul att du hör av dig. Du vet vad jag har sagt om dina drömmar, dom skrämmer mig och har gjort det flera gånger 🙂 Jag VET att det kommer en konsert med OLLE OCH MEG tillsammans i sommar, hoppas nu bara att din dröm förmåga inte försöker visa oss att det kommer någon form av problem för oss på vägen?

   Jag LOVAR att jag skall berätta detaljer om när och hur så snart som detaljerna är på plats och jag får lov att gå ut med informationen till er alla. 🙂

   Teatern kan jag inte lova så mycket om ännu vännen, men en julkonsert i din “närhet” kommer att sitta fint, det vet jag 🙂

   Ha en underbar avslutning på veckoslutet min underbara vän och hälsa familjen!!

   Stoooor kram till dig med 🙂

   Tjärlek…

   Geir

   Like

   • Jenny

    Hej igen…..

    Ja du, mina drömmar är lite “träffande” ibland. 😉 Men hoppas verkligen INTE denna Olle-dröm sätter käppar i hjulen för ER, det var jag som aldrig kom fram.
    Kanske det är drömmens sätt att säja åt mig att “något var på gång, men jag kommer att missa det”??!
    Isåfall kommer jag att gråta floder…..

    Nähä, ingen teater i sikte, men en julkonsert duger fint det också. 😉
    Som jag skrev, Jag längtar tills jag får se dig på en scen i någon form, någonstans.
    ALLT går bra, bara DU står på scenen! 🙂

    Ha det BÄST!!

    STOOOOOOOOR kram & massvis med TJÄRLEK!!!!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där igen vännen..

    Ja, men som sagt dina drömmar har visat vägen flera gånger om.. Så nu hoppas jag att alla bitar faller på plats tills jag skall till Stockholm nästa gång!

    Stora kramen, det kommer MYCKET KUL framöver, det vet du SNART VÄNNEN 😉

    Tjärlek…

    Geir

    Like

 • Anna

  oj? har det redan gått ett år sedan. tiden flyger verkligen iväg! ;o haha tänk om du inte hade sökt? skulle ju gått miste om världens bästa geir då :’o ush! haha!

  ahahha idag har jag dansat hela dagen! älskar att dansa! 🙂 jag fick höra “anna!! du va lätt bäst! jag förstår att du får stå längst fram!!” jag bara “va?! tack 😀 men jag glömde ju av mig ;)” hon bara “det syns inte! för du ser så himla glad ut och du dansar bra, alla blickar vänds till dig då, och om du gör fel så märker man inte det för du bara skrattar bort allt! ;)” hahahaha jag blev glad att höra det 😀 dock missade jag självklart Weise i borås idag.. men man kan inte få allt i livet.. och precis när jag va uppe på scenen ringde min kompis mig så jag skulle få snacka med daniel.. haha oturen eller vadå? 😦

  Håller med, Olle är GRYM! har alltid gillat honom! Och Andreas med.. OCH daniel 😉 hoppas att du inte missat hans låtar (A) hihi..

  Kram på dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna vännen!!

   Javisst är det tokigt? Ett helt år är borta med vinden men vilken underbar vind ;)=)

   Och jag är för evigt tacksam till de som övertalade mig till att våga söka :O) Det har satt ett evigt minne i mitt musikaliska hjärta. För inte att tala om alla underbara mänskor så som du vännen som jag har fått äran av att lära känna på vägen!!

   Det finns många i gänget totalt sätt (så som din Daniel) som kommer att fortsätta med sin magi och det ser jag fram emot med stor längtan, en av mina personliga favoriter Chima kämpar vidare och en jag tror MYCKET STARKT på är underbara JIMMY som har en röst som knäcker SAMTLIGA som kom till finalen men som vi alla vet, Idol handlar tyvärr inte bara om att sjunga.. Man skall passa in i ramen TOTALT!!

   Det skall bli väldigt spännande att se detta årets Idoler när det hela börjar i Augusti. Men först en UNDERBAR SOMMAR!! Ha ha, det kommer en och annan överraskning där ute med för er som orkar hänga på hela vägen 😉

   Stora kramen och tjärlek så klart 😉

   Geir

   Like

   • Anna

    HAHAHAHAHAH “din daniel” jaså, är han min nu. MOhahaha, ingen annans 😉 ne okej. Haha.

    känns inte som om jag kommer fastna för några i idol iår, men det sa jag ju till 2010 med. och det gick ju som det gick .. HA HA!

    kram o tjärlek 😉

    Like

 • ci

  Tjenare : )

  Längtar tills man får börja se på Idol igen, men inget kommer att vara detsamma, inte samma människor ingen Jidhe, ingen Andreas Carlsson, herregud! men får hoppas att baggarna kan göra det bra iallafall 🙂

  Hoppas du har haft en bra dag, min dag har varit underbar, eller ah vi säger så!
  Började med att mamma ringer och säger att jag är försenad till bowlingen, skulle spela sverige cupen, och ah åkte ner var så trött att ögonen inte ville hålla sig öppna, och det började jätte dåligt, men jag gick vidare och vidare, och det slutade med att jag vann hela skiten ;p så nu ska jag åka till Kalmar & spela final och vinner jag där får jag dra till USA och spela ännu en final, hahha och jag dom inte ens ville spela från början.. :p

  Men hoppas du har haft en bra vecka 🙂

  happyface!

  Like

  • Geir Rönning

   Hello HAPPYFACE 🙂

   Det kommer att vara UNDERBART när det hela kommer igång igen 🙂 Skall bli FANTASTISKT ROLIGT!! Men som även du påpekar, det fattas nog en hel del av mina personliga hjältar för att komma upp till den totala extas igen!!

   Vilken otrolig grej du berättar, WOW 🙂 Det är ju som en hel månad med Idol på en och samma dag vännen 🙂 STORT GRATTIS!!

   Se nu till att du fortsätter spela 🙂 Lycka till i Kalmar!!!

   Veckan har varit otrolig och underbar, hoppas din var det med 🙂

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • ci

    Exakt, det kommer fattas en heldel människor, men vi får hoppas på det bästa 🙂 men såklart, ni är ju inte med i år, & jag måste säga att år 2010 var bäst !

    TACCCK 🙂
    jag var jäätte nervös, & ah det gick bara bättre och bättre som sagt 🙂
    Men från att inte vilja åka alls till att vinna hela skiten, så nu ska jag verkligen göra ALLT för att ta hem allt i Kalmar också : )

    Great att veckan har varit bra, för mig har det även varit bra också Stockholm i Torsdags, Vasa, Skansen & Grönan haha, jag trodde jag skulle svimma i varje karusell ;p men jag lever ialla fall : )

    happpyyyface!

    Like

   • Geir Rönning

    Ha ha.. UNDERBART VÄNNEN!!!

    Det SKALL snurra till rejält i bland, och varför inte med en “resa” via Grönan, Vasa, Skansen OCH VINSTEN!! Wow, som sagt VÄLDIGT HÄFTIGT!!

    STAY ALIVE HAPPYFACE!!! Men ta med snurren 🙂

    Tjärlek..

    Geir

    Like

   • ci

    Jaa eller hur 😀
    Veckan kunde inte avslutas på ett bättre sätt 🙂

    Men skulle aldrig ha klarat det om jag inte hade haft otroliga människor runt omkring mig.. !
    Yeah!!

    happyyyface!

    Like

  • Geir Rönning

   Det är nog en hel del av helheten för alla som har framgånger, otroligt viktigt att man har balans och lugn när man skall prestera.. Och DET får man som oftast av att man mår väldigt bra.. 🙂 O 😉

   Stora kramen till dig och ett YIHAA på vägen 😉

   Rock on HAPPYFACE!!

   Tjärlek,

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej där 🙂

  Ja det är helt otroligt att ni klarade all stress och press som ni blev utsatta för, men förstår att det roliga överväger allt detta. För det är ju stort att fått vara med i idol. Sjunga live inför så många tittare.
  Hoppas juryn inte ska vara för elak i år, det är ingen bra Tv att såga folk med fotknölarna, tycker jag i alla fall. Man kan säga kritik på ett bra sätt. 🙂

  Fina bilder, Särskilt de med han med leendet som kan smälta ett isberg 😉

  Önskar dig en fin helg. Själv bär det av till Stockholm på 18 års firande.(inte mitt eget haha)

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där min underbara Cathy 🙂

   Jo det är stort att vara med i Idol, men det är även stort att få med sig visa ord på vägen av väldigt kunniga jury medlemmar som bjuder till även när kameran är OFF!! Hoppas det inte är för mycket bitterhet som blandas i minnena för de som föll just innan stora tv kom igång.

   Det är nog lika i år. Mycket kunniga och underbara sångare och artister är tvungen att tack för sig just innan det STORA OCH SJUKT ROLIGA sätter igång! Det MÅSTE vara svårt och svida en hel del. Sågningarna är onödiga tycker jag med, därför kommer jag att sakna Andreas Carlsson extra mycket i år.

   Önskar dig en fantastisk 18 års dag även om det inte är din egen denna gången 😉

   Stor kram, hälsa underbara Stockholm!!

   Geir

   Like

 • sussie

  Ja visst går tiden fort,och jag förstår att ni var lyckliga som hade tagit er så långt i Idol förra året.
  Och Olle är fantastiskt duktig sångare,men inte lika bra och charmig som du,Geir.Hur har resten av veckan varit,bra hoppas jag.Idag blåser det en isande kall vind fast solen är framme,får hoppas att värmen kommer tillbaks igen.
  Ska snart till jobbet,ha en fortsatt fin helg.
  Kram,tjärlek och respekt till dig,vännen!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vännen 🙂

   Ja det är otroligt att det har gått ett år redan :I)

   Veckan har varit väldig bra. Jag är ensam med barnen sen några dagar och jobbar på med hjälp av väldigt snälla grannar och andra som hjälper till som barnvakt när jag är tvungen att springa iväg lite nu och då. Riktigt roliga konserter och väldigt givande möten med små bitar som faller på plats angående sommaren och höstens jobb.

   Hoppas du får ett fint veckoslut vännen även om du tydligen jobbar? Solen kom och tittade fram här och gav oss sällskap här under dagen men det har varit kallt ändå—) Men i hjärtat vännen skiner det som vanligt 🙂

   Stor kram, tjärlek & Respekt till dig med vännen 🙂

   Geir

   Like

 • Kim

  Olle är verkligen wonderful, men han är värdelös på att uppdatera sin blogg! Suck… Ha en fin sommar och lycka till med alla dina spelningar! 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Kim 🙂

   Kul att du skriver här, tusen tack för det!

   Ja jag skall ärligt säga att han är och kommer nog för evigt vara ett av de starkaste minnena jag har fått musikaliskt på många år och det menar jag! Han är oerhört musikalisk och svänger ensam mera än vad de flesta band gör tillsammans 🙂

   Jag skall säga till honom om du önskar det att han får skärpa sig med bloggen 😉

   Ha en fantastisk sommar du med, om du följer Olle så kanske vi ses 🙂

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: