Med solen på min sida ;)

Hej där alla underbara 🙂 Vet inte om jag kan begära att ni läser nått alls nu i underbara sommarvärmen som har tagit ett så klart tag i denna fantastiska morgon. Här är ett litet foto från morgonens löprunda i Grankulla, underbart soligt och vackert som vanligt. Tar svängen via Gallträsk efter att jag har sprungit med barnen (de åker kick bike båda två 😉 och sen tar jag svängen hit till lugnets vatten 🙂

Det har alltid varit kul att se folks reaktioner på mina resor runt i världen med mina stavar som “nära vänner” 🙂 Jag började redan på slutet av 1990 talet, minns inte helt när det var jag köpte första settet men menar det är så länge sen. I norska fjällen på den tiden var det HELT KOKKO 🙂 att använda stavar på sommaren, folk vände sig om och undrade vad det var för fel på mig? Ha ha, och nu var det nog lite det samma nu på denna underbara vecka vi var på Cypern. Varje morgon innan klockan 07:00 var jag iväg på min länk och jag springer I SANDEN, inte på “löpbanan” eller gruset eller stenbanan där samtliga andra (det finns en del som springer på semestern) trängdes. Men detta minns jag från när jag hade elit träning i Norge med division 1 fotboll. Tyngden av träningen är det som räknas, inte antal meter eller steg. Långa underbara stränder ligger där orörda på morgonen och jag är den ända som använder dom förutom en förvirrad kille som fixar solstolar och parasoll till blivande badgäster 😉

Det är helt underbart att börja dagen med att springa innan de flesta har hunnit ta första koppen kaffe och likaså innan lilla staden har vaknat till liv. De envisa som jag tillhör är en växande skara men fortfarande är det skrämmande många tjejer i åldern 15-45 och vi killar som är som oftast 40 + . Jag fattar inte varför det har blivit så här? Unga killar tror ju att de är odödliga och så korkade kommer vi alltid att vara tyvärr tror jag, men varför slutar tjejer att träna när de är runt 50? Jag sprang iväg till närmaste hamn som var en liten halvtimme i lagom tempo från där vi bodde (total träning en liten timme varje dag). När jag stod längst ute på stenbryggan och böjer mig fram för att andas ut tittar denna lilla krabaten på mig 🙂 Jag blev lite skraj först måste jag erkänna med saltet rinnande i ögonen var jag lite oförberedd på ett par hungriga ögon 😉

Och här kommer varför katten har tagit svängen längst ut på bryggan, de lokala hjältar som fiskar här varje morgon ger säkert lite smått och gott till de hungriga små 🙂

Hotellet vi bodde på var helt perfekt!! Vi hade en två vånings lägenhet med egen pool som vi delade med ett fåtal andra + vi hade tillgång till stora området som ni ser här på bilden.

Njutningen är total, batterierna är laddade och jag är redo att ta tag i sommarens alla bravader. De detaljerna återkommer jag med i min nästa blogg 🙂 Just nu är det underbart att vara tillbaka, med solen på min sida 😉 Avslutar med en bild på det skepp vi var ute och åkte med 🙂 Det var “det lugna” (Black Pearl) och med lugnet som kapten (Jack Sparrow) men det är en annan historia 😉

Tjärlek & RESPEKT and it is GOOD TO BE BACK 😉

 

Geir


12 responses to “Med solen på min sida ;)

 • Inger

  Life in the fast lane här, men ville bara säga att jag HAR hunnit läsa bloggen 🙂 Och nu kom ju den tropiska värmen även hit upp till höga nord. Häääääärligt! Kram, ha det gott 🙂

  Like

 • Anna

  ååh, vad jag längtar till Italien när jag ser bilderna!!! 🙂 haha! det har varit tomt utan dina inlägg, skönt att höra att du är tillbaka 🙂

  idag har vi haft våran sista läxa i hela 2:an. 🙂 det känns så otroligt skönt. Nu repar vi bara inför studenten och avslutningen. ÄLSKAR att stå på scenen 🙂

  jag saknar dig!! kram o tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna “the rocker ” 😉

   Yes I am BACK AND READY TO ROCK!!

   Grattis med sista läxan, hoppas sommaren tar dig med storm nu då så du får ROCKA SOM DU VILL 🙂

   Lycka till med alt vännen, STOR KRAM!!

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir och välkommen tillbaka… känns roligt att du är “online” igen 🙂

  Visst är det HÄÄÄÄRLIGT med all sol, idag har vi medelhavsvärme här i Västerås 🙂 Riktigt skönt och höra att du haft en underbar semester med din familj 🙂 Alltid mysigt att få byta miljö och bara vara tillsammans med nära o kära.

  Cypern är helt underbart tycker jag. Vi har semestrat där vid två tillfällen (på 80-talet… herregud, hur längesen låter inte det!!! 🙂 ). En tvåveckors dykutbildning på en strand i Ayia Napa var det som gällde då… en härlig upplevelse! (Tror jag berättade förut om att jag höll på med dykning). Jag har alltid varit rädd för att vara under vattnet, därför tog jag det som en utmaning att klara det… och LYCKADES!!!Minns att jag var stolt då 🙂 Men det gäller att vara aktiv med dykning annars tar osäkerheten lätt över… och det har den tyvärr gjort … suck!

  Vår dotter är faktiskt på Cypern just nu (för andra gången i år)… hon stortrivs :). Hon har berättat om Black Pearl… och letar nog fortfarande efter självaste “favoritkaptenen”… haha 🙂

  Ha en fortsatt bra dag därhemma i Grankulla 🙂
  Kramkram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen 🙂

   Ja det kändes nästan skrämmande att inte ha datorn med sig 😉

   Det är helt underbart varmt här även idag. Det att sitta inne och jobba nu är en liten pina så jag har tagit med jobbet till balkongen och sitter och njuter. Problemet är så klart att det blir lite väl mycket njutning 😉 men det får så vara..

   Det att dyka är helt sjukt kul och obeskrivligt vackert. Även denna resa trixade jag lite, men denna gång tillsammans med Oliver min 6 åring och han har blivit en riktig KUNG på att simma och “snorkla” som vi kallar det. 16 meters klart vatten är inget vi är vana vid här i norden så det var en riktig höjdare 🙂

   Den “kaptenen” vi hade var otroligt lik Jack Sparrow i filmerna så hon kanske skall försöka honom? Ha, ha.. vackert så 🙂

   Ha en underbar dag vännen, stor kram till dig..

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    Hej där, på balkongen 🙂 🙂
    Skönt att kunna jobba hemifrån ibland… och dessutom kunna sitta ute i detta fantastiska väder! Blir lite avundsjuk där 🙂 … men jag jobbar tur nog i ett “glashus” så jag har i alla fall stora panoramafönster med utsikt över stan… alltid något 🙂

    Men snart är det slutjobbat för några dagar :). Åker i morgonkväll på en weekendresa till Åland (kombinerad golf- och avkopplingsresa) Har hyrt en stuga alldeles vid havet… männen spelar golf och min svägerska och jag ska njuta av sol och bad… HÄRLIGT… hoppas bara att det fina vädret fortsätter ett tag till 🙂

    Ha en fortsatt bra dag du också!
    Kramkram OCH tjärlek till dig 😉
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Monica 🙂

    Åh så underbart!! Jag har faktiskt min svägerska hela året om där jag med OCH hon spelar golf 😉 men som sagt hon bor numera på mysiga Åland.

    Hoppas ni får en KALAS resa 🙂

    Kramen,,

    Geir

    Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Gott att höra att du och familjen har haft en härlig och solig semester 🙂

  Solen skiner även här …fast måste ju jobba 😉

  Kram och en fortsatt skön dag önskar jag dig

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där underbara Cathy 🙂

   Jo det har varit en helt underbar semester, skönt att kunna njuta och andas lite lugn 🙂

   Jobbet är tillbaks för mig med, men jag kan njuta i solen samtidigt. Jag vet det är lite oförskämt bra, men kan inte klaga 🙂

   Stora kramen till dig med och hoppas din dag blir PERFEKT!!

   Tjärlek..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: