OM bara viljan finns..

Hej på er alla från min underbara hemstad Ålesund.

Resan gick bra, inte så mycket att klaga på förutom det att oerhört många av våra medmänskor faktiskt inte har förmågan att vara just detta.. medmänskliga 🙂

Jag vet inte vad ni lägger i detta, men för en som har varit tvungen att tänka efter vad ordet betyder för att lära mig ordet är det rätt tydligt att OM det är vad ordet skall betyda, ja då ligger vi risigt till. Är det så jävla svårt att hålla dörren öppen för den som kommer efter dig eller hjälpa någon med väskan? Inte vet jag men man undrar speciellt vad vi män är gjorda av
numera.

Allt vad vi lär oss i livet börjar i det små, så även med rena raka uppfostran så klart. Därför skrämmer det extra mycket när man ser blodsbröder trampa fram bara för att de KAN! Nu senast på denna resa var det en herre (?) som med sitt Eurobonus guldkort (samma som jag har) fixade extra kö såväl i Helsingfors där han helt enkelt gick raka spåret förbi mer än 50
personer i kö vid den vanliga in-checkningen (guldkort har egen check in) och sedan uppgraderade han sin flickväns stol till första klass vid ”gaten” i stället för inne på den Lounge där vi båda drack vårt kaffe utan någon form av kö och med mycket bättre tid än framför ALLT OCH ALLA!!Tydligen viktigt för killen att visa han har kortet. När han sedan började vifta med det även i Danmark ja dåskyndade jag mig vidare innan jag tappade nerverna totalt 🙂

Jag har äran fortfarande av att motta email från en hel del vänner och fans som frågar mig om råd angående olika problem som vi alla stöter på båda i skola, fritid och jobbet så klart. Det är inte så att jag har rätt svar men jag säger min ärliga åsikt så klart. Det är samma sak här, flera av er sliter med personer som troligtvis ser sig själva som bättre och trampar på allt och alla eller helt enkelt inte förmår att se den mänskliga sidan av ett gemensamt problem.  Jag säger som jag alltid har sagt… Jag vill upp och fram här i livet, men om inte jag får göra det på mitt eget sett ja då är jag heller lycklig som liten. Det att nå framgång vid att trycka ned andra i skiten är ett tillvägosett som jag inte fattar att folk väljer att ta. Man skall ju för helvete sova på natten och titta sig själv i spegeln på morgonen när vi vaknar.

Om bara viljan finns..  så finns det plats för oss alla. Om inte på
denna buss/tåg/flyg så på nästa. Har du inte tid att vänta så säg det på ett
bra sätt och fråga på ett vänligt sätt om det är någon annan som har den tiden?
Det brukar lösa sig med smilet på läppen 😉 men med sådana idioter som herren jag skriver om här över så är det lite svårare så klart att låta solen skina hela vägen fram.. Även en glad gutt från norska fjällen känner av molnen när smålighetens baroner härjar som de vill.. Jag avslutar med lite bilder från min hemstad tagen nu när jag sprang upp skidliften/backen 🙂 Rätt så snyggt eller hur?

 

This slideshow requires JavaScript.

Tjärlek och RESPEKT till er ALLA 🙂

Geir


22 responses to “OM bara viljan finns..

 • Emma Hansson

  Är du från Ålesund?!?!
  Var ju i Göteborg denna helg och bodde på ett vandrarhem där det var fullt med ungdomar från Norge och dom jag och min kompis börja lära känna jättebra var från just Ålesund, hahah va roligt! 😀
  Måste tilläga att dom från Norge är riktigt riktigt riktiiiigt snälla! 😀

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Emma underbara du 😉

   visst vet du, mycket av det goda kommer från Ålesund 😉 ha ha..
   Och ja det stæmmer, det ær min hemstad. Tror inte att snællheten kommer hær ifrån från børjan av, men det ær unekligen mycket vackert och flera av mina bæsta vænner i livet strålar med solen just hær 🙂

   Hoppas du har hittat just så goa vænner du med 🙂

   Stor kram, och TJÆRLEK så klart 😉

   Geir

   Like

   • Emma Hansson

    ahaha, ärligt talat så måste jag till Norge denna sommar värkar ju så härligt och fint där speciellt i Ålesund nu när man sett lite bilder:)
    Dom som jag träffa var verkligen bäst!

    Like

   • Geir Rönning

    Ja du vännen, ta svängen om du hinner!! Underbara vänner skall man sköta väl, om de är nya eller gamla spelar ingen roll 🙂

    Stora kramen i sommarhättan 😉

    Tjärlek..

    Geir

    Like

 • sussie

  Hej min underbare vän,det var ett tag sen sist.Hur har du det nu förtiden?Hoppas att allt är okej.
  Men här hos oss kunde det vara bättre,för min man ligger på lasarettet och han har fått en stafariusbakterie som sitter mellan andra eller tredje ryggkotan.
  Dom ska göra en magnetröntgen i morgon för att kunna lokalisera var exakt det sitter.Han har djävulskt ont,kan knappt gå ett steg utan får ligga mest hela tiden.Usch vad man lider med honom,och som har så mycket att göra hemma med korna och diverse annat.Han har kännt sig hängig hela våren,och läkaren sa att det börjar med att man får ett sår,som sedan kan sprida bakterien vidare i kroppen.Så det där med semetser blir det nog inte mycket med i år.Vi får ha det mysigt här hemma i stället.
  Ha en fortsatt fin söndag,och all värme och tjärlek till dig Geir!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Sussie vænnen..

   Jag har det ok, ær fortfarande i min hemstad Ålesund men åker vidare i morgon. Det har varit en helt underbar resa så långt, jag har mycket næra vænner som bor kvar hær!

   Men oj så fruktansvært tungt det måste vara før er alla det som hænder nu med din man ;( Jag ær vældigt ledsen vænnen før detta. Hoppas ni har fått svar och hjælp så att han kan krya på sig så snabbt som bara møjligt. Æven med allt arbete som han nu inte kan ta itu med dær hemma så klart..

   Det ænda positiva ær ju så klart att han nu får hjælp, och att man nu kan få kontroll på det hela men det ær så klart en klen trøst..

   Kæmpa på vænnen och jag hoppas som sagt att all hjælp och tjærlek kan komma er væg så snart som bara møjligt!!

   Stor kram,

   Geir

   Like

 • Jenny

  Vännen min, du har lyckats skriva en lika UNDERBAR blogg som vanligt, fylld med “träffande & tänkvärda” ord! Du är & förblir den BÄSTA!!!!!!

  Även FANTASTISKA foton från din hemstad, ju mer du visar därifrån, ju mer bestämd blir jag på att jag bara måste till Ålesund en dag i mitt liv.

  Ha det bäst & njut av livet!
  STOOOOOOOOOOOOOOOOR kram!

  Like

  • Geir Rönning

   Heeeeej Jenny underbara du 🙂

   Länge sen nu, men du har säkert mycket att stå i du med? Jag har varit iväg till olika ställen här varje morgon på vandring med kameran med mig så det kommer mera om inte så länge i en annan blogg 🙂

   Hoppas familjen mår bra och allt firande har blivit så KALAS som ni själva vill ha det!! Hoppas vi får till en Ålesunds träff någon gång, skulle gärna vara lokal guide även om här finns flera tusen andra som kan den jobben bättre 🙂

   Ha det BÄST du med vännen och krama underbara familjen med en STOOOR kram du med 🙂

   Tjärlek…

   Geir

   Like

 • Victoria Bergstrand

  Alltid svårt att veta va man ska skriva, dina ord går verkligen rakt in. Jag är så sjukt glad att jag har dig att skriva till, berätta i princip allt för och du finns där och lyssnar. Vet inte om jag lyssnar på någon så mycket som jag gör på de du säger haha.

  Som mamma, hon säger alltid att jag ska va försiktig när jag är i Sthlm. Har berättat att du också skrev de till mig en gång så nu senast sa hon bara “Och va försiktig nu… om du inte lyssnar på mig så kan du ju iallafall lyssna på Geir, det gör du ju alltid.” haha ja, de e sant 😛

  Du har hjälpt mig riktigt mycket i olika situationer Geir, de vet du. Va riktigt kul att få träffa dig nu senast och bara prata om allt möjligt och få olika tips av dig, tror du har en heldel rätt i det du sa. Bäst är du! Så sjukt glad att jag haft turen att träffa någon som dig. 🙂

  Btw: Bilderna är riiiiktigt härliga! Känner att man borde åka dit någon gång 😛

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Victoria vännen min 🙂

   Som jag sa så är jag MÄKTIGT STOLT av att få vara din vän och att du både skriver och är så underbart ärlig med allt även när vi hinner träffas och fika som nu senast. Jag lyssnar gärna det vet du..

   Och som jag sa senast, vi äldre har bara gott av att påminnas om att det inte är såååå länge sen vi själva var ung. Även om siffran numera börjar bli skrämmande för andra 😉 men INTE FÖR MIG!! Ha ha 🙂

   Men glöm inte en sak vännen, DU får MIG att må bra med!! Det är absolut ingen envägs körning här, jag NJUTER på vägen av att ha DIG!!

   Stor kram & TJÄRLEK!! Hälsa mamma med en kram 😉

   Geir

   Like

   • Victoria Bergstrand

    Haha du är så härlig! Du gör mig alltid glad av det du skriver. Jag är bara mig själv helt enkelt och kommer alltid vara och du om någon hjälper mig med det. När det kan vara lite jobbigt ibland så tänker jag oftast på allt du sagt och skrivit till mig. Ibland känns det dumt att skriva om vissa saker, som nu senast. Men sen att du är så fin som person gör det så mycket lättare. Du är ett stort stöd för mig i många situationer!

    STOR kram och mycket tjärlek till DIG!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Victoria 😉

    jo jag førstår att du nog bara ær dig sjælv, men det ær ju just det som ær så underbart!!! Livet har sina sidor som ligger i skuggornas dal och de måste vi alla ta itu med, jobbigt kan det vara men det ær då vi skall ta imot kramen från varandra med extra gott samvete 🙂 eller hur? Har vi det tungt så skall vi visa det før næra vænner och vi ger och tar och ær oss sjælva med gott samvete 🙂

    Stora underbara kramen och vældigt mycket tjærlek till DIG MED 🙂

    Geir

    Like

 • Monica

  Hej min vän 🙂
  Till det positiva först… 🙂 Din hemstad Ålesund ser ut att vara en otroligt vacker plats. Har tyvärr aldrig varit där men faktiskt på en hel del andra platser i Norge (bl a Oslo, Lillehammer, Molde och även vandrat upp till Galdhöpiggens topp… fantastiskt fint 🙂

  Nu till det mindre positiva… VARFÖR, VARFÖR ska det vara så svårt för många att ta hänsyn och visa medmänsklighet… man blir bara trött och ledsen… (men konstigt nog inte förvånad, tyvärr) 😦

  Det behövs lite mer “Geir-anda” här i världen, tycker jag… då skulle allt vara så mycket bättre 🙂

  Massor med tjärlek till dig. Hoppas du får en mysig helg!
  Kramkram!

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej hej heeej Monica 🙂

   Har du vadrat till Galdhøpiggen? DET var årets mest imponerande nyhet för mig vännen. Jag var igår på “sukkertoppen” i Ålesund, kommer att visa bilder senare i en annan blogg. Du har varit över 2000 (två TUSEN) meter högre än mig på vandringen!! WOW!!!

   Det att ge av en god känsla skapar ju god känsla även för den som ger den om man bara tänker efter vill säga 😉 Jag njuter av dagen som kommer imot mig och delar gärna kramen med den som vill ha den. Svårt att kramas ensam 😉 och så enkelt är det!! Detta “smittar” och den smittan sprider jag gärna 😉

   Tjärlek.. OCH KRAMEN så klart 😉

   Ha det BÄST vännen!!

   Geir

   Like

   • Monica

    …nu var det ju förstås några år sedan den vandringen gjordes 😉 men jag skulle gärna göra det igen. Det ger en riktigt skön “må-bra-känsla” att uppleva sån här storslagen natur. Kanske blir det “sukkertoppen” nästa gång, vem vet 🙂

    Ha en UNDERBAR måndag… och din “smitta” tar jag gärna… haha 🙂 🙂

    STOR KRAM till härliga dig 🙂
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Monica vænnen 🙂

    det kan vara ett tag sen men hej.. DU HAR GJORT DET!!! Inte så många jag kænner som har varit dær faktiskt!

    Sukkertoppen ær riktigt skønt, kul att man har sådana utmaningar rakt utanfør dørren hær i stan 🙂

    Hær kommer lite mera smitta 😉 ha ha, STOR KRAM & TJÆRLEK!!

    Geir

    Like

 • Anna

  så sant som det är sagt, ingenting är omöjligt!

  jag själv kämpar för att nå dit jag vill och med dina ord och dina texter så stöttas man på vägen, ville bara att du skulle veta det 🙂

  stor kram till dig geir!

  TJÄRLEK

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna vännen 🙂

   INGET är omöjligt, det har visat sig 1000 gångar om och om igen. Men man måste kämpa för hela hjärtat.. Så är det bara!!

   Underbart att jag kan och får vara en krydda på vägen vännen, det gör mig mäktigt STOLT!!

   Stor kram & Tjärlek!!

   Geir

   Like

   • Anna

    klart du hjälper, och det ska du va stolt över .. haha 😀

    jag träffade ingen mindre än sjukligt underbara Lotta Engberg idag, har inte träffat henne på typ ett år så jo, klart man saknar henne 😮 haha! 🙂 Vi nämnde dig, hon såg jätte förvånad ut. haha 😀

    stor kram o tjärlek! ♥

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Anna du underbara ;()

    Åhhh, du träffade Lotta? Ja hon är för skön som sagt.. Hon gör ett KANONJOBB oavsett vad hon ger sig in i tycker jag. Hade jag tid skulle jag ta svängen till Liseberg bara för att njuta

    Ha ha, hon blev förvånad? Sommaren är FULL i överraskningar 😉 hoppas jag hinner med även Göteborg SNAAART!!

    STORA KRAMEN & TJÄÄÄÄRLEK!! 😉

    Ha det BÄST vännen,

    Geir

    Like

 • Adriana Cajani

  Geeeeir.
  Dina texter betyder så mycket, du har så himla rätt i det du skriver, ALWAYS! Det är sant, finns viljan så går det, inget är omöjligt 🙂

  “If you wait to do everything until you’re sure it’s right, you’ll probably never do much of anything.”

  Tjärlek, ses snart 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Adrianaaa 😉

   Sanningens ord där vännen, om man inget vågar vinnar men inget. Dessutom har man ju bara tråkigt på vägen 😉 ha ha..

   Och DETskall vi INTE ha!!

   Tjärleken & kramen..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: