Den sista vägen ut..

Hej på er alla ännu en gång från ett litet men underbart hörn av livets resa 😉

Det är med skrattet i hjärtat och lugnet i själen jag åter sätter mig i resans fågel och flyger vidare till nästa destination. Jag ÄLSKAR överraskningar men jag gillar inte så mycket att bli överraskad. Så jag erkänner att jag nu när ni läser detta är ännu en gång på väg till hemlig ort utan att den jag skall träffa där vet så mycket om just detta.

Resan till min hemstad Ålesund har varit väldigt lyckad, och jag har fått med mig underbart
väder med allt vad det kan ge på mina vandringar och träningar i den otroligt häftiga naturen längst ut mot det norska havet och de enorma fjällen som smyckar Norges vackraste kust.  Jag ger er lite extra många foton denna gång, det blev lite för svårt att ta bort de när de alla är så vackra.

Det maxar så klart varje typ av träning när man kan springa rakt ut hemifrån och hitta den
naturen som ni får se på dessa foton från Ålesund. Det blev tre dagar med tung men underbar träning på denna delen av resan, ni har redan sett ifrån skidbacken så nu är det ”Sukkertoppen” och Aksla fjället som ni ser de flesta bilderna ifrån. Måste säga att det är väldigt skrämmande när man står längst ut på kanten av fjället i tung dimma och moln, vinden tar tag i den gråa massan och med blixtens hastighet ser man plötsligt rakt ned fjällsidan dryga 315 meter ned till havet och husen som ser ut som små myror där nere.

Titta extra noga på mina stavar, mina helt underbara ”vänner” som numera min son Peter har fått ”ärva”  då den norska tullen begärde att jag skickade dom som frakt?!? Jag har varit till Cypern, Danmark, Sverige, hem till Finland och INGEN har frågat mig om stavarna förut. Nu träffade jag ”rätt” person som dessutom tränade upp andra i ”hur man kan jävlas med flit” och hon lyckades.  Jag är dock glad för att de hamnade hos Peter, jag skall försöka peppa honom att börja som jag  😉 Har flera stavar hemma så det är inget problem..

Telefonen ringde igår och jag blev tillfrågad om att flyga till Danmark i morgon. Med lite hjälp av gudarnas gudar och lite extra styrka från ovan kommer jag att få mig en liten dag i Malmö för en foto session angående ett jobb som vi har på kommande senare i år. Jag är som ni vet en resans man så jag tackade ja och kommer därför att fika i Malmö på något underbart ställe, förslag?? En liten tågresa och svisj.. så är jag i Malmö 🙂 Har ca en timmes tid innan foto session 😉 ha ha..

Den sista vägen ut kan vara så mycket, det kan vara fjällets mystik på väg ned den trånga vägen genom molnen. Det kan vara godaste finaste vännen som tar sig tid att visa att han eller hon bryr sig efter att ha missat just detta allt för länge. Det kan absolut vara den som envisas för att envisas, men bäst är dock killen som jobbar för SAS som fick med sig mitt problem i tullen och uppgraderade min biljett till första klass med ett smil på läppen. Godhet kommer alltid att segra i mitt hjärta, jag vet mycket väl att alla endast gör sitt jobb. Men det var det där med att smila för att smila eller att ha hjärtat på rätta platsen 😉 Det blir lite svårare att svälja förlusten av det de tar när de säger ”spelar ingen roll vad du säger” samtidigt med det lilla flinet de säkerligen har tagit extra kurs för att få in på rätta platsen. Det att 4 andra länders tull tjänstemän och kvinnor har låtit mig ha stavarna med på resan värmde tydligen inte upp lilla hjärtat på damen..  Måtte skrattets hjältar hitta vägen till din frusna själ..

This slideshow requires JavaScript.

Tjärlek & RESPEKT!!

Geir


24 responses to “Den sista vägen ut..

 • Jenny

  WOW, vilka fantastiska bilder, man blir alldeles mållös!
  Jag var helt inställd på att jag måste till Ålesund redan efter ditt första bild-spel, men nu är jag BOMBSÄKER!!!!! Ser fram emot en guidad tur! 😉

  Hoppas turen till Danmark/Malmö gick bra och att tull-personalen var på bättre humör idag!?!

  STOOOOOR kram och en trevlig midsommar önskar jag Dig & familjen!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Jenny vännen min 🙂

   ja det är helt otroligt så vackert det är där. Underbart att ni gillar mina bilder, men när man står där uppe är det helt enkelt.. FANTASTISKT!! Hoppas vi får till den guidade turen någon gång, det vet du..

   Resan till Malmö och även Danmark var TOPPEN och jag sitter och brinner av “vill berätta, vill berätta” glädje, men du vet hur jag är.. Väntar tills det hela är i hamn innan jag vågar mig på att “släppa ut katten” 😉 ha ha..

   Stor kram, och tjärlek så klart..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir, min vän 🙂
  Vilka otroligt fina bilder du tagit… jag har förstått att det är vackert i Ålesund… men sååååå vackert… helt fantastiskt! En resa dit någongång måste det bli… det har jag bestämt NU 🙂

  Ett förslag 😉 Varför inte använda dina fantastiska bilder för att marknadsföra Ålesund …tänk det i kombination med dina texter… underbart! Du om någon kan ju beskriva miljöer och situationer på ett sätt så att man som läsare kan känna känslan och stämningen… (du skulle vara en perfekt ambassadör för din hemstad 🙂

  Hoppas det går bra med allt ditt resande hit och dit (inkl hemliga uppdrag) 😉 Din träning har säkert gett dig “super-energi” så du orkar nog med det mesta. Är verkligen imponerad hur du kämpar med din “stavträning” …bra jobbat 🙂

  Önskar dig en mysig midsommarhelg med nära och kära!
  Kramkram… och TJÄRLEK, så klart 😉

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen,

   he he, jag skulle gäran marknadsföra NORDEN för det är helt sjukt vacker på väldigt många ställen där vi bor.

   Vi glömmer bara att titta runt, men med hjälp av farbror här hoppas jag det blir lite ändring på detta 😉

   Resandet har gjort att jag inte har hunnit svara er på ett tag, det är tråkigt! Men det har gått VÄLDIGT BRA med alla möten, så det kommer goda saker framöver, vill bara has allt “på ställ” innan jag berättar mera. Stor och god sommar kram till dig och dina fina vännen.. Ha det BÄST!!

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Liisa

  Bara njuter av att se foton från den helt fantastiskt vackra miljön. Kan bara föreställa mig hur det känns att vara på plats 🙂 Surtanter / gubbar finns det överallt, de bara förpestar vår vackra värld. Undrar om de fått alldeles för lite tjärlek eller vad det beror på 😉 Jag var med min sons familj på ett utecafé och var på väg till ett tomt bord för att sätta oss innan vi gick in och beställde. Då kom en sådan där surgubbe med bricka
  – Ni har väl inte köpt något ! Här kan man inte resevera bord ! Jag satt här innan ! och så satte han sig vid det stora bordet och vi orkade inte bry oss utan fick traska bort till andra änden med barnvagn och lilla bebisen i sin bilbarnstol. Han förgyllde inte vår dag ett dugg 😦 Mer tjärlek från närstående till sura gubbar och tanter så de slipper vara ett så tråkigt inslag i vårt soliga,glada och härliga liv ❤ Kram Geir och ha nu en underbart fin midsommar med massor av glädje och tjärlek ❤

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Liisa vännen min.

   Ja vad kan man säga? Sjukt tråkigt att vi killar inte har mera innanför pannan än det där. Jag skäms av att vara kar..

   Hoppas denna STOOOORA kramen kan få dig att glömma dessa moln som kan dyka upp lite här och var precis som du säger 🙂

   Mer TJÄRLEK till folket 😉

   Geir

   Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min 🙂
  En bilde sier mer enn tusen ord …
  og disse sier at jeg må nokk ta en tur til Vestlandet …
  Det er bra for sjelen å se noe så vakkert …
  God tur og kose deg i din reise,
  Solig Osloklem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Heeeei Reija vennen 🙂

   Håper du får nyte av det fantastiske vest landet når det ler mot deg på beste mulige måte sån som det gjorde nå når jeg var der.. Helt utrolig vakkert og en nytelse for sjelen 🙂

   Håper du har det best vennen, stor klem fra Stockholm (på vei hjem til Finland nå)

   Geir

   Like

 • Inger

  Men alltså, du och norska tullen går bara inte ihop… det börjar nog vara bevisat tillräckligt vid det här laget. Kanske stavar är förbjudna utanför EU, nån som vet? 😀 Om Peter tar bra hand om dem så kan du ju låna av honom, så behöver du inte ta med några stavar nästa gång 🙂 Ha en fin midsommarvecka, stor kram! Angel Eye

  Like

  • Geir Rönning

   Hello there Angel Eye 😉

   jo jag vet, Norska tullen och jag har lite allergi mot varann, men solen skiner även på dessa UFON 😉 så man får låta det hela vara och skratta tillbaks så gott det går..

   Peter får behålla dom bara de används, annars kommer de dyka upp i en skog nära dig nu under sommaren 🙂 ha ha..

   Snart smäller det vännen, längtar!!

   Stor kram,. hälsa gänget!!

   Geir

   Like

 • linda

  Men hördu! Tycker minsann du kunde tagit den där Malmö resan en dag senare! 😉 Ska nämligen ner dit torsdag-fredag! 🙂
  Attans då!!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Linda vännen,

   ja du, det skulle sitta fint med flera dagar i Malmö, och DET KOMMER 🙂 Hoppas du har möjlighet att komma tillbaks då du med…

   Stora kramen och TJÄRLEK!!

   Geir

   Like

 • Victoria Bergstrand

  Hahaha kan inte annat än le åt den fina avslutning du gör på detta inlägg 😉 Men ja du har fullt upp som vanligt ser jag! Vet nog ingen som har så fullt schema som du just nu, men jag vet att de för de mesta bara är positivt i din värld 🙂 Själv fick man ett mejl från en av lärarna som berättade att jag fått ett VG i hans ämne vilket jag verkligen inte trott, men där ser man, blev glad iallafall.

  Annars är det så sjukt tråkigt att solen inte kan komma fram här. Finns ingen större lust till att ens gå utanför dörren, finns heller inte mycket kul att göra i den här staden. :/ Kanske göra som Geir och ta en promenad imorgon? Skadar ju inte 😉

  Bilderna är verkligen OTROLIGT fina! Känns som ett måste att någon gång i livet åka dit, eller vad säger du? Gillade starkt bilden uppifrån där man ser en båt i vattnet och sen husen nedanför, riktigt fint! 😀 Ska fortsätta att lyssna på min Danska favorit, Rasmus Seebach. Tycker du ska lyssna på honom…. NU! 😀 STOR kram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Victoria vännen,

   ahhh.. jag missade att kolla din Danska vän tyvärr, har några egna favoriter som är KANON!! Sören Sko, ha ha, han heter faktisk så.. Sanne Salomonsen och även DAD så klart..

   ETT STOOOORT GRATTIS till din framgång i skolan vännen, det värmer mer än solen och jag tycker på riktigt det är UNDERBART att höra!! Sommaren har kommit till dig med nu hoppas jag vännen, sorry att det tog så lång tid att svara, lite för mycket på g men så är det 🙂 så datorn har fått vila lite extra..

   Jag är helt “Hooked” på att ta foto, njuter värkligen och hoppas det syns, det betyder extra mycket för mig att du tycker om dom som trots allt har det hela lite mera i blodet än vad vi vanliga dödliga har 😉

   Stor kram & tjärlek..

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej hej 🙂

  Oh vilka underbara bilder ifrån ditt vackra Ålesund 🙂 Förstår att du njutit:)

  Ha det riktigt bra i underbara Malmö (är ju halvskåning haha) och ha det toppen i Danmark.

  Kram

  Cathy

  Ps. Synd att du förlora stavarna men toppen med uppgraderingen till första klass 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där Cathy min underbara 😉

   Jag kommer med lite goda bilder från fantastiska MALMÖ i mitt nästa inlägg 😉 ha ha, det var riktigt bra och jag längtar STORT att få berätta det hela.

   Stavarna hamnade i händerna på en som jag hoppas har vätt att använda dom 😉 min kära son Peter, men han är i en “svår ålder” av 25, där man kanske bryr sig mera om hur det ser ut än vad det blir av det.. Hoppas jag har FEL!! Annars tar jag dom tillbaks, ha ha..

   Stor kram & tjärlek..

   Geir

   Like

 • Kerstin Alhola

  OJ vilka UNDERBARA foton du har satt in ,alltså det går kalla kårar längs ryggen när jag ser på dem.Du ska ha en riktigt trevlig midsommar och så syns vi i Dalsbruk på Baltic Jazz. Kramar från Kerstin

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Kerstin, jättekul att se dig här 😉

   ja det var en fanstastisk resa med vyer från “en annan planet” 😉 och det är konstigt att man är tvungen att “vara borta” ett tag för att se hur vackert det är i ens egen hemstad men så här är det nog bara..

   Repeterar nu för fullt för giget hos er i Dalsbruk, skall bli riktigt kul 🙂

   Stor kram & tjärlek..

   Geir

   Like

 • Anna Norberg Ericsson

  oj oj oj ! du har verkligen mycket att göra märker jag! haha. men det är positivt eller ? kör inte slut på dig själv bara. Det gjorde jag ett tag i höstas så jag fick magkatarr, haha.. tack vare skolan. Spring inte in i väggen bara 😉

  Hoppas att vi ses snart. Åker till Italien om 5 dagar.. Hur länge har vi inte snackat om detta? haha sjukt vad tiden går fort. Ta hand om dig! Det kommer bli tomt utan dig!

  massa kramar o tjärlek

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna den underbara 😉

   jovisst är det positivt, den dagen man börjar tycka att uppgiften är för stor som artist är nog första dagen på sista resan med jobbet påbörjat.. 🙂 ha ha..

   Men som du säger det är viktigt att hitta balansen så man inte tar ut sig helt, men det tror jag inte att jag är på kommande med… Jag tar det lilla lugna och mixar med det jag springer för och JOHOOOO så blev det bra 🙂

   Absolut snaaaaart så skrattar den Italienska solen med dig vännen och du får njuta av det underbara där ett tag. Det kommer nog bli KANON tror jag 🙂 Ta väl hand om dig du med, hittar du någon Ferrari dator så skicka ett hej här, men om inte så hälsa solen från oss alla här 🙂

   Stora kramen & tjärleken…

   Like

   • Anna Norberg Ericsson

    hahaha det är gött att du tar det lugnt! 🙂 haha!

    hahahha! jag ska leta efter lite ferraridatorer i venedig för din skull, men hittar jag ingen så märker du det 😉 ahaha!

    stor kram o tjärlek!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej hej heeej ;=)

    Kämpa på vännen 😉 need some information about ITALY..

    And how YOUŕe doing 😉 ha ha.. Hoppas du har det BÄST i underbara Italien, stor kram från ett soligt Stockholm..

    Tjärlek..

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: