Tjärlekens stad, here I COME :)

 

Hej på er alla!!

 

Jag måste erkänna en sak. Det finns gig, och det finns GIG!! Vissa saker sitter liksom i ryggen på en via nervsystemet så att det inte går att påverka. Jag har haft glädjen av att få njuta av en MYCKET speciell sommar med njutning utöver det vanliga i många många år. Detta har varit en resa för mig personligen som jag har svårt att beskriva med ord, det att få njuta av TJÄRLEKENS STAD (Jakobstad) i alla dessa år med så mycket roliga och underbara minnen är nått jag ALDRIG KOMMER ATT GLÖMMA!!

Det tog sin lilla tid innan stor blev större men det är flera år sedan vi konstaterade att Jakobstad är svårslaget på sommaren. I och med att jag har fått jobba i så många år och i så många olika länder så har jag även rätten av att jamföra detta med hur livet leker på andra ställen i våra underbara länder. Ett är säkert, till exempel det för många så viktiga “POPKALASET” kan för mig gärna vara ett minne och inget mera jamfört med den folkfest Jakobsdagarna kan bjuda på. Jag vet, det ena är en festival, det andra en gatufest i en stad. Men det är en fest för FOLKET och inte en bubbla som är blåst upp på hypade artister. Det fanns en tid när “POPKALASET” hade fritt inträde och folket var välkommen att njuta tillsammans med familjen av folkfesten, men den dog i sin egen hype..

 

Båtfestivalen i Ålesund, (min hemstad) är på gång med nått som kan bli liknande det Jakobsdagar redan är. Jag hoppas de låter den kunnande kraft som finns där hemma i fjällen börja styra lite tillsammans med eldsjälarna, för det är kombinationen som jag tror kommer att lyfta detta till nya höjder. Höjder som festivalen förtjänar att nå tycker jag. Ledsen att jag är tvungen att tacka nej i år, hoppas jag får återkomma nästa år 🙂

 

Det kommer ett extra stort gäng med mig detta år till tjärlekens stad! Vi kommer att filma för ett hemligt projekt och jag valde utan att tveka Jakobsdagar som det perfekta stället för detta endamål. Jag hoppas och tror ni alla kommer att få se varför på en tv nära dig, där just du bor 😉 om inte så allt för länge 🙂 Nästa sommar tycker jag låter som en plan, ha ha..

 

STOR KRAM, TJÄRLEK OCH RESPEKT TILL ER ALLA!!

 

P.S., MARIA MANELIUS HAR FOTAT OCH ÄGER RÄTTEN TILL BILDEN 🙂

 

Geir

 


15 responses to “Tjärlekens stad, here I COME :)

 • Inger

  Ain’t no love in the heart of the city… = vilken j—a LÖGN asså! Men ändå är den ju liksom TCOL:s signaturmelodi eller hur? 🙂 Nu ska jag börja göra mig redo för lugnet i skärgården, hur nu det ska lyckas efter allt detta? Ha det så bra nu kära du, vi ses snart igen i Åminne folkpark. Kraaaaaam å puss! 🙂

  Like

 • Anna Ericsson

  hejsan svejsan Geiran! 😀 haha, satt precis och läste min fridatidning (olle är med!!) och insåg att du hade bloggat. ALLTID TREVLIGT! sen jag kom hem från italien har jag inte varit hemma någonting, har varit med kompisar, kollat på olika filmer, blandannat den nya harry potter filmen, träffat ännu mer kompisar och allting, och det ska jag tydligen göra imorgon med! haha! Mina vänner ger mig lycka och styrka och det är underbart att vara med de!

  Lycka till imorgon! och du… hälsa mia ifrån mig innan hon hinner hälsa, skulle vara roligt 😉 hhahahha! ne men ha det bäst! hoppas att vi ses snart! har inte träffat dej sen december 😮 haha…. kram på dej! ta hand om dig!

  Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Lycka till och ha det bäst i morgon!

  Har varit i tjärlekens stad två gånger. En gång på bröllop och en gång med ungdomar från skolan jag jobbade på för hundra år sedan 🙂 vi hade ett utbyte med ungdomar i Jakobstad.

  Allt gott!!

  Kram

  Cathy

  Ps. Ja ni får gärna hyra in Bella. Men hon “löper nu så hon är lite crazy”

  Like

  • Cathy

   Hej Geir 🙂

   Lycka till och ha det bäst i morgon!

   Har varit i tjärlekens stad två gånger. En gång på bröllop och en gång med ungdomar från skolan jag jobbade på för hundra år sedan 🙂 vi hade ett utbyte med ungdomar i Jakobstad.

   Allt gott!!

   Kram

   Cathy

   Ps. Ja ni får gärna hyra in Bella. Men hon “löper nu så hon är lite crazy”

   Hörde nyss om bomattentatet i Oslo. Så ledsamt, beklagar verkligen.

   Like

   • Geir Rönning

    Hej Cathy vännen,

    tack för erbjudandet 😉 jag får återkomma med “den löpande Bella” vid ett senare tillfälle 😉

    Det är underbart att ha resan till Jakobstad framför mig, är just nu vid terminalen i Helsingfors. Men det är som du vet en tung dag för oss alla.. Så otroligt att vi har fått en sådan katastrof i Oslo, jag ryser.. och tänker på alla de som har fått och kommer att få den värsta dagen i livet just i dag..

    Kram,

    Geir

    Like

 • ann-sofi

  Nämen vaa nu får vi ju börja staila upp oss ordentligt om vi ska vara med på film vad snällt att du förvarnar oss 🙂
  väälkomi hit bara det ska bli superskoj.

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Ann-Sofi 😉

   Ja du vännen, nu trampar jag in på dina vägar och börjar filma hejvillt 🙂 Nej, det kommer att skötas i det lilla formatet, dokumentera varför jag har döpt om er stad till tjärlekens stad.

   Längtar 🙂

   Kramenkramen..

   Geir

   Like

   • Inger

    Hoppas vi får se något av hur “det lilla formatet” blir i något skede, snääääälla, pliiiiiiiiiiis pliiiiiis??? 🙂 🙂 🙂

    Like

 • Jenny

  Hej vännen min! 🙂

  Läser detta inlägg och nickar instämmande på vad du skriver om underbara Jakobstad och folkfesten där och så drar jag en djup suck av längtan efter att få återkomma dit.

  Det är nu 4 år sedan jag & familjen var där, men minnena efter veckan i Jakobstad har en MYCKET speciell plats i mitt hjärta.
  Så jag SKA tillbaka, men vet tyvärr inte när, det är ju en bit för oss att åka.
  Men imorgon är jag med er “in spirit”, hoppas du känner det.
  När du ser Inger & alla de andra som jag känner så är jag också med er, iallafall tankemässigt, kroppsligt är jag i Kalmar på teater.

  Ha det BÄST och ge Jeppisborna vad de tål. 😉
  STOOOOOOOR kram!

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Jenny vännen min..

   ja det är underbara minner som dyker upp när man tittar mot solen och skrattar.. Men dagen är tung, efter det som har hänt i Oslo igår har jag mycket svårt att fokusera på nått alls, även den goda smaken av underbara Jakobstad.

   Passerade varje morgon och kväll städet där bomen detonerade på väg till och från mina jobb i Oslo, då jag har varit där. Vikitgt nu att vi inte låter FAN ta över och vi börjar blunda för det goda som vi alla vill skall sägra.

   Stor kram till dig och dina vännen, hälsa så gott..

   Geir

   Like

 • Inger

  Hoppsan, ska vi va med på film? 😀 Det var snällt av dig att förvarna, så man vet att stajla sig lite extra hihi 😉 VÄLKOMNA hit, vi väntar och längtar… Jakobs Dagar + Geir Rönning = sant och den ena är inte sig riktigt lik utan den andra 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   God morgon Angel Eye 😉

   Ja vi har med ett film gäng som kommer att hjälpa mig att fånga tjärlekens stad 🙂 men vi får se var hur och när den röda lampan hinner i fatt er eller hur?

   Det skall bli grymt kul att ses igen, med eller utan kamera spelar ingen roll 😉 stora kramen från Vanda 😉

   Geir

   Like

   • Inger

    Det sket sig med stajlingen. Vad som började som en ovanligt bra hårdag för många timmar sedan blev till något helt annat i regnet 😀 Men det är sånt man får ta – vi har ju stått i regnet med dig förr och det är det värt varje gång 🙂 Frysa behövde vi i varje fall inte! 😀

    Like

   • Geir Rönning

    Ha ha 🙂

    det var fantastiskt kul att ses igen och det vackraste av det vackra sitter i hjärtat som alltid här i underbara JAKOBSTAD!!

    Med eller utan hår 😉 jag njuter av att få dela den underbara värmen ni delar med er av båda på insidan och utsidan..

    Regnet satte sina spår, men inget stör den som är tjär i tjärlekens stad!!

    Puuus 🙂

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: