Fokusera mera..

Hej på er från ett något så grått och trist Grankulla. Jag borde väl börja med det goda så jag väljer glatt att hoppa över detta just nu och se tillbaks till förra lördagen när Åminne ROCKADE JÄRNET!!

Att resa tillsammans med mina blodsbröder faller sig helt naturligt och resan blir inget annat än ett nöje 😉 galenskaperna hänger löst och skrattet ekar i bilen när vi tar oss från Vasa till Åminne folkpark för att ta del av rockfestivalen. När man har det kul så går tiden så in i helvete fort, man märker inte att tiden har runnit iväg innan det hela är över. Men med lite erfarenhet tar man sig tid att njuta när det goda är på besök 🙂 Ett fantastiskt minne för livet igen tillsammans med grabbarna bus från Jakobstad, Dennis, Tobias, Nisse och denna gång Alex Ivars som var gitarrist i Sturm und drang som är ett mycket framgångsrikt finsk rock band. Fantastiskt kul att få dela glädjen med mina blodsbröder 🙂 Det blev en kalas kväll igen, även om det gråa passade på att hälsa på oss även den kvällen med mindre publik som följd.

Det var med extra spänning som jag väntade på min Idolbroder Jay Smith, vinnaren av 2010 års Idol i Sverige. Jay har magrat, men det har jag med. Har hört lite från höger och vänster under tiden efter Idol att många har trott han inte mår helt bra. Jag tror faktiskt han mår TOPPEN!! Han säger så själv och jag tycker det ser så ut när man kommer nära på honom. Det värmer mitt hjärta! Skrattet är där det skall vara och de spelade nya låtar till mig back-stage som de har bandat och det lät JÄVLIGT BRA!! Nu får ni snart se den RIKTIGA JAY, den vi andra fick lära känna “off stage” när inte tv styrde och härjade med oss hela tiden. Jag tror inte ni blir besvikna 🙂

Det att nå de mål vi sätter upp under vägen till det STORA målet (vad det nu är du personligen har för mål) är viktigare än det att nå det slutliga målet tror jag. Låt mig försöka förklara vad jag menar. Tisdagen efter påsk, tog jag bild av min “sista öl” och sa nu måste jag komma i form!! Jag lämnade ölen med mera än hälften kvar. Vikten visade vad den gjorde (sorry statshemlighet) men jag satte mig ett mål. Innan Rhapsody turnen skall jag ha bort 8 kilo. Jag har gjort det jag kan utan att förlora helt kontakten med moder jord och sprungit som en idiot massor med kilometer med stavar, cyklat, simmat, ätit och druckit det som jag trodde jag skulle komma så nära mitt mål som jag bara kan med att göra detta. I morse gick jag på vågen, och jag har klarat av 7.8 kg. Inte för att det spelar någon roll vad jag väger, men det att jag vet med mig själv att JAG har kontroll, inte maten, drycken eller något annat. Bara lilla jag 😉

Nu kan jag med hjärtat berätta att det här inte är mitt slutliga mål så klart, det är mera att njuta tillsammans med de som vågar ta en njutning. Men isen är tunn och frestelsen på gott och ont finns precis över allt i livet. Men vi måste våga att njuta, annars spelar det ingen roll om eller när vi når målet. Det perfekta slutet? Vem fan vill ha det?? Nej jag vill blunda och veta att jag LEVER NU, det låter säkert inte så välplanerat och det är det nog inte heller 🙂 Men HIMMELEN, den har jag redan varit i flera gånger i mitt liv… Och jag hoppas de som åker med mig känner likadant 😉 Jag vill precisera att det är väldigt viktigt att må bra, men tänk på hur du når dina mål. Vikten av att nå vikten är INTE det viktiga, njut på vägen dit annars är det inte värt det. Och jag har NJUTIT på vägen till mitt mål och ändå klarat av det näääästan.. Ha ha, det var den där sista bullen som satte sig.. Shit också 😉

Åskan har hälsat på här hos mig flera gånger idag, sitter hemma och firar “ett delmål” med en mellanöl och skriver lite frustration av mig. Skulle så gärna ropa ett YIHAAA för att nu åker jag till Stockholm i morgon och Rhapsody är igång nu på söndag på Engelen i gamla stan.. Sedan är det TURNE!! YES!! Men det gråa har tagit tag i mig, det skall jag erkänna. Kan vara en liten höst “downer” jag har fått, vad vet jag? Men det är just i en sådan stund jag lutar mig tillbaks och vet att jag har sett både himlen och helvetet under denna underbara sommar. Ljuset från himlen fyller hela mig och det gråa, det är endast en skugga bak mig jag inte tänker bry mig så mycket om 🙂

Tjärlek & Respekt..

Geir


25 responses to “Fokusera mera..

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  ja de fargene i livet …
  Av og til er de så grå at det virker nesten svart …
  men svart er farge det med …
  og etter mørket lyser solen sterkere … ???
  Jeg ville egentlig bare ønske deg lykke til med turne 🙂
  Lyse farger til deg Geir 🙂 … og
  Osloklem 😉
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija min ven 🙂

   du har så rett så rett vennen min. Uten de gråe dagene blir de andre farvene ikke like fine. Jeg er tilbake i den farveglade siden igjen så takk for solen 😉

   Stor klem fra Falkenberg..

   Like

 • lenaforsgren

  Hejsan Geir!

  Vi får hoppas att det bara är en tillfällig svacka pga vanlig trötthet och inget annat som gör att det känns lite gråare än det borde. 😮

  Själv brukar jag må som bäst om hösten, vilket gör att det är min favoritårstid utan konkurrens. 🙂 Men det är ju många som tycker precis tvärtom, och det kan jag ju förstå, rent rationellt.

  Grattis till det uppnådda målet — det var verkligen strongt jobbat! 😀

  Synd att jag inte kände till att du skulle återvända till Engelen nu på söndag, jag är bortbjuden redan. Men du är väl inte huvudpersonen denna gång, så jag behöver inte gräma mig alltför mycket. Tiden rusar ju och snart ser jag dig/er i tältet. 😛

  Lycka till med alla förberedelser etc! Tjärlek!

  /Lena

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Lena 🙂

   ja det var en periode som “grånade” min vardag men det är som det är. Jag är medveten om att min vardag är mycket mera färgstark än vad många andras är, så jag ÄÄÄLSKAAAR min dag 🙂 Tycker dock det är viktigt att jag är ärlig med er i min blogg när det grånar till.:)

   Hösten är underbart fantastisk, “indian summer” när löven faller är det vackraste vemod jag känner till 🙂 ha ha..

   Skall bli KALAS att ses, STORA kramen och TJÄRLEK!!

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej Geir,

  Grattis till dit mål att gå ner 8 kilo. Ja du verkar ha slitit hårt, tycker att det var bra att du unnade dig den goda Bullen 😉 Vi måste unna oss lite gott …

  Ja det är lätt att det gråa tar tag i oss också. Det är bara mänskligt.(särskilt för konstnärs själar) ;);)
  Hoppas du hittar ljuset på väg till Stockholm.
  SOLEN skiner i dag…

  Önskar dig allt gott.

  Stor Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy vännen 🙂

   Bullen var god 😉 ha ha, och jag är rätt nöjd med resan ned de 8 kilo jag fick bort. Men detta är en resa lite i hissen, det går lite upp och ned. Vikten i sig inte så viktig, mera det att man kan mysa och ändå fixa framgång.. oavsett vilka det är.

   Fyrfärgen i mitt syn är tillbaks, glädjen av att finnas till har varit där hela tiden, och NU ÄR VI I GÅNG 🙂

   Stora kramen till underbara du vännen min 🙂

   Cathy

   Like

 • swedenissonice

  Godförmiddag Geir,kul att du fick spela med Jay Smith.Just nu är det Kalmar Stadsfest och Jay skulle varit på RixFM festivalen men han blev sjuk och så även Swingfly.
  Men dom andra var Ulrik Munther,Nicke Borg,Erik Segerstedt och såklart det stora dragplåstret Eric Saade.
  Sanna Nielsen ersatte dom två sjuklingarna.

  Sara och jag var inne med en kompis till henne,men detta HÖGA ljud gör att jag har världens huvudvärk idag.Fast det får man ta för en gång.

  Kul att se så många som lyssnade det var ca 15000 som tittade.
  Men du låt inte höstkänslan ta tag idig.Du har ju Rapsody turnen på gång nu

  Och idag är det bara 2 veckor tills ni kommer yiipii!! Härligt,härligt.
  Ha en fortsatt kul fredag och helg.Kram och tjärlek till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Heeeej vännen 🙂

   Det var GRYMT kul att träffa Jay igen och hans band. Hörde att han har slitit med sjukdom nu efter detta, hoppas han snart kryar på sig!! Aj då, blev det för högt ljud, det är aldrig kul. inte för oss på scen och så klart inte för er heller..

   Det är ingen fara med mig, hösten har sina färger och jag njuter med den inte mot den 🙂 Rhapsody börjar idag och jag NJUTER!!

   Stor kram, och tjärlek till dig vännen..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej underbara du!
  Låt INTE höstkänslan få ta tag i dig riktigt än… idag skiner solen här i Västerås och den lyser nog hela vägen till Stockholm, tror jag 🙂 Sommaren FÅR bara inte vara slut än…

  Grattis att du nådde målet 🙂 Vi vet ju att du verkligen jobbat hårt för det här… vilken härlig känsla att LYCKAS 🙂 Helt rätt också att man måste få njuta på vägen dit 🙂 Kom ihåg vad jag sa förut om den lilla “bakelsen” för själen (när kroppen har fått sitt) …haha!

  Känner att jag fått en rejäl “kick” att köra igång med lite GI-mat och träning igen… TACK Geir, för inspirationen 🙂 Jag har faktiskt varit lite FÖR lat efter semestern… haha!

  Ha det bra min vän och STORT LYCKA TILL nu när den stora turnén rullar igång 🙂

  Tjärlek…

  Like

  • Geir Rönning

   Hello VÄSTERÅÅÅS 🙂

   Ja du vännen, hösten har sina minus men MÅÅÅNGA plus med som nog slår benen under det negativa tycker jag.

   Jättekul att du känner inspiration av mitt skrivande, det ger MIG en kick 🙂 Njutningen av att njuta är det VIKTIGA, målet är lite längre på listan tycker jag 🙂

   Önskar dig ALL lycka med ditt vännen, stora kramen och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Yatzy

  Tack Geir för att du givit oss ordet tjärlek ❤

  Like

 • Anna Ericsson

  geir geir geir! 🙂 jag blir bara såååå glad när jag tänker på att datumet vi kommer träffas närmar sig med stormsteg! *GILLA* det gör mig bara så otroligt glad! Tråkigt att vi inte har hunnit ses innan dock. men vi kommer ses när det väl kommer eller? 🙂 haha… Men det ser ut att rulla på bra! Jay är skön! har inte sett han på jättelänge! Det är kul att höra något ifrån honom. massa kramar och tjärlek till dig!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna vännen,

   Yes yes yeeees 🙂 Snart ses vi 🙂 pratade med LaGaylia igår om hur vi kan genomföra detta praktiskt och hoppas det blir en lösning alla tycker om. Vi tar tag i det idag och testar här i Falkenberg.

   Jay är BÄST 🙂 hoppas han har kryat på sig, hörde han var tvungen att ställa in ett par shows.

   Stora kramen och tjärleken..

   Geir

   Like

 • Adriana.

  Tjena Geiran!

  Rätt så längesen jag skrev här haha… Hur har din sommar varit? Hoppas du har haft det sjukt bra, det har jag iallafall! Albanien & Makedonien i 5 veckor var inte så dumt, rätt tråkigt att komma tillbaka till Sverige, tråkigt väder all the day, menmen… tillbaka till vanliga livet igen dårå!

  Ha det gött, you rock.

  Like

 • ci

  tjenare Geir, ( haha det lät lite roligt…)

  Man blir verkligen så glad när man ser att du har skrivit, & sedan när man har läst vad du har skrivit blir man bara ännu gladare 🙂
  Så det är bra att du finns & förgyller mina dagar med lite glädje ibland, för det behövdes 🙂

  Träffade också på Jay för någon dag sen, eller ah jag såg honom inte men min mamma gjorde & hon sa självklart inget förrens vi var i bilen på väg hem.. så han inte säga hej!

  Men nu måste jag ta och vandra ut med mina hundar, känner på mig att jag har två vovvar som sitter vid dörren och väntar på mig just nu.. 🙂

  Ha det super, så hoppas jag att vi ses snart!

  happyface!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Ci, och tjääänare som jag säger det 😉

   Skönt att höra du ser solen lite genom orden här, även om jag berättar om det gråa i bland. Tråkigt att du inte hann med Jay, eller att det blev lite fel där 🙂

   Snälla krama dina hundar från mig, jag ÄLSKAR hundar.. Jag är lite allergisk så mina kramar brukar resultera i snuva och klia (mest för mig och inte hunden, he he) Men jag ÄLSKAR hundar..

   Ha det superBÄST Happyface..

   Stora kramen,

   Geir

   Like

   • ci

    Ja de mesta är en stor sol på min skärm så jag blir bara glad!

    Klart jag kramar mina hundar från dig..
    Synd att du är allergisk, de är min mamma också men dessa två går super 🙂

    Kraam.
    Happyface!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där happyface 🙂

    ja jag lovar om jag får träffa dom så provar vi..

    Som sagt, jag ÄLSKAR hundar, och vissa går helt kalas att vara nära.

    Kram och tjärlek..

    Geir

    Like

 • Inger

  Vet du, jag har tänkt mycket på det där med hur Idol visar upp deltagarna och vad publiken sedan förväntar sig att de ska leverera i fortsättningen, på egna ben. Jag upplever inte det som så värst positivt att man försöker göra om artisterna till något de inte är (som exempel att uppmana en kille som Jay att dansa och skutta omkring eller whatever när det verkligen INTE passar hans stil på NÅGOT vis). Det gäller valet av musik, stajlingen, många saker. För vi har sett gång på gång hur idoldeltagare försvunnit in i glömskan när de sedan återgått till att vara sig själva, med sin stil, sin musik. Visst är det spännande att se hur de som tävlar tar sig an olika musikstilar, vissa kan imponera grymt, MEN: är det sedan det de vill göra och hur besvikna blir lyssnarna om de inte får höra allt detta sen?

  Jag är i alla fall lättad över att de “riktiga människorna” är tillbaka nu. Blev faktiskt litet orolig där ett tag att Idol skulle göra vår Idol till en konstig “produkt” som vi inte känner igen… Men jag borde ju ha förstått bättre after all this time 🙂

  Hoppas det går bra för Jay och hans band 🙂 Det var ju verkligen annorlunda att höra och se honom live så här. Jag visste ungefär vad vi hade att vänta eftersom jag har Von Benzo-skivan, så jag blev inte förvånad. Men det var nog ett par damer som stod bredvid oss som tyckte det var för hårt och inte riktigt klarade av det 😀

  När det är grått och trist: hänger jag på mig mina chockrosa örhängen som föreställer barbieskor som en väninna har gjort till mig – då blir jag alltid så hjärtans glad och andra som ser dem börjar skratta de med 😀 Fast jag rekommenderar inte att du följer mitt exempel, det kan lätt tolkas fel om du går runt med barbieskor i öronen 😉 Stor kram i väntan på höstglödens sprakande färger.

  Angel Eye

  Like

  • Geir Rönning

   Hej AngelEye,

   ja det är intet som vi artister kan styra mera än att vi ger tv det vi vill de skall visa av oss. Men det kan bli djävligt tråkig tv, så det är MYCKET svårt. Men Jay var sig själv hela tiden, har inte kallat sig nått annat än en ärlig ROCKER och inte gett sig ut för att vara Guds bästa barn någon gång alls under tiden, så min respekt har han till FULLO.

   Sen att han blev årets Idol är vad det är, nu kommer den sidan av honom som han är på riktigt utan en vinkling vare sig av tidningar eller av tv. Hoppas ni gillar den, jag gör det 🙂

   Färgen är tillbaks i livet vännen, med god hjälp av dina underbara örhängen men mest av allt för att njutningen av det goda är i den som njuter och får njuta tillsammans med goda underbara vänner. Och DET min underbara AngelEye, den resan är även du med på 🙂
   Stora kramen,

   HÄLSA THE CITY OF LOVE

   Geir

   Like

   • Inger

    🙂 🙂 🙂 Folk som ärligt vågar vara sig själva i ur och skur vinner nog på det i längden tror jag. Och det värsta som finns är folk som glömmer var de kommer från så fort de når första bästa framgång. Respekt till er BÅDA för att ni gör det som passar ER och som ni känner för, på ERT EGET sätt 🙂

    Ha en fantastisk turné nu, kraaaaamis från Tjärlekens Stad ❤

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Angel eye 🙂

    jo det är nog så det är. Lättare att stanna kvar i evig tid om man är den dinon jag är 😉

    I breath ROCK so I am 🙂

    Tjärlek..

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: