Fly on the wings of Love??

Hej på er alla denna gång från ett mjukt säte i Icelandair flight FI 0307 från Stockholm till Reykjavik. Detta är inte alls det flyg som skulle ta mig till Phoenix Arizona. Ni som känner mig väl vet att jag numera ALLTID är ute i god tid, så också även denna morgon.

Efter ännu en underbar natt på Clarion hotell Stockholm vid Skanstull tog jag som planerat taxi till Arlanda för att åka med SAS till Phoenix. Det visade sig att så blev inte fallet, då ett immigrationspapper satte stopp för detta. Tanten som jobbar på markservice för SAS som har en dator med ansökningslänken hade en extremt dålig dag. ”Jag tänker ABSOLUT inte hjälpa dig” var svaret jag fick med en hand upp mot mitt ansikte som klar STOPP indikation.

När man väl förstår hur ansökningen skall fyllas i så är det inte så svårt som det först verkade. Efter att ha ringt underbara Kim som egentligen inte hade med detta att göra, blev jag satt i kontakt med Anne på den resebyrå som bolaget använder. Helt totalt super proffsig med en hjälpande hand jag absolut inte kunde ha varit förutan. Till historien hör också att jag missade även ett Lufthansa flyg innan sista utväg blev den flight jag nu sitter i och njuter en kall öl J

Efter alla år på vägen vet jag numera att ingen beter sig illa eller försöker djävlas med en på flit. Med detta i åtanken gick jag en gång till mot samma datamaskin varpå en annan dam hövligt förklarade att SAS inte FÅR hjälpa till för detta är Immigrations-myndigheternas länk. Jag sa som sanningen är att det kunde hon ha sagt till mig hon damen med kvasten med i stället för att man skulle känna sig som det problemet jag mitt i allt blev för alla involverade både i USA och Sverige.

Anne tog över trollspöt och fixade både immigrationspapper och en flight som numera är Stockholm-Reykjavik.-Reykjavik-Minneapolis-Phoenix och till min destination Four Season Hotel i Scottsdale Arizona.

Måtte gudarna ta ifrån SAS tanten körkortet till kvasten eller i varje fall ge henne en parkeringsbot. Med ett smil på läppen kan man leverera dåliga nyheter så de inte smakar fullt så illa.

På vägen till GATE 05A och avresa stannade jag och panikhandlade en svart Boss skjorta i en affär och bad killen fixa så jag kan betala samtidigt som jag sprang över till grannen i samma panik och köpte två t-shirts för jag förstod att morgonens bravader skulle sätta sina spår innan jag landar i USA. Har gjort första klädbytet och jag är riktigt nöjd. Kan inte låta bli att tänka på den underbara kvinnan från Boss affären som med ett smil sprang till GATE 05A och bad om att få byta till rätt storlek på min nya skjorta. Killen hade stressat (säkert mitt fel) och gett mig fel storlek men se där fanns det en räddande ängel J jag kan inte låta bli att undra, varför är dessa änglar till 90 % kvinnor??

Puss på er, och evig tjärlek..

Geir


4 responses to “Fly on the wings of Love??

 • Monica

  Tror att du har många räddande änglar som GÄRNA svävar just ovanför DIG 😉 Du har ett varmt och gott hjärta och då SKA det bara vara så! De elaka tanterna på kvastar kan lätt sopas bort… jag hjälper gärna till 🙂 🙂

  Ha det fortsatt mysigt i Arizonas heta sol 🙂
  Kramkram!

  Monica

  Like

 • swedenissonice

  Åh att det alltid ska strula till sig på flygplatser,jag har varit med om det några gånger.
  Men vad skönt att det finns bra servicemänniskor ändå.
  Och javisst är vi kvinnor änglar med en del undantag.
  Men det är du också,en riktigt god och fin och ärlig och genomgod kille.
  Lycka till med din vistelse over there.
  Puss och en stor och jättevarm kram till dig ,min vän!!
  Hoppas att vi syns snart igen.

  Like

 • Liisa

  Helt klart är att vi kvinnor är änglar allihop förutom få undantag 😉
  Önskar dig en härlig USA-vistelse så syns vi snart här hemma i mörka småland. Kramar !

  Like

 • lenadrake

  Vad jobbigt med så strulig resa, men skönt att det löste sig till slut i alla fall! Så himla onödigt av någon att vara så där otrevlig. I ett serviceyrke och allt! 😮

  Hoppas du får en trevlig vistelse i USA! Jag har missat vad du ska göra där. Pinsamt, men sant, men har giltiga skäl till att inte hänga med i alla informationsflöden just nu. Nåja, huvudsaken är ju att DU vet vad du ska göra. 😀

  Kram! Tjärlek!

  /Lena

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: