Grattis alla nya Idoler :)

Hej på er från en glad ”gutt” på väg mot sitt gamla hemland. Det har varit en helt sjukt underbar vecka, det är en sådan utopisk känsla att vakna i egen säng flera dagar i rad. Den bästa kramen gudarna någonsin har skapat är nog den man tar emot ”i mössan” mitt i natten när barnen kommer och lägger sig på mitt bröst för att somna om igen liggande där mitt i kramen. Tiden spelar ingen roll, och det roliga är att alla mina barn har haft denna ”ovana”! Vet inte om det skulle vara lika mysigt om Stefan eller Peter skulle komma krypande till mig nu mitt i natten, 28 och 25 år gamla. De båda är någonstans mellan 85 och 100 kilo, men ni vet vad jag menar. Just denna natt var det William som kom och gav mig himlens värme!

Varje gång en turné slutar sitter jag kvar med känslan av att mitt universum stannar för en dag eller två innan jag hittar rytmen igen på hur saker skall vara och andningen åter är i den takt som hjärtat begär. Samma sak hände denna gång, måndag, tisdag och till dels onsdag var ett aldrig så litet helvete i otakt men njutningen kan vara stor ändå. Denna gång föll pusslet på plats på en torsdag och jag har nu landat med båda benen tryggt under mig här hemma i Grankulla.

Spänningen har varit stor hemma hos oss varje dag denna vecka vid 21 tiden lokal tid. Det att sitta och följa svenska Idol 2011 nu när jag själv var med i fjol och vet vad som händer där ”off kamera” har varit grymt kul men även en berg och dalbana. Den totala ensamhet man känner när solen faller i mörker och juryn sågar iväg en själv eller ens nya kompis framför millioner av tittare är nått jag inte önskar någon. Speciellt inte någon som är så ung som årets Idoler är.  Hoppas att sanningen ligger i att de skiter i allt mitt i sin ungdomliga iver men jag är rädd att det inte är så på riktigt oavsett vad de nu säger till sina polare eller till pressen. Det vi nu ser är de som är kvar i ljuset, mens drömmen brast för en hög med duktiga drömmare med mer eller mindre god hjälp från helvetets bevingade hjälpare i skepnad av tondöva vänner, förälder eller elaka Bard.

Jag vet att ”den som går in i leken, får leken tåla” som vi säger i Norge. Typ ”är man så dum att man söker frivilligt till Idol får man stå ut med detta”. Javisst, så kan det nog vara. Men det är nog få av er tv tittare som fattar hur svårt det på riktigt är där ”back-stage” när tiden kryper in under hyn och sockrar nerverna. Nu är nog de lyckliga 11 i en oändlig rus av glädje tillsammans i en månraket på väg ut i artist rymden. De får nu veta att de är det hetaste av det heta i Sverige, och långt på väg är de ju det.

Ta nu en titt på förra årets 11 Idoler. Vi har alla blivit matade med samma Idol t-sked som alla senaste årens Idoler har använt. Hur många av oss tror ni känner sig som det hetaste av det heta just nu? Idol raketen åker med blixtens hastighet, och tyvärr de som inte får åka med hamnar i ett mörker som svider nått så in i helvete om man inte har stadiga ben att stå på. Njutningen av nuet är viktigare än vad de fattar för mitt i allt är man fångad av tystnaden. Den blev väldigt påtaglig när man lämnade tävlingen, även om vissa av oss lämnade den frivilligt. Men årets Idoler kommer just att vara tvungen att se sanningen i vitögat, åker man ut är man en ”förre dätting”!! Det är lättare att svälja för en som har haft ett halvt liv att tänka på datum märkningens “bäst före datum” än vad det kommer att vara för årets 15-20 åringar. Grattis alla nya Idoler, och jag menar det på riktigt!! Njut av den underbara resan varje minut den varar!! Jag VET den är UNDERBAR!! 🙂 Men låt tystnaden komma som den vän den är när den dagen kommer. Det är du själv som bestämmer färgen på din vardag..

Stora kramen, Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


12 responses to “Grattis alla nya Idoler :)

 • Kim

  Kul att d går så bra för dej, du måste vara den som syns och hörs mest av 2010 års idoler. Men var har Olle blivit av?!? Han uppdaterar typ aldrig sin hemsida!! Har han ens existerat…?

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Kim,

   ja det har fortsatt gått bra för mig även efter Idol 🙂 vilket jag är så klart stolt och glad för. Men jag hade ju rätt så bra ben att stå på även innan Idol så det är nog lite av anledningen.

   Olle har nog mycket att stå i, har träffat honom och även spelat tillsammans med honom i Jakobstad i Finland nu i somras. Om vi är riktigt ärliga så var ju Olle inte så bra på att blogga även under Idol tiden när vi hade det som värst med tiden, så jag gissar att inget har ändrats.

   Han kämpar på vidare och jag VET att han är GRYMT BRA så vi kommer nog höra mera från underbara Olle inom kort tror jag!!

   Rock on bro, och tack för att du tog dig tid att skriva här!!

   Geir

   Like

   • Kim

    Så jäkla grymt av dej att orka hålla på svara på kommentarer så här!! 🙂 Haha..du har rätt i att Olle var lat på att blogga även under Idol *lol* Men en duett med er båda tsm vore inte helt fel! 😀

    Like

 • Inger

  Hmmm, jag vet faktiskt inte. Jag tycker inte Bard är ens en bråkdel så elak som jag hade väntat mig. Han säger ju en massa positiva saker också faktiskt. Vilka som sitter i juryn är ganska ointressant så länge konceptet är vad det är. Anställer man någon som är där uttryckligen för att vara elak, så blir det ju förnedrings-tv och det är tydligen det som är hela grejen? Nu var det Bard som fick den äran, men det har ju funnits andra före honom. Börjandes med Simon Cowell förstås.

  Nu har jag hittat ett annat bättre program så nu lämnar jag Idol för True Talent. Det saknar alla de element som Idol har som får mig att skruva på mig av obehag: utseendefixering och elaka kommentarer med mera existerar inte i TT över huvud taget. Gud så skönt!!!

  De som tävlar i TT får själva välja vilka låtar de vill sjunga, till och med låtar de skrivit själva. De får se ut hur som helst, vara i vilken ålder som helst och det är BARA rösten som spelar någon roll. Och juryn visar respekt för dem som deltar. TÄNK att det finns ett sånt program äntligen. Och HUR har Idol lyckats missa alla dessa fantastiska sångare, trots att de finkammat Sverige år efter år??? Snopet va? 🙂

  Det är ju kul för Idol att folk vill vara med och tävla där och att det finns en massa folk som vill titta på programmet. De märker knappast att jag byter kanal 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Inger 🙂

   Jag har inte hunnit titta så mycket på True Talent, har sett två program och det var i ett tidigt skede. Det jag störde mig på var att det verkar vara så sönder klippt och efter konstruerat. Som sagt detta var helt i början så jag skal ge det en chans till innan jag ger upp hoppet och det är helt tack vara DIG!!

   Att det finns väldigt mycket talanger och fantastiskt duktiga sångare i hela norden är inget jag tvekar på. Men att de skall ha “DET” för att överleva som artister efter att alla dessa tävlingsprogram har släckt lampan och sparkat ut dom det tvekar jag STORT PÅ!!

   Det som de flesta pratar om i branschen är faktiskt det program som ännu inte har börjat. “The voice” är tydligen helt sjukt bra som koncept och underhållning.. Återstår att se vem som får rätt. Med eller utan dig och mig tittande på deras kanal 😉

   Puss på dig vännen..

   Geir

   Like

   • Inger

    Men oj, det var inte illa, jag känner mig hedrad. 😀 Jag såg inte på TT i början, utan började titta p.g.a. att jag hörde rykten om Dimman från flera olika håll så då ville jag ju kolla vad det var för en snubbe. Och han är verkligen grymt bra. Det var nog bara de bästa som var kvar då jag började titta för ett par veckor sedan.

    Visst finns det saker man kunde bättra på även där, säg det program som är perfekt och i synnerhet då det sänds live så kan ju ett och annat “missöde” hända. Men jag uppskattar att de verkligen markerar att både de som är med i programmet OCH publiken ska visa respekt mot dem som tävlar och inte gå till personangrepp. Om man har synpunkter ska de vara sakliga och uppbyggande. På TT:s facebooksida ryter webmastern till så fort det börjar spåra ur. Och jag vet att det INTE är något lätt jobb att hålla ordning på en dylik sida. All ära åt dem för den saken.

    Sedan var jag inte alls förtjust i att det blev för mycket dokusåpavarning nu i veckan då de visade en del intriger som de gott kunde ha behållit för sig själva istället för att kabla ut dem på teve varje kväll. Produktionen fick kritik för det. Men det är intressant att se hur deltagarna presenterar sig själva, övar med coacherna och funderar på vilka låtar de ska göra och sånt. Och jag tycker verkligen att man även som amatör tydligt ser och hör hur de utvecklas och blir bättre med stormsteg. Så det är en grej de lyckats med.

    Har också hört om The Voice, det kan bli bra. Jag såg dock ett inslag med några av dem som ska tävla i Finland och om det är de bästa rösterna som finns här så är det nog ganska illa ställt… Tyvärr. Hoppas det finns några bättre med i gänget också. Men man måste förstås ta i beaktande att de ofta satt hemma och sjöng rakt in på webcam, så ljudet var allt annat är bra. Vi får väl se hur det blir.

    Ha det gott, puss & kram från TCOL 🙂

    Like

 • Anna Ericsson

  geir, du vet vad jag tycker om årets idol 😉 haha! men senast jag kollade sågade inte Bard så otroligt mycket. Började fundera på om han stod i en buske o lyssnade på vårat samtal? 😉 haha men säger dsm. Grattis till dom! Men har inte fastnat för någon iår. Det är väldigt skönt 🙂

  kram o tjärlek o hoppas att vi ses snart igen. 🙂 vi ska toppa senast då, inte sant? 😀

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där vännen 🙂

   jo det är nog som vi sa där i Ulricehamn. Och BRA om han lyssnade för han var tyvärr precis som jag var rädd han skulle vara i de två program som jag har sett.

   Längtar tills fredagen. Skall bli kul att se min första fredags final i år. Jag tittade nu när jag var i Norge på deras fredags final, två tjejer (ren tjej fredags final) gick vidare till final. Den ena var riktigt bra, tror hon heter Kirsti och sjöng “over the rainbow”. Spana youtube om du hittar henne.

   Hoppas vi ses snart jag med vännen, och DÅ skall vi prata mera om Bard ha ha…

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej, “du snygge man i mörk kostym” 🙂 🙂
  Skönt att du äntligen “landat” rätt efter några dagar i otakt. Kan inte vara så lätt ibland…

  Förstår att det måste vara extra spännande för dig att följa Idol som själv varit med om hela “cirkusen” (alltid intressant och läsa din syn på det hela). Vi följer också programmet här hemma förstås (även om det inte är med samma entusiasm som förra året kan jag ju erkänna 😉 ) Det jag saknar i årets Idol är en bättre “åldersmix” …ALLA deltagarna är ju så otroligt unga!!! Men nu är det ju som det är… hoppas bara att de trots så ung ålder klarar den press de utsätts för… speciellt vid motgångar! Då hade det inte varit fel med NÅGRA deltagare (som åtminstone klättrat över 25-strecket 😉 ) som kunnat stötta och ge råd till de yngre…

  Håller med dig… visst är det mysigt att få ha barnen nära sig när man sover … en helt ljuvlig “ovana” (vi har också haft det så en gång i tiden :)) Det är bara att njuta av stunderna och lagra mysiga minnen (tiden går alldeles för fort och snart är de vuxna, det vet vi ju). Men ger man mycket närhet, kramar och kärlek när de är små så blir de lika kramgoa och kärleksfulla som vuxna det vet vi ju också, eller hur? Våra är nu 20 och 22 år så jag VET att det stämmer 🙂

  Ta väl hand om dig och din familj nu och njut av härliga dagar tillsammans i “gamla hemlandet”
  Ta det lugnt med krabborna… de kan nypas 🙂 🙂

  Kramkram… OCH tjärlek så klart 🙂
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej underbara Monica, 🙂

   Det tog mig nog en stund att landa även denna gång efter den underbara resan vi nu hade i Norge.

   Ser fram emot Idol och fredags final. Vet inte helt vem som är kvar men hoppas på “mina” så klart..

   Ja detta med åldern är nog ett litet problem för TV4 och produktionen, kanske inte så mycket just nu. Men om de skall ut på Arena Turné så som vi var så tror jag det blir “andra bullar” än vad det var med oss förra året.

   Motgång är inget roligt för någon och det kommer tyvärr att svida väldigt mycket för samtliga som är kvar, sanningen är vad det är. Snart är det hela över och de skall stå på egna ben. Det är skrämmande hur de “släpper allt” dessa Idol mammor som sköter Idol finalisterna när man röstas ut. Resan är över i TV men man skall vara med på samma signerings turné fast utan stödet från produktionen.

   Det är LÅNGT från TV ljuset till ett signerings avtal i ett shopping center. Jag har varit där förut så jag visste vad som väntade, men chocken blev STOR för de flesta andra…

   Kramkram..

   Geir

   Like

 • swedenissonice

  Hej,du glade “gutt”.Ja visst är det härligt när barnen vill komma och kramas i sängen.
  Det händer rätt ofta att Sara gör det,bara att få känna närhet och värme,så mysigt så.
  Ja årets Idoler är ju väldigt unga och har ju ingen “farbror Idol” som kan stötta och ge råd i tunga och svåra stunder.
  Du var en riktig klippa för dom förra året.Det skulle alla få känna av.
  Får hoppas att dom inte blir alltför sågade av den kände herr Bard.
  Du får ha det så himla bra i Norge.
  Puss och en stor varm kram från höstlika Kalmar och oss!!
  P.S.Bilden på dig är superläcker,”mr Bond”.D.S.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där vännen 😉

   Barnen är Guds gåva helt enkelt. Otroligt skönt även på en tung dag, den totala värme och den helt obetaleliga sanningen väntar runt hörnet 😉

   Årets Idoler är riktigt bra en del av de, men i mina ögon och i mitt sinne är en riktig Idol en som kan vara en förebild. Hoppas de kan formas till att bli detta för alla de unga som faktiskt är i behov av en sådan framöver.

   Det är en tung och viktig uppgift som de flesta Idoler de senaste åren helt har missat att hantera!

   Kram och tjärlek..

   Hälsa barnen och Kalmar!!

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: