Idolsolen skiner, men jag är smått förbannad!!

Hej på er..

Vill inte göra så mycket väsen av vare sig mig själv eller någon annans deltagande i förra årets Idol jämfört med årets utgåva. Men jag kan inte låta bli att undra varför det är som det är?? Missuppfatta mig nu INTE!! Jag har själv varit med och vet därför att i många vändor föll det sig väl ut för mig personligen. Men det är konstigt och det SER KONSTIGT UT när ena Idolen får den perfekta klipp och “Stageing” från första till sista sekund så som Amanda F igår. Jag håller helt med, DET ÄR OCH VAR MAGISKT!! Hon gjorde det perfekta framträdandet OCH DET GJORDE TV PRODUKTIONEN MED!!

Detta påminner mig lite om hur det var för Olle i fjol när han mötte Jay på slutet. Jag satt i Arenan och kan med handen på hjärtat säga att Jay´s framträdande är nått av det BÄSTA jag har sett “LIVE” någonsin över huvud taget. Men det var påtagligt skillnad på produktionens vilja att sätta kraft bak numret mellan Jay och Olle. Där Jay fick smälla iväg med ljus, ljud samt bomber och granater för MASSOR av stålar, där fick Olle springa ut i Arenan i sitt “Born to run” nummer med en fis i rymden och charma svenska folket bara på ren naturkraft. HAN FIXADE DET!! Men det visade baksidan av Idol på ett väldigt tydligt sett. Storleken på krutet är väldigt olika fördelat, OCH DETTA STÖR MIG!!

Tro mig snälla, jag har Amanda Fondell som min favorit.. Tillsammans med Molly och Robin är hon OTROLIGT BRA!! Men med det otroligt klantiga numret (från TV produktionens sida) som visades när Molly sjöng sin kalas låt i första numret igår så är det väldigt bra att det var just ur-starka Molly som fick ta den smällen. För om några av de svagare korten hade fått en sådan presentation av sitt framträdande samtidigt som de levererar “så där” så hade det varit kroken på dörren direkt och det med Idols hjälp. Och DET är INTE bra!!!

Tjärlek och respekt!

Geir

 


19 responses to “Idolsolen skiner, men jag är smått förbannad!!

 • Kim

  Hmm.. sånt där lägger inte jag märke till, men intressanta synpunkter från ett proffs! 🙂
  I år hoppas jag Robin vinner, han sjunger superbra och verkar ödmjuk och trevlig! 🙂
  Herregud Linnea då!! Hennes låt är ju bara för bra, tröttnar aldrig på den! 😀 😀

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Kim,

   ja det kanske är så att jag inte borde kommentera det så mycket då det nog kanske är för att jag vet hur det ser ut där bak och inte är nått ni alla ser. Men samtidigt kan jag inte låta bli, för det är det orättvisa i situationen som jag vet hur känns när man just skall “på eller av” och man märker det är på detta viset.

   Robin är sjukt bra, underbart kul att se vilken “vulkan” av energi han har så snart som han kommer på scen. Att de klagar på detta är rätt konstigt, men men..

   Och underbara Linnea, ha ha.. Ja vad skall jag säga? Jag tröttnar nog aldrig på någon av de låtar jag har hört hennes magi i…

   Rock on 😉

   Geir

   Like

 • lenadrake

  Hejsan Geir!

  Hoppas du mår mycket bättre nu!

  Mycket intressant inlägg! Personligen missade jag helt att Mollys presentation var mindre påkostad, jag var helt bortkollrad av hennes urstarka röst, som jag bara vill höra mer av hela tiden! Jag var dock lite besviken över hennes låtval, då det verkligen inte är någon favoritlåt. När hon sjöng Set Fire To The Rain, som passar min musiksmak bättre, då rann tårarna på mig, det var helt magiskt! 🙂

  Molly och Amanda F är mina favoriter och jag ser gärna dem i den stora finalen, men jag hoppas att de gör det rättvist och inte för att produktionen bestämt sig för att gynna någon av dem … Oroväckande ifall de motarbetar Molly! Kanske för att hon är übergrym?

  Kram och tjärlek!

  /Lena

  Like

  • Inger

   Det är just det, de gör det så skickligt så vi tittare märker det inte ens. Vi får bara stå där sen och undra varför Olle verkar mycket bättre live on location än på tv (för det gör han) och Jay inte alls är vad man hade väntat sig. Fakta för mig personligen, tyvärr…

   Like

  • Geir Rönning

   Hej Lena och Inger,

   Det finns andra exempel från samma fredag som nog var väl så tydliga, men jag vill mera visa till hur känsligt det är varje kamera vinkel de gör. Med Molly är det just klippet från hon avslutar sitt framförande när man får VÄLDIGT VIKTIGA sekunder att “sälja in det sista” av sig själv. Det kommer en kamera mot artisten och det skall klippas och bytas till den kamera man tittar i när den bandade rösten kommer in.

   Kanske mera konstigt att de filmar Olle´s näsa hur länge som helst med en kamera på tok för nära, när han förmedlar ett totalt kroppsspråk där han är på riktigt förbannad över att bli lämnad.

   Men detta har så klart även med att göra hur väl vi som artister klarar förmedla samma känsla på repetitionen när kamera vinklar blir satt av TV folket. Om vi själva inte visar samma grej torsdag på rep som de gör “live” på fredag kan vi i mycket skylla oss själva..

   😉

   Geir

   Like

   • Inger

    Med viss amatörerfarenhet av filmkameror så kan jag ju tänka mig att även för ett proffs kan det vara svårt ibland att hänga med 100 % på allt som händer under direktsändning. Alla gör misstag nån gång, tekniken kan strula och filmkamera är inte ett alldeles enkelt verktyg. Men det ursäktar ju inte VAD som helst förstås…

    Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Ja, vad kan man säga om Idol 2011… 😉 Att produktionen redan från början styr in oss på vad vi ska tycka och känna är ju helt klart, det märktes ju redan förra året (som också “Angel Eye” nämnde här ovanför). Precis som du säger så får ju vissa betydligt mer uppbackning och stöd, känns absolut inte rättvist… ALLA borde få samma utgångsläge!

  Var i underbara Stockholm fre-lör så jag missade programmet (missade även förra fredagen) men jag tror inte att det orättvisa i upplägget hunnit ändras på dessa två gånger 😉

  Röstmässigt gillade jag Robin och Molly redan från start men Amanda F har växt i mina ögon och är numera också en favorit 🙂 Hoppas bara att Bard har slutat terrorisera stackars Robin (när det gäller utseende och styling)… det är så otroligt lågt av honom tycker jag!!! Men som sagt jag har ju missat de två senaste programmen så kanske har ett under skett och den skäggige mannen numera är snällheten själv… inte troligt dock 🙂

  Önskar dig en luuugn och harmonisk söndag med familjen… var fortsatt rädd om dig, min vän!

  Kramkram… och tjärlek, så klart 🙂
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen,

   det är nog styrd till en viss del, det tycker jag de har visat många gånger. Men så här tidigt innan det hela börjar med “live” ut i Arenorna är ju konstigt tycker jag. Men nu ser det ut som att Bard har gett sig just när det gäller Robin.

   Säger som jag alltid har sagt, att han skall hoppa på någon alls för styling faller på sin egen dumhet. Och det har ju även de båda underbara “Baggarna” påpekat många gånger, ha ha..

   Det är nog lättare att “sätta kamera” med Amanda F för jag misstänker hon är en “hel artist” redan så som Linnea var i fjol. Hon vet hur hon vill de skall visa henne och hur hon vill ha sitt framförande.

   Extra tråkigt att de har tagit bort “Detta är ditt Idol liv” från den personen som åker ut, det var den sista lilla hyllest vi fick i fjol.

   Kramkram, och TJÄRLEK!!

   Geir

   Like

 • Emma Hansson

  Hej Geir hoppas allt är bra! Jag saknar dig:(

  Jag håller med dig i allt du säger i inlägget, men i förövrigt tycker jag Idol är ganska dåligt i år, alla är väldigt unga och vissa (tycker jag) kan inte sjunga ordentligt, vissa hör man inte ens vad dom sjunger.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Emma,

   Mest av allt saknar jag Andreas Carlsson från i fjol. Det blir aldrig det samma när de ersätter han som hade sådan respekt med en kombination av kolera och pest.. Pelle och Alexander är nog riktigt bra på vad de gör i vanliga fall men de kommer INTE i närheten av det som har varit styrkan de senaste åren, en RÄTTVIS jury… Nu är det paj kastning på riktigt låg nivå en hel del..

   Stor kram, och jag saknar dig med vännen…

   Geir

   Like

 • Angel Eye

  Vet du vad. En väninna till mig sa redan i början av fjolårets upplaga av Idol så här (någonstans i samband med auditions): “Har du också en känsla av att de redan har bestämt att Jay ska vinna?” Jag såg inte själv ännu när hon sa det. Men ju mer jag tänkt på saken desto mer är det självklart så att produktionen styr vissa grejer för att folk ska rösta på de personer som produktionen tror mest på. Man får inte glömma att detta är ett kommersiellt program. Självklart vill man ha igen pengarna man satsat. Inga små pengar heller direkt. Och då ser man till att någon som kan sälja skivor vinner, även om man lurar tittarna litet under processens gång och får dem att tro att det är deras eget val helt och hållet. Men redan från början får en del av de tävlande mer uppmärksamhet och tid i rampljuset. Klart att det gör att man minns de personenerna bättre, fast man kanske inte själv vet riktigt varför man fastnar för dem.

  Sedan är det en annan sak att man kanske också lurar tittarna på ett sådant sätt så att vi blir besvikna senare när all hype, bomber och granater, stylister, koreografer etc. inte är med i leken längre och vi får dras med en helt vanlig människa som står rätt upp och ner på scen och sjunger sina egna, mer eller mindre bra, låtar. Då blir det tufft. 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hello Angel Eye 🙂

   jo du vännen, det har du rätt i till stor del. Men det ända TV skall sälja är TV och inga skivor. De har ett ansvar överför sina sponsorer och det kan vara svårt nog 😉 Men jag tror nog de fattade ett beslut nu innan det började i år att det INTE skall vara en hög med artister det INTE går att styra, ha ha.. För vi var nog inte så lätta att ha med att göra vare sig, Olle, Weise, jag eller Jay för den del.

   Tiden just i ramp-ljuset är nu mera inte så styrd som förra året tycker jag. I fjol hade vi otroligt viktiga intervjuer det sista som hände innan vi sjöng. Vi fick sälja oss själva “Live” med en stadig hand från Peter Jihde, vilket var GRYMT BRA! Men även den “spot” vi hade som var bandat som visades just innan vi sjöng var otroligt viktig. Där var det tycker jag otroligt styrd av en som inte kunde styra nått ALLS!! Hennes idéer var det vi som artister fick leva med, och ta smällen för i pressen dagen efter sändning.

   ROCK..

   Geir

   Like

   • Angel Eye

    Haha! Besvärliga vuxna typer och utlänningar portade i år ja 😉

    Officiellt kanske det är så där, men månne inte skivbolaget har vissa önskemål behind the scenes ändå för att gallra bort de värsta soporna, just in case liksom? Nå ja, men det mesta går att sälja med mördande reklam. Ta nu bara nån som Munamies i Finland som utkommit med sitt ANDRA album. Jag slutar aldrig förundra mig… Kram på dig, vi ses 🙂

    Like

 • Cathy

  Hej 🙂

  Härligt att du är på benen igen 🙂

  Såg idol lite flyktigt igår. Men det är klart det ska vara rättvist.
  Amanda är också min favorit .

  Solen skiner här och då blir jag more Happy!

  Kram

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Happy on you to Cathy 🙂

   Bra att du kan njuta av solen vännen. Det är sol men kylan har fångat oss här i Helsingfors området. Skall till Malmö i morgon på första “repet” med julshowen.

   Hoppas se våren där 😉 ha ha.. Nej jag går som du kanske vet på kryckor just nu efter en liten tränings olycka här i söndags. Inget brutet, hoppas bara inte snön kommer på ett liiiiitet tag ännu, för då ligger jag risigt till..

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Cornelia

  Hej Geir!! 🙂 Cornelia här, hoppas du har det bra! Synd att vi tappat kontakten på facebook 😦
  Du får mejla mig när du har tiid! 😛
  Hälsa allihopa! och ha det ASBRA! 🙂
  Kram från Cornelia Skoog din bästa vän 😛 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cornelia vännen,

   så kul att du har hittat hit 🙂 Det är inte så ofta jag är på facebook, hinner inte helt det. Men HÄR är jag en hel del och så kommer det att fortsätta.

   Ha det BÄST du med vännen, och hälsa där..

   Kram kram,

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: