Tokigheternas tid är inte förbi..

Hej på er, från ett mörkt, grått, lite kallt men ändå smått mysigt Grankulla i Finland. Har bestämt mig för att ha en mysdag med barnen idag så jag fattar mig i korthet här när killarna bus springer runt hemma och leker “djurskötare” efter ett mysigt program på “animal planet” vi tittade på tillsammans nu på morgonen.

Först av allt ber jag om ursäkt för den långa perioden det har tagit innan jag fick både tiden och i ärlighetens namn även lusten tillbaks att sätta mig och skriva igen. Och detta beror så klart inte på nått ni har gjort men på de stora och små utmaningar man springer rakt i famnen på i tid och otid under livets resa. I ett kort referat kan jag berätta att detta är vad som har hänt sen senast vi “pratade” med varandra.

Efter ett par dagar hemma i Grankulla bar det iväg till Vasa för att åter få dela musikens glädje med en av de jag absolut gillar mest att dela den tillsammans med. Maestro Robert Wells och hans underbara “Rhapsody” gäng, denna gång endast bas, (Lasse Risberg) och trummor, (Roine Johansson) samt Maestro Wells vid pianot och mig som gäst. Det är helt sjukt hur otroligt det kan svänga ut av ett piano med rätt herre vid tangenterna. Så klart blir det extra kul när man har med även bas och bus med “killarna brothers” som är så samspelta så att klockorna stannar. Fick ännu en otroligt mysig kväll i Vasa, natten med egen Bastu på hotel Astor innan avresa till Köpenhamn inte att förglömma!! Ett möte om eventuellt samarbete 2012 hann jag med också innan resan gick tillbaks till Malmö!

Väl “hemma” i Malmö var det “Back on track” med underbara Jul Show gänget på Glasklart! Jag har inte ord som kan beskriva vilket underbart gäng detta är! Jag har lett för att “kära ner mig” i folk som bjuder till. Och det kan jag säga med handen på hjärtat. Det är otroligt underbart att se vilket gäng som arbetar på både Glasklart, “Mello Yello” och vårt underbara Hotel Clarion Malmö!! När man är “tvungen” att andas samma luft dygnet runt, nära på varandra så är det så otroligt lett att man hamnar fel. Men showen, gästerna, artisterna, maten, drycken ja även nattlivet i Malmö har fått mitt hjärta att banka i total harmoni.

Efter ett fantastiskt möte på morgonen förra veckans måndag så kom dagen mot mig med ett varmt hjärta och en underbar kram. Planeringen för väldigt viktiga jobb och samarbeten framöver gick över all förväntan. Glädjen var ENORM och lyckans sol sken min väg. Jag kan inte helt gå i detalj om vad som hände sedan av respekt för de som troligtvis inte vill vara en del av denna “up-date”. Men vägen mellan himmel och helvete är som jag sagt förut inte särskilt lång. När kvällen just skulle avslutas så var en mycket nära vän till mig med om en olycka och vi fick åter igen känna ovisshetens djävlar pusta oss i nacken när  min vän slutade andas och föll så illa så att blodet täckte stora delar av både min vän och mig. Paniken blev till ångest och en lång natt på akuten var omöjligt att komma ifrån. Ambulansen kom snabbt men reaktionen på personalen på stället när jag skrek på hjälp var under all kritik. Men troligtvis fick tjejen panik och blev handlingsförlamad och det förstår jag. Tack dock till alla andra som i tillfällighetens galenskap har klarhet nog att fatta alvaret i situationen. Min vän tappade känslan i benen och det såg inte alls ljust ut. Men efter ett helt dygn i ovisshet fick jag en glädjens kram och beviset för att allt skulle bli bra igen.. Min vän har nu fått komma hem och även stygnen är bytt ut med en hälsosam sårskorpa.

Fredagen nu i helgen kom Andreas som här står med sin schäfer och hämtade Fredrik Kempe och mig till en underbar lunch hemma hos sig. Andreas som är en av ägarna på Glasklart bor en liten halvtimme från Malmö lite ut på landet och det var ett väldigt mysigt tillfälle att hälsa på hans underbara familj, äta god mat och lystna på fantastisk musik. Mr Eurovision Fredrik Kempe har som ni vet skrivit de tre senaste årens vinnare av svenska melodifestivalen och killen är helt enkelt sjukt begåvad! Både Andreas och jag spelade låtar vi har skrivit, och Fredrik sätter sig och spelar våra låtar på en gång utan fel på pianot direkt!??! Jag var helt i chock av beundran. Och inte blev det sämre av att han visade vilka “hits” som är på väg!! Min röst har du broder 🙂

Glädjen av att glädja, njutningen av att se andra njuta.. Ja ni vet nog nu hur jag är! Och ett tips för er som undrar vad ni borde hitta på vid jultiden som en liten extra grej kan jag tipsa om Tivoli i Köpenhamn och dennas julmarknad. Helt otroligt vackert, mycket folk så klart och en del kö och dylikt. Men med lite tålamod och med mycket extra pengar (för det är dyrt) så kan detta vara en magisk lösning för familjen. Men håll hårt i barnen om ni går dit. För det är med smått skräck i hjärtat jag ser barn som får springa iväg från mamma och pappa i detta mörker samtidigt som andra har Tivoli området som sitt privata fest och kalas ställe. Tokigheternas tid är inte förbi.. Glöm inte det!!

Stor kram, tjärlek och RESPEKT!!

Geir


10 responses to “Tokigheternas tid är inte förbi..

 • Jenny

  Hej på Dig min fina vän! 🙂

  Du fyller verkligen dygnet alla timmar, med det ena “äventyret” efter det andra.
  Vilken tur att det oftast är positiva & roliga äventyr du får vara med om, det som hände din vän låter fruktansvärt på alla sätt och vis. Skönt att vännen har återhämtat sig.

  Nu är det sista helgen med julshowande på Glasklart och jag önskar er alla en suverän “slutkläm” !
  Ingen nämnd, ingen glömd ~ Ni var alla fantastiska på scenen och jag njöt i fulla drag av den högklassiga underhållningen! TUSEN TACK! 🙂

  STOR kram!

  Like

 • swedenissonice

  Åh men hej min vän,ja det var väldigt längesedan du skrev här,men bättre sent än aldrig.
  Så mycket du har hunnit med,som att julshowen är så lyckad,julmarknaden i Köpenhamn.
  Men att din vän blev så svårt skadad,fy så fruktansvärt för dig att behöva se det.Men till slut så blev det ju bra trots allt.
  Här hemma har jag en sjuk son,fick åka hem efter bara några timmar på sitt jobb,och idag skulle ju dom gå och äta julbord också.
  Men han får vara hemma ochbli bra tills jul.
  Vi ska också börja och bygga ut vårt hus, så dom är har och river den lilla entren.Ska bygga ihop huset med garaget och få en riktig tvättstuga,och även köket ska byggas större.SÅÅ spännande att se slutresultatet.
  Ha en fortsatt bra vecka och ta hand om dig!!
  Saknar dig väldigt,väldigt mycket.

  Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Så roligt att höra att du trivs i Malmö och att Julshowen går bra. Hade varit jättehärligt att höra dig sjunga Oh Helga Natt. Men antar att den inte ingår i denna showen 😉
  Du får spela in en julcd till nästa år :)?

  Kram och var rädd om dig!

  Cathy

  Ps. Härliga bilder från Köpenhamn. Ser jättefint ut.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy 😉
   ‘Ja det har redan varit en magisk tid i Malmö! Och vet du, om du hade kommit så hade du faktiskt fått höra både mig, Ulrika Skoglund och Fredrik Kempe framföra just Oh Helga Natt tillsammans!! Jul CD har varit diskuterat med flera bolag, vi får se vad so händer. Mycket roliga saker på kommande, men nu först avslut i Malmö till helgen.

   Kram och tjärlek till dig med!!

   Geir

   Like

 • Anna Ericsson

  GEIR! det va ett tag sen jag skrev här. Illa Illa! Men skolan tar tyvärr på all min fridid! Eftersom vi ska ha musikal nästa termin i skolan så har det varit väldigt mycket inför den eftersom jag är med och skriver manus! Men vi är klara nu nästan och det äger jätte mycket! haha! Sen idag så va jag med och sjöng på Lucia i skolan. Och sen en massa plugg vid sidan om, det tar sin tid. men nu är jag här o skriver igen! Det ser ut som om du har haft lika fullt upp som jag! Sen ville jag bara informera om att jag mår bra nu efter fallet och nu när stressen lagt ner kanske mitt blodtryck blir bättre igen. Får hoppas det 🙂

  hoppas att vi ses snart igen, du har alltid mit stöd vid din sida 🙂 haha! Kram på dig Geir!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej ANNAAAA 🙂

   Så gott å höra att du mår bättre nu vännen min! Allt det andra som ju absolut är en del av livet är kul, men hälsan är ALLT!! Toppen att du tar dig tid att titta in i bland som jag sagt till dig för med vännen, du skall absolut INTE ha dåligt samvete för att livet springer iväg 🙂

   Lycka till nu med allt i skolan men även privat så klart. Det är mycket saker som händer som alltid, men tjärleken och tiden för den kommer när det kommer. Det viktigaste är att vi ses och hörs när vi KAN eller hur vännen?

   Sköt om dig själv och familjen, hälsa så mycket!!

   Kram och tjärlek hela vägen..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej igen Geir 🙂
  Oj, det var en hel del som du varit med om sista tiden… mest positiva saker och det är ju underbart. Men hemskt det som hände med din vän (kan nästan känna paniken du måste haft innan hjälpen var på plats). Fruktansvärt jobbigt också att befinna sig i ovisshet… men skönt att allt ordnade sig till slut.

  Fina bilder du tagit på Tivoli i Köpenhamn! Jag har varit där en gång under sommartid men förstår att det är vackert nu i juletider med all belysning och julstämning 🙂

  Ha en fortsatt härlig mysdag tillsammans med grabbarna Bus 🙂

  Kramkram & tjärlek till dig min vän…
  Monica

  PS! Eftersom jag själv tycker om att skriva så vet jag att inspirationen och lusten inte alltid finns där (speciellt stunder när man har mycket omkring sig… och det har nog du ganska ofta 😉 ). Då är det bara att ta ett break!!! Vi som följer din blogg är nog tacksamma NÄR du än skriver Geir… så ta det luuuugnt 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen min,

   jo det var fruktansvärt att vara med om, men alla dessa saker man mitt i allt får göra tillsammans är ju på nått tokigt sett bra att få dela så länge det slutar bra!! Det är omöjligt att sätta ett pris på denna typ av erfarenhet, men minnena från paniken sitter hårt i hjärtat så klart!

   Tivoli i Köpenhamn var helt otroligt snyggt, men det är faktiskt mer än dubbelt så dyrt att äta där till exempel Sushi som det är i Stockholm. Och då var maten i Stockholm dessutom MYCKET bättre! Men det är vad det är, mysigt ändå och ännu ett minne för livet 🙂

   Stor kram på dig vännen, och tack för att du fins 😉

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    🙂

    Önskar dig ett kul veckoslut i Malmö… och lycka till med de sista “julshows-dagarna” 🙂

    Tack för att DU finns min vän…
    Monica

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: