60 TUSEN (60 000) anledningar att ÄLSKA ER!!

This slideshow requires JavaScript.

Hej på er alla underbara!! Det är med handen på hjärtat och med en ödmjuk bugning jag berättar för er att denna blog nu passerar 60 000 (60 tusen) “hits” under mindre än ett års tid. Det berättar en hel del, inte minst att min blog LEVER och har en funktion! Underbart roligt och fantastiskt hedrande måste jag säga!

Nu sedan vi pratade senast här så har jag haft oförskämt roligt och även framsteg i mina planerade “scoop” för detta lite svår startade år 2012!! Men FY på den som ger sig eller hur!?!?!

Musikalen “Playme” som jag hade huvudrollen i var den senaste musikalen och den sista i de gamla lokalerna på Svenska Teatern i Helsingfors innan renoveringen satte igång 2010. Jag åkte vidare som ni vet till svenska Idol samma vecka som den slutade 🙂 Playme skall nu sättas upp i Tyskland och jag fick i helgen email från dramaturgen som ansvarar för den tyska versionen! Mycket beröm och fina ord av min tolkning av helgalna Zetterman som jag helt enkelt ÄLSKADE att spela. Kul att det även fastnade på den rep DVD som de tyska stjärnorna nu skall repetera till 🙂 Det som nu händer på Svenska Teatern är ju Kristina från Duvemåla som Björn och Benny från ABBA har skrivit.

För en vecka sen fick jag åter ta svängen till det som för många är Finlands “Globen” Hartwall Arena. Denna gång tillsammans med Maestro Robert Wells och det var som vanligt helt otroligt kul! Vi skulle träffas på Scandic Intercontinental på Mannerheimvägen i Helsingfors och prata igenom låten och arrangemanget så vi kunde komma väl organiserad innan TV repet började. Vår sound-check på Idrottsgalan blev “kliva rakt på scen” i stället då snö kaos gjorde så att Robban var sen till stan. Vi hann inte med annat än hej till varandra och ett skratt innan vi klev på scen. Skönt att ha med så proffsiga mänskor att göra, både de finska ljud och ljus, tv, back stage och organisationen som arrangerar detta varje år är 100% proffs!! Och som vanligt, den STÖRSTA PROFFSEN var Wells i mina ögon!

Efter sound-check visade de oss vår “back-stage” och vem andra delade vi loge med? Jo underbara Michael Monroe! Den dö-tid som kan ta döden på den mest erfarna artist i sådana arrangemang blev till “all time high” kalas-kul i stället!! Det är länge sen jag har skrattat så gott och haft så kul tillsammans med någon man träffar första gång. Vi alla får ju en bild av hur andra är via antingen media eller via historier berättade i första, andra, tredje hand etc etc. Jag kan bara säga WOW vilken underbar kille Michael Monroe är, fullständigt GALEN men på ett ödmjukt och bra sätt!! The voice of Finland har en RIKTIG STJÄRNA där!

Sendan när festen var i gång träffade jag åter igen “Pandora” en fantastisk tjej som jag träffade första gång för många år sen. Jättekul att ses igen och vi träffade även hennes man som var med på festen. Minns första gång jag träffade min första “Publisher” som fixade mitt första skivkontrakt “Roffe Persson”. Han sa, “jag är så jävla trött på alla bortskämda artister som inte klarar av att gå på posten eller beställa en fika själv, helt jävla otroligt!! Se på Pandora, hon åker alldeles ensam till Japan och sköter ALLT själv!”  🙂 Det skulle nog en och annan av våra Idoler och melodifestival artister kunna lära ett och annat av tycker jag!! Sedan att den som håller i det hela och ser till att vi låter så bra som vi gjorde är Riku Niemi och hans underbara orkester, ja det var som pricken över i´t 🙂

Kvällen blev så klart helt underbart kul och nääääästan lika lång som vanligt, men Wells och jag skulle iväg på rätt så tidigt flyg vidare till Stockholm följande morgon så det fick bli bara nära på helgalet denna gång 🙂 Men som ni ser på bilderna så hittade vi en och annat som jag även träffat både i Monaco under IAAF Golden Leauge avslutningen samt under VM i friidrott. Glädje var och kommer att vara STOR i minnenas hörn av mitt hjärta!!

Resan till Stockholm var inte planerad för min del, men äntligen fick jag chansen att presentera min TV idé till en av de mänskor jag litar mest på i denna udda bransch! Så när jag fick JA i telefonen var planeringen kort men glädjen STOR!! Det här var nog och kommer vara en av de viktigaste möten jag har haft “EVER” så jag är oerhört glad att jag tog resan till min favorit stad Stockholm igen. Mötet var inte mer än en liten timme lång, men ännu flera brickor som ABSOLUT måste finnas med föll på plats då min kontakt “hittade” svagheterna i min lilla bebis sitt sätt att gå på 😉 Om vi skall kunna “lätta och flyga iväg” med mitt dröm projekt så är det oerhört viktigt att dessa svagheter inte finns med i den slutliga presentationen!!

Så nu sitter jag hemma med killarna bus, hinner inte helt att fixa den nödvändiga ändringen innan avresan till nästa presentation som jag gör nu senare denna vecka i Norge. Men jag tror jag hinner med detta på resans gång, jag flyger i morgon till Danmark med ett par timmars väntan innan följande resa till Norge. Så med lite flyt och vakna hjärnceller så får jag detta på plats utan större problem under morgondagen. Det viktigaste är ju att jag vet vad svagheten är!! Fruktansvärt kul även om det är en OTROLIGT STOR utmaning det att försöka kämpa mig vägen in i TV universums allra heligaste med en egen produktion/idé!

Måtte Gudarna vara med oss alla och ta hand om även era drömmar på vägen dit ni måtte önska er att färden går. Det viktigaste är inte målet mina vänner, men att drömmen får leva och möjligheternas vindar fortfarande kan ta tag i oss och lyfta oss vidare dit vi vill 🙂

Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


22 responses to “60 TUSEN (60 000) anledningar att ÄLSKA ER!!

 • Angel Eye

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! Ååååå vad glad jag blir att höra dessa nyheter, muahhhhhh!!!!! 🙂 Men vad då svagheter, hmmmm, VAD kan det vara? 😀

  Om du bara visste vad jag behövde något att le åt just nu! Kunde klicka 60 000 gånger på bloggen nu på en gång bara som tack för denna bebisnyhet 😉

  Och sen: wow du fick träffa Mike, jag är AVIS. Han är verkligen såååå underbar. Hans kollega i The Voice, Paula Koivuniemi, hade också bara gott att säga om honom, att han är en riktig gentleman. Världen behöver starka personligheter som han, som vågar vara annorlunda. Visste ni att det var Hanoi Rocks som i princip uppfann hårrocksutseendet? Många av de berömda banden i samma genre härmade deras stil. Kanske kan man säga att de varit viktigare som stilikoner än som musikaliska genier. Men hur som helst, de är UNDERHÅLLARE och legender i mina ögon. UNDERBAR bild. 🙂

  Kram på dig, lycka till vidare med bebisen. Jag bzzzzzzzzzzzzzz:ar och håller tummarna 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Heluuuuu Angel Eye!!

   Ha ha, svagheter, ja vad f… är det?? 😉

   Jo men det stemmer nog, han är en otroligt viktig och duktig man i branschen och jag respekterar hans åsikter till 1000%.. Han vet vad de KOMMER att fråga, han ser den innan frågan kommer. Otroligt kvickt och elegant. Han är GULD VÄRT för mig i varje fall..

   Och du vet hur jag är, jag stannar vid “det goda”.. Han ÄLSKAR grund idén, och då är jag redan i himlen. Sedan att jag är tvungen att boka om min flight för att komma in i himlen, men det skiter jag i 🙂

   Stora kramen…

   Hälsa “The City Of Love” och min bajajmaja broder!!!

   Geir

   Like

 • swedenissonice

  Men hej där vännen,ja du har verkligen många strängar på din lyra.
  Och du orkar med det också,det skulle jag aldrig palla med.
  Så kul att så många gillar din blogg.Inte undra på så charmig och trevlig du är,det fick jag ju uppleva när vi träffades i Nybro,wow den kvällen glömmer jag aldrig.Spännande vad det är du vill ha med på TV.
  Här hemma går utbygget av huset i en flygande fläng,men det är alltid roligt när något nytt händer.
  Du får ha en fortsatt fin vecka,du underbare Geir.
  Stoor kram och tjärlek till dig,barnen hälsar!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där,

   tack för fina ord vännen, det värmer hjärtat. Jag är otroligt lycklig för att jag har ER!! Jag njuter och mår väldigt bra, träffar stort sett varje dag mänskor som berättar att de njuter och lever i takten av min musik på olika sett. Min manager här i Norge berättade att de idag i det norska legendariska radio programmet “Nitimen” spelade titelspåret från mitt senaste norska album “Bare du som vet”. Det roliga är att det var i “Bäst på norska” listan, vilket jag inte helt vet vad är men det låter ju kul.. ha ha!!

   Stor kram & tjärlek!!

   Hälsa där med!!!

   Geir

   Like

   • swedenissonice

    Tack själv för att du är den du är.så du förtjänar bara fina ord.
    När jag är lite nere så tänker jag på dig och blir lite gladare,för du sprider sån glädje och kärlek omkring dig.
    Så man måste ju bara tycka om dig.Jag hoppas verkligen att vi ses någostans i år,helst nära Kalmar.
    Ha en fortsatt trevlig söndag.
    Kramar och mycket tjärlek till dig,Geir!!

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min 🙂
  Gratulerer med 60 000 😀
  Du vet godt at jeg er så veldig glad i din blogg,med meget bra grunn,
  så det er supert at det vises 😉
  Lykke til med “babyen” håper at vi får se den i norsk TV.
  Keep dream alive 🙂
  Beste ønsker og Oslo klem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Reija vännen,

   ja det är en underbar känsla att veta att ni bryr er.. Nå sitter jeg her i min gamle hjemby så vi er i samme land for en gangs skyld 🙂 Jeg håper og tror det kommer å bli bra med min “baby” for de som jeg har hatt möte med digger det STORT!! Men det skall som sagt MYE TIL med utrolig fine venner og tid sammen för vi får baby´n til å bli det jeg vil det skal bli!! Tålmodighet må vi alle ha, men jeg har litt problem med det 😉 JEG VILL JEG VILL JEG VILL!!!!

   Stor klem fra Ålesund til DIG!!

   Geir

   Like

   • Reija Kontio

    Hei Geir vennen 😀
    Velkommen hjem 🙂
    Du vet at når man ønsker seg noen ting fra bunnen av sitt hjerte … så ordner det seg 😀
    Og nå har du en fantastisk mulighet å trene tålmodighet 😉
    Stor Oslo klem til deg og hilse Peter fra meg 🙂
    Reija

    Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Kul och höra att allt är ungefär som vanligt runt dig… full fart framåt och massor med spännande saker på gång 🙂 🙂 Nu börjar jag bli vääääldigt nyfiken på ditt “TV-dröm-projekt”… väntar tålmodigt på att få höra mer om det sen 🙂

  Försökte förresten hitta någon sändning på nätet från Finska Idrottsgalan förra måndagen men lyckades aldrig 😦 (hade gärna sett ditt uppträdande) … men DU kanske vet någon “mirakel-länk”… haha 🙂

  Är på jobbet igen efter några härliga dagar i Timrå/Sundsvall där vi besökt vår dotters pojkvän och hans föräldrar. Underbar familj, underbar natur och roliga upplevelser… riktigt mysigt har vi haft. Tur det eftersom det självklart blir ett antal resor dit framöver 😉

  Ha det jättebäst, underbara du 🙂 … och lycka till i Norge med din nästa presentation och allt annat du har för dig där! Flyg luuuuugnt 😉

  Kramkram… och TJÄRLEK också så klart 🙂
  Monica

  Like

  • Angel Eye

   Hej Monica. Idrottsgalan sändes tyvärr inte över nätet, av upphovsmannarättsliga orsaker. Annars kan man hitta ganska många program på YLE Areena, men när ett program innehåller musik så brukar det bara gå att titta på datorer i Finland, eller så ibland så klipps musiken bort innan programmen läggs ut för internationella tittare/lyssnare. Jag kollade detta innan sändningen eftersom jag har en väninna i Sverige som ville titta.

   Jag tycker det är dumt att gömma bort bra musik på det här viset. Det är ju inte till artisternas fördel att mycket färre människor får höra och se dem liksom. Men det har att göra med tv-bolagets budget har jag förstått. Det är tydligen dyrare att betala för att få sända musik över hela världen och det har de inte råd med. Jag tror att det är därför.

   Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica,

   min blog har tyvärr en svaghet här.. Så snart som någon annan har svarat dig så kommer mitt (och andras) svar på “fel” ställe men du ser och fattar hoppas jag?

   Ja du, min lill “bebis” är en varm lite lycksalig energi klippa redan i detta stadiet. Problemet ligger ju helt klart i att få bebisen till att må bra och växa sig STARK!! Min idé ÄR väldigt bra, men den skall fungera även när det filmas… Det blir INTE lett. Tänk dig själv att ha ett produktions team bredvid dig när du skall njuta av en hel kväll med dina nära vänner och ALLA skall skratta och må bra av dessa 10-12 extra personer som “inte finns i rummet” 🙂

   Men jag ger mig så klart INTE.. Så om inte annat så skall jag ha UNDERBART KUL MED MINA VÄNNER nu framöver, hoppas vi lyckas få det på tape med… DÅ, får du se.. Det lovar jag 😉

   Stora kramen…

   Tjärlek & RESPEKT!!

   Geir

   Like

   • Monica

    Hej min vän 🙂
    Jag är helt säker på att din “bebis” kommer att växa sig stor & stark… vad kan gå fel med “världens-bästa-pappa” Geir 😉

    Håller tummarna jättehårt att allt går “din väg” …ser fram emot att få se slutresultatet VAD och NÄR det än blir 🙂

    Ha fortsatt kul bland vänner och familj i Norge!
    Puss & kram från Västerås 🙂

    Like

  • Angel Eye

   Vet du vad Geir, jag TROR jag kom på varför kommentarerna hamnar litet konstigt som de gör här. Hittade ett ställe där man kan ställa in hur många kommentarer som får synas under varandra i en och samma thread och det antalet kan man ändra själv efter tycke och smak. Ju större siffra desto bättre skulle jag tro??? Jag sänder en print screen till din mail så får du se var det finns. Kram, Angel Eye 🙂

   Like

 • Lotta

  Hej Vännen,
  alltid kul att läsa din blogg.Om du har tid så ska du lyssna på Emeli Sandè och låten Daddy (det kanske du redan har gjort) WOW ytterligare en som fötgyller musik universum precis som du …….

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Lotta,

   ja du vännen, det är LÄNGE SEDAN jag har suttit framför en TV och blivit helt TYST av beundran av en annan artist. Det finns så otroligt mycket skit (sorry, men jag menar det) som får så allt för mycket utrymme i media, bara för att media skall ha utrymmet själv!

   De väljer skandalernas väg för att det säljer, det att vissa artister väljer den vägen är ofta för att de inte har talangen nog att slå igenom utan skandalen. Så de gifter sig med media och media älskar dessa artister så länge som de har användning av dom och sedan är katastrofen total när det går åt helvete med dom privat!! Och media älskar vidare…

   Men så finns det då undantagen, och VILKET UNDERBART UNDANTAG!! Jag håller helt med dig, hon är inget annat ät MAGISK!! Och ett FANTASTISK BAND!! Dom gjorde live framträdande på Skavland, och jag blev som sagt SJUKT IMPONERAD!!

   Tror inte det var den låten hon framförde, men hon har helt klart fått en fan i mig 🙂

   Kram på dig,

   Geir

   Like

 • Liisa Erlandsson

  vilket underbart fantastiskt artistliv du lever, än flyger du dit och än flyger du hit och träffar alla dessa otroligt duktiga människorna. ❤ Jag cyklar än hit och än dit och träffar också många otroligt duktiga människor 😉 Tänk att vi lever så olika liv men ändå så lika. Må lyckan alltid vara med oss ❤
  Kram

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Liisa,

   jag så på dig facebook idag att du fick prata med den stora flick favoriten, jättekul att din dotter har fått möjligheten att träffa dom! Hälsa henne så mycket, det är en väldigt bra tjej, men det vet du ju redan 🙂 Visst är det underbart att leva, andas och njuta.. Bara det att få träffa alla dessa olika mänskor varje dag är en guds gåva tycker jag! Helt underbart.. Jag LEVER och NJUTER och hoppas detta ALDRIG SLUTAR!! 🙂

   Puss på dig, och måtte lyckan stå oss vid som vi säger här hemma i Norge 🙂

   Respekt!!

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: