Med hjärtat på plats igen…

Hej på er.. Where ever you are 😉
Det är lite konstigt men sanningen kvarstår. Oavsett vart man befinner sig på klotet eller i livet… Saknaden av det eller den man saknar kan störa även den vackraste vision.

Bilden av det perfekta!! Jag vet inte hur många gånger jag har sett den, och haft den nära men jag har haft turen att få vara mitt i den många gånger i livet. Och det är väl egentligen den som gör sedan att saknaden skapas, tillsammans med känslan av  den fantastiska  njutningen det är att ha det till 100 % underbart BÄST!! Jag har mässat om detta nu i många år, och kommer nog fortsätta göra så. Kom ihåg att njuta när du kan, njut av njutningen och ladda upp batterierna FULLT UPP till nästa gång för det kan ta sin lilla tid innan du får ladda på nytt igen i njutningens MECKA!!

Som oftast så springer jag själv vidare i livet till nästa gig eller nästa möte, och detta är ju ett sett att leva. Jag är rätt duktig att ta för mig av njutningen men har nog sprungit lite väl fort senaste tiden jag med. Detta tänker jag ändra på, och med det försöka få hjärtat på plats igen. De senaste par åren har gått i ett sådant tempo så det knappt har funnits tid att andas mellan resorna. Resor till nya mål, och att söka efter den perfekta känslan.

Det kanske låter mera drastiskt än vad det är. För det perfekta ligger nog mera rakt runt hörnet än vad vi själva tror. I varje fall tycker jag själv det. Fick en njutningens väcker klocka den gångna veckan. Och den krockade totalt med låten från början av året när jag låg sjuk, det var nog mera skjebne-symfonin som ekade den gången. Jag ÄLSKAR den låten, men vill absolut inte höra den för ofta 🙂

Förra veckan började med att åka till min gamla hemstad Ålesund. 3-4 timmar sömn som vanligt innan avgång, man mår som man förtjänar 😉 Men samtidigt är jag glad jag tog tiden att vara med familjen även om det betyder stress på hög nivå just timmarna innan avgång. Tur man har vänner som TOTALT förtjänar platsen i hjärtat och fattar varför man är så totalt utslagen när man anländer den nya destinationen oavsett vart det nu är man åker i livet.

Närheten av det perfekta fick jag redan efter ett par timmars sömn när jag tittade ut av fönstret på SAS hotellet i min hemstad. Känslan av LYCKA brusade i mig som ett vattenfall på våren, helt underbart. Visste jag inte hade tid att gå ut att njuta just då men planerade min lediga tid och vad jag ville göra med den redan nästa morgon!

Det känns väldigt konstigt att gå runt i min hemstad med denna känsla av LYCKA samtidigt som jag vet att jag troligtvis aldrig kommer att flytta tillbaks dit. Det är nog lite det som är vårt lyckade förhållande tror jag. Det att vi båda mår bra av denna kärlek på distans. Njuta av saknaden och ÄLSKA PÅ RIKTIGT när vi ses igen 🙂 Ha ha, låter helt SJUKT men jag tror faktiskt att det är just så!! Tog mig upp för de 418 trapporna som går upp till “fjellstua” som är en restaurang på toppen av Aksla, fjället som ligger mitt i min hemstad Ålesund. Det är en underbar “promenad” som gör mycket gott för båda hjärtat och själen. Jag hade gått ca 150 av stegen/trapporna när jag insåg att vintertid kan detta vara ett problem. Och utan staket på vissa ställen med isblanka trappor blev det en riktig “Hell-RIDE” att ta sig ned för trapporna igen efter jag hade njutit av toppen, men WOW så vackert. Bestämde mig dock för att INTE ta svängen igen innan våren skrattar mot oss på nytt 🙂

De följande två dagarna bodde jag på mitt favorit hotel sedan länge i hemstaden, Rica Parken hotel. Det är där jag spelade in min video till “Bare du som vet” som ni kanske har sett? Annars fins den nog på youtube eller min hemsida http://www.geirronning.com Nu har det kommit flera nya hotel med fantastiska byggen och ställen som jag inte har testat ännu.. Men MATEN på Rica, två dagar i rad satt jag och kände hur hjärtat slog dubbla slag i rena glädje chocken!! Och jag ÄR van från förut. Speciellt den “fiske tallerken” som jag njöt av andra dagen är en utan tvekan TOPP 5 ever ever ever EVER!! Kombination av dagens fångst rakt ifrån havet fiskat samma dag. Denna gång var det hummer, “kamskjell”, “steinbit”, torsk och “breiflabb”. Vet ej om detta säger er så mycket, mycket möjligt att detta är lokala saker som inte finns där just du bor. Men om ni tar svängen till Norge och då speciellt till en fiskestad med havet som bästa vän så KOLLA!!

Presentationen av min lilla bebis gick KALAS även i min gamla hemstad! Det är låååååååångt upp och fram, men det är otroligt inspirerande att se hur ALLA tänder på min idé.. Happy happy HAPPY!!

Helgen blandade jag med det nära och kära både på scen hos min bästa vän Alf samt med vänners och familjs närvaro både på jobbet och privat. Det är mycket länge sen jag hann med att njuta bland vänner och familj på så sett som jag fick göra på denna resa. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad. Med detta i bagaget kan jag fokusera på det som komma skall och samtidigt om-planera min tid på ett bättre sett framöver. Låter nog väldigt skumt och säkert även själviskt. Men jag måste se till att till 1000% njuta av det som komma skall om jag skall kunna ge 100% vilket jag ju måste för att saker skall bli så bra som alla NI förtjänar när ni kommer för att ta tag i njutningen ni med 🙂

Nu skall jag bara vänta på mitt borttappade bagage och se till att min förstörda gitarrlåda blir fixad från resan. Men inte ens det kan störa mig just nu. För jag ligger i min egen säng och njuter… Njuter av NJUTNINGEN!! Med hjärtat på plats igen…

Tjärlek och RESPEKT!! Njut nu även av bilderna från denna resa här under 🙂

Geir

This slideshow requires JavaScript.


27 responses to “Med hjärtat på plats igen…

 • swedenissonice

  Hej Geir,vilka underbart vackra bilder från din hemstad.Förstår att du längtar dit ibland.
  Och att du har hjärtat på rätt plats,håll kvar det där med.
  Här har vi fått ta del av den berömda snökanonen,fick rejält med snö igår och inatt.Kallt är det med -13 gr.Brr,usch och fy inte kul alls,men det är bara att gilla läget.Fast idag ska jag börja träna lite på gym,jag har gått ner nästan 3 kilo på 2 veckor.Måste få lite förändring i mitt liv.både känslomässigt och fysiskt.
  Har som målsättning att gå ner 20 kilo till sommaren,kanske mer.Får ta en dag i taget.Härligt och kul ska det bli i alla fall.
  Ha en riktigt fin helg och ta hand om dig.
  All respekt och tjärlek till dig!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   ja det är vackert där hemma.. Men så bor jag även nu vackert, här hemma i Grankulla 🙂 Så jag är nog en lyckans ost och det vet jag!
   Just idag är det – 10 här, men jag var ute igår och gick med mina stavar i minus 14. Det är grensen till för kallt, men det är otroligt vackert och skönt även i denna kyla!

   Det att gå ned i vikt är ju mångas dröm, jag brukar inte fokusera så mycket på just vikten. Men den visar ju mera så klart när man inte känner sig i form, så det kan vara en bra värdemätare. Men se dig inte blind på just vågens skugga vännen, för den kan bli det som gör att man inte orkar fortsätta kämpa. På nått konstigt sett så tar den musten ur mig åtminstone när framgången inte visar si i form av minus kilon.

   Det är VÄLDIGT BRA att ha ett långsiktigt mål. Jag har ett väldigt speciellt mål, mina söner skall få en bild på mig när jag fyller 50 senare i år. Den ber jag dom spara tills de själva är 50. På så sett kan de få ett långsiktigt mål där de vet vad det kostar av svett och otaliga timmar i ur och skur för att hålla vikt och form. På så sett har de fått ett mål om de vill ha det själva, och jag har haft mitt eget mål att se så bra ut som möjligt på min 50 års dag 🙂 Bra eller hur?

   En dag i taget vännen, och allt kommer att gå bra 🙂

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Inger

  🙂 Ajabajamannen hälsar också 😀

  Like

 • BrasseGirl

  Hej min Idol!

  Det var ett tag sen!

  Kul att se att du har hjärtat på plats igen och är full laddat inför de kommande projekt!

  Som sagt, jag älskar dina bilder!! Du är inte bara världens bästa sångare, men också naturfotograf. Sluta aldrig med det!

  Finns det delfiner i Norge? Eller bara späckhuggare?

  Stor kram på dig och sköt om dig!

  Like

  • Geir Rönning

   Nej men hej hej heeej underbara BrasseGirl 🙂

   Kul att se dig här igen.. Jo tack hjärtat det sitter på plats igen efter denna underbara resa till mina hemtrakter. Säkert med samma typ av goda men lite ändå blandade känslor som jag tror alla har när man åker “hem” på visit. Känner du likaså när du åker till Brasilien?

   En mix av euforisk glädje av att komma tillbaks samtidigt som man har dåligt samvete för att man inte hinner eller har hunnit med att besöka alla som ju vill ha besök och så klart som förtjänar att man kommer dit. Det samma hände mig även på denna resa, jag får dåligt samvete för att jag inte hinner med allt och alla. Och när man väl försöker så blir det ändå fel, för det finns alltid de som menar de borde ha fått mera tid på något sett och vis..

   Det är INGET som får mig så satt ut som det evighets-race jag lever i med att försöka göra ALLA till lags. Det är vad det är, de som känner mig väl är dock de som vet att dom finns i mitt hjärta och kommer att vara där för evigt!! Kramen finns där även i hjärtat, den behöver inte levereras personligen!

   Vi har nära släktingar till underbara delfiner i Norge

   http://no.wikipedia.org/wiki/Brugde

   annars kan vi skylta med:

   http://no.wikipedia.org/wiki/Nise

   Riktigt kul, but nothing like the real thing!!

   Späckhuggare har vi gott om, underbart vackra och magestetiska på ett otroligt vis..

   http://en.wikipedia.org/wiki/Killer_whale

   Men det att få simma med riktiga underbara delfiner är nog få förunnat.. Måtte Gudarna vara med oss och förverkliga våra drömmars mål.

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • BrasseGirl

    Hellou igen 🙂

    Tack för researchen 😉 Nise är söt, för varje gång du gör reklam för ditt hemland blir jag mer och mer sugen att åka dit, ännu mer nu när jag såg Nise 😀

    Jo, det är samma sak för mig varje gång jag åker till Brasilien… det är faktis så “jobbigt” det där att jag vill nästan inte åka längre, för då måste man vara där minst en månad… och det har man inte tid med längre… Så stället för att åka och vara där 2 veckor och göra 90 % besvikna inklusive min mamma, då är det bäst att inte åka…. de får gärna komma hit stället… Oj va bittert jag lät nu, shit! men det bara kom.. hahah

    Det där att kramen finns i hjärtat också och inte behövs lämnas personligen håller jag med om också min Idol. Det VIKTIGASTE är att visa de nära och kära att man MINNS det viktiga… och på det sättet visa de betydelse av saker och ting.

    Ha en trevlig helg med din kära familj min Idol!

    Tjärlek och respekt!

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där igen “My BrasseGirl!” 🙂

    jaaa du, tyvärr så minns jag knappt min egen födelsedag.. Just i år blir den faktiskt lite speciell så jag skall försöka komma ihåg den just därför, ha ha.. ;D

    Glädjen av att glädja andra sitter i mig sedan jag var ett litet barn, tror jag har det från min underbara pappa. Han var på gott och ont lika “strulig” som jag! Glömde bort en hel del “viktigt” men det var omöjligt att inte höra och känna hur ledsen han på riktigt var när han upptäckte att han sårat någon eller glömt bort nått som han “borde ha kommit ihåg”.

    Det är väldigt jobbigt att bära på ett sådant samvete, och samtidigt vara så förvirrad som jag trots allt är. Det kan sluta då och då i lite små katastrofer men de som känner mig vet hur läget är som det är så det brukar tack goda Gud att gå bra ändå.

    Skulle inte ha emot att Nise simmade hit, men är rädd att den fina lilla delfin släktingen skulle bli sjö sjuk på vägen då vi har så illa smutsigt vatten i hela Östersjön.

    Sitter och planerar mina svenska söners Ålesunds resa, de har inte sett stan sen de var rätt små. Ett och annat som har ändrats där med, de är båda längre än pappa nu 🙂

    Hoppas våren är snäll med dig, vi får se till att sparka ut vintern snart eller är du av den typ som gillar detta frusna helvete? 🙂

    Tjärlek & RESPEKT!!

    Geir

    Like

 • Cathy

  Hej

  Gott att höra att allt är bra!
  Ser att du njutit i din älskade hemstad, skönt
  att ha en fristad att hämta kraft och energi 🙂

  Allt gott!

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy vännen,

   jo det är underbart skönt att få njuta lite i välbekant miljö. Det är så klart på gott och ont, men saknaden för det bekanta och säkra i livet står klart och stadigt som det norska berget..

   Hoppas allt är väl med dig med vännen?

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Cathy

    Hej igen.

    Det är ok! Men längtar efter vår och värme. 10 minus idag men ändå väldigt vackert 🙂

    Har laddat ner en låt på iPhonen.
    All alone. Du sjunger den såå vackert.

    Kram C

    Like

   • Geir Rönning

    Hej vännen,

    ha ha, det är PRECIS samma temperatur här med. Eller jag kanske borde säga att det är lika sjukt kallt här? Men det roliga är att när det kryper ned till dessa minus grader så lockar det samtidigt fram den underbara solen, så det är VACKERT!!

    Så kul att du gillar min låt All alone. Det är fortfarande en av mina favoritlåtar. Det att Robert Wells spelar de ackord och toner som jag själv skrev är inget annat än MEGASTORT för mig!!

    Stor kram och tjärlek..

    Geir

    Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Hvilken herlige bilder av den vakre vestlands perlen,
  og ja du har det rett der ..
  Sjømat kan ikke smake “riktigere” enn i kysten 😉
  Men når du skriver om lengsel … kanskje har vi som lever med den,
  lært å sette pris på hverdagen på annen sett en de som ikke har
  opplevet det?
  Kanskje er det vi som til syvende og sist er heldige … vi kan håpe på at fargene er litt dypere i vår øyne … nyansene litt tydeligere.
  Da er det verdt å betele den prisen 🙂
  Ønsker deg en fargerik februar 😀
  Oslo klem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen 🙂

   ja det varmer hjertet å komme hjem, når fjellene glittrer som diamanter mot deg mellom alle stollte fjorder.. Sykt fint!

   Jeg tror du har rett i det du sier om lengselen. Har du den nert på kroppen så blir den en spesiell ven. Klarheten i de bildene våre öyner ser er nok med hjerte på en annen plass en hva folk er vant til å se.

   Prisen jeg personlig betaler er ikke serlig vond, jeg bor utrolig fint i deilige Finland å reiser verden over med hjerte i en kombinert plass mellom Norge, Sverige og Finland.. LYKKLIG er bare fornamnet!!

   Ha det BEST VENNEN MIN!!

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Skönt att ditt hjärta är på plats… få det helst att STANNA KVAR där också, snälla du 😉 En bra mix av jobb, njutningar, vila och “egen tid”… och sen inte springa FÖR fort framåt så borde ditt hjärta sitta fast rätt så bra, eller… 😉

  Som du redan vet så älskar jag att läsa allt som du skriver om (upplevelser, tankar och funderingar… för att inte tala om dina goda råd 🙂 Njuta av njutningen t ex… klart man ska göra det 🙂 man vet som sagt aldrig när nästa tillfälle kommer…

  Tack för att du alltid delar med dig så många fina bilder till oss som läser din blogg 🙂 (Tallriken med fisk & skaldjur såg inte helt fel ut 🙂 … dessutom superfärskt från havet utanför… mums!!!) Förstår att du måste sakna din hemstad ibland… dels är det ju så OTROLIGT vackert där men sen är det ju också något visst över platser där man är född och uppväxt. Skönt ändå att du tar dig tid att resa dit emellanåt… perfekt “batteriladdning” 🙂

  Kul och höra att din “bebis-presentation” gick bra även i hemstaden (fortsätter hålla tummarna, min vän).

  Kramkram till underbara dig 🙂
  Monica

  PS! Hoppas det löser sig med ditt borttappade bagage och trasiga gitarrlådan… trist att det skulle behöva hända!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica,

   ja nu är det dags att ta itu med våren även om vintern envisas med att säga det är MIN tid 🙂 Men så är det ju inte så klart.. Det är VÅR tid, ha ha!! Det att inte springa fort är nått jag inte är så bra på, jag har haft ett “rat-race” i många år, egentligen sen 2004, året innan jag vann melodifestivalen här i Finland. Men det är nått med att man hinner inte se allt man borde se när man springer fort, lätt att springa förbi massor med bra saker.

   Hemstaden är mycket speciell och en riktig juvel för ögat oavsett vart man kommer ifrån. Det känns konstigt för det är nog lite vemodigt att inse sanningen att jag inte flyttar tillbaks. Och det är mitt eget val och ingen annans. Min kärlek till stan bygger helt på det att jag kommer dit och “vaknar” en gång i bland. Som du säger, PERFEKT batteri-laddning.

   Bebisen mår toppen, måste bara ha tid att göra en del ändringar och det kommer jag nog igång med senare i veckan. Vill ha det klart tills jag åker nästa gång iväg igen..

   Bagaget kom till mig igår just innan klockan 16 så det blev ett kärt gensyn med alla gåvor jag hade köpt till familjen. Lite extra jobbigt när även detta var på villovägar. Gitarrlådan har varit med om en hel del men inte var den trasig, så det fixar dom säkert.

   Ha det BÄST, och kramkram på dig med 🙂

   Tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    🙂

    Hoppas du har en lugn och skön onsdagkväll med familjen 🙂 För mig är det favoritsoffan & romantisk film som gäller… ABSOLUT bästa medicinen för jobbig förkylning… haha 🙂

    Tjärlek tillbaka…
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där 🙂

    Hoppas det blev just så där romantiskt och mysigt som det måste vara för att envisa förkylningen skall backa och ge sig av..

    Här var det så lugnt som man kan begära med två helt galna 4 och 7 åringar 😉 VÄLDIGT mysigt det med 🙂

    Kram och tjärlek..

    Geir

    Like

 • Inger

  Tusen tack för den fina rundturen i din egen stad 🙂 Blir så ressugen, för att inte tala om att jag skulle göra VAD som helst för den där seafoodtallriken 😉

  Underbart att bebisen är poppis. 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: