Det nya, det gamla och det GODA sättet…

This slideshow requires JavaScript.

Hej och HAPPY NEW WEEK ON ALL OF YOU 😉

Ja var skall man börja? Ahh det är väl bara att trå till som vanligt! Ut och spring, skit i vilket håll man åker bara det går framåt..

Veckoslutet har varit underbart fantastiskt skönt.. Helt otroligt att få vakna i egen säng nu flera dagar i rad. Nästan så man kan slå sig till ro med att detta kan ju vara ett tag till? Men neeej, troligtvis INTE.

Fredagens “The Voice” gjorde mig helt enkelt förvirrad, tyckte första veckorna att det här kan ju bli bra?? Lite väl mycket fokus på domarna, men hade inte helt förväntat mig annat när dom samlar speciellt Uggla, Carola och Salo i ett och samma program. Petter är KUNG och en riktig man så jag visste att han skulle ge spott-light åt de behövande. Jag var lika övertygad om att de tre andra INTE skulle ge det när jag satte mig i stolen första gången. Hade helt klart fel angående Uggla, skön typ och rolig i alla väder. Salo har en tanke bak det mesta och det värmer, och Carola?!?! Ja, mera säger jag inte om det.. Vill dock påpeka att finska “The voice of Finland” så långt är ett precis lika bra program om inte en ännu bättre version. Men men, så kan de gå. Nu började de ta ut sångare från sitt eget lag i Sverige och sätta de upp att tävla mot varandra och “vinnaren” stannar. Det är mycket möjligt att den bästa vinner till slut, men jag tappade intresset HELT med förra veckans program från Sverige.

Efter en UNDERBAR dag hemma med barnen och nära vänner som kom med sina barn och firade gemensam födelsedag för William och Oliver satte vi oss i soffan och spanade in svenska melodifestivalens första deltävling. PANG sa det och Thorsten Flinck slog KNOCK på halva Sverige, ha ha!! Vilken UNDERBAR kille, jag hörde en snutt av låten i somras och även idén med att försöka få honom med till festivalen och jag JUBLADE redan då!! Loreen var utan tvekan BÄST och jag ser fram emot finalen i Globen redan nu!! Dead by April helt cool och helt klart värdig att gå till final även dom. Som ni ser på ena bilden här ifrån så var Sean Banan barnens favorit hemma hos oss och det gissar jag han var i de flesta barnfamiljer även i Sverige. The Moniker sist? Aj då… Den svider nog djävligt illa. Här såg vi just detta som jag sagt ett bra tag nu.. “Jag vill inte vara med i festivalen till varje pris”.. Jag tackade nej till flera låtar i Norge, Sverige och Finland i år. Just detta med att OM man kommer med, så MÅSTE det vara med en KALAS LÅT och INGET ANNAT!! De låtar jag sjöng in i år skulle jag kunnat gå i KRIGEN FÖR, annars får det vara!! Detta års festivaldeltagande för The Moniker kan sitta hårt i honom länge!!

Söndagen var det SJUKT KALLT!! Hu huuuuu så man frös när man tog svängen ut i Guds fria natur. Som ni ser, -24 grader, sol eller ej.. DET ÄR KAAAAALT!! Men med våra barns och våra vänners barns skratt värmande i hela kroppen fick vi ännu en KANONDAG, där vi pappor försökte oss på att åka “bräda” till barnens skräck samt förtjusande skratt i en härlig blandning. Vaknade idag med små lätta påminnelser om både ålder och hur vältränad man är.. (NOT) Men FY den som ger sig 🙂 ha ha.. Ser bilden framför mig av Oliver med den enorma Angry Birds leksaken vi hittade i ett köpcentrum här nära oss och måste erkänna det känns som den har attackerat mig med full kraft!! Titta även på mina killars egna version av “Gladiatorerna”.. Ha ha, obetaleligt..

Efter att ha fört barnen i morse till dagis samt att ha fört våran bil till service bar det i väg ut i Guds fria natur igen. Ha ha, det är rätt så kul att se. Jag har ju mina “BungyPump” stavar, de ger 6 kilo motstånd för varje steg jag tar pär arm. Det blir riktigt bra träning, men det är samma grej nu som på sommaren och jag fattar så klart att folk tittar.. Nu kommer Geir med STAVAR UTAN SKIDOR i PERFEKT skidväder, vad håller han på med?!??! Ha ha.. Men efter 1 timme och 15 minuters gång har jag förbränt nära 1000 cal enligt min data klocka och svetten rinner så jag lämnar de frågande blickarna bak mig och njuter tills slut i ett underbart varmt och väl förtjänad
bad.

När jag sätter mig i badet går tankarna till de låtar jag skrev tillsammans med Maestro Robert Wells i somras. Vi sparade låtarna båda två, det hela har tagit lite väl mycket tid men så kan det gå ibland. När vi nu gjorde stora Idrottsgalan här i Finland i Hartwall Arena tillsammans kom vi till att prata om låtarna och att vi båda vill avsluta och polera dom. Vi började kolla båda två, men låtarna var borta. Vi spanade i våra datorer och i Iphone men ej.. Robban är i Florida just nu och vi skall fortsätta jobba tillsammans på detta senare i månaden så det blev lite panik. Men samma sak här, FY den som ger sig. Så jag tog fram min gamla Nokia och DÄR fanns de.. Glädjen STOR så klart, så jag fixade och skickade iväg dom sent igår kväll.

Inte alltid det senaste “VÄRSTA VÄRSTA” är det BÄSTA!!! Nog finns det, det nya, det gamla och det GODA sättet fortfarande.. Är nog bra att inte bli FÖR HIGH TECH..

Puss på er alla..

Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


14 responses to “Det nya, det gamla och det GODA sättet…

 • Monica

  Fina, underbara du 🙂
  Eftersom jag skickat Alla Hjärtans-hälsningar kors och tvärs idag skulle det kännas konstigt att inte skicka en till DIG också! Blir glad i hjärtat av att du finns… därför skickar jag här och nu en STOR hjärtekram till dig 🙂

  Hoppas du har en fantastisk dag fylld av TJÄÄÄÄRLEK ♥
  Monica

  PS! Kanske större chans att du sett det här meddelandet IDAG om jag skrivit på Facebook… men eftersom vi inte är “FB-vänner” än så får det bli här på bloggen i stället 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där vännen 🙂

   Tusen tack för hälsningen, skicka en FB förfrågan och påpeka att det är du så fuskar jag dit den 😉

   Hoppas din vän dag bleb just så där full av UNDERBARA SAKER som den skall vara. Min blev det, det är de små men väldigt viktiga go saker som värmer mitt hjärta mest 😉 även en dag som denna!!

   Kram och tjärlek.. året om 🙂

   Geir

   Like

 • Inger

  Hmmmm, din iPhone blev ju stulen, så då kan du ju inte hitta låtarna i den eller? 😉

  Äh vad vet jag, men jag tycker de här nya minidatorerna verkar mest jobbiga. Allt är så smått. När man en gång skaffat sig både dator och tv med stooooor breeeed skärm, varför ska man då börja sitta och peta med mikroskopiska apparater som man knappt ser – i alla fall utan glasögon? 😀 Och sen att sitta och kleta med fingrarna på displayen, jag menar, även utan Nivea blir det ju fula fingerspår och använder man Nivea så kan man glömma att försöka tyda nåt sen.

  Nej jag tror min nästa telefon får bli en Doro, en sån där för åldringar som inte har NÅGOT extra. Stora tangenter, stora svarta bokstäver på vit botten och så en larmknapp på baksidan ifall man behöver hjälp. Cay Karlsson har skaffat en sån, vågar han säga det på radion så vågar jag skaffa en 😉

  The Voice sedan. Duellerna börjar denna vecka här i Finland, så inte kommer vi undan här heller. Tycker de finska coacherna är helt OK och de skickar inte hem dem som sjunger bäst lika ofta som deras svenska kolleger gör (med förklaringen att de sjunger för bra så det går inte att lära dem något mer). Paula kunde någon gång säga NÅGOT annat än woooooooooooow när hon tilltalar folk, men alla har vi våra ovanor 😀

  En sak jag reagerat på är att vibrato verkar ha blivit det värsta som svenska musikförståsigpåare vet, medan de inte tycks låta sig störas av att man totalt vejlar sönder varenda ton (något som irriterar mig förfärligt) – medan de finska coacherna kan berömma någon för fint vibrato och riktigt njuta av det. Kanske är vi efter i utvecklingen eller nåt, men jag väljer nog vibrato före vejlande när som helst 😀

  De sparade några riktiga godingar till sista avsnittet. Saara Aalto har vi ju sett i Euroviisut, hon är definitivt en favvo. Och så Aki Louhela 🙂 Fast mest tittar jag på programmet p.g.a. av MIKE 😀

  Like

  • Inger

   Jag menar förstås sista avsnittet före duellerna. Man ska va tyyyydlig.

   En sak till, jag stör mig på att en del coacher redan i utgallringarna säger att det är fel låtval. Sådana musikproffs som det ändå är frågan om bör nog höra om det finns ämne eller inte i rösten även om det inte är exakt rätt låt. Onödigt att anmärka på låtval redan under auditions och att sedan rentav skicka HEM någon p.g.a. fel låtval, det är ju verkligen amatöööör. Det är ju sånt som tv-tittarna ska syssla med sen 😉

   Like

  • Geir Rönning

   hmmm 🙂 Ja du Angel Eye, det är bra du inte är så insatt i allt någon gång du med. Det stämmer att jag blev av med min Iphone, men jag har så klart inte bara en.. Den svenska försvann, den finska har jag här bredvid mig och den är lika hel och fin som förut..

   Men det som är en av grejerna som är helt fantastiskt bra med Iphone och programmet som medföljer är att den sparar allt det du vill (säger den skall) spara och det händer automatiskt. Så när jag blev bestulen på min svenska blev jag väldigt ledsen för jag hade samma dag träffat Bobby Kimball som är original sångaren från Toto på flygfältet i Köpenhamn. Vi bytte nummer och jag skulle höra av mig.

   Utan att jag själv fysiskt sparade det över i min finska så hade det via gudarnas gudar kopierats över till den. Men jag hade inte satt att det skulle kopiera bilder (har så många så tror inte det går att göra så) så det försvann några väldigt kära minnen i den telefonen ändå.

   MIKE är KUNGEN!! Så det så!!

   Kramkram, hälsa the city of LOVE 🙂

   Geir

   Like

   • Inger

    Oj oj, det finns myyyycket som jag inte begriper ett skit om 😀

    Det var ju faktiskt en bra grej med nummersparandet. Jag antar att om jag reste så mycket som du gör så skulle jag rusa iväg och köpa en sån där telefon fort som attan. Men jag är ju för det mesta i närheten av någon bordsdator, så jag klarar mig rätt bra ändå 🙂

    Och nu tillbaka till en viss festival i Malax 😉 HD rules \m/

    Luuuuurve och vändagshälsningar ❤

    I

    Like

   • Geir Rönning

    Hej där Angel Eye 🙂

    Jo, de är nog rätt bra att ha.. Kostar inte så illa mycket och rätt så lett att använda. Men de är som sagt så populär så att de sitter lite väl löst i fickan 🙂

    Stora kramen i efterskott till dig och dina vännen!!

    Geir

    Like

 • Reija Kontio

  Hei vennen,
  hyggelig å se at du nyter denne kalde vinter tiden 🙂
  barna er de beste aktivitørene som fins.
  Som sagt borte bra men hjemme best 🙂
  Det er kaldt i Oslo og … men heldigvis ikke sååå kaldt.
  Melodi grand prix feber herjer i Norge også,
  massevis av fine og “litt mindre” fine melodier … for hver sin smak.
  Det kommer å bli spennende finale …
  La oss håpe på at de beste melodiene vinner 😉 uansett land.
  Varm Osloklem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei vennen min.

   Jo jeg leser nett avisene så jeg har fått med meg MGP galskapen! Er ikke så sikker på at årets favoritt er noe å sende i vei, men samtidig så er det folkets valg og da er det helt OK!! Så får vi som ikke håller med pent se på å si “det va´kke meg” 🙂

   Hils gamlelandet, ditt gamleland er utrolig vakkert men litt for kaldt disse dagene. Går mot bedre tider, det er 5 grader varmere i dag så det er “bare” 10 minus men se så flott 🙂

   Klem og respekt!!

   Geir

   Like

   • Reija Kontio

    Hei vennen min,
    ja vi går mot bedre tider … våren kommer 😀
    Oslo er også veldig vakker med sol og klar himmel…
    men -8 her er …brrrrr
    ….ja og GMP… vi er vel vant at det ikke alltid går som vi ønsker…. men det kommer jo ny allrede neste år ..
    og kanskje blir vi overasket i år?
    Litt tidlig men … God (lang) helg til deg og 😀
    Solig Oslo klem,
    Reija

    Like

 • Monica

  Hej härliga du 🙂
  Vilken rolig, skön och avkopplande helg du haft med familj och vänner… UNDERBART! Min envisa förkylning blev snabbt bättre (säkert tack vare de romantiska filmerna i onsdags, vad var det jag sa… haha 😉 ). Vi har också varit ute i helgen och njutit av vackert vinterväder men det har varit kallt även här! Men snaaaart är det VÅR… längtar!

  The Voice har jag faktiskt inte följt så noga… men de gånger jag har “halkat in” på programmet så håller jag med om att “domarna” är bra… förutom den personen som du OCKSÅ väljer att INTE skriva något om 😉 Men som vanligt i såna här program så tycker man ofta att fel personer får lämna, men det är som det är … hur som helst, jag är övertygad om att er finska version håller bättre kvalitet 🙂

  Sen MELODIFESTIVALEN!!! Programmet som jag älskar att titta på (trots att man oftast sitter och retar upp sig på ett och annat 🙂 Känns som att en del bidrag tillverkas på löpande band när det är dags för melodifestival och deltävlingar… men några guldkorn fanns det ju, förstås 🙂 Loreen var helt klart favoriten (hon har ju en fantastisk röst) men jag hade även Dead by April som favorit. Däremot kan jag erkänna att jag från början inte hade några störrre förhoppningar om Torsten Flinck, men låten var faktiskt riktigt bra och “växer” nog med tiden… en mysig låt med bra text.

  Geir, jag tror nog att du är tillräckligt vältränad för att klara en attack av en “Angry Bird” eller “mini-gladiator” så mycket som du brukar träna med stavar och annat… eller 😉 Jag har funderat på att skaffa stavar, kanske man ska investera i “BungyPump” varianten i så fall? Eftersom jag har stillasittande jobb vid min dator hela dagarna så är det långa promenader i snabbt tempo som gäller på fritiden… så stavar får det bli 🙂 Varför inte kombinera med SKIDOR nu när det är perfekt skidväder, eller hur Geir… haha 🙂

  Bra att det löste sig med låtarna som “försvann”… ibland är det bra att inte alltid förlita sig HELT på den nya tekniken… helt rätt 🙂

  Oj, nu har jag skrivit för mycket… IGEN!!! To late… 🙂

  Önskar dig en lugn och fin måndagkväll!
  Puss och kramkram från Västerås 🙂

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica min underbara men förkylda vän..

   Hmm ;( hoppas den släpper taget snart så du får njuta av denna vackra tid som det trotts allt är även om det är kallt.

   Den underbara helgen det var sträcker sig faktiskt vidare till att vli ett veckoslut till som det verkar nu.. Hoppas det!! Är som sagt på gång med resor till olika ställen, men just nu känns det meningslöst att ge sig av när det är så här många lösa trådar!!

   Du vännen, testa “BungyPump” stavar. Det är helt sjukt bra!! Ta dig tid och lär dig tekniken och gå lugnt i väg med säkerheten att INGET är så effektivt som detta. Idag tränade jag 1 timme och 45 minuter, var av 50 minuter på en tränings cykel här hemma. Facit är grymt svettigt, men en halv timme mera träning borde ge mera förbränning än att GÅ MED STAVAR!!?!? Sanningen är att jag har förbränt lite mera än 100 cal enligt min dataklocka mera på den svettiga halvtimmen 🙂 Och DET är det inte värt..

   Det att kunna gå ut i underbara naturen och le mot solen (även om det är kallt) är helt underbart!!

   Vännen, du skriver aldrig för mycket här ok?

   Stor kram och tjärlek..

   Geir (jag tror du har rätt med löpande bandet och festivalen)

   Like

   • Monica

    Tack snälla du för infon om “BungyPump” 🙂 Verkar ju vara otroligt effektivt… och INGET slår ju träning där man kan vara ute i naturen, helt klart!!! Så “BungyPump” stavar låter som en bra investering OCH komplettering till gymträningen (som jag tänkte börja med igen).

    Tack också min vän för att det inte gör något att jag skriver lite för mycket ibland 🙂 Men jag ääälskar ju att skriva som du vet… och gärna till dig då, förstås 😉 Det är kul att följa din blogg och eftersom dina texter inspirerar till skrivande så blir det lätt så…

    Hur som helst, hoppas din torsdag är en BRA dag… och att det löser sig till det bästa med all planering av dina resor och annat!

    Tjärlek…
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Monica,

    snälla ge mig en “feed-back” på “Bungy-pump” om du testar detta 🙂

    Jag är som du vet “helt såld” sen länge!!

    Kram,

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: