Stockholm, Los Angeles, Levi och hem!

This slideshow requires JavaScript.

 

God morgon, god natt eller vad det nu måtte vara just där DU befinner dig 🙂

Jag tar med mig glädjen av att glädja och njutningens nyckel och åker iväg igen på en aldrig så liten sväng till underbara Stockholm nu i slutet av denna vecka. Vet att det skall skapas magi på olika sett nu, det viktigaste är den magi som vi i familjen skall sätta fart på 🙂 På TOK för länge sen jag var och hälsade på mina underbara söner Chris och Kevin och NU blir det äntligen av igen!!

Stannar i stan fram tills onsdag nästa vecka, mixar så klart det familjära med annat nöje.. Skall i väg och skriva med två av mina favoriter, Douglas Carr och Robert Wells. Ser MYCKET fram emot detta med så klart! Det blir lite pendlande på olika sett för att få detta till det rent praktiskt med familj mys och kreativa raketer, viktigt att tiden får vara i fred och inget stress får ta plats vare sig i familj delen eller i skapandet av text och musik. Men det är just därför jag sitter som nu mellan 03:45 och framöver morgon kvisten fram till Kungen och Prinsen av Grankulla vaknar till liv igen och ger sig av ut på nya äventyr.

Vaknade just denna natt av Kungens högra ben i min näsa, vilket var tur för jag hade ställt fel in en påminnelse på telefonen som började yla i ett helvetiskt ljud. Men jag var redo med glasögonen på näsan och snabb som attan (tack vare hans majestets högra ben) med att få bort alla larm! Var inte lika elegant igår när jag satte larmet UTAN glasögon tydligen igår, hade fyra påminnelser till nu mellan 04:00 och 06:00 som jag nu så klart ställde om till lite mera humana tider 🙂

Lite tråkigt att morgon gymnastiken fått vika nu igen, lite för mycket att stå i med att fixa resor och vara förberedd på viktiga möten denna vecka men att skotta snö får väl duga just nu 🙂 Vet av erfarenhet att det inte blir så mycket gym på denna resa, det är det svåraste med denna evighets turné det att hålla konditionen i skick. Och jag vill absolut ta hand om barnen innan dagis och hämtningen från dagis nu när jag kan vara här hemma. Så får gymmet vara gymmet i lugn och ro 🙂

På tal om resor så blir det mycket av det nu ett tag framöver. Börjar med Stockholm 6 dagar, hemma 5 dagar. Stockholm igen 2 dagar, hemma några timmar på natten innan avresa till Los Angeles där jag stannar i 6 dagar. När jag landar sent natten till fredagen efter L.A. har jag åter 6-8 timmars sömn innan avresa till Levi och gig där! (Levi är Finlands Åre) Inte avklarat ännu men det kan bli en liten allsångs turné så snart jag landar från Levi, för sedan att åka till Norge efter en natt i egen säng igen.  Ha ha, förvirrad? jo jag vet, jag med..

Därför har det varit extra mysigt att kunna ha så kul med barnen och familjen här hemma under den senaste tiden, med kul i skidbacken, olika kalas, mysa framför TVn kolla melodifestivalen och spela tv spel tillsammans när  vädret inte helt har varit på vår sida 🙂 Melodifestivalen i år är lite speciell. Tror det kommer ändra nu till nästa år, det är väldigt många etablerade artister som inte ens kommit med till andra chansen men har fått åka raka spåret hem efter 3 minuters tv.

Vi satt tillsammans i lördags och jag sa innan omröstningen avslutades att bästa låten i detta startfältet är låt nummer en med Munter. Andreas Lundstet gjorde ett väldigt bra nummer/framförande men låten i sig var inte bra nog, De Leva är ju De Leva men det samma där, låten var inte bra nog.. Sonja Aldens låt var helt enkelt tråkig, och då spelar det ingen roll hur bra hon sjunger eller hur långa ben hon har 🙂 Tomas Ledins “yngre bror” gick ju galant vidare, det var lite “In the club” (Danny) från förra året fast inte alls så cool som Danny och heller inte lika bra låt. Men den satt som den skulle och det blir säkert en dänga det här med..Och Timoteij snyggade sig vidare med en helt ok låt. Men det är det samma som vanligt, blunda och lyssna så blir festivalen inte det samma. Men LÅTEN KOMMER FRAM!! Och då var Munter i en klass för sig!!

Låtskrivaren till Dannys In the Club är samma (Figge Boström) som skrev låten till Wells och mig som vi framförde på stora Idrottsgalan här i Finland nu i januari. Den var inlämnad till svenska melodifestivalen och kom inte med. Och det är som det är. Men det är samma visa i år igen, det finns otroligt många låtar som INTE är med som vi nu ser borde ha platsat i år igen. Men det här visar bara åter igen att det är spelet som är spelet, och det pågår i kulisserna långt innan festivalen drar i gång. Det är redan nu de som jobbar med att få “sin artis/låt” med i nästa års festival, samtidigt som denna inte ens har nått halvvägs. Kul att se att samma Figge var den som vann nu i Norges MGP (melodifestival i Norge) med en låt han har skrivit med sin brorsa. Figge är grymt begåvad och en ödmjuk och riktigt fin kille!! All GLÄDJE TILL DIG AMIGO!!

Nu är det dags att få sig en dusch innan de söta små liven tar ett gott tag runt all luft här igen och skrattet åter spränger ljud vallen här hemma i Grankulla.

 

Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


9 responses to “Stockholm, Los Angeles, Levi och hem!

 • Carina R

  Väkommen till Stockholm – där solen alltid skiner! 🙂 Och lycka till på alla dina äventyr! Saknar dig!

  H. Tjockisen 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Nååååå “Tjockis” är du väl ändå INTEEEE!!

   Inget är snyggare än en som bär på två.. Så det så!!

   Underbara Stockholm skrattade till mig så snart som jag kom hit så glädjen är STOR!!

   Kramen till er ALLA 🙂

   Tjärlek!!

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Hoppas du återhämtat dig efter nattens hysteriska uppvaknande 😉 Kan riktigt se framför mig det lätt kaotiska läge som uppstod… haha 🙂 Har själv varit med om det några gånger…

  Vad mycket roligt du har på gång, men förstår att det måste vara ett evigt planerande för att få ihop allt på ett sätt som blir bra för alla inblandande! De kommande veckorna ser ut att bli en perfekt mix av resor, arbete och familj… bra jobbat 🙂 Försök bara att ta det lugnt emellanåt, min vän… tänk med hjärtat 😉

  Allt det du skriver om “Melodifestival-cirkusen” håller jag med dig om fullständigt!!! Jag tycker att låten OCH artisten måste förmedla NÅGON slags känsla hos den som lyssnar… det är det inte många som gör! Jag hade hellre sett att låten ni framförde på Idrottsgalan varit med (säkert en riktigt bra låt)… och med din underbara röst och utstrålning… ja, då kan det bara inte bli fel 🙂

  Ha det nu så mysigt i Stockholm med dina söner och lycka till med låtskrivandet!

  Kramkram och tjäääärlek…
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica,

   ha ha, ja det är snurriga tider och man “får benet” när som helst 🙂 både från telefonen och barnen 😉

   Många bra saker händer, underbart kul och jag vilar nog om inte annat så hoppas jag få till det på mina flygresor 😉

   Stor kram & tjärlek, måste springa till flyget nu 😉

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej Geir 🙂

  Härligt äventyr du har framöver. Ha det så
  kul och lycka till med allt.
  Håller med dig ang. melodifestivalen de etablerade har alldeles för dåliga låtar.
  Håller på Loreen riktigt Bra låt och duktig tjej.

  Allt gottt och kram!

  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy,

   ja det är fart och spänning här just nu 🙂 Sitter just nu och väntar på mitt flyg till Stockholm.

   Vet du, en av killarna som skrev Loreens låt i år skrev en VÄLDIGT BRA LÅT som jag nog försöker igen med nästa år! Otroligt kul att han fick till ännu en “dänga”!! Jag tror som jag även skrev till honom när jag hörde låten, “det här kommer att bli en VÄLDIGT STOR HIT I EUROPA”!!

   Det betyder så klart inte att den vinner i Globen, men i Europa slår den precis som hennes förra “My heart is refusing me” gjorde. Hon kom inte till Globen det året, helt sjuk konstigt!! Men hon vann många hjärtan runt i Europa!!

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Cathy

    Tror Loreen har stora chanser i Globen 😉

    Kram och njut av Stockholm…

    Like

   • Geir Rönning

    Det blev så BÄST som det kunde bli med Loreen eller hur vännen 🙂

    Kram,

    Geir

    Like

   • Geir Rönning

    Både du och jag OCH “nästan” hela Sverige fattade grejen med Loreen och jag är MYCKET glad för det val som Sverige tills slut gjorde 🙂

    Otroligt bra låt och framförande. Synd att Danny reagerade som han gjorde (enligt tidningarna) det är FOLKETS VAL och det skall vi artister respektera. Han hade “nästan” hela folket bak sig han med. Förstår så klart att han är besviken, men folket har talat punkt slut… Ny linje..

    TJÄRLEK..

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: