Från morgon TV till snökaos, snart vid poolen i L.A. :)

28 februari 2012

 

 

Hej på er ”where ever you are” 🙂

På väg igen, denna gång sitter jag med skrattet kvar i halsen efter en något smått omtumlande dag med massor av extra tid i ett vitt men inte så trevligt Helsingfors. Fick igår sent på eftermiddagen ett samtal från min goda vän Thomas Lundin som sitter som programledare tillsammans med Bettina i ”min morgon” studion här hemma i Helsingfors. De ville ha mig till tv nu i morse som ”expert” i melodifestival frågor. Jag vann ju tilliten från det finska folket i 2005 och fick den stora äran att representera Finland i Kiev det året. ”Why” sitter fortfarande i mitt hjärta och alla underbara minnen likaså.

Det otroliga men underbara spektakel som nu Pernilla Karlsson får ta del av är inte lätt att förklara och heller inte så lätt att ge råd om. Men en ting är viktigare än något annat, njutningen!! Jag sa det upprepande gånger till henne både i tv studion och när vi pratade innan. Hon tror säkert jag är en helt galen ”tjärlekspastor” men det får hon i så fall göra. Det är en FANTASTISK RESA och jag hoppas du njuter hela vägen Pernilla 🙂 Det fins så många ”experter” som nu vill bli din vägledare men stå stadig i stormen och tro på dig själv!! Ta hand om dina fans, även de gamla som nu vill ha en extra bit av dig som ”vår egen Pernilla”. Om jag var dig skulle jag åka en extra sväng till ditt jobb dagis och ta med en journalist som får ett ”scoop”. Fråga bara föräldrar och tanterna på jobbet så inget blir fel!!

Min resa till Stockholm och repetition i lugn och ro innan mitt gig på Centralen i Stockholm i morgon blev lite avkortat kan man säga. Först fick jag boka om mitt flyg i morse, och nu sitter jag fast i snö kaoset som tydligen sätter sina spår både här i Helsingfors och i Stockholm.  Åker på öppen biljett så jag har möjlighet att ändra vilket ju är toppen så som idag med tanke på tv intervjun. Får se när hemresan blir i morgon efter denna stressade dag som väntar i Kungens (och nya prinsessans) stad Stockholm.

 

Torsdag är det så avresa tidigt på morgonen till mitt favorit ställe i värmen, Los Angeles. Det är lagom tempo, inte det stresset som New York erbjuder, och fram för allt VARMT!! Ha ha!! Tydligen helt galet med fester etc denna vecka i sagornas stad, men lugnet från Grankulla tänker ta det.. Ja just det.. LUGNT! Bara en massa underbara toner och ord  som gärna får bemöta färgen av poolen jag hoppas jag kan ligga vid. Det har varit en fantastisk period med massor med låtskrivande tillsammans med Douglas Carr och Robert Wells i Stockholm. Nu skall jag bara se till att magin fortsätter även på den andra sidan av Atlanten.  Från jubel stress och snökaos till poolen i ord och toner!!

Stor kram och tjärlek på er alla!!

 

Geir


12 responses to “Från morgon TV till snökaos, snart vid poolen i L.A. :)

 • swedenissonice

  Men hej min vän,det är så länge sedan jag skrev till dig.
  Har varit upptagen med än det ena och än det andra. Så härligt du har det i LA,blir väldigt avundssjuk saknar värmen,är så kallt om mornarna.
  Hoppas att arbetet går bra “over there”. Men jag längtar så väldigt mycket tiils vi får ses nånstans i år,för det ska bli av.
  Och barnen pratar ofta om när vi träffades i Nybro,ett ljuvligt minne att tänka på i bland.
  Själv har jag ju börjat gå på gym,roligt tränar 2-3 ggr. i veckan,och har gått ner snart 7 kilo. det känns så skönt,men mer ska det bli.
  Skriv gärna tillbaka när du har tid,saknar dina svar.
  All värme och all tjärlek till dig,Geir!!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   resan var otroligt lyckad. Bara det här med värmen är ju en riktig bra anledning att ta svängen “over there” men den hann jag inte njuta så mycket av. Jobbade stort sett hela dygnet, men det var det värt.

   Så fantastiskt kul att du har kommit i gång med träning vännen, det är nått jag vet av erfarenhet att det är svårt att komma i gång med. Som oftast är det av tidsbrist som vi vuxna inte hinner, ungdomen kommer inte i gång “för det är jobbigt” 🙂 ha ha.

   Stå på dig och kämpa på.. Det är underbart att investera i familjens väl med att finnas kvar för alla lite extra med luft i lungorna både under svåra och solens glada dagar 😉

   Stor kram & tjärlek, hälsa alla!!

   Geir

   Like

 • Anna Ericsson

  åh! jag vill så åka till LA! 🙂 skulle va kul att hälsa på mammas kusin där med 🙂

  vad tycker du om svenska melodifestival iår? har du kollat? (förlåt om du skrivit om det men jag har inte haft tid att kolla din blogg hehe)

  saknar dig 🙂 du kan kolla din mail när du har tid 🙂

  kram

  Like

  • Geir Rönning

   Hej på dig vännen,

   du.. Nu är det DU som skall kolla din mail när du har tid 😉

   Jag har vid varje ledig stund antingen kollat melodifestivalen när det sändes, men även i efterhand på SVTPlay. Kollat alla bidrag, jag är en “fan” av festivalen och tycker just svenska är den bästa och mest underhållande i hela Europa.

   Svårt att säga om “rätt låt vann och gick vidare” i varje del-tävling men mina två favoriter, Danny och Loreen blev just 1 & 2 tills slut och med min STORA favorit högst upp. Jag fattar fortfarande INTE att Loreen INTE gick till final förra året med sin “my heart is refusing me” inte ens gick till final förra året.

   Show var det som ALLTID sedan Christer Björkman tog över det hela. Man kan säga vad man vill om han som “befälhavare” men han har gjort detta till “tidernas spektakel” och det på ett mycket bra sett tycker jag.

   Stora kramen och tjärleken till dig Anna,

   sköt om dig!!

   Geir

   Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min 🙂
  Det er jo så herlig med livet at man kan få såååå mange utrolige og
  forserlige opplevelser.
  Bare man lever i “dette øyeblikket” og nyter.
  Kos deg 😉
  Ønsker deg mange fine stunder og toner i reisen 🙂
  Solig Osloklem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija min “röst i Oslo” 🙂

   Visst er det KUL med å fange “nuet” på beste mulige måte. Ikke alltid det lykkes, men vi får jo ikke gi opp uansett hvordan det går.

   Jeg havnet i uutiset (SVT) uten helt å vite dette 🙂 Men sån går det med livet av og til.

   Reisen til “Vilda Vest” blei mer en lykket, utrolig galskap med fantastiske minne for livet både musikalskt og på det personlige plan.

   Håper du har det bra i Oslo, er nå i Pargas noen timer til etter allsang igår 🙂 Videre til Nagu om noen timer..

   Klem og solens gledje til deg vennen..

   Geir

   Like

 • Angel Eye

  Önskar dig en riktigt lyckad och lycklig resa, bzzzzzzz för att allt går bra. Hälsningar från Nybro ;o)

  Like

  • Geir Rönning

   Helluuuu Angel Eye i Nybro?!??!

   Wow, hoppas och tror att ni har haft det FANTASTISKT BRA tillammans med vår gemensamma underbara vän.

   Tack för bbbbbzzz I NEED IT med detta helt klart lite tyngre “jet-leg” läget jag har hamnat i..

   Kramen..

   Geir

   Like

 • Victoria

  Av allt du skrev så fastnade jag för biten med LA. SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR avundsjuk är jag. Haha, nä men hoppas du får det härligt där! LA är en typ av “drömresa” för mig så jag hoppas själv få chansen att ta mig dit så småningom. 🙂 Måste även träffa dig snart känner jag, var evigheter sedan! Menmen ha det toppen nu och NJUT. STOR kram!

  Like

  • Geir Rönning

   Heeej Victoria 🙂

   Ja det var INTE i går 🙂 Du MÅSTE ta vägen dit förr eller senare vännen. Men det är som jag konstaterade med kvällens gitarrist i går på allsången (han tog en del av sin gitarr utbildning där) det var so det var men glimrar ÄNNU MERA för varje gång man kommer till sagornas stad.

   Otroligt att se på nära hand, kul som alltid men för mig är det nog “bara drömmen” och inget annat. Resan i sig är guld nog 🙂

   Hoppas vi SNART träffas igen!!

   Tjärlek!!

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej min vän… som alltid är på väg någonstans” 🙂 🙂
  I Västerås är det strålande sol och vårväder idag… men vad händer i Helsingfors!!! Det var alltså dit som snön försvann 🙂 Vilken perfekt timing att du snart flyger iväg till värmen och paraplydrinkar vid poolen… haha 🙂 Men du kanske ska jobba lite också 😉 … eller?

  Ha det underbart bra i L.A och njuuuut av SOLEN bland Hollywoodstjärnor och glamour 🙂

  Kramkram, vi hörs! Lycka till på Centralen i morgon…
  Monica

  PS! Kul med “TV-studiojobbet” i morse (du om någon är väl expert när det gäller Melodifestivalfrågor 🙂 )

  Like

  • Geir Rönning

   “God morgon” Västerås och min underbara vän Monica..

   Vaknade för ett par timmar sen i Pargas som ligger mellan Helsingfors och Åbo, inte så långt från just Åbo.. En vacker liten pärla men som så ofta i lite mindre “städer” är det en sommarens pärla.. På vintern ligger den lite i “dvala” och väntar på att blomma ut i en fantastisk ( men oj så kort) sommar 🙂

   Jag träffade en hel del av mina hjältar i Los Angeles, av de jag sökte att få träffa så var det FULL POTT 🙂

   Stora kramen.. (Jag missade drinken vid poolen, men men)

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: