Från hungrig Varg till glad liten vove ;)

This slideshow requires JavaScript.

När jag väl fick mitt bagage efter två dagar i Los Angeles så har allt fungerat OTROLIGT bra på resan. Har haft ett mycket produktivt samarbete med nära och kära vänner, i första hand med Jimmy Westerlund men även med David Paich och Andreas Carlsson. Jag hade avtalat med David att skriva med honom så jag ringde Andreas som ju bor i Los Angeles och frågade om han ville hänga på. David bor en bit utanför stan så det var mycket därför jag hyrde bil. Lördag var det magi med inspelning och session tillsammans med Paich som ju har skrivit bland annat min STORA favorit ”Rosanna”. Otroligt magiskt att få sitta och jobba på låtar som vi skriver tillsammans. Jag hade på känn att måndagen skulle bli ännu mera magisk när min vän Andreas skulle komma.

Ha ha, jag har sett en del i mitt liv och jag VISSTE att Andreas och David skulle ”klicka” för de är så otroligt begåvade båda två. Men man vet ju aldrig. Synd jag inte hade med ett kamera crew just denna afton, för BLIXTEN SLOG NED I CALABASAS!! Jag har den största respekt för dom båda, men när Andreas sätter igång blir jag så imponerad så jag fick knappt fram ett ord!! Vilken otrolig idé spruta!! Klarheten i hans visioner och hans snabbhet är nått jag ALDRIG tidigare har sett!! Inte så svårt att fatta hans enorma framgång som låtskrivare, och på toppen av det hela är han en helt fantastiskt bra kille så all heder till KUNGEN!! Kommer aldrig glömma denna magiska dag, det lovar jag!!

En annan otroligt stor begåvning är Jimmy Westerlund. Den som inte har fattat att killen har nått STORT på gång kommer att bli riktigt överraskad. Väldigt inspirerande att få jobba med Jimmy, jag tror vi gemensamt har nått RIKTIGT COOLT på G 🙂 Och på tal om snabbhet så är det få som slår Jimmy. Personligen känner jag INGEN!! Jag skrev en ny låt natten mellan lördag och söndag. Spelade den för Jimmy söndag vid två tiden som gillade idén, och jag får den klar som demo i min hand 5-6 timmar senare med riktig bra produktion och färdig sång inspelad. MAGISKT BRA!!

Jag hann med att åka ut till min underbara vän Jeanette Olsson med, samma sak här.. Bilen var ett riktigt bra val, kostade mig en del men var absolut värt varenda spänn. Nu fick jag njuta av lite tid med Jeanette, det blev FÖR LITE men vi hann i varje fall att ses. Nästa resa kommer jag försöka få till mera tid med henne speciellt. Hon är min favorit sångerska nummer ETT!! Har tro på MERA MAGI!! Har en säker plan på att koppla David Paich, Jeanette Olsson och Jimmy tillsammans också. Dessa underbara mänskor är så otroligt begåvade. En annan sak de har gemensamt är att de är väldigt ödmjuka och fina att ha med att göra. Vi kan alla hjälpa varandra på olika sett och det är en glädjens dag om jag får till detta. Hoppas det blir lika lyckat som med Andreas och David Paich.

Sitter just nu mitt i natten (har sovit tre timmar och vaknade igen) här uppe i Levi i norra Finland och skrattar 🙂 Fick mig några underbara timmar hemma i Grankulla med familjen innan nästa flyg tog mig hit till kraftig vind och 1000 minus grader. Måste erkänna att just när jag steg ut från bilen som den trevliga kvinnliga chauffören körde här i Levi og önskades välkommen av detta väder kändes det nästan bättre att stå fast i “security” på Heathrow som jag gjorde. En timme bara där man lyser handbagaget 🙂 Ha ha, en äldre farbror blev så förbannad för att de tog så lång tid på sig med min ryggsäck så han flippade helt och skällde ut dom. “Have you EVER heard about integrity and privacy?? You are the ONLY Country in the WORLD who do this!! Shame on you, what about this poor young mans feelings?” Dom ÄR det ända landet jag vet om som är så nitiskt noga, men det är ju får våran egen säkerhet så.. Och jag hann ju mitt flyg till Stockholm med lite mera “Spring nu för helv.., NU ÄR DET BRÅTTOOOOOM!!” 🙂 Ha ha, somnade som ett barn på den flygningen..

Mitt val att skriva så detaljerad om resan är enkel, nyheten om mitt samarbete med Andreas och David Paich hade redan hunnit komma ut via min väns blogg, och det är med stolthet så klart jag skriver om vad vi har gjort. Brukar ha lite hemligheter som ni vet, men det är mest för att ni inte skall bli besvikna om saker inte blir som det är planerat. Nu när det blev av och så lyckat och dessutom ”out in the open” är det med smilet på läppen jag konstaterar följande. Min musikaliska resa blev VÄLDIGT lyckad, och jag fick dela magi med några av mina stora idoler på samma gång. Vad mera kan man önska sig?? Jo att det inte tar 12 år igen innan jag åter står där och DET LOVAR JAG att det INTE kommer göra!! Jag åkte dit som en hungrig Varg, men återvänder som en lycklig lite vove :O) Och denna voven vill ha MYCKET mera 😉 Snart så kommer mina underbara vänner Dennis, Nisse, Tobias och Alex hit till Levi. I kväll ROCKAR VI LEVI TILLSAMMANS 🙂

Tjärlek och RESPEKT!!

Geir


17 responses to “Från hungrig Varg till glad liten vove ;)

 • Adriana Cajani

  Heeeej Geir 😀

  Haha shit, känns som att inte har en aning om vad som hänt på din blogg på de senaste halvåret… Men ser verkligen ut som att du har gjort en massa saker haha 😀 Hoppas allt är bra med dig iallafall!

  Kollade även på gamla Idol-klipp från 2010, helt sjukt att det 2 år sen, tiden bara flyger iväg, känns ju nästan som igår alltså 😮

  Aja, tjärlek! <- ordet jag aldrig kommer att glömma, haha.

  Like

  • Geir Rönning

   Heeej vännen 🙂

   Det var inte i går!! Men UNDERBART att du tar vägen inom och hälsar på när du nu hinner med detta så klart 🙂

   Livet snurrar på, hoppas vi ses snart vännen 🙂 Det har hänt mycket om du ser och det rullar i ett enormt tempo!!
   Men jag NJUTER och hoppas du gör det med på ditt hörn av universum?

   Kram, och TJÄRLEK så klart 😉

   Geir

   Like

 • Monica

  Godmorgon Geir 🙂
  Är allt bra efter helgen i Levi? Hoppas dygnets alla timmar har fallit på “rätt plats” igen för dig 🙂

  Kul att du har skrivit så detaljerat om den här resan… det gillar vi… MYCKET!!! 😀 Alltid lika roligt att läsa om dina spännande projekt som är på gång… säger som de andra, väntar ivrigt på resultatet! Kan bara bli fantastiskt bra 😀

  Önskar dig en skön måndag… och att du hinner få några lugna dagar hemma med familjen! Själv njuter jag av en fantastisk vårsol utanför mitt kontorsfönster… häääärligt! Hoppas den lyser STORT på dig också 🙂

  Kramkram… och TJÄRLEK så klart!
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej och god morgon igen Monica,

   ha ha.. Jag har inte haft så mycket tid här på det sistone så jag har nu svarat “tillbaks i tiden” med dig ett par gånger redan 🙂 denna underbara morgon! Din måndag är nu min onsdag men vi är ju nästan i fatt tidsmässigt eller hur? 😉

   Resan blev helgalen på många sett, och det är otroligt att man kan få plats med så mycket gott för skälen på dessa underbara men ack så korta timmar man har på en liten vecka.

   Kroppen hinner ju inte helt med att ställa om sig så som den borde, men hjärtat är med och alla underbara nya minnen är väl bevarade i hjärtats vrå.

   Hoppas solen värmer fortfarande där hos dig? Här är det strålande vackert och en lockande värme fyller mitt hotellrum och bjuder mig att ta svängen ut i det fria 😉 Tar nog med mig datorn och går en sväng ned till “havet” 🙂 Kan bli en textrad eller två till nästa veckas “bravader”..

   Hälsningar från underbara Pargas 🙂

   Tjärlek..

   Geir

   Like

 • Reija Kontio

  Hei “lille vove” 😀
  Det var hygelig lesning … kan nesten ikke vente å få høre resultatet fra reisen 🙂
  Kos deg i Levi,det er kanskje litt “lav” for deg … men det er ikke lenge til Påsken 😉
  Solig Oslo klem,
  Reija

  Like

 • Inger

  Japp, dee kallt i Finland, påå me stickaböxona 🙂 Jag tyckte klimatskillnaden mellan Småland och Österbotten var förskräcklig och har riktigt svårt att anpassa mig till snön och kylan här hemma. Kan bara tänka mig hur drastisk den är mellan LA och Levi…

  I övrigt: WOOOOOOHOOOOOOOO, underbart!!! Jimmy är verkligen SUPERBEGÅVAD. Håll hårt i honom du 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej hej heeeej min vän 🙂

   Ja det var KALLT men nu är jag “back in black” även med vädret. Det tog bara ett par dygn just med det så frös jag inte så mycket.

   Här i Pargas är det FANTASTISKT väder, sol OCH värme… Jag fattar INGETING 🙂 nästan som vår ju…

   Jimmy är helt otroligt begåvad. Vi har en gemensam grej som jag tror blir en bra överraskning till dig och dina hjärtans vänner 🙂

   Stor kram!!!

   And Yihaaaa to you my friend!!

   Geir

   Like

   • Angel Eye

    Nu först har jag hunnit läsa detta… Livet är en enda karusell just nu. Inte helt och hållet positiv sådan tyvärr, men det är såna smällar man får ta.

    Överraskningar gillar vi, bring them on! 🙂 🙂 🙂 Kraaaaamis, ses snart 🙂

    Like

 • Cathy

  Hej!
  Fantastisk resa!
  Hoppas vi snart får höra resultatet 🙂

  Ha det gott och skönt att höra att vargen är en liten vovve nu. 😉
  Kram C

  Like

  • Geir Rönning

   Hej och VOFF på dig med 🙂

   Ja det blev en resas resa.. Sitter lite kvar i systemet men sakta men säkert är jag på väg tillbaks. Just denna morgon hade jag nog fortfarande sovit om inte jag hade glömt min egen programmerade väckning i telefonen 🙂

   Frukosten var INTE värt två timmar extra sömn, men nu hann jag svara er alla här på forumet så det var ju en lyckans dag det ändå eller hur 😉

   Stora kramen och tjärlek..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: