The best stop EVER!?!?!

This slideshow requires JavaScript.

Hej på er, denna gång från Kungens stad Stockholm.

Det är med glädjens kanoner väl laddade som jag sitter i “go´ stolen” hemma hos mina söner och hinner äntligen med att sätta mig och njuta av det som har hänt sista tiden. Vi landade igår kväll i Stockholm efter en underbar helg i min gamla hemstad Ålesund i Norge, en plats som våren har tagit tag i mera än vad jag hade vågat drömma om!

Efter den fantastiska resan till Los Angeles så tog jag sv ängen till Levi i Lappland tillsammans med mina blods-bröder och hade ett sjukt kul veckoslut tillsammans och vi fick njuta av både solig vinter och ROCK´n ROLL med skratt och glädje tårar i ett sjukt tempo :)=)

Tisdagen bar det iväg på allsångs turné till Pargas och Nagu med ett nytt gäng som jag inte har spelat tillsammans med förut. Men det var en riktigt kul lite mini resa vi fick, och jag njöt till fullo! Skrattet kom lite extra här med när det visade sig att killen som höll i trådarna andra kvällen och presenterade mig hade varit ljud kille på ett gig senast jag var i Nagu (någon gång tidigt på 90 talet). Han “kuppade mig” helt med att berätta för publiken att senast vi sågs så snodde jag hans gitarr kabel, ha ha.. Sjukt kul!! Jag envisas med att tro det var min “duo kollega” Nicke Sebbas som var “klå fingrig” men kommer inte ihåg incidenten. 😉 Hemresan onsdag natt blev med bussen från Åbo, en mycket snäll buss kille gjorde ett extra stop i Grankulla så en förvillad norrman kunde hitta hem i och med sista tåget från Åbo redan var i Helsingfors när vi var klara i Nagu.

Fredag morgon åkte jag till Stockholm och hämtade mina söner Chris och Kevin för att flyga vidare till först Oslo och sedan till vår helg destination Ålesund. Många långa år sedan Chris var i Ålesund så glädjen var STOR när han och Kevin (som var en liten sväng där för några år sen senast) knackade på hemma hos farmor. Och samma sak med kusinerna, det var lyckans lycka som strålade denna underbara helg i Ålesund!!

Min kära blods-broder Alf hade som vanligt styrt upp allt till MAX så vi hade bra hotel och fri bil så vi kunde hinna med alla släkt träffar som vi hade komprimerat ned till den minsta detalj. Men som ni ser så hann vi även med att ta en sväng runt på stan och även en liten “kortis” på fjället. Kul, när vi är på toppen av Aksla fjället, ändrar vädret mycket snabbt! Från sol och vår i luften till mycket stark vind och snö som piskar mot oss. Kevin sa “det går säkert över” ha ha.. Jag bad dom skynda och vi fick springa så vi kom oss ned mot bilen som vi hade parkerat inte för långt bort från spåret.

Alf som är Kungen över ALLA Kungar hade fixat “havets vidunder” med färsk fisk och skaldjur till middag lördag kväll hemma hos dom. Chris och Kevin strålade av lycka, och som dom sa både till Alt och sen till mig vid flera tillfällen.. “Det DÄR var det BÄSTA jag har ätit” 🙂 Jag strålade nog tillsammans med dom!! En helt magisk kväll och som sagt Alf är KUNGEN!!

Söndagen hann vi med en sista träff hemma hos farmor där även kusiner etc var med. Vi hann även en sista underbar hej då för nu middag hemma hos Alf innan vi tog svängen tillbaks till hotellet för att för första gång njuta av “Shuttle” erbjudandet som hotellen i min hemstad har börjat med. Det är lokal taxi trafik med mini buss och låter riktigt bra. Tyckte “pick up” var i senaste laget och det sa jag när jag beställde denna tjänst men fick svaret “inga problem” 🙂

När så taxin kommer 12 minuter sen, då började det brinna lite.. Men han körde snabbt och effektivt och vi hann i tid. När vi landade i Oslo på inrikes terminalen hade dock boarding börjat för drygt 7 minuter sedan på utrikes terminalen och det längst ut på gate 49 🙂 Jag tittade på killarna och sa SPRING 🙂 Vi hann med flyget, var en av de sista om bord men jag förberedde killarna på att vårt bagage omöjligt kunde hinna med hem. Så när vi landade i Stockholm sa jag till mark personalen att förbereda en rapport. Men där tog jag fel. Hur i hel… hann dom med detta?!?! Jag är MYCKET imponerad!!

SÅ nu sitter jag i Stockholm med en glad min och kollar igenom det jag skall spela in här i studio med Robert Wells innan jag reser hem onsdag morgon. Har planer på en kaffe tillsammans med gyllene Weise innan avfärd, hoppas vi hinner med detta då vi kanske har en hemlis på kommande tillsammans 😉

Med detta springer jag iväg ut i ett litet smått kallt och blåsigt Stockholm. Våren har faktiskt tagit tag i norska fjället lite mera än vad det har här för tillfället. Men som jag skrev lite tidigare här i denna blogg, det kan ändras MYCKET SNABBT 🙂 Som en sista grej, kolla fotona som min son Chris har tagit.. Inte illa alls 🙂 Kul att han har ärvt mitt intresse där med..

Tjärlek och respekt..

Geir


12 responses to “The best stop EVER!?!?!

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Dette var veldig hyggelig lesning og vakre bilder.
  Man kan reise rundt i verden og ha det bra … men ingenting er
  så bra som “family time” 🙂
  Dine sønner ligner på deg så utrolig mye …
  er alle like snille som Peter 😉 ?
  Og om været vennen … sitter ut i terrassen nå,her er det SOL og 16 varmegrader i mars !!! …
  Håper at det varer til Påsken 😉
  Kos deg hjemme,håper at det blir like mye sol og varme i Finland også 🙂
  Solrik Osloklem.
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen,

   jo det er solens dag i vert fall når vi alle har sjangsen å ses en sjelden gang 🙂

   Det er en stund siden du skrev dette vennen, vi hade fantastiskt vär her i helgen, nå er det litt mere skyet, men gutta i mitt band som flög in fra Stockholm satt fasst i vinter väret på lördag, hvordan er det med dere nå?

   Stor klem,

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej Geir,

  Trevlig läsning och vackra bilder 🙂

  Kram
  C

  Like

  • Geir Rönning

   Tack vännen 🙂

   Jag ÄLSKAR att “fotta” även när jag är ute och springer, så det är otroligt kult med små korta stopp på vägen, även om det kanske inte är så bra för träningen 🙂

   Kram,

   Geir

   Like

 • Jenny

  Hej på dig vännen min! 🙂

  Jag blir så lycklig av ditt inlägg, du är fenomenal på att formulera dig både i skrift och via dina FANTASTISKA bilder. (Denna gång med hjälp av sonen.)
  Det känns verkligen som att man “var med på ett hörn”. 🙂

  LYCKA TILL med alla dina projekt & njut av allt som livet har att erbjuda.
  Men det vet jag att du gör, du har ju förmågan att njuta av stunden.
  Till skillnad från vissa andra. 😉

  STOOOOOOOOOOOOOR kram från mig till Dig!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej hej heeej vännen 🙂

   Ja du, barnen hjälper med både det ena och det andra 🙂 Var igår och tittade på Kevin när han spelade fotboll, som du vet gjorde jag det samma i hans ålder. Han har varit skadad länge så det var grymt kul att se honom spela igen nu när farsan var i stan 🙂

   Han gjorde två av målen mot Hammarby och de vann 4-3 på bortaplan (Hammarby IP) i går kväll. Det var en trött men glad pappa som somnade här hos dom någon gång efter midnatt 🙂

   Nu är barmen just iväg, Chris har tränat på morgonen så han följer i mina fotspår även där 🙂 Själv åker jag till stan om en dryg halvtimme och skall avsluta denna underbara resa med lite mera magi i studio 😉

   Puss och kram, hela dan..

   Geir

   Like

 • Carina R

  Vilka fina naturbilder! Och fina pojkar, vad stora dom blivit.. 😉 Man blev själv utrråkad av den kommentaren då man var barn/tonåring, men anyway.. Stiliga söner du har.. Såklart! 😉 Puss o kram från mig o galningen i min mage 🙂

  Like

  • Geir Rönning

   Hej där på både dig och “galningen” i magen vännen min 🙂

   Ha ha, är det fullt ös i härligheten? Trixet med att ge barnen beröm är att ge det till mamma och pappa så du gjorde rätt 😉 ha ha..

   Det är mest av allt RIKTIGT BRA KILLAR och DET är jag stolt över!! Inte för givet att de är lika go´a när jag INTE är här, men jag väljer att tro det 🙂

   Ta nu det lilla lugna vännen och hälsa även stora och små runt dig som förtjänar en hälsning 🙂

   Tjärlek och puss och kram..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej min glada vän 🙂
  Vad roligt att få se alla bilder… kan förstå att de var en glädjens helg för dig, dina söner och släktingar. Alltid en underbar känsla att få till den där tiden att träffa familj och goda vänner och ha kul tillsammans. Mysigt… 😀

  Själva har vi haft en underbar helg i Fagervik som ligger någon mil utanför Sundsvall 🙂 Det är numera där som vår dotter Camilla ska bo tillsammans med sin pojkvän. Vi packade bilen med de sista flyttlådorna och har sen haft en aktiv helg med IKEA-besök, möbelmontering och annat fix och trix… kul har det varit 🙂 Hennes pojkväns familj är HELT underbara människor så vi känner oss trygga med Camillas “nya liv” där i norr 🙂

  Ha en fortsatt bra måndag i huvudstaden!
  Kramkram från ett soligt Västerås… men VAR är värmen???

  PS! Många vackra naturbilder… duktig fotograf din son 🙂 Visst har han även tagit bilderna på dig (i röda jackan) de var häftiga, tycker jag 😀

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica,

   ja det är en extra STOR lycka att se min son på 17 delar mitt intresse för att fånga “nu-ét” med ett knips med kameran. Och det att beskriva lyckan av att se mina svenska killar tillsammans med min norska familj igen är nog omöjligt 🙂 Helt fantastiskt UNDERBART!!

   Ser ni har haft ett farts fylld veckoslut ni med 🙂 Kul och en lättnad så klart att se din dotter Camilla i “trygga händer” även med familjen runt, det är viktigare än vad ungdomen själv fattar 😉

   Mina besök på Ikea är ALLTID via köttbullarna, ha ha.. Det är enda settet min fru får med mig till det stället 🙂 Men när det är gjord följer jag som en mätt liten hund vidare 😉 på allt vad hon vill titta på. Tror det är lika för många andra med, så Kamprad gjorde nog ett lyckad drag även där..

   Hoppas du får en fantastisk vecka, själv är jag på väg i studio i dag med Wells så det kan bli ännu mera magi redan nu 😉

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    😀 …haha… samma gäller oss! Misstänker att det är de berömda köttbullarna som även får MIN man att frivilligt gå ett helt varv i det stora blågula varuhuset 😀 Själv älskar jag att strosa runt där och kolla på inredningsprylar… INGA problem 🙂

    Puss & kram… lycka till med dagens “studiomagi”
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    : D

    Det är en glädjens dag vännen varje gång vi är där, men som sagt vi glädjen kommer av olika anledningar, ha ha!!

    Finns så klart fina saker där, men de får min fru gärna söka fram först så “resan blir kort”!

    Puss o kram,,,

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: