Tack för denna gång! På väg mot sista vilan..

This slideshow requires JavaScript.

Hej på er och en alldeles så liten påsk puss på vägen!! Sitter just nu i Danmark på väg mot “sista vilan”!!

Rösten dog någon gång mellan Skeikampen och Gaiastova, är inte helt säker på när och var denna gång.. Resan har varit helt perfekt och sjukt kul, med lite extra tryck på “sjukt” kan man nog säga!. Alex kom med lunginflammation och på starka mediciner och så småningom tog “skiten” tag i mig med. Men det är inte sagt att Alex “is the one to blame”!!

Har efter alla dessa år på vägen lärt mig hur jag hanterar dessa situationer så publiken märkte nog inte så mycket till det hela förutom de som tog mod till sig och kom fram och pratade med mig under dag tid. För då var det inte så mycket ljud man fick ur gubben 🙂 Men med rätt teknik som jag hade turen nog att lära mig hos Ebba Nilsdotter i slutet av 80 talet, så har jag fortfarande inte varit borta från jobbet en ända gång på dryga 20 år på scen 🙂

Det goda för ögat har fått helt nya vänner igen även på denna resa. Det är så otroligt vackert så tiden stannar upp totalt! Se på bilderna från båda sidorna av fjällen så tror jag ni fattar vad jag menar. Den musikaliska resan tillsammans med Kristian och Örjan från Lillehammer Ljud og Ljus var ett underbart nöje. Så otroligt kult att vi får glädjen av att dela visioner och samarbeta om den totala glädje kick så som det är menat att det skall vara helt från KUNGARNAS KUNG ALF som sytt i hop det hela för oss med proffsig hjälp hela vägen från första början till sista slut! Glädjen är TOTAL att få ROCKA tillsammans med både Skeikampen och Gaiastovas otroligt proffsiga personal!

Det är med glädjens “Latte” jag tar en extra tårta “socker kaka” som det kallas både i Norge och här i Danmark och firar mina 10 veckors resa helt utan alkohol. Tro nu inte att jag har nått problem med festens glädje dryck, det är helt frivilligt och ni som känner mig väl vet att jag brukar göra så här i bland. Det är så oerhört många olika typer av diken vi kan hamna i under våra resor i våran underbara bransch så det gäller att håla huvudet högt! Det svider därför extra mycket nu när jag åter igen klarar av att såra andra på min väg.

Glädjen av att glädja har jag ofta pratat om och det är den ända glädje jag på riktigt tycker om. Det att tillsammans få känna denna enorma KICK är jag otroligt tacksam för att jag fått uppleva med mina underbara killar i “finska landslaget” så som Dennis, Nisse, Tobias, Alex och jag åter igen har fått göra. Det är snabba ryck när man skall ge järnet, jag bytte vanlig mikrofon med en trådlös och skyndade mot dansgolvet för att springa ut till publiken och få dom att sjunga med. Det var en KALAS STÄMNING och jag sprang mitt i låten och för att hinna skyndade jag förbi kvällens DJ som stod och lattjade med ljus riggen och jag såg honom ärligt talat inte före det var försent. Krocken var given och han hade surhets täcken CITRONEN FRÅN FJÄLLEN DÄREFTER!! Försökte be om ursäkt vid tre tillfällen men det hjälpte inte alls.

Vet att detta inte borde störa mig, men sådan är jag och kan inte göra nått åt det. Sen att han inte hade nått på våran scen att göra under våran show spelar INGEN ROLL!! Det stör mig ändå att jag inte kunde få honom på bättre humör igen. Han blir helt säkert INTE gladare av att jag skriver om det här nu men det är vad det är. Glädjen av att få skratta tillsammans med hans chef Gunnar som var en helt UNDERBAR kille hela veckan på Gaia väger NÄSTAN upp fadesen med citronens betände.

Denna vecka bjuder på nya utmaningar, mycket kontorsarbete (som jag ärlig talat inte gillar) samt repeterande av låtar både till fredagens show i Helsingfors samt Eurovisions kryssningen med Viking Xpress på lördag. Lördagen blir med landslaget igen fast vi flyger in “Hasse” från Stockholm då Nisse inte kan vara med denna gång. Skall försöka hinna med att repa extra på Queen showen som kommer nästa vecka med, det börja brinna lite extra i hörnen särskilt med tanke på att rösten just nu är DÖDFÖRKLARAD!!

Måtte Gudarna hjälpa mig att återuppliva både rösten samt fylla hjärtats segel med lyckans vind för er som måtte behöva detta!! Jag är på riktigt ledsen för att jag trampar så hårt som jag gör, men det är för att jag älskar med HELA HJÄRTAT i det jag beger mig in i.. Och jag vill på riktigt inte såra NÅGON på min väg!!

Men jag är rädd jag har gjort just detta nu igen..

Kramen,

Geir


9 responses to “Tack för denna gång! På väg mot sista vilan..

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  og vel overstått … ser at dere hadde en fin Påske på fjelheimen,
  untatt noe sitroner 😉
  Sånt skjer og oftest blir man sååå sur,når man vet at det var egentlig manns egen feil … feil sted i feil tid.
  “mutta … mutta” 😉
  Håper at du har stemmen din tilbake og kan nyte cruisen fra hele hjertet.
  Det må jo komme tiden at jeg får være med å høre deg og landslaget på scenen
  Tils det massevis av varme tanker og god bedring.
  Solig Osloklem,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija min venn.

   Takk det samme! Påsken i Norge var veldig artig som vanlig. Med masse kult som skjedde og som vanlig var det STOR LE FEST når denne utrolige gjeng var på reise sammen igjen!!

   Cruisen var veldig göy å stemmen er uten tvil på vei tilbake.. Ikke helt her ennå men på vei 🙂

   Tror du hade stor kost deg om du hade hört gutta, en flott gjeng!

   Sitroner er vad det er, noe som man nyter gott av å treffe en gang i blant så vi vet hvor godt det er med sötsaker 🙂

   Hilsen en solig dag i Grankulla 🙂 håper du får det samme i herlige Oslo!!

   Klem,

   Geir

   Like

   • Reija Kontio

    Hei Geir vennen min,
    takk for “Solig hilsen” det trenger jeg veldig i dag 😦
    Det er en meget blandet vær,her i Oslo.
    Men det gjennomspeiler sikkert følelsene til mange her i
    Oslo og i Norge forøvrig akkurat nå,
    med dette media sirkus som har startet i Tinghus …
    Var veldig tungt å høre alle disse navnene med fødselsår så kort tid siden .. noen mere kjente en de andre 😦
    men følte at det måtte høres av respekt til etterlate,
    men der stopper det for min del,med den samme respekten.
    La oss bare håpe at vi trenger aldri ,aldri mer oppleve så stor ondskap i vår tid 😦
    Men livet er for å leve … så vi får bare prøve å gjøre best ut av det …
    Stor klem fra litt trist Oslo,
    Reija

    Like

 • Olivia

  Hej Geir! Hördu hoppas att din röst verkligen tar och repar sig till Queen showerna 🙂 Hade verkligen velat komma och se då ni kommer till Jeppis men fick för några dagar sedan reda på att alla biljetter är typ slut sålda 😦
  Men jag fick höra också att det var extra insatt på den ena konserten så jag måste försöka få tag i en biljett! 😀 Men om jag inte får en biljett så hoppas jag i alla fall att det går riktigt bra för er ! 🙂 Kram på dej!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Olivia,

   ja du vännen, på en glädjens söndag igår var det en av de stora frågor som var på panelen. Och svaret är nog att den så småningom är på väg tillbaks.. Hoppas den är 110 % tillbaks på fredag, för det behövs i denna utmaning!!

   Har hört att biljetterna på Queen har verkligen gått åt och det är jättekul!! Tråkigt så klart för er som inte hunnit få tag på biljetter men som du säger, det är satt in en extra konsert där ni alla får chansen att se oss ni med..

   Stor kram,

   Geir

   Like

 • Lotta

  Geir!
  Världen är full av sura människor tyvärr, det är bara att markera. Drick honung i varmt vatten och meditera……
  Sköt om dig
  Kram,
  Lotta

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Lotta,

   jag har druckit honungen, te varianter samt oändligt mycket vatten! Och så småningom är rösten nu på väg tillbaks 🙂 Den goda alkohol varianten är dock inte med i Dr. Geirs lösning även om jag VET att den skulle faktiskt göra “susen” 🙂

   De sura är som de är, viktigare för oss alla glada bara att skina lite extra så de inte får mera än skuggans rätt 🙂

   Kram,

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej min vän 🙂
  Du verkar haft en rolig påskvecka i norska fjällen trots att din underbara röst “försvann” och mötet med “citronmannen” 🙂 Konstigt att du inte lyckades få honom på bättre humör… MEN påverkas man inte av din utstrålning och charm då är man ett hopplöst fall… ABSOLUT 😀

  Hoppas du får en liiiiite lugnare vecka nu även om kontorsarbete och repetitioner väntar! Glöm inte att vila underbara rösten…

  Försenad påsk-kramkram kommer här…OCH tjärlek så klart 😀
  Monica

  PS! Otroligt att du inte missat ett enda jobb de senaste 20 åren… fantastisk prestation, tycker jag 🙂 Bra jobbat…

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica 🙂

   Påsken var underbar, inte så illa stress förutom röstens försvinnande, men den är så smått på vägen tillbaks nu. Skrämmande länge den var på villovägar men men.. En god vän är alltid välkommen tillbaks 😉 så även med denna röstens variant..

   Hade ju två jobb i helgen, de fungerade helt ok och nu i går kunde jag för första gång testa lite Queen 🙂

   Stor kram,

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: