Vi är på gång..

BildBildngBildBild

Som ni ser, underbart vackert nu.. Våren är PÅ GÅNG!!

Hej där alla underbara 🙂

Blå måndag är gott igång här, men det är med gott mod jag låter den komma. Jag har varit väldig orolig för min röst senaste tiden sedan påsken för min röst, och det med all rätt. Otroligt spännande och det med tanke på ALL framtid. För jag skall erkänna att tankarna har fört mig hela vägen nästa ned i diket nu när den envisades med att inte komma tillbaks..

Förra veckans kontorsarbete har fört mig nästan till slutets slut, jag har lite kvar att göra och det kommer att vara över och inlämnat och klart inom en dag eller två. Vi har en extra dag tillsammans William och jag, han var lite febrig i helgen med magont så vi tar det lilla lugna tillsammans nu här hemma 🙂

VI hade en väldigt kul dag tillsammans i helgen med nära vänner och firade vår vän Mikko´s 40 års kalas. Jag hade fixat min vän Janne Maarala och hans band till festen, och det blev några underbara timmar tillsammans även med mig på sång så klart. Tur att det kunde köras “Rock Swings” utan att den perfekta “high pitch” sången skulle vara bärande för det hade inte min röst fixat i fredags. Väldigt bra fest, och killarna i bandet skötte det hela med bravur!

Lördagens Eurovision kryssning på Viking XPRS på resa från Helsingfors till Tallinn var en lite orolig start med stark vind och väldigt många “o-stabila” som både kom mot oss när vi bar våra instrument ombord men även ett gäng på 5-6 personer som hade STORA problem med att GÅ överhuvud taget.. Ena killen tog över 20 minuter på att samla sina saker och det var INTE med flit han gjorde detta. Ohälsosamt onyktra, och det klockan 20:30 på en lördag..

Vi pratade lite i bandet om hur det blir i fall den stora fyllan skulle komma även när vi spelade, vi började först klockan 01:30 på natten. Likaså var jag lite orolig för den snöstorm som mötte oss och tog tag i både båten och oss under kvällen. Men båten var redan framme i hamnen i Tallinn när vi gick på scen, och som tur var hade största delen av fyllan redan slocknat. Ett par killar som försökte hjälpa varandra att vara otrevliga fick med bestämd hand vika för alla glada Eurovision fans lycka när Viking Lines vakter visade dom bestämd bort! Fantastiskt kul att träffa så många av de finska Eurovision fansen som jag lärde känna under alla mina år i finska melodifestivalen. En hel del av de var även med på resan till Kiev när jag representerade Finland i 2005. Vi hade med Hasse Sjölander på trummor denna resa, otroligt kul och han fixade så klart det hela sjukt bra!!

Igår söndag var det med lättat hjärta jag visste att helgens sång hade gått nära på utan smärta, och rösten var på gång tillbaks med säkerhet. Jag vågade mig på att testa lite på Queen showens nummer som jag skall göra nu på fredag och lördag i glädjens universum Österbotten!! Jag längtar efter att få ta tag i detta underverk av låtar, men väljer att ta det lilla lugna ännu några dagar just när det gäller sjungandet. Pluggar text och rörelse ett par dagar till innan det brakar loss på fredag.

Solen sken så underbart vackert igår när jag kom hem från båtresan. Jag la i hörlurarna med Queen musik och tog mina stavar med på en resa runt Gallträsk. Åh så skönt att få känna våren på nära hand igen, vädret är inte stabilt ännu men VÅREN den är absolut på gång!! Nu skall jag njuta tillsammans med William en lugn dag hemma med kramenkramen i min famn 🙂 Inte mycket som slår en gosig 4 åring i mys faktor 🙂

Puss och kram på er alla..

Geir


7 responses to “Vi är på gång..

 • Angel Eye

  Oj nej, var det så illa med rösten? 😦 Vilken lättnad att det reder upp sig, annars vore det verkligen katastrof. Jag har hostan från helvetet just nu och var helt utan röst några dagar förra veckan. Just nu låter jag ungefär som Kimi Räikkönen när jag pratar… Bara att försöka hålla käften 😀

  På tal om eurovisionen. Häromdagen kom jag på att det nu i vår är 10 år sedan Ajabajamannen och jag satt intet ont anande hemma i soffan och tittade på Euroviisut – och hur det nu kom sig så gapade vi plötsligt som starholkar båda två och glömde nästan bort att andas. Gissa vem som var på teve? Just det 😉 Och TÄNK vad mycket som hänt sedan dess, det är ju inte klokt asså 😀

  Välkommen till The City of Love. Fanclubben e på gång, no worries 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   just när det gäller min röst så tror jag att jag har hittat det gyllene läget för leverans även vid MEGAPROBLEM 🙂

   Så jag “hesar” vidare, det funkar konstigt nog ändå…

   Kram,

   Geir

   Like

 • Kerstin Alhola

  Hej Geir!!
  Vad det är roligt att din röst är ok igen o vilka fina foton du har satt in på bloggen.Njut av mysandet med lilla William!!! Kramizar från ett nästan snöfritt Vanda.
  Kerstin

  Like

 • Cissi

  Oj, märkte nyss att de var flera månader sedan jag komenterade senaste.. Men nu ska det bli ändringar!

  Tråkigt det där med rösten, hoppas det blir bra snart! Annars verkar det som att du har haft det rätt bra sen sist 🙂

  Tycker att du kan ta dig hit till Örebro, så att man får se dig snart. Sjukt länge sen ju!

  Happyface!!

  Like

 • Monica

  Hej igen Geir 🙂
  Skönt att din röst har hittat tillbaka, förstår att du varit orolig (gäller ju ganska mycket för din framtid, som sagt). Det får bara INTE hända något med din underbara röst… bra att du fortsätter vara rädd om den några dagar till 🙂

  Kul att kryssningen blev lyckad trots storm, snö och en del stökiga passagerare. Fattar inte hur vissa orkar… undrar vilken behållning de fick av resan egentligen??? Knappast någon njutning av god mat, fina viner och fantastisk underhållning i alla fall…

  Njut av “mys och gos” med lille William idag 🙂 …men ta det lugnt med Queen 😉

  Kramkram från ett soligt och redan snöfritt Västerås!

  Monica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: