Ok, jag erkänner.. Jag HATAR DIG!! Tack vara dig vet jag nu att tryggheten, den är borta..

This slideshow requires JavaScript.

God morgon eller hur det nu var/är.. Denna underbara vecka skulle faktiskt kunde ha fått vara just detta.. Om det inte var för en jävla grej..
Jag vet, hat är destruktivt och otroligt primitivt.. Och det äter upp en från insidan. Sakta men säkert kommer det goda du har inom dig att tunnas ut till det oigenkännliga, så att de mörka tankarna och molnen helt kommer ta över din vardag. Som de flesta av er vet så har jag levt ett långt liv och jag har hunnit med helt otroliga saker, både “upps and downs” så det räcker för flera liv..

Den tunna linjen vi balanserar på mellan kärlek och hat har även jag tyvärr erfarenheter ifrån, saker och moment i livet som nog var “för bra för att vara sanning” och som mycket riktigt slutade i att den totala kärleken tyvärr omfamnades av molnens mästare och diket blev så djupt att det helt enkelt inte var möjligt att ta sig upp ur oavsett hur mycket man försökte..

Jag har varit duktig de senaste åren att koncentrera mig på solskenet, för JAG VET hur illa mörkt det kan bli om jag låter mörkret komma.. Men vissa gånger kommer mörkrets representanter helt utan inbjudan, och man kan nog inte välja sitt eget helvete hur som helst..

 

För ett par dagar sen väcktes vi av att det ringde på våran dörr mitt i natten, samtidigt som min frus telefon ringde oavbrutet. Tur man har så underbara grannar som bryr sig om andras ve och väl. Brandkåren stod på våran gård och försökte släcka branden i bilen som står närmast våran bil, våran underbara grannes bil. Vi är många som har lägenheter i detta området. Många med olika öden i livet, försöker så gott man kan hitta lugnet. Det vanliga underbara lugnet.

Och det har jag känt här, det har jag njutit av tillsammans med goda grannar.. Äldre som unga. Men de äldre är i flertal just här hos oss. Inget som stör mig på nått sett. Men det som stör mig är det som nu denna personen klarar av att så ett frö till. Ett frö av ORO!! En pyroman mitt i bland oss!!

Jag ligger i min egen säng, med fru och barn och du din dumma jävla IDIOT går och tuttar på en stackars tjejs bil. En tjej som så klart tog det personligt. En tjej som nu går och undrar om hon har hittat en ovän för livet som hon inte vet vem är?! Du väljer att elda upp någons bil, detta är 50 meter från min säng, och 50 cm från min bil! I vårt hus har vi grannar som knappt kan gå, sjuka och dementa. Underbara mänskor som nu skall känna samma oro som jag gör nu när jag åter igen åker iväg. Jag har inget val, jag måst åka..

 

Men du min underbara skugga av ett helvete. Du har ett val.. Hoppas du hittar lugnet i den eld du så totalt har kärat ned dig i. Kryp nu lugnt och fint in i elden och låt den ge dig en sista kram. Ok, jag erkänner.. Jag HATAR DIG!! Tack vara dig vet jag nu att tryggheten, den är borta..


10 responses to “Ok, jag erkänner.. Jag HATAR DIG!! Tack vara dig vet jag nu att tryggheten, den är borta..

 • Ajax.P

  Pyromaner borde själva få känna på den eld som dödar/skadar andra.
  Må de brinna för sina flammor som orsakat sorg.

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Ajax,

   det är svåra frågor, men eländes elände borde ramma på så sätt att det inte får hända igen i varje fall. SJUKT att många av dessa mänskor FÅR CHANSEN ATT GÖRA DET IGEN!! Och DÄR är det vårt samhälle som är sjukt och inte pyromanen. Dumheten har ingen gräns sägs det och i helvetet blir det aldrig fullt..

   Geir

   Like

 • Oskar

  Som jag har uppfattat så härjar inte pyromaner i samma område igen. Alltså inte lika troligt för återfall som för inbrott. Nackdelen jag kan se är att det är svårare att hitta bevis.

  Är hen gripen?

  Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Jag såg ditt inlägg precis nu (har varit bortrest sen igår)… det var ingen rolig läsning den här gången min vän. Förstår precis hur det känns när något hemskt händer som rubbar tryggheten nära ens hem. Just nu har vi någon slags “sjuk” person som stryker omkring i vårt motionsspår nära radhusområdet där vi bor. En kvinna blev antastad för några veckor sen och tyvärr har det hänt fler gånger… men fortfarande har ingen gripits. Det här har ALLTID varit ett tryggt område… men de senaste veckorna har denna galna person gjort att ingen kvinna vågar motionera ensam i skogen!!! Barnen på skola och dagis får inte leka nära skogen eller gå hem själva… sorgligt att EN enda människa kan förstöra för så många! Den trygghet som vi trodde var självklar på vårt fina bostadsområde är BORTA ganska lång tid framöver 😦 Hoppas att de får fast den idioten SNART…

  Måste känts jobbigt för dig att åka ifrån familjen i en sån här situation… hoppas verkligen allt gått bra hemma hos er och att inget mer har hänt… har de fått tag i den som gjorde det?

  Hoppas Oueenkonserterna blev lyckade trots allt!
  Var rädd om dig och familjen… kramar till er!

  Tjärlek…
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen min,

   ja det är vad det är.. Vi måste leva med dessa typer av hotbilder oavsett vart vi bor så länge som rättvisans arm inte får lov att göra särskilt mycket mera än att konstatera att nått sjukt är på gång.

   Om jag som person slår någon på käften hamnar jag in lääänge för detta, särskilt om jag tar lagen i egna händer.. För DET är ju farligt.
   Men när rättvisan har fångat dessa moln så släpper domstolen iväg dom på “öppen vård” av humanitära anledningar.

   Jo jag tackar.. Hur många gånger skall en återfalls förbrytare få göra om samma sak innan han/hon sitter för gott?

   Inte så länge sen ett fyllo åter igen körde ihjäl två unga mänskor. Det var hans 36e fällande dom. Han har inget körkort och är åter fast för drog och fyll körning. Han snor bilarna så hjälper inte att ta nycklarna eller installera alcolås.

   Vad kan samhället göra??

   Dessa personer borde absolut få hjälp, men inte hjälpas att åter igen få möjligheten att förstöra alla andras liv!!

   Kram,

   Geir

   Like

 • Angel Eye

  Å nej så hemskt 😦 Kan ni som bor i grannskapet månne turas om att hålla vakt om nätterna tills de får fast gärningsmannen? Så gjorde pälsfarmarna under en lång tid när pälsterroristerna härjade som värst här i Österbotten. Någon körde runt varje natt och kollade om det rörde sig främmande folk i byn. För polisen hinner ju tyvärr inte vara överallt hela tiden…

  Jo då onskan den finns överallt, närmare än de flesta av oss vet. Och tur är väl det.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: