Men skit på dig då…

Hej på er, det är ett tag sen jag har kunnat skriva här nu av olika anledningar.

Som jag sa innan vår semester så har inte “skriv-fingret” helt varit i det kliande hörnet och det är nog den största anledningen till tystnaden. Men utan dator blir det extra extra jobbigt 🙂 Men vår semester var helt sjukt bra 🙂

Min följande resan gick från Helsingfors 8 maj till Malaga och det hela gick strålande enligt planen. Hade inte sovit mycket under natten innan, max två timmar så jag var SÄKER på att få sömn på planet. Svårt att hinna med tvätt och tork mellan alla resor så jag köpte ett par nya brallor på Sello här nära oss.

Somnade som en GRIS redan efter ca 40 minuter, och vaknade av att min “granne framför mig” en snäll farbror i dryga 60 års åldern hade “glömt sätta på korken” på sin läsk som han hade placerat vid fönstret. Denna välte och rann i sin helhet ned över mitt vänstra byxben där jag hade båda mina Iphones i tryggt förvar 🙂 Mina nya byxor är av rätt så tjock bomull och lite “militär gröna” så det ser så klart ut som jag har kissat ned mig, vilket säkert är rätt så roligt för dom flest andra.

Den äldre härren visade sig vara en riktig Gentleman när han väl förstod alvaret, han satte sig och skrev ned alla kontakt uppgifter till sitt försäkrings bolag samt adress, signum etc etc. Han bad så mycket o ursäkt och jag förstår så klart att detta var en ren olyckshändelse.  Men av alla 250 ombord, varför lilla jag?

Nå, skrattet kom snabbt tillbaks och när jag går på toaletten på flygfältet får jag vänta lite extra på att komma in. Herren före mig sliter med nått, inte vet jag vad. Svaret ser ni på bilden här över, han försökte spola bort droger. Men vad faaan! Jag kutar till närmaste vakt, han kommer och tittar på mitt fynd, och säger “no problemas” och spolar ned det med en handvändning och säger swishhh samtidigt som han visar att “that was that” 😉 Jag visar klart och tydligt att detta är droger med att låtsas “skjuta in det i blodet”, han svarar, yes BAD BAD but now swishhh-ocean!! Jag är mycket imponerad vid detta läget och tar mig till närmaste bar utan att säga så mycket mera..

Det blev en fantastisk vecka i Alemenucár tillsammans med 10 fantastiska låtskrivare från olika hörn, men för det mesta svenskar. Har med mig 5 nya låtar på tape, plus ytterligare 4 låtar som vi nu skall spela in. Janet Jensen är ett mycket respekterat namn inom branschen och jag är MYCKET glad och stolt över att bli bjuden till denna låtskrivar-camp! Gamla som nya rävar samsades på gott och ont i en 24 timmar i dygnet race varje dag i en vecka!!!

This slideshow requires JavaScript.

Väl hemma hade jag redan känt av min blodsjukdom HAE vid ett par tillfällen i Spanien, hade gått hem och vilat och klarat mig utan medicin. Hade en del jobbiga grejer att ta hand om hemma, saker som jag visste skulle ta all min tid när jag landade kvällen 15 maj.

Det gick som det gick sen 16 maj, det som senare visade sig vara världens HAE dag. Den första dag som vi officiellt har fått för att uppmärksamma vår udda sjukdom. På kvällen efter fru och barn hade åkt iväg kom smällen som jag inte har haft förut, höll på att tuppa av utan luft två gånger om. Klarade av att slå 112 och förklara vad som hänt och öppnade dörren för ambulans personalen. Smärtan vid HAE attack är nått jag borde känna till sen barnsben, men jag har aldrig fått det på andningen så jag fattade för sent. Fick mycket proffsig hjälp av ambulans personalen och även på Jorv sjukhus i Helsingfors, men de ville inte ge mig min HAE medicin vilket jag förstår. Smärtan satt över bröstet och lungorna så de var rädd jag hade hjärtattack och de kollade allt detta mycket noga och gav mig en spruta av det tyngre slaget så jag inte stod på benen. Resan i ambulansen gick åt att lugna frun om att “det kommer lösa sig” ..

Resan följande dag på morgonen till Köpenhamn till den första världskongressen för HAE kunde ha fått ett brått slut då vi var 3 minuter sena från “45 minuter innan avgångsregeln” och jag vet att personalen på Vanda endast gjorde sitt jobb med att säga nej, men jag är MYCKET TACKSAM för att mitt “Star Alliance” guld kort åter igen så till att vi fick komma med flyg vid problem. Åter igen, personalen gjorde rätt, men platschefen fick nyss i vårt problem och ändrade deras beslut. Jag är ALDRIG sen till flyget, men kom denna gång hem 4:30 på natten från akuten så jag var inte snabbheten själv när frun kom på morgonen och hämtade mig på vägen till flygfältet. TUSEN TACK Blue1 🙂

Veckoslutet i Köpenhamn är och kommer förblir otroligt viktigt för mig personligen, det att få så mycket information från proffs från hela världen på våran udda sjukdom ger både lugn i själen men väcker på sett och vis lite ny oro. Jag vet att det av hela Sveriges befolkning endast finns 159 personer registrerade med HAE. Detta berättade en av läkarna till mig personligen. I Sverige bor det nära på 9.5 millioner mänskor och av dom är det 159 med HAE registrerade. Så att sjukvårds personal är “satt ut” när vi berättar är förståelig, och det sätter press på oss som personer att veta mera själv och även medicinera oss själva hemma då vi faktiskt får göra detta. Men resan dit är väldigt lång, det är ett byråkrati som är en enda lång uppfors backe!! Och det att få dela erfarenheter tillsammans med andra med samma sjukdom är svårt att beskriva vilket lyckorus det ger!! Jag kommer att åka på nästa kongress med..

Jag börjar så smått att komma tillbaks till livet, har fortfarande inte på mig ringar eller smycken då svullnaden kan slå till så snabbt så vi inte hinner ta av oss dessa utan är tvungna att klippa bort dessa personliga smycken och det smärtar extra. Nu till helgen skall jag i väg med Robert Wells och spela på några privata arrangemang och jag börjar komma så pass i skick så detta kommer nog att gå. Nästa vecka har jag bokat på olika håll i Sverige för att göra avslut på låtarna vi skrev tillsammans i Spanien. Ser mycket fram emot att träffa James Gicho, Linda Dale, Simon Lindholm, Erik Wigelius, Anders Wigelius, Joacim Dubbelman samt Tobias Granbacka igen snart. Det är vi som har “things to do” fortfarande efter resan till Malaga. Hoppas vi hinner med allt nu på en gång!!

I slutet av nästa vecka skall jag även jobba med mina gamla vänner Robert Wells och Douglas Carr i studio i Stockholm. Det är en väldigt kul men intensiv period även för mina mått 🙂 innan jag återvänder till Finland nästa veckas fredag.

Till slut vill jag gratta mina underbara vänner som vann Eurovision Song Contest 2012. Fantastiskt bra av Sverige och Loreen. G:Son YOU ROCK!!! Jag får en lite små konstig smak i munnen av min landsman Toojis reaktion när han nu inte fick poäng i den stora finalen. På torsdagen i veckan tog han Norge till final, “jag kommer vinna hela finalen” sa han då. Efter finalen och sista platsen säger han “Jag klarar inte ta Eurovision Song Contest” på alvar. Ja det var ju vuxet 🙂 Jag väntar med spänning på Danny och hans kommentar nu är när Loreen vann. Han sa om inte jag minns fel “Sverige kommer att ångra” över att hon vann och inte Danny. Och nu är svaret??

Jag är MYCKET medveten om att pressen skriver vad pressen skriver och det är nått vi artister måste stå ut med. Men det är som en gammal vän sa när han hörde vår polare Patte hade svårt att hitta muggen.. Muggen var där men lite väääl smutsig.. Han ville vänta tills vi kom tillbaks till VIP området. Om man är så dum man håller sig för god för att gå på “vanliga toaletten” som vanligt folk så skit på dig då och se hur det smakar.. Det samma gäller dig Tooji, om du nu slänger skit åt den tävling du vann och med stolthet åkte till för att sjunga och representera Norge framför över 100 millioner åskådare så.. Skit på dig då, och det min vän tror jag du just gjorde!!

Lots of LOVE and RESPECT!!

Geir


12 responses to “Men skit på dig då…

 • BrasseGirl

  Heeeeeeeeeej min IDOL!

  Shit va du skräms med din sjukdom!! Hoppas det är slut med det nu…

  Jag kunde inte låta bli att skriva här när jag såg Williams klädsel. SNYGGT!!

  Hoppas allting är väl med dig, och att det går hela vägen i musikvärlden. Skulle vara kul att få lyssna på det du håller på med nu. Skulle vara kul att få se dig spela live nån gång snart, blir det nåt sommar turné eller nåt?

  Stor kram på dig, hoppas allt är väl med dig och alla. Är rädd om dig min Idol!

  Tjärlek!

  Like

  • Geir Rönning

   Heeej underbara BrasseGirl 🙂

   Det var ett tag sen igen.. 😉 Hoppas solen skiner på din väg?? Här har det varit lite si så där med framgångerna, som sagt en vår som inte blev i min smak alls. Det har varit på tok för mycket problem med vår sjukdom, hoppas det kommer att bli bättre snart.

   Ha ha, William fick erbjudandet igår om att välja ny fotis tröja från EM som just nu pågår. Han gick snabbt fram och ville ta en ny Brasse tröja. Besvikelsen var STOR när jag sa de inte är med i EM. “Då vill jag inte ha” var svaret 🙂

   Inga spelningar just nu bokad i Sverige i sommar, får återkomma om det dyker upp nått..

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Anna

  oj oj oj! det va länge sen jag var inne här av många anledningar! Men nu kikade jag in! Det ser ut som om du har hunnit med mycket den senaste tiden 😉 … själv har jag lagt i allt krut med att plugga plugga och plugga! och spela lite piano och sånt såklart! 😀 det är GALET att jag tar studenten 7 juni, nu på torsdag alltså… tiden går fort. Har hänt väldigt mycket i mitt liv denna tiden men har inte haft orken att skicka iväg ett mail på facebook till dig.. Men gör det snart tror jag, tycker att du förtjänar att veta.. så mycket du har hjälpt mig igenom allting!

  kram och tjärlek! jag saknar dig!

  //Anna

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Anna vännen,

   STORT GRATTIS TILL DIG 🙂 Saknar dig med, sköt om dig och titta in här när du hinner..

   Livet består av så mycket mera än en blogg 🙂 Det vet vi alla!!

   Stora kramen,

   Geir

   Like

 • Carina R

  Låter som ni haft en superresa, men usch då vilken otäck sjukdom. Hur klara du av att åka till Köpenhamn? Skönt att du är bättre nu i alla fall!
  Stor kram från mig och min lilla prins 😉 Vi tänker på dig och hoppas du slipper attacker nu en lååång tid framöver.

  Like

  • Geir Rönning

   Heeej Carina,

   jo resan var toppen!! Det gick på god gammal vilja och inget annat 😉 men den finns där för att användas och tur är det att man hittar den i tunga stunder. Men du som precis har fått en extra ängel vet ju allt om detta eller hur? Vi får ta tag i taget när det krävs helt enkelt 😉 Hälsa lilla prinsen och sköt om er alla 🙂

   STOR KRAM!!!

   GEIR

   Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Stakkars deg … det er slitsomt å være syk,
  spesielt når det er så alvorig.
  Og du med alt som du bør å gjøre … uff da 😦
  Sender masse positive tanker til deg 🙂
  … og det var helt riktig at Sverige vant … for engangs skyld vant den beste sangen 😀
  Gratulere Loreen 🙂
  … og om Tooji,du vet hva de sier om reven og rognebær 😉
  Stor og varm Osloklem til deg vennen,ta vare på deg.
  Reija

  Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Mycket som hänt runt dig senaste tiden (både roligt och mindre roligt). Men bra läsning som alltid…

  Hemskt att du var helt ensam hemma när du fick din HAE-attack… vilken panik!!! Tur att du klarade av att ringa ambulans och att du fick proffsig hjälp! Förstår att det måste vara oerhört viktigt att du själv och även din familj är väl insatt i allt som rör den här ovanliga sjukdomen. Vilken ständig oro egentligen…

  Skönt ändå att du haft en mysig solsemester med familjen… härligt att bara njuta av värmen och KOPPLA AV!. För oss är det underbara Bohuslän som gäller i slutet av juni, sen en vecka på Cypern i augusti… perfekt mix av två favortiplatser 🙂

  Kul att låtskrivandet i Spanien blev lyckat 🙂 Snälla du, säg att det inte är såååå långt kvar tills vi får höra något skrivet av dig… OCH som helst sjungs av dig också 😀

  Hoppas att du mår bättre nu… lova att du är rädd om dig ♥

  Kramkram!
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen,

   Senaste tiden har varit en otroligt häftig resa både upp och ned 🙂 Tur man har tjock hy så det går ok som det gör.
   Det som har varit svårast är att jag själv inte känner igen HAE attacken för den kommer på helt nya ställen.
   Jag får nog börja medicinera mig mot attack även om jag inte vet att det är det när jag väl är sjuk.

   Solens resor har varit KANOOOOON! Och nu med allt vad vi har hittat på i låt skrivar universum så kommer det ett och annat ganska snart tror jag 🙂

   Kram och tjärlek!!

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: