Resetipset för sommaren…

Hej på er, vill bara dyka in och skicka en liten hälsning.

Det är en del som inte har resan klar för sommaren, många väntar tills “det rätta dyker upp” och det är rätt så skönt att göra. Men det kan också bli rätt dyrt om man väntar för länge. Efter en helafton igår kan jag med råge säga att ett HETT litet tips är att ta svängen till min underbara hemstad Helsingfors. Vi är väldigt lyckligt lottade här, hotellen är billigare än i Sverige (utan tvekan) och flygbiljetten kostar inte mycket, särskilt mellan Stockholm och Helsingfors.

Flygbussen från Vanda till Helsingfors centrum är 6 € och där finns hur många underbara ställen man kan njuta av, vad man nu själv tycker är en njutning 🙂 Träffade ett äldre par igår på tåget till stan, mannen har varit pensionär i många år, de bor själva här i underbara Grankulla. Nu var de på väg till stan för att ta en av skärgårdsbåtarna och äta gott och dricka lagom samt titta på underbara Helsingfors från vattnet.

Gick förbi hamnen igår på väg till vår restaurang och såg att man får båtresa samt tre rätters middag för runt 35 €. Alkohol tillkommer så klart, men det går ju lätt tusen spänn (kronor) om man slår runt på en middagsrestaurang i vanliga fall. Här får man en väldigt snygg båtresa “på köpet”.

Vi var på NJK igår, inte billigaste restaurangen i stan, men absolut en av de mysigaste. En underbar kväll endast frun och jag. Man är tvungen att ta båt för att komma till denna pärla, båtresan är gratis och njutningen TOTAL. Det blev en av sommarens höjdpunkter, det kan jag redan säga även om sommaren “knappt har börjat”. Idag är sista dagen på jobbet för min fru innan semestern, så nu kan sommaren komma “på riktigt”.  Men den skall få jobba HÅRT för att toppa gårdagens underbara “miniresa” 🙂

Kram och Tjärlek på er..

Geir


2 responses to “Resetipset för sommaren…

 • Inger Asplund

  Och hur mycket har du fått betalt av Helsingfors stad för att skriva så här fint? *asgarvar*

  Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Veldig bra reklame for Helsinki 😀
  Takk for det 😉
  Og garantert SANT …
  Jeg savner sommer-Helsinki … men … men ..
  Oslo er ikke værst heller …
  mange muligheter til “mini ferier” her med,
  men ikke akkurat billig her 🙂
  sommer klem,
  Reija

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: