En glimt av solen..

This slideshow requires JavaScript.

Hej på er..

Sommaren har enligt kalender informationen tagit ett grepp om oss, men det verkar inte så med tanke på hur vädret har varit senaste tiden. Vi hade en mysig (men stressig) vistelse i min hemstad Ålesund där årets båtfestival gick av stapeln Onsdag-Lördag förra vecka. Hade tänkt det skulle vara en kombinerad semester och jobb vistelse men det blev inte så mycket ledigt. Men KUL hade vi ändå så klart. Vet inte om vi skall kalle veckan “flyt eller oflyt” det handlar ju trots allt om båtar, men det kom onödigt mycket vatten och kyla tycker jag!!

Vi hade en ledig dag tisdagen så vi tog resan ut till Atlanterhavsparken i Ålesund, en mycket imponerande byggnad helt ut i havsgapet i min hemstad. Där kan man få se (och röra vid) alla möjliga sjö djur och odjur 😉 Det är helt underbart roligt att se barnen hur dom springer runt som dårar för att hinna med allt. Inte så otroligt dyrt, det gick på 410 norska kronor för två vuxna och två barn. Då får man vara hela dan om man vill, och där är fantastiska upplevelser för båda stora och små. Som ni ser på bilderna får man hålla i både hummer och krabbor av olika slag. Man får även prova fiska men slänger så klart uti krabborna igen ifall man får dom helt upp. Ålesund stad skulle koka av mänskor både dag och natt om bara vädret tillät det, nu blev det helt ok men folk frös på slutet av kvällarna.

Det man mest av allt njöt av nu var så klart att få träffa goda vänner och familjen, men också det helt otroliga utbudet av fantastisk sjömat av olika slag. Man kan få en “dagens” som ofta är sjömat för 105 norska kronor mitt i stan, och det är väldigt billigt tycker jag. Samtidigt kan man med lite tur (eller otur) få sig en räkning på 3-4 tusen norska kronor sent på kvällen med kombinationen “god mat och god dryck”. Det är alkoholen som är dyrast, ena stället betalade vi 112 norska kronor för en stor stark. Det var även där man fick sämsta maten, så det var väl rättvisan som slog till med att ölen var nödvändig för att svälja skiten 😉

Musiken vi gjorde var gamla och nya låtar på allsången. Riktigt kul, jag hade skrivit en hyllningslåt till båtfestivalen som fick väldigt mycket beröm. Bandet på allsången är väldigt proffsigt och tight. En stor glädje att spela tillsammans med gänget igen på fredagens allsång. Lördagen var det både live radio samt att jag hade hand om hela kvällen med allt snack och presentation. Två olika band spelade 4 sett (ca 45 minuter långa per sett) det var gamla bekanta i Living Earth samt nya bekanta i Big Odd Band. Massor med unga lovande talanger som det var otroligt kul att få jobba tillsammans med.

Nu har jag sovit i nära två dagar, tyvärr tar min sjukdom fortfarande ut sin rätt, så jag trampar lite extra varsamt just nu. Var underbart att komma hem till egen säng och jag stannar nog i den även idag. Ser en glimt av solen därute men väljer att vända mig om och hoppas sömnen tar mig med till en bättre dag.

 

Kram och tjärlek till er alla..

 

Geir


2 responses to “En glimt av solen..

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Det går ofte ikke så bra med “jobbferie” 😉 …
  men viktigst er vel at barna hadde det koseligt?
  Det hadde vært fint om kalendern og været hadde blitt enig om årstid,
  da kunne man nyte den fine naturen uten å bli forkjølet …
  mitt i sommeren 😦
  Ønsker deg god bedring .. ta vare på deg selv 🙂
  Fortsatt god sommer,
  Oslo klem,
  Reija

  Like

 • Monica

  Hej där Geir 🙂
  Ser att du haft en mysig vecka i Ålesund med familj och vänner trots mycket jobb, regn och kyla! Ja, vart har bästa sommaren tagit vägen??? Vi är nog många som fått våra semestrar “dränkta”… trist 😦 Vi har ju varit på västkusten, även här hemma i Västerås och nu senast en vecka i Sundsvall hos vår dotter…känns som regnet förföljt oss överallt! Men jag säger som dig… KUL har vi ändå haft så klart 🙂 Man får ta tillvara solglimtarna och göra det bästa av det…

  Men under regniga dagar har jag skaffat mig ett nytt tidsfördriv! Jag har startat en egen blogg 🙂 Något jag funderat på länge men bara inte tagit mig för… men jag älskar ju att fota och skriva texter så NU är den äntligen igång! Riktigt kul är det 🙂

  Bra att allsångskvällarna blev lyckade och jätteroligt att din låt till båtfestivalen blev hyllad 🙂

  Ledsen att du känner av din sjukdom igen… men klokt att du tar hand om dig och vilar mycket. Hoppas du mår bättre snart… kanske lyser solen STORT på dig när du vaknar 😉

  Kramkram!
  Monica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: