Mitt i helvetet..

Hej på er, “where ever you are”.. Jag låter oskuldens Bambi smycka detta av en anledning..

Har inte haft ork att skriva här sista tiden och det vill jag förklara varför.. Men det känns rakt ut sagt åt helvete att börja en blogg med nått så här för djävligt negativt efter mitt lilla uppehåll här, men sanningen skall fram!! Jag ser inga gränser, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra det. Den tunnaste av alla gränser är just denna mellan himmel och helvete och den har en förmåga att försvinna alldeles för ofta!! Den ena stunden skiner herrens sol på en, man blundar och helvetet är löst!!

Jag har så mycket underbart att berätta, från solens sida.. Resorna med min blods broder Dennis till Toto, den otroliga perioden med framgång som ännu lyckligtvis inte är över.. Det fantastiska veckoslutet med “A tribute to West Coast” på Fasching i Stockholm tillsammans med Ole Börud, Sören Sko, Anders Von Hofsten och alla andra grymma talanger som var där. Sprang rakt från giget tillsammans med min underbara vän Douglas Carr och han körde mig rakt till Legends med Fergie Fredrikssen (Toto) och den otroliga Bill Champlin (Chicago) där jag fick vara gäst och sjunga med dom!! Det fantastiska giget i Sälen tillsammans med Robert Wells, Vocalettes och gänget där jag äntligen fick presentera otroligt begåvade Krista Siegfrids som tog publiken med STORM!!

De vansinnigt roliga och underbart begåvade Wigelius brothers i Stockholm, Erik och Anders tog tillsammans med min helgalna broder St James (Jamses Gicho) hand om oss och våran lilla gemensamma pärla (som jag är rädd ni hör på en radio nära er MYCKET snart) Trollspöt fungerar var ända gång!! De magiska sessioner tillsammans med Robert Wells och Douglas Carr. Vi har nått i hästväg på kommande.. Det kan jag LOVA!! Denna vecka fortsätter magin tillsammans med Jocke Niehoff, Wells, Douglas, Tobias Granbacka, The Wigelius brothers samt två OTROLIGA kvinnliga sångare. Det spännande telefonsamtalet jag fick igår.. Lyckan är STOR och glädjen helt underbar..

Men jag kan inte låta bli att tänka på dessa stackars underbara unga mänskor som får och fått stå ut med helvetets makter just nu.. 16 år gamla Sigrid hemma i Norge som nu har varit borta i över en månad. Där föräldrarna för första gång går med på att hon ska få vara ute en timme längre än vanligt. De slog larm till polisen direkt efter när hon inte dök upp då hon ALLTID har hållit avtal på tiden de har sagt. Det helvetet som hon förhoppningsvis INTE har varit igenom men som alla är rädd hon fick uppleva, samt det helvetet mamma och pappa (och resten av familjen/vänner) nu är tvungen att ta del av i osäkerheten. De har åter igen hittat lik i skogen sedan hon försvann där i närheten, men vi vet inte om det är hon ännu.. ;(

Den stackars 13 åriga flickan i Stockholm som blir dödad av två bröder 28 och 30 år gamla som bor grannar med henne, klockan 14:30 på lördagen nu i helgen. Det är inte sagt att båda killarna har gjort detta men flickan är död.. Jag lider med båda sidor av denna oerhörda tragedi.. Hur fan står man ut med sitt eget blod efter en sådan chock!!??

Det går inte en dag eller natt utan att jag kollar nät tidningarna i hopp om att de har hittat Sigrid och hittat henne vid liv. Men i stället för glädjens meddelande dyker det bara upp mera ondska och elände oavsett FAN vart jag vänder mig.. Då är det djävligt svårt att glädjas över någon ting alls!! Jag vet att jag skall vara en förebild, inte minst för mina egna underbara barn. Lyckan, glädjen samt sorgen är nått vi alla föds med. En av mina barns och vår familjs mest uppskattade vänner och grannar dog förra helgen. Det är svårt att sätta ord på sorgen, men den finns där i oss alla. Glädjen av att smärtan inte finns mera att lida sig igenom för de som går bort är en klen tröst, men dock en tröst det kan vara bra att hållas vid. Det var modiga tårar som föll igår kväll här hemma..

Mitt i allt detta så skiner solen.. Underbart generöst värmande, som en varm tröstande hand som kommer ned från himlen rakt i min famn när jag sitter här på vår balkong och skriver med smärtan kvar i bröstet.. Hoppas bara den värmer och skiner även på de som behöver detta just nu mest av allt!! Himmel eller helvete, inte alla får välja sin egen väg. Varje korsning är ett val i livet, måtte Gudarna låta Helvetet vara för de som borde vara där och ingen andra…

 
Kram och EVIG KÄRLEK!!

Geir


14 responses to “Mitt i helvetet..

 • Emma♬ (@eemmahhansson)

  Jag vet hur det känns att förlora någon nära, en väldigt nära kompis till mig dog i december bara 16 år, går inte en dag utan att jag tänker på han och att se hans syster (min bästis) ledsen är inte rolig!

  Började precis tänka tillbaka på Idol 2010 och sedan kom du i mina tankar så bestämde mig för att kika in här och kolla hur du har det, saknar dig och jag hoppas att allt går bra!
  Kram!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Emma,

   Många tycker nog jag är väldig extrem i mitt sätt att vara på. Mina barn har alla fått lär sig sedan de är små att säga hej och hej då på ett sådant sett så att det kan vara sista gången vi säger det.

   Livet är inte nått vi får ta för givit, det ända vi vet med säkerhet är att vi alla någon gång måste ta emot slutet när den dagen kommer.

   Väldigt tråkigt och ont att höra du har förlorat en sådan ung och god vän!! I de tyngsta stunderna tänker jag på vad min pappa sa till mig just innan han dog.

   “I stället för att du själv dör av sorg för att jag har gått bort, så försök att komma ihåg att jag har varit här!” 🙂

   Med andra ord, han ville jag skulle minnas glädjen av att finnas till istället för att sjunka in i sorgen.

   Detta tror jag ALLA som går bort vill vi skall tänka på, det är nog ingen som vill vi skall fastna i sorgens mörker.. Vi får hjälpas åt att komma ihåg det goda och hitta tillbaks till ljuset 🙂

   Kram och tjärlek..

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej Geir,

  Ja livet är inte alltid lätt. Ondskan finns! Tänker på Sigrids familj… Låt oss besegra ondskan genom att göra det goda.

  Önskar allt gott!! Och hoppas snart du kommer med en cd, så vi får njuta av en underbar röst. Den stora gåvan du besitter.

  Kram
  cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy vännen min,

   Måtte de hitta lugnet igen med de svar de är tvungen att söka. Personlig tror jag osäkerheten är olidlig och även som svaren absolut inte är nått man vill höra så är det ett måste för att hitta frid.

   Allt gott till dig med vännen, ny musik är på G 🙂

   Kram,

   Geir

   Like

 • Christer Ekman

  Hi Geir !
  Bläddrade och stötte på ditt starka inlägg. Utan att veta bakgrunder på det, så håller jag helt med dig om livets fram och baksidor och hur svårt det är att hitta rätt på dessa stigar, som man inte vet vart dom leder förrän men ser det i backspegeln.
  Kul i alla fall att din karriär är stabil och vi är inte ett dugg överraskade, för vi vet minsann din kapacitet.
  For ever ska vi komma ihåg våra häftiga seanser på Oliver´s Inn och hoppas att dom inte är över ännu.
  Vi önskar dig en framgångsrik och gladare höst

  Kramar och varma tankar
  Mommi och Christer

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Christer,

   Ja vi får glädjas åt glädjen min vän och det är som du säger MYCKET som vi trotts allt har att glädjas åt 🙂 Mörkret faller men lite för ofta på dom som inte förtjänar det.. Rättvisan är en udda planet som vi får hoppas de som söker den hittar.

   Skulle väldigt gärna ta vägen till Ollis igen och njuta av både nya och gamla minnen min vän!! 🙂

   Hälsa alla och krama från mig!!

   Geir

   Like

 • Bettan

  Usch ja det finns mkt och alldeles för mkt elände i vår värld. Det är hemskt. litet som stort. usch. Beklagar sorgen och bortgången för er goda vän. Jag tror på att alla kommer till den andra dimensionen, inget helvetet. Dock får de som gjort ngt hemskt i detta jordeliv åter komma tillbaka till jorden och sona sina brott.
  Stor varm kram från mig till dig. /Bettan

  Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen,
  helt enig med deg at det er vanskelig å glede seg når andre går gjennom helvete.
  Men som en del av livet så må vi trøste de som sørger men også glede av den gode vi får i vår vei.
  Desverre ble Sigrid funnet drept og det er vanskelig å finne mening for slik handling.
  Enda vanskligere er det å prøve forklare at det kan skje ..
  At å miste noen man er glad i etter sykdom eller i en ulykke er hardt nok, men slik handling av rent ondskap..
  Da har man ikke ord …
  Men vennen,nyt den gode du for og fortsette å glede og trøste oss med din musikk
  En stor og varm klem fra Oslo,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen min,

   ja det har tatt mye av gleden av å nyte bort fra den vanlige dagen siste tiden for meg personlig. Jeg har ikke orket å skrive så mye, men jeg har tatt tak i musikken å fordypet meg i den vilket har hjelpt meg (tvunget meg) vekk fra tanken på denne grusomhet som ble Sigrids siste timer i livet. Håper familien får de svar de så sårt behöver så de kan få sörge i fred..

   Vi andre får hjelpe hverandre å finne solens vei igjen..

   Klem fra Finland..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir!
  Roligt att se dig skriva lite här igen! Jag kunde så klart lämnat en kort kommentar på FB men som vanligt vill jag skriva liiite mer… så är det bara 😉

  Först lite positivt… vill bara bara säga att jag är så glad för allt roligt som du har varit med om sista tiden och allt spännande som är på gång 🙂 Längtar att få höra “pärlan” snart och även allt annat som verkar komma framöver… kul 🙂

  Men allt är ju som sagt inte bara glädje och lycka… känns som det allt oftare händer saker som upprör och gör en ledsen. Som den känslomänniska jag är så tar jag oftast väldigt illa vid mig även om det inte alltid är i min direkta närhet det hänt något. Men VARFÖR “sugs” man lättare in i eländes-tänkandet i stället för att se allt man kan glädjas åt i stället… konstigt!! Fast jag tycker nog de senaste åren att jag blivit bättre på att se det positiva i första hand… mycket tack vare dig, tror jag 🙂 Dina texter här på bloggen är alltid intressanta och skrivna med engagemang… sånt märks. Så spontant tycker jag att du verkligen ÄR en bra förebild för många… med ditt goda hjärta och omtanken till dina medmänniskor!

  Tjärlek…
  Monica

  PS! Ledsen att din familj förlorat en god vän… kram till er!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen 🙂

   Jag tror personligen att det är precis som när man skall rita som barn, det mörka är lättare att få markerad tyvärr.. Svarta pennan är stor och god, den ljusa soliga underbara gula tar inte tag i pappret på samma sätt.

   Sorgen tar tag i mig på ett annat sätt, solen har med sin underbara värme den givna platsen i mitt hjärta som nummer ett och jag välkomnar den utan tvekan så snart som dagen kommer. Men nattens baron har en tyngd som inte lämnar annat än skuggor över hela min själ när den får/tar sitt utrymme. Detta är varje gång nått händer med barn, och det är mycket möjligt att det sitter kvar sedan vi fick helvetet rakt hem när en 14 år gammal flicka försvann ett par tre timmar från min hemstad och det visade sig vare en flerbarnsfar från min hemstad som min familj mycket väl visste vem var.

   Hon hittades död, fruktansvärt illa sönderslagen, sexuellt utnyttjad och tyvärr hade hon varit vid liv flera dagar visade det sig sen. Sedan dess vet man “det händer bara andra” inte stämmer alls, ondskan och allt detta mörker som jag tyvärr trodde endast fanns i Hollywood visade sig kunna finnas i en helt vanlig mann jag visste vem var. Han tog sitt liv sedan i fängelset och jag blev lite rädd för min egen reaktion då jag tyckte (och fortfarande tycker) att det är åt helvete för billigt att en sådan mänska ska få komma så “billigt undan” det levande helvetet han har ställt till med!!!

   När jag skrev detta inlägget visste inte jag att det återigen har drabbat min hemstad. Den huvud misstänkte är från min hemstad..

   Kram,

   Geir

   Like

   • Monica

    …så fruktansvärt otäckt det som hände den stackars 14-åriga flickan. Det finns liksom inte straff nog för en som gör ett sånt
    fruktansvärt brott (håller med dig om att hans “straff” blev ABSOLUT för lindrigt…). Man orkar inte ens tänka tanken på om det skulle hända ens barn något så hemskt och HUR fortsätter man som anhörig eller nära vän att leva ett så kallat “vanligt” liv efter en sån händelse… obegripligt!!! Men jag vill tro att det måste finnas någon slags gömd styrka “inneboende” i de flesta människor som gör att man orkar kämpa vidare.

    Rädslan för att de ska hända ens barn något finns ju alltid där (ibland starkare än vanligt) och oroliga tankar förstärks och förstoras betydligt nattetid, tycker jag… helt omöjliga att skaka av sig när de väl landat och man ligger där i mörkret och funderar, men så är det nog
    för många…

    Kram till dig!

    Like

   • Geir Rönning

    Ja vi som föräldrar kan nog bara ge oss in i den osäkerhet våra nära och kära lever i bäst med att försöka lära barnen från första början hur man beter sig och att “balla kompisar inte alltid är så otroligt häftiga” som vågar göra vad dom gör..

    Mina egna förälder måste ha haft många tunga nätter även dom med tanke på hur jag själv har varit som barn. Vild och galen men ändå med hjärtat på rätta stället när stormen river tag i ens liv.

    Vet ju nu att dom hade rätt i sina val när de satte ned benet och sa nej till vissa saker, men turen måste vi nog alla ha hjälp ifrån för att komma oss säkert genom den vildaste tiden.

    Samma sak med de som har satt detta underbara lilla barn till världen för att senare få veta att han eller hon har tagit mörkrets sida och gjort det oförklarliga brottet som ingen mänska fattar går att göra. Hur i helvete går man vidare då??

    Det var nog mycket där jag började förstå vilken dubbelsidig smärta en tragedi har, när jag såg mördarens familj sakta men säkert falla isär på olika sett.. Helt oförklarligt att detta har varit en söt liten kille som har varit någons absoluta allt här i livet…

    Kramen..

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: