Spänningen stiger ;)

This slideshow requires JavaScript.

Hej på dig och dina fina 🙂 “Where ever you are”…

Solen smiter igenom mina “blinds” och träffar mina ivriga fingrar när jag sitter och funderar på allt det roliga som har färgat senaste veckornas händelser på min resa genom musikens universum. Jag har rest mycket som vanligt, men det har varit ändringar ändå med mycket kraftiga avstamp i hjärtats vrå i och med att resultaten redan har hamnat hit i min inbox..

Otippade vinster är vi vana vid, i och med att man aldrig kan planera en vinst till fullo 🙂 Man är alltid tvungen att se till att man har en plan B om saker inte går den vägen man har tänkt sig. Detta är så klart nått jag har tagit med mig ifrån idrottens planet. Hade det varit så enkelt att “det bästa laget vinner” så hade vi alla haft 13 rätt varje vecka!!

Så när jag satte mig på flygplanet till Stockholm för tre veckor sedan med mig lite “rough ideas” så vågade jag just då inte ens drömma om det resultatet som jag nu har här och lyssnar på när jag nu njuter av mitt morgon kaffe på en solig balkong hemma i underbara Grankulla. Det är ju på tok för kallt för att sitta här ute, men skam den som ger sig 🙂

Jag har varit otroligt dålig på att ta “action bilder” på de två senaste resorna, och detta helt enkelt för att jag har varit så totalt inne i skapandet och det att fånga allt på rätt sett så vi får det på “tape” och förevigat. Det känns väldigt snurrigt att sitta här och prata om guldet jag inte ens kan visa er en liten snutt på.. Och i den förbindelse är det ILLA ILLA ILLA att jag inte ens kan visa härligheten på bild, men men.

Som jag har sagt vid några tillfällen så är detta år avsatt för att skriva låtar. Det spelar inte någon roll till vem, vi koncentrerar oss om låten i sig och inget annat. Det blir alltid bäst så. Men utmaningarna med att skriva till någon speciell artist är grymt kul. Fick en artists ljudspår i somras av deras kontakt och de bad mig försöka skriva nått. Otroligt kul och en underbar njutning att försöka spika nått som skall passa in i en annans hjärta 🙂

Nu har jag skrivit låtarna tillsammans med olika låtskrivare och via kontakten jag har fick vi igår STORT beröm och tummen upp för det vi har skrivit. Detta betyder så klart inte att låtarna är med på artistens internationella release, men för mig är det ännu viktigare att veta det att VI KLARADE DET!!!

Under samma resas gång så skriver vi så klart vidare på det som i slutändan kommer att bli ett nytt album med min röst på. När vi blir klara med detta vet jag inte, det är inte det viktiga. Det är resultatet som räknas, och där viker jag inte en millimeter. Det som släpps nästa gång med mitt namn på skall vara JAG till 1000 %!!

När man har barn kan man svära sig gul och blå på barnens envishet, temperament, ilska etc etc. Men som jag alltid har sagt, det är en tillgång vi borde lära oss att tygla och använda oss av gemensamt för allas bästa. Har på denna resa fått äran av att jobba med en av Europas absolut mest talangfulla kvinnliga röster. En 17 år gammal svensk diamant som jag visste skulle slå alla med häpnad på samma sett som hon slog bort knäna under mig första gången jag hörde hennes underbara röst.

Otroligt kul att se och höra mina mycket väl etablerade kompisars undran på vem i hel… är det som sjunger?!?! Efter vi hade skrivit låten och bandat den med ett FANTASTISKT RESULTAT såg jag till min stora glädje att jag kunde korta ned låten till en PERFEKT MELODIFESTIVAL LÅT!! Wooooow sa jag till mina polare, JAG HAR EN IDÈ!! Vad om vi gjorde så här.. Så fixade vi det till det hela och glädjen var total. All involverade jublade och vi såg konturerna av Christer Björkmans skäggiga ansikte hägra runt hörnet 🙂

Men jag måste säga jag blev ÄNNU MERA imponerad när min 17 år gamla vän svarade vad jag i och för sig hade lite på känn redan när jag ringde henne för att presentera min briljanta idé.. “Nej, jag vill koncentrera mig på att avsluta min skolgång innan jag vill göra nått sådant!” Ha ha.. UNDERBAAAART!! Mina bröder som jag skrev låten tillsammans med vill skicka in låten till SVT som “demo” och de vill försöka ändå att komma med i “Mello” med annan sångare men LYCKA TILL SÄGER JAG!!

Så fantastiskt kul att se en sådan otrolig talang komma in i studion och “ta över hela låten”. Jag fick be henne hålla tillbaks lite och visa vägen så att den magiska stegen i låten får komma till sin rätt, men det var allt. Hon tog våran låt och gav den diamant spetsen vi inte ens vågade drömma om. På toppen av det hela vet hon (även innan jag varnade henne för universums största cirkus) att detta får vara hur bra det vill vara, men min väg är SÅ HÄR!! Jag är FULL AV BEUNDRAN, och för mig mina vänner kan jag säga med handen på hjärtat säga att SPÄNNINGEN STIGER 🙂 Vet att jag får vara med och jobba mera med henne, ni andra får helt enkelt vänta ännu ett tag.. Men jag LOVAR att det är värt vartenda sekund!!!

Stor kram och tjärlek.. Hoppas ni får en FANTASTISK HELG!!

Geir


4 responses to “Spänningen stiger ;)

 • Monica

  Hej Geir!
  Förstår av all din text att det är mycket som är VÄL värt att vänta på… tur nog har jag inte bråttom 🙂 🙂 🙂 Fortsätt kämpa på med låtskrivandet och allt annat… jag gläds med dig att det går så bra!

  Hoppas du och din familj får en lugn och mysig helg!
  Kramkram från sveriges regnigaste stad 😉

  Monica

  PS! Saknar ibland dina svar här… alltid kul att få dom 🙂 Men FULL förståelse för det min vän med din hektiska vardag! Men någon dag händer det… kanske 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica vännen min,

   jo det är MYCKET som är väl och glädjen är STOR och på väg in i hjärtats vrå igen 🙂

   Låtskrivandet har fått ta tag i mig och det har blivit många underbara nya minnen som jag hoppas jag snart får vara med er alla och dela på 🙂

   Det kommer att släppas musik rätt så snart som jag har varit med om att skriva, ett album borde vara på G nu 26/9, skall kolla upp detta och återkommer så klart med mera information.

   Resorna (mest till Stockholm) den senaste tiden har varit helt sjukt produktiva och det har blivit grymt många underbara låtar. När jag personligen kommer att släppa nått med min röst på igen vet jag inte just nu, det viktigaste för mig just nu är att skriva låtar!!

   Ber om ursäkt för sena svar, tack för att du inte har gett upp 😉 Det är nog mycket din förtjänst att jag nu tog modet till mig och backade lite i tiden och har skickat svar till en del av er på det ni har skrivit.

   Stor kram och tjärlek…

   Geir

   Like

   • Monica

    Hej snällaste du 🙂
    Ja, då hände det äntligen… svar från dig 🙂 🙂 🙂
    Nämen, skämt åsido… jag hoppas du inte kände någon press att behöva skriva här, det var inte min mening (vet att du haft fullt upp som sagt). Ville bara att du skulle veta att dina svar ALLTID är uppskattade! Facebook i all ära, men här på bloggen känns det som man i alla fall har liiite mer “personlig” kontakt… och det vill man ju gärna fortsätta ha 🙂

    Hoppas helgen varit bra, mycket sport vad jag förstår (såg på FB). Vilka duktiga idrottskillar ni har 🙂

    STOR kram och MYCKET tjärlek!
    Monica

    Like

   • Geir Rönning

    Hej igen 😉

    Ingen press alls vännen, det kändes riktigt skönt att kunna ta tag i lite av det som lagt orört även i min vardag som jag längtat efter 🙂

    Med blicken fast förankrad framåt kan det bli jobbigt att ta i det som blivit liggande ett tag, det var absolut dags nu att ta tag i svaren och det HJÄLPTE du mig att göra med en söt liten vink 😉 så TACK TILL DIG 🙂

    Och du har så klart rätt i det att här är vi hemma, FB i all ära men detta är mera privat 🙂

    Helgen var underbar med mycket idrott och glädje med de söta små men även lite mys med nära vänner så helt toppen underbart blev det 🙂

    Hoppas det var en kalashelg för er med?

    Kram och tjärlek..

    Geir

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: