Vad i helvete hände just?!?!?

This slideshow requires JavaScript.

Hej på er, från en mycket konfunderad man här hemma i Grankulla..

Det kom just för ett litet tag sen två mycket snygga, glada, trevliga, hövliga och ja rakt ut sagt sexiga män skrattande och små pratande uppför vår trappa där vi bor bärande på en ny tvättmaskin med inbygd tork! Tredje våningen utan hiss är för dom flesta ett mer eller mindre Kamikatze projekt bara det att bära en extra ficklampa eller för att inte prata om att försöka få med sig två slitna barn i 4 till 7 års åldern..

Dessa oförskämt snygga och glada män bar på maskinen som om den inte vägde nått alls!! Jag hade personligen förberedd installationen med att slita ryggen av mig på att få ut den gamla maskinen så att det skulle gå så snabbt som möjligt. Och FORT gick det!! Vi har kvar vår gamla torktumlare så den skulle monteras fast uppe på nya tvättmaskinen och allt så klart på plats i hörnet där den gamla stod. (Den gamla är inte MIG men det är tvättmaskinen jag pratar om..) Jag lovar att det tog dom inte 15 minuter totalt att bära upp, fixa klart monteringen, städa bort samt bära ned den gamla maskinen med ett skratt på läpparna innan ni ser bilen på bilden slog igen dörrarna och dessa grekisk-finska Gudar försvann vidare in i den gråa vardagen säkerligen för att glädja andra behövande bara med sin närvaro.. Jag är MYCKET imponerad!!

Veckan i sig har tagit fart samt färg av två väldigt sköna händelser. Jag går numera ett par gånger i veckan till en mästare i kinesisk akupunktur för att få ännu mera skick på en något protesterande hälsa och detta har så absolut givit mig mera energi och jag mår redan mycket bättre!! Otroligt häftigt och en ren njutning, ha ha.. Låter säkert helt sjukt men jag menar det 🙂 Det andra är att jag har bestämt mig för att åter ställa upp för SFP här i kommunalvalet hemma i Grankulla. Jag vill inte använda “vårt” forum här med politiska färgläggningar men vill bara informera er om att så är fallet..  Var iväg igår och tog bilder samt skickade nu på morgonen iväg informationen om vad som ligger mig varmast om hjärtat..

Det förvånar mig STORT hur vissa med lite möda och extra stort okunnighet kan få en till att ändra på en väl inarbetad vana (eller ovana) Jag skall erkänna att jag är ett vanedjur.. Om jag trivs, så stannar jag som kund och jag stannar väldigt länge. Men detta gäller även åt andra hållet. Om någon försöker djävlas med mig och mina fina,  och jag förstår detta (jag kan vara otroligt trög) så envisas jag mera än mina underbara små barn skulle få till även på deras sämsta dag. Detta händer inte så ofta, men ett par gånger i år har det faktiskt hänt.

Bensinmacken där jag ALLTID fyllde bensin förut, har jag fortfarande inte återvänd till efter att de stängde av bensinpumparna 20 minuter innan de stänger för att “hinna med den långa korvkön” Jag VET ni tror detta är ett dåligt skämt, men det är det INTE!! Hela perioden när jag jobbade på Svenska Teatern här hemma i Helsingfors så åt jag MINST två gånger i veckan på mitt fram tills igår favorit Sushi ställe mitt i centrala stan. Kom dit igår, har inte varit här hemma så mycket i år så glädjen var TOTAL när jag mumsade mig med små glada steg mot mitt favorit ställe. De har inte Sashimi på Lunch menyn och detta förstår jag väl, men de övertalade mig att köpa två x lunch så jag blir mätt och då så klart endast fisk så som Sashimi skall serveras. Det är antingen 9 bitar eller 12 bitar i en lunch, och jag köpte två stycken. Betalade dryga 24 € för härligheten och det har jag INGET emot att göra, men när de kommer med maten och säger “vi valde att göra en vanlig till dig i stället” och ger mig 12 bitar då är valet lätt. Den smakade inte så där himmelskt gott heller, men det kan nog ha med mitt mycket sjunkande humör att göra..

Nej, då mår jag mycket bättre av att använda mina stålar på snygga muskulösa män som springer i trapporna eller jag ber om lite extra nålar i min kropp!! För det är dessa små dagliga underverk som förtjänar min energi och min uppmärksamhet i stället för de klumpiga fel-valda klantigheter vissa envisas med att kalla god service…

Just nu produceras och poleras lite extra underbar musik mitt i underbara Sverige utan att jag kan vara där tillsammans med mina blodsbröder Douglas Carr och Robert Wells. Det svider lite extra just nu i och med att jag vet vilken fantastisk sångerska som står just nu framför mikrofonen men jag njuter nog lite här ändå 😉 På mitt eget lilla hemliga sett…

Kramen och den eviga kärleken 🙂

Geir


8 responses to “Vad i helvete hände just?!?!?

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min 🙂
  Så morsomt at i alle fall noen ting har endret seg siden jeg flyttet fra Finland 😀 ..
  men må innrømme at det hender at vi har “flink” flyttehjelp her i Oslo og 😉
  Så bra at du skal ta tak i den finske kommunalpolitikken 🙂
  Det er viktigt at politikerne er også medmennesker …
  Men håper det ikke tar for mye av din tid ut av musikken ??
  Tror nok at vi er flere (enn jeg) som venter på den nye platen 😉
  Stor og varm høst klem fra Oslo,kanskje sees vi “out there”,
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hei Reija vennen min!!

   Tenk vilken utrolig bra “affärside” det hade vert, bare “flotte karer flytteservice” og ingenting annet 😉

   Det brenner i mitt hjerte når det kommer til lokal politikk. Jeg har allerede jobbet med dette i flere år, så det tar tid men er ikke uoverskuelig! Vi har dyktige folk som man kan kalle in om man har forhinder så det går å löse 🙂

   Men en ting jeg ikke har kontroll på er datumet for en eventuell release på nytt material. Det er nokk ikke på denne siden av året, men den som venter på noe godt 😉 ha ha..

   Hils alle som fortjener det, og jeg håper du har det fantastiskt bra i mitt gammle hjemland 🙂

   Vi ses nokk “out there” snart håper jeg 🙂

   Knuseklem..

   Geir

   Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  WOW!!! Man kanske skulle byta ut tvättmaskinen… IGEN! Näää, det händer nog inte eftersom vi köpte en ny för några veckor sen! Dock var det inga “grekiska gudar” som levererade hem den… vilken otur 😉 Skrattade gott åt din text om “den gamla i hörnet”… klart det var tvättmaskinen du menade… haha! No way att det skulle varit du… no, no, no 😀

  Bra att du mår bättre av akupunktur-behandlingarna, de brukar fungera rätt bra. Det var en av alla behandlingsmetoder jag testade för några år sen när jag hade långa perioder av stel och värkande axel/nacke (mycket p g a stillasittande jobb och slarv med träningen). Men som du vet så gillar jag stavträningen och den är PERFEKT för att min nacke och axlar ska fortsätta må bra… ändå får slöheten ta över ibland… suck!

  Trist med allt i vardagen som suger energi 😦 Men lyckligtvis är det MER vanligt att man omger sig med personer och händelser som ger GOD & GLAD energi… tack för det 🙂

  Ha en bra onsdag därhemma vad du än ska göra… köra igång en tvätt kanske 😀 😀

  Hoppas du mår bättre snart min vän… kramkram!
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica 🙂

   jo tack, akupunktur har hjälpt mig förut och det är KALAS 🙂 Det är så otroligt viktigt att hålla igång, men det vet både du och jag. Så lite smått desperat känner jag mig, jag LÄNGTAR efter att kunna springa som förut!!

   Jag vet inte vännen hur stort område dessa grekiska Gudar levererar saker 😉 men det är värt pengarna på hemleveransen!! 😉

   Men det viktigaste nu är att själen har fått en “må väl resa” som heter duga och DET behövde min i varje fall!! SÅ nu är jag “all smiles” nästan hela tiden och mår mycket bättre!!

   Hoppas du har det BÄST och att du mår så underbart bra som du förtjänar du med vännen!!

   KramKram och tjärlek!

   Geir

   Like

 • Anna

  Och idag så lärde sig frugan sig en läxa: Se till att vara hemma nästa gång det kommer tvättmaskinsleveranser 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Om inte jag minns fel så var du hemma förra gången? “Det var några gamla trötta gubbar” sa du.. 😉 Ha ha!! Ja där kan man se.. Antingen det eller så har dom bytt killar och nu var dom i toppform! Om våran maskin nu håller de 10 år de har lovat, den går åt pipan om säg 12 år.. Då är dessa herrar ca 35-40 år.. Nej.. Jag stannar nog hemma då med 🙂 Puss och grattis med ny maskin!!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: