Ingenting kan stoppa mig…

This slideshow requires JavaScript.

Hej på dig, oavsett vart du nu befinner dig just för tillfället.

Vaknade just efter en liten “power-nap” och mår som en prins!! Det är så klart just därför jag tar mig en extra dans med kuddarna , men inte alltid lika så underbart lyckat som just denna regniga dag i Vasa.

Jag skrev till er förra sommaren att jag hoppades kunna återkomma till er med goda nyheter om en hemlis som jag just hade gjort. Äntligen har tiden kommit och jag kan och får “ta bladet från munnen” och berätta att den extra tiden jag stannade till just här i Vasa då gav det resultatet vi hoppades på.

Det blev ett par dagar i studio tillsammans med underbara Jimmy Westerlund och vi jobbade på en låt som jag skrev tillsammans med Alex Ivars och Jimmy. Låten heter “Dark little angel of mine” och vi skrev den till Sturm und Drang och hoppades på att de ville ha den. Nu är skivan släppt och killarna härjar hitlistorna i Finland med sin första single från det nya albumet “Graduation day”.

Molly the murderer blev första single och den är skriven av min vän Tobias Granbacka, Jimmy Westerlund och sångaren i bandet Andre Linman. En riktig hit dänga som har toppat listorna länge nu och hela skivan låter KANON tycker jag. Fantastiskt kul att få vara med på en så bra skiva och riktigt kul att det går så kalas för killarna i bandet. 

Jag vet inte i skrivande stund vilken som blir nya singeln, kan bara hoppas att skivbolaget lyssnar till denna tidning 😉 som ger vår låt “Dark little angel of mine” betyget som bästa låten på albumet!! Grymt kul och hedrande!! Ni kan läsa hela deras review på denna länk:

http://www.rocknytt.net/cd/7601-sturm-und-drang-graduation-day

Denna vecka har jag fått anledning att träna både med cykel i naturen, springa lite med stavar samt simmat en hel del. Har även testat Grankulla Simhalls gym och jag har nog hittat en riktig bra kombination som jag tror stenhårt på, gym och simning! Ser mycket fram emot denna mörka höst som jag välkomnar med ett leende på läpparna 🙂

De eviga hemlisarna sliter lite på mig med, hoppas ni har lite tålamod med mig. Jag har inte rätten att gå ut och säga nått ännu och detta måste jag hantera så som kontraktet säger. Men det är en glädjens man som skrev under ett avtal som jag hoppas jag kan återkomma med information om rätt så snart. Det är på tok för länge sen jag kunde ge er ett sådant besked och tiden närmar sig med stormsteg. Jag läääängtar 🙂

Många av mina vänner sliter med höstens förkylningar, jag hoppas du inte gör detta. Det verkar vara en mycket envis variant som slår fötterna under på den stackare som får besök och jag ger mig inte nu när jag väl har kommit i farten med min träning igen 🙂 Bastu efter varje gym och simpass tror jag även det har hjälpt mig hålla bacill helvetet på avstånd!

Har även hunnit med att vara riktig kulturell denna vecka, var en helkväll med fantastisk mat och dryck och äntligen fick jag se “Kristina från Duvemåla” på svenska teatern i Helsingfors. Jag kan inte få tacka nog min vän Thomas Forsström som bjöd Krista Siegfrids, Niklas Rosström och mig på denna fantastiska kväll.

Jag vet att det är mycket svårt att få tag på biljetter men ni som hinner och har möjligheten MÅSTE gå och se denna briljanta musikal. Det blev personligt världsrekord i “ståpäls”! “Guldet blev till sand” samt “Du måste finnas” är givna toppar i föreställningen och det skulle vara konstigt annars! Men helheten och framförandet med ljud och ljus, scenografi, rollbesättning och stämning var PERFEKT!!

Jag är annars väldigt glad numera att jag INTE fick rollen som Kristinas morbror prästen!! Det att stapla runt som guds högra hand på jorden och vara ännu äldre än vad jag är flera gånger om dan känns faktiskt helt ok 😉 Och med tanke på allt det otroligt häftiga jag har hunnit göra sen dess föreställningen började snurra är jag inget annat än HAPPY 🙂

Min STORA vinst i fallet var så klart att jag fick sjunga för Björn och Benny och deras entorage vid två olika tillfällen 🙂 så jag var nog nära att få rollen.. Otroligt häftigt att få äran att göra detta samtidigt som jag var mitt i Idol cirkusens helgalna universum när det begav sig..

I går fick jag även glädjen av att se Wasa teaters “Next to normal” En rätt så tung men väldigt aktuell och strålande genomförd pjäs även detta. I pjäsen  ser du Johan Aspelin, Anna-Maria Hallgarn, Samuel Harjanne, Sören Lillkung, Markus Lytts, Mikaela Tidermark. I synnerhet Anna-Maria Hallgarn är STRÅLANDE!! Det är så man själv mår dåligt när man ser hur illa det kan gå inom vården, ett MYCKET aktuellt tema.. Alla gör sina tolkningar både med sång och skådespeleri riktigt bra, men Anna-Maria är “outstanding”!!

Enligt tidningen ”Blue Dream” som man får på Blue1 flighten är Vasa Finlands soligaste stad!! Jag vet inte, men regnet har ÖST ned hela den tid jag nu var i Vasa. Men Vasa gör nått med mitt hjärta ändå, för den värmer på sitt alldeles egna sätt varje gång jag är här. Så var det även denna gång, alla möten jag hade både i arbete samt privat gick över all förväntan. Jag blundar och njuter och vet det är sanningen som kommer mot mig.. Ingenting kan stanna mig nu…

Kram, tjärlek och RESPEKT!!

Geir


10 responses to “Ingenting kan stoppa mig…

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min 🙂
  Og gratulerer …
  hygelig at vi for noen “smaksbiter”
  mens vi venter på resten 😉
  Jeg har hatt mange fine kulturelle opplevelser her i Helsinki :D,
  men ikke kommet til Svensken ennå 😉
  Ha det best vennen,
  Solfylt klem fra Helsinki 😀
  Reija

  Like

 • satu

  Vilket sammanträffande
  Jag tog en regnig promenad förra fredagskväll , och lyssnade sturmarnas ny skiva från början till slut. Mycket bra tyckte jag… starka låtar. Och nu vet jag varför; dark little angel of mine… skulle inte ha gissat 🙂 Anyway,det är vänligen trevligt att se musiker redan i andra generationen, och att veta att du är en av dem som kan hjälpa dem att göra bra musik.

  Må bra och sköt om dig.

  Hälsningar från din vän
  Satu

  Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Befinner mig just nu i TV-soffan och gör en paus i allt TV-tittande 🙂 Tittade in på din blogg och fick läsa alla goda nyheter… härligt, härligt och åter härligt min vän! Man kan inte bli annat än glad när man läser allt det här 🙂

  Självklart har man tålamod med alla dina “hemlisar”… vet ju att det blir något fantastiskt av det till slut 🙂 Men det är klart man längtar och ser fram emot vad det är för mer info du ska komma med! Är så glad för för din skull Geir, du är så värd det 🙂

  Kan tänka mig att musikalen “Kristina från Duvemåla” är en stor musikupplevelse, skulle faktiskt gärna se den. Är ganska glad trots allt att du inte fick rollen i musikalen den gången… då kanske du inte varit med i Idol!!! Vem skulle jag DÅ skrivit långa blogg-svar till… haha 😀 😀

  Njut nu av allt det här fantastiska och ha en skön och mysig helg med familjen. Simma lugnt 😉

  Stoooor kram… och så klart TJÄRLEK 🙂

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Monica 😉

   Tar en extra “liten dag” just nu i sängen, mår inte toppen men heller inte uruselt. Det var frun som begärde mig i säng 🙂 och lite extra vila hoppas jag ger “susen”!!

   Vill så gärna ut och springa, tror det är det som skall till men får nog pent göra vad “mamma säger” 😉

   “Hemlisarna” kommer och går, men det är så otroligt kul det som är på G så jag vill bara SKRIKA UT den glada nyheten men inte..

   Nu skall jag ta det lilla lugna och se om damen har rätt, annars springer jag nog ut på natten när hon sover ;O) ha ha..

   Hoppas du kan njuta av en underbar helg du med vännen?

   Stor kram och tjärlek..

   Geir

   Like

   • Monica

    Hej min vän 🙂
    Bra att du lyssnar på din fru, hon har säkert HELT rätt när hon säger att du behöver vila 😉 Så stanna i sängen och sussa sött 😀

    Min helg har varit lugn och solig! Lite trädgårdsfix här hemma och idag har jag varit hos mina föräldrar och tagit med dem ut på en mysig höstpromenad. De har nyligen flyttat från sitt älskade hus på landet (där jag är uppvuxen) och bor numera i hyreslägenhet! En enorm omställning i den höga åldern men de har anpassat sig till det “nya” livet riktigt bra… är väldigt stolt över dem.

    Hoppas du mår bättre i morgon! Var rädd om dig… och spring INTE i natt, snälla… 😉

    Tjärlek…

    Monica

    Like

 • Inger Asplund

  Oj, det påminner mig om att jag borde besöka skivbutiken. Det blir nog dyrt denna gång, så mycket nytt som jag vill ha 🙂 Det regnar smågubbar i Tjärlekens Stad också, men man får ha sol i hjärtat istället. Kram, ha de!

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen!!

   Yeeees, coolt att killarna tar steget vidare tycker jag!! Det regnet det regnet.. Det följer oss som den envisa stormen den kan vara! men tjärlekens stad har värmen i sig ändå eller hur?

   Puss på er alla, hälsa där!!

   Geir

   Like

   • Inger Asplund

    Jag käkade lunch på Jerrys hotell idag och solen strålade vackert medan det regnade när jag klev ut på terrassen… Det kan bara liksom inte hålla sig borta, inte ens när det är soligt. Nu är det natt och jag hör hur det skvalar där ute. Är ändå glad för att vi åtminstone har tak på huset igen – och stuprännor. Men vår ytterdörr hann bli helt förstörd av allt regn som runnit ner på den under takarbetena 😦

    Like

 • Kerstin Alhola

  Kan inget annat säja än lyckliga du o jättemånga kramar o grattis!!!!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: