Liiite smått problematiskt.. Har vi fastnat i ett RENT HELVETE??

Hej på er, och tusen tack för alla hälsningar samt gratulationer både med 50 års dag samt gulligaste gullisen :)

Mycket har hänt sedan jag senast bloggade, det har varit lite väl mycket här  nu senaste tiden så blogg har fått varit blogg helt enkelt! Hoppas ni förstår detta och inte har frusit ihjäl när ni nu har suttit i blåsten i väntans kyla på ett livs täcken från Don Papa :)

ha ha!! Två veckor efter min 50 års dag kom min underbara son Peter till oss i Grankulla. Alltid en sanningens GLÄDJE och det var så klart extra kul att vi fick kramas efter även “lill plutten” kom i mål och kan kramas även han! Glädjen var total och vi hann skriva lite nya låtar tillsammans Peter och jag! Yihaa!!

I slutet av månaden var det så dags att ta svängen till Stockholm igen och börja så smått att jobba igen. Otroligt kult, jag fick komma till min goda vän Roland “Rolli” Forsmans dagjobb. Underbara ungdomar som studerar musik på en folkhögskola just söder om stan. Jag har aldrig testat förut att ha “klinick” men detta gav mersmak!! Blev så klart lite chockad när Rolli sa “börja med att prata en dryg timme eller så”!! Ha ha, satte mig på flyget och började skriva ned stickord från mitt liv på vägen!!

Började med början, Rock hemma som 15 åring fram tills senaste resan till Los Angeles nu i vår till David Paich och Andreas Carlsson i LA. Ungdomen somnade inte (kanske beroende på en och annan “hemlis”?) Efter lunch blev det så dags att gå in i studio/gig rummet och ha kul tillsammans. GRYMT roligt och en utmaning jag gärna tar igen!! På torsdag gjorde vi företags gig tillsammans med Rollis band och det var KANOOOOON!! Så underbart kul att jobba med proffs, både på och bak scen. Bandet lät väldigt bra och det hade jag faktiskt förväntat mig! Rolli har visat i många år hur otroligt bra han är och nu när han har fått luft under vingarna i Stockholm med alla sina kontakter så MÅSTE DET BLI BRA!!

Flög från Stockholm upp till Vasa i Österbotten och fick träffa gamla vänner igen. Jag vet inte men jag tror absolut att jag har levt där uppe i ett tidigare liv 🙂 Grymt kul gig (tack Mikki) med lite party party på det, samt jag hann titta på Michael Monroe och hans djävligt Rockiga Band!! Dregen har jag aldrig helt fattat varför är så populär, men herre Gud vilken scen personlighet. Och då säger han stort sett INGEN TING!! Han visar ”bara” med sin rockiga attityd och sväng vägen till rockens himmel på sitt helt egna underbara vis!

Hann att tacka ja till ett internationellt projekt där jag skulle vara ”the voice” innan jag fick sparken!! Jobbet var ”mitt i mindre än två dagar” och inget papper var skrivet och det är jag glad för nu! Det internationella bolaget som förser hela klotet med arbete begärde att sångaren MÅSTE vara från England. Intressant, och lite smått rasistiskt frågar du mig. Ha ha, jag fick sparken för att jag inte kommer från rätt land J Yihaa och God jul säger jag!!
Följande vecka bar det iväg till Stockholm igen, men snö ovädret satte stopp för helheten denna gång. Ingen kan hjälpas att det smäller som det gör. Satt totalt i 10 timmar på flygfältet i Helsingfors varav två timmar i flyget! Men mitt underbara Eurobonus Guldkort fick mig åter igen till jobbet i tid!

Följande dag gick resan på första flyg och jag hann med mitt live gig på Club Ambassadör i Stockholm! Fredagen gick resan vidare till mitt gamla hemland Norge och den var underbar som vanlig. Denna gång bara en snabb visit men WOW så underbart att få glädja glädjens mästare, min underbara vän Alf och gänget! Peter och jag framförde nya låten live på giget och det känns som vi har hittat nått riktigt speciellt. Båda mina äldsta söner Stefan och Peter lever numera i min gamla hemstad och det var fantastiskt skönt att träffas igen tillsammans med flera andra i vår familj.

Väl hemma i Finland igen fick jag äran av att göra texter till låtar som skall framföras på Kinesisk TV igen. Maestro Robert Wells åker dit igen tillsammans med ett gäng otroligt duktiga artister så det är GRYMT kul att få vara involverad igen! Texterna är klara och skall bland andra framföras av min favorit LaGaylia!!

Om inte länge släpps en CD för att hjälpa “Ebba stoppa cancer”. Kommer att finnas med ett spor där av min underbara vän Jimmy Westerlund broder Stefan Lee och jag. Grymt coolt spår jag är mäktigt stolt av, hoppas ni gillar det! Med på skivan är även godaste Calle Kristiansson, min favorit från hela Idol!

Hemma leker livet dygnet runt som vanligt när man har små barn 😉 så sömnen och egentligen allt annat med får komma när det hinner med oss vanligt dödliga helt enkelt! Vår nya hjälte Theo styr familjen med ett järn grepp och det är ett underbart omtumlande liv som stutsar lite höger, lite vänster precis som Kungen vill ha det!

Vintern har lagt sin kalla men otroligt vackra hand runt allt vad vi ser här hemma nu. Med tanke på hur lite tid jag fått senaste tiden framför datorn så väljer jag redan nu att önska er alla en fantastisk Jul och ett framgångsrikt Nytt År!

Måtte Gudarna ta hand om oss alla!! Just nu verkar det som vi har fastnat i ett Rent helvete med all denna underbara snö.. But I dont mind 🙂

Tjärlek och Respekt!!

Geir


12 responses to “Liiite smått problematiskt.. Har vi fastnat i ett RENT HELVETE??

 • satu

  God jul och gott nytt år… Här i Lillehammer, helt ny och skönt 🙂 Theme of the year 2013: MIKA: Popular 🙂

  Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen 🙂
  Det ser ut at du har hatt en veldig travel år i år,
  og selfølgelig må man har “pappaperm” even fra bogg 😉
  Ønsker deg og dine,
  GOD JUL OG GODT NYTT ÅR.
  Med beste ønsker og Oslo klem 😀
  Reija

  Like

 • Jenny

  Hej vännen min! 🙂

  UNDERBART att “höra av dig igen”, har saknat dig!
  Hör att du har fullt upp som vanligt, men jag hoppas att du hinner varva ner tillsammans med familjen under julhelgen och bara njuta av god mat och trevligt umgänge.

  MEGASTOR julekram till er alla i familjen Rönning och jag hoppas att vi ses snart, var alldeles för länge sedan tycker jag.

  Like

  • Geir Rönning

   Heeeej vännen min 😉

   Jo tack, allt är underbart här hemma! Men som sagt, tiden flyr iväg och dator är dator 🙂

   Nu ropar både Theo och mamma, så det får bli en kortis igen!! Hälsa alla där och ha en fantastisk Jul och ett underbart nytt år!!

   Kram på er alla!!

   Geir

   Like

 • Kerstin Alhola

  Hej Geir,jag tackar för julhälsningen o önskar dej o din familj en TREVLIG,MYSIG o FRIDFULL JUL. Kramisar från Kerstin

  Like

 • Monica

  Hej där i snöiga Grankulla 🙂
  Tack för bra läsning… det räddade min tråkiga bussresa till jobbet i morse! Ser att du hunnit med mycket senaste tiden i en härlig blandning… inte BARA fyllt 50 och blivit pappa igen 😉

  Klart att lille Theo styr där hemma (så blir ju oftast livet med småbarn). Dessutom är han ju kung… eller? 🙂 Fint namn ni har valt, tycker jag.

  önskar dig och din familj en supermysig, luuuugn och avkopplande julhelg. Var snäll mot tomten och gå inte vilse i all snö 😉 Gott nytt år också så klart! Hoppas 2013 bjuder på många positiva händelser och att världen blir lite snällare… önska kan man ju alltid 🙂

  Stooor kramkram och tjärlek!
  //Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen 🙂

   Ja det var lite väl lugnt där runt min 50 års dag, ha ha.. Men som sagt nu har jag varit i gång ett tag och julfriden är redan på väg in här och det känns helt underbart!!

   Vi kommer att bege oss till Åland och fira med vår familj där, gungig resa kan det bli men det brukar gå rätt så bra ändå! Får hoppas jultomten hittar oss även där?

   Önskar dig och dina en underbar jul och nytt år med!!

   Stora kramen och tjärlek!!

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej där 🙂

  Vill passa på att önska dig och din familj en
  God jul och ett Gott nytt år!

  Kram
  Cathy

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: