Persona non grata!?!?

Persona non grata

Hej på er från ett underbart och soligt Stockholm! Resan hit och uppehållet här har varit totalt strålande på samma sett som solen skrattar mot oss just nu från den blåa underbara himlen! Har pendlat fram och tillbaks till studion från “mitt andra hem” Clarion Hotel Stockholm” vid Skanstull.

Robert Wells var som vanligt broderlig vänlig och körde mig till hotellet efter vi hade varit å skrivit tillsammans med vår blodsbroder Douglas Carr i tisdags. Förvånade var vi minst sagt när det var helt omöjligt att ta sig till hotellet, polis över allt och avspärringar som heter duga! Det visade sig att någon hade lämnat ett föremål i bygget här bredvid och fixat ett bombhot!

Vistelsen här på hotellet har som vanligt varit helt underbart, det är med lite sorg i mathjärtat jag vet de skall ändra i menyn nu. Snälla nå´n vilka underbara delikatesser de har haft här! Särskilt Haloumi´n men även Lammet de har serverat under denna perioden med utsökt vin till “Seven sins” har varit helt lysande! Men de kommer nog med nått nytt helt fantastiskt hoppas jag 🙂

Jobbet i studio har rullat på, vi har gjort stort sett klart produktionen av vår låt till den kinesiska artisten vi har tackat ja till att ta tag i. Underbart kul! Vi har hunnit att skriva en ny låt, spelat in den samt gjort text och “dema” klart en ny ballad som vi troligtvis kommer att hålla själva. Det känns helt fantastiskt att få dela drömmen tillsammans med dessa två underbara killar.

Nu är hela fokus flyttat för mig över till Queen och “A tribute to Queen” konserten som vi skall ha på Åland och här i Stockholm nu på våren. Massa med underbara låtar och det känns FANTASTISK att få trolla tillsammans med Molly Pettersson Hammar, Magnus Bäcklund, Carola Larsson, Linda Holmgren, Projektkören samt originalbandet från “We will Rock You” musikalen i Stockholm. GRYMT KUL!!

Så nu på morgonen tog jag mig tid att få bort ett sista hinder som ligger där och etsar i dimman lite då och då. Mitt svenska ID (körkort) gick ut och jag fick inte förnya detta här då jag inte är bosatt i Sverige. Detta förstår jag fullt ut. Så nu har jag finsk körkort och det är helt kalas och inget problem. Men problemen dyker upp när jag skall göra bankärenden här i Sverige. Jag får inte göra nått där om inte jag kan visa svensk ID. Jag fick rådet att ta mig till skatteverket i höstas och har lite svårt att hinna med detta med den typ av jobb jag har.

Men nu idag hade jag tiden. Efter att ha besökt skatteverket i Kista i höstas så visste jag redan att jag är tvungen att ta mig till skatteverket här på söder. Så jag har gjort en liten undersökning på kvällstid med lite promenader och förberedd mig väl. Gick raka spåret rätt adress, men fel avdelning 🙂 Men fick redan veta vad som väntade.. Nya problem. När jag väl kom fram till rätt ställe så blev det som jag fruktade. Banken vägrar ge ID om man inte kan visa ID från skatteverket. Skatteverket kan inte ge ID om man inte är skriven i Sverige.

Jag kan så klart fixa med att ta ut pengar via minibank och jag får mina ärenden fixat till stor del via internett. Men för mig är det inte nog. Jag har två underbara barn i detta fantastiska land, och jag vill sköta mig både gentemot skatteverket och alla andra offentliga instanser vilket jag gör allt för att göra. Men det är inte lett när man mitt i alt är blivit “Persona non grata”! Hur fan gick det till?

På skatteverket säger dom att det ända settet jag kan få till detta nu är på följande vis: “Menar ni att jag måste göra en flyttning hit så att ni hittar mig i systemet, för sedan att skriva mig tillbaks till mitt hem i Finland för att få till detta nu?” Svaret blev ett kort och gott JA from dom båda jag stod och pratade med. “Men det är ju att ljuga” sa jag. Måste jag verkligen ta till med en lögn för att bevisa vem jag är? “Det ser så ut” säger dom båda och beklagar  det hela. Jo visst är det beklagligt, men att ljuga för att få ett ID ligger mig helt enkelt tungt om hjärtat! Då får jag heller inse att jag numera är “Persona non grata” en hemlös invandrare som alla andra.. Tur att Clarion fortfarande släpper in mig 🙂

 

Det är inte lett att vara tung.. Och tung i hjärtat blev jag faktiskt just nu ;/ Men pussen och tjärleken fins rakt runt hörnet, så jag ger mig inte!!

Kramenkramen..

Geir


3 responses to “Persona non grata!?!?

 • Anna

  Ibland undrar man ju vad man lever i för land asså! 😮 hoppas att det fixar sig snart! Roligt att höra om allting som går bra för dig iaf 😀 du får gärna slänga iväg ett meddelande om du befinner dig i Göteborg, skulle vilja träffa dig ju 🙂 kram på dig!

  Like

 • Monica

  Hej där i Stockholms sol 🙂
  Ja, man kan lätt bli lite trött på all den byråkrati vi har i detta underbara land!! Många gånger saknas det HELT logik och sunt förnuft hos vissa myndigheter och institutioner!! Men vad gör man… hur som helst, hoppas allt löser sig till det bästa! Kul ändå att du haft en toppenvecka för övrigt (förutom bombhotet då… läskigt). Men IDAG SKINER SOLEN… underbart!! Önskar bara att det var 20 grader varmare också 🙂

  Ha en härlig fredag i “Stockholmsvimlet” Geir!
  Kramkram

  //Monica

  PS! Såna här snygga frimärken vill vi ha i Sverige också 😉

  Like

 • Carola Larsson

  Jävla byråkrati. Man tycker att det skulle kunna funka smidigare när det ändå är EU. Är glad för att jag har dubbelt medborgarskap nuförtiden, hade lite problem innan det också. 😦 Ska cheera upp dig i morgon, vi ses på middagen! Kram, Carola

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: