Kan man säga nått ”dåligt” på ett bra sett? Visst FAN kan man det!!

Bild

Hej på er, ännu en gång från mitt i luften någonstans mitt i Finland 🙂

Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. SHIT vad jag ÄLSKAR ÖSTERBOTTEN!!  Hade glädjen av att dela helgen med mänskor i och runt underbara Wasa Teater nu när vi hade audition finalen för ”Fighting Star”.

 

Det finns proffs och det finns PROFFS, men långt över det finns Maria Sid! Hon toppar det hela med en sådan dignitet! Mjuk men autoritär, alvarlig men med ett skratt, hon guidar oss genom smärtsamma val som jag VET HON TYCKER PERSONLIGEN ÄR SKITJOBBIGT! Det skall väljas ut en cast där vi åter igen på vägen måste fatta beslutet som betyder ”slutet” på en resa för många av dessa underbara talangfulla artister som hade en dröm om att få vara en del av musikalen ”Fighting Star”. Men snälla ni, glöm inte att ni kommer ALLTID VARA FINALISTER i auditionfinalen och utan er hade resan inte varit en resa alls!! Jag är mäktigt imponerat av den klass och den show som vi gemensamt kunna dela med oss av i går på Wasa Teater. För er som missade att komma dit så kan ni titta via www.fightingstar.fi från och med idag via webben 🙂

 Se och njut vilka fantastiska artister vi kunde välja mellan, Freja Bagge, Frank Berger, Paulina Biström, Felicia Eriksson, Valtteri Keinänen, 
Cassandra Lindholm,
 Annette Lundell, Sannah Nedergård, Anna Timgren, 
Ksenia Timoshenko, 
Alva Sandström,
 Carolina Storrank, ni var SAMTLIGA helt sjukt bra!! Jag är väldigt glad jag INTE var med i juryn i år, vilken mardröm!

 

Låtarna och produktionen flyttade in i mitt hjärta nu i helgen på alvar. Det att få andas musikal igen är GRYMT KUL, njuta av den kunniga och fantastiskt duktiga Sharon Vaughns lugna stil med allt vad hon kan ta med sig av erfarenhet från alla sina hits som hon har skrivit. Nu har hon trollat tillsammans med mina blodsbröder Niklas Rosström och Douglas Carr musikaliska örhängen som jag är SÄKER på kommer att finnas hos många av oss framöver, länge efter lamporna har släckts för sista showen på Wasa Teaters charmiga scen med Fighting Star!

Jag måste kämpa för att inte fördjupa mig in i drömmarnas universum med manuset av Fighting Star. Men jag tror det bästa just nu är att vänta på dagen när vi tar itu med det tunga arbetet med att hitta allas karaktärer i pjäsen och låta det växa fram tillsammans när vi ses i Vasa i maj och påbörjar läsningen. Personalen på Wasa teater med underbara teaterchefen Ann-Luise Bertell i spetsen verkar vara just så där otroligt underbara som mina vänner Marco Lupenero och Markus Lytts har berättat om förut! Vi är i mycket trygga händer!

Skall försöka ta emot Queens texter och låta de bli mött med samma lyckorus med eufori och förmedla de på ett så rättvist sett som bara möjligt! Mina underbara artistkollegor Molly Pettersson Hammar, Linda Holmgren, Carola Larsson och Magnus Bäcklund samt alla i körerna Tonfallet och Projekt kören förtjänar så absolut det tillsammans med vår blivande publik så klart. Men mitt huvud är fylld med oro, efter ett läkarbesök som jag tvingade mig själv att gå till.

 

Jag fick det smått kryptiska ”var nu inte orolig innan vi vet vad detta är, men den fläcken där måste vi ta prov på, det ser ut som att det kan vara början till hudcancer!” Så ett orosmoln flyttade in i mitt hjärta, har beställt tid privat med läkare så operation är planerat till nu tisdag, sedan är det den långa väntan innan svaret kommer. Min obeskrivliga trötthet senaste tiden tillsammans med en kraftig viktökning gör inte oron mindre, vare sig för mig eller min läkare..

 

Med detta vill jag så klart inte klaga och jag har INTE cancer innan jag VET jag har det. Och det är inte slutet även om det skulle kännas som helvetet har flyttat in om jag har cancer. Men just nu lever jag med en typ av oro som många andra delar med mig. Ovissheten gnager och målar sönder både dagar och nätter. Väldigt många delar min situation och får detta orosbesked just nu runt omkring i världen, därför väljer jag att berätta detta till er! Men jag har i många år fått träffa hjältar och hjältinnor, små som stora som har gett sig in i kampen mot sjukdomar utan att tveka, och ALDRIG med tanken om att ge upp! Därför har det alltid varit en självklarhet att ställa upp på olika evenemang så som ”Hjälp Ebba stoppa cancer” där jag medverkar med en låt nu på det samlingsalbum som just släpptes. Ni hittar den nya CDn på följande ställe: CDON, Ginza och så klart via deras egen hemsida http://www.hjälpebbastoppacancer.se

 

Mina tankar går just nu till Maria Sid som sitter i flyget på vägen till Kina nu, för att hålla en press konferans om den turné som skall göras på kinesiska nu av PlayMe! För sedan att ta följande flyg hem. Jag beundrar dig vännen, för ditt engagemang, din vänlighet och det att du alltid är redo för nya utmaningar. Jag hoppas alla talanger du träffar på din väg fattar vilken rikedom det är att få ta del av ditt kunnande och ditt underbara sett. Vilken lycka det är att vi åter skall få njuta av att ha dig med när vi nu beger oss in i drömmarnas värld med ”Fighting Star” projektet!  Det att kunna komma med en dålig nyhet på ett bra sett är det få som klarar av. Du är en MÄSTARE även där Maria!! Det handlar om RESPEKT!! Respekt för andras känslor men även respekten överför våra egna val och hur det påverkar andras liv! Det tror jag samtliga i salen förstod när du meddelade vilka som kom med och inte kom vidare. Du ger de besvikna din tid och ditt telefonnummer för att delge och visa till vad som kan förbättras! Och du visade klart och tydligt hur jobbigt det är! 

Kram och kärlek!!

Geir


6 responses to “Kan man säga nått ”dåligt” på ett bra sett? Visst FAN kan man det!!

 • Cathy

  Geir,

  Hoppas och tror på goda resultat.
  You are in My prayer!

  Kram
  Cathy

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Cathy 🙂

   tack för allt stöd vännen, det blev “frysa på riktigt” igår 🙂 Men operationen var lyckad vad vi vet.
   Nu vänta i 3 månader innan nästa koll, då vet vi mera. Om det inte är bättre då tas det prov och ny operation.

   Kram,

   Geir

   Like

 • Reija Kontio

  Hei Geir vennen min,
  det var ikke noen glade nyheter du kommer med 😦
  .. men takk at du deler det med oss a like vel.
  Uansett resultatet er positiv tenkning VELDIG viktig,
  og la oss håpe at bekymring var forhastet.
  Måtte universets alle gode krefter komme å trøste deg og dine.
  Beste ønsker med stor og varm klem fra Oslo
  Reija

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Reija,

   jo vännen det var viktigt att få bort detta och operationen var absolut nödvändig!
   Det att jag gick så tidigt till läkare får jag (och min fru som begärde att jag gick 😉 beröm för.
   Kan vara svårt att upptäcka, men min satt rakt över vänstra ögat så både hon och jag såg den tidigt.
   Nu är jag lite mera lugn, stora kramen från Finland 🙂

   Geir

   Like

 • Carina

  Fy vilka nyheter du har.. 😦 Jag hoppas du får svar snart, och inte behöver gå och vänta länge.. Ovisshet är alltid jobbigt. Håller tummarna för att du får ett svar snart -vad det än må vara- så du sen kan ta det hela därifrån! Världens största styrkekram! Du är stark! ❤

  Vi ses i kyrkan! 😉

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   ja just oron är ju den STORA boven! Har mycket nära vänner som har gått igenom detta som kontaktade mig om just detta problemet när dom hörde om mina bekymmer. Just oron är ju det som knäcker all rytm och det är faktiskt bättre att få beskedet även att man HAR cancer enligt dom än att yra runt i tvära kast mellan hopp och förtvivlan! Jag fick inte veta ja eller nej igår, men min läkare tog inga chanser och opererade (frös) bort den så nu är det vänta tills man ser resultatet på denna behandling. Om tre månader är det efter-kontroll men det känns rätt så lugnt ändå. Vet att det är en första version av hudcancer, som troligtvis inte har fått tid att utveckla sig!

   Som du sa, vi ses i kyrkan 😉

   Kramen kramen..

   Geir

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: