Ett piskslag rakt över hjärtat!! Men jag lever..

Ett piskslag rakt över hjärtat!

Hej på er, från ett markant kyligare men fortfarande underbart Vasa!

Jag är så jävla lik min pappa så det är helt sjukt! Min pappa dog för många år sedan men han finns nog med mig i mångt och mycket fortfarande! Idag tror jag att jag fick en hälsning, rakt över bröstet så det sved till riktigt rejält!

När jag var ca 4-5 år (är inte helt säker men så där ca) tog min underbara pappa mig med till simhallen hemma i Ålesund. Grymt kul, jag kunde inte simma men tyckte det var jättespännande! Min stora ledstjärna i livet, storasyster ”Bitte” var också med, hon kunde simma men inte dyka med huvudet före så som man ju kan göra.

Nej, nej nej!! Bitte, kolla på lillebror sa pappa. Jag hade flytväst men dök med huvudet före och kom ju upp lika fort så klart beroende på flytvästen. Sedan tog pappa klivet upp på stupbrädan och 100 kilo underbar pappa for rakt upp i luften vände elegant och dök rakt i huvudet på en gubbe som kom simmande från ingenstans! Båda klarade sig bra, men jag glömmer aldrig farsans ord vid spegeln när han så sin enorma blåtira! Mamma kommer aldrig tro vi var på simhallen! Det ser mera ut som det blev PUB, ha ha!!

På gymmet idag låg jag och tänkte på livets helgalna turbulens. Jag har som ni vet 7 barn så det finns att välja på, inte bara pappa som kan hitta på ett och annat här inte! När det dyker upp nått så fokuserar jag mest på lösning, sedan på varför i HELVETE gör du/vi så där? Det har jag också från pappa. Det som är gjort kan du inte göra så mycket med men du kan fixa det du strula till, som oftast!

En av mina söner är just nu i blåsten och jag kom att tänka på det här med vänner, goda eller ”dåliga” men kompisar skall man ju vara i alla väder! Man lämnar inte en polare bara för man inte är ”inne just nu”. I IDOL 2010 var det en av de 33 sista som var med under kvalveckan som hamnade under ficklampan lite extra. Detta fick så klart tidningarna tag i, men de sparade på krutet! Flera veckor senare när killen för länge sedan var bortröstat (han blev inte en av Idolerna) just innan fredagsfinalen släppte journalisten ”bomben”. Vi skulle prata om låtarna, men de sköt mig rakt i hjärtat med ”Vet du att XXX är arresterat för kvinnomisshandel? ”De visste vi var (och är) riktigt bra polare, och jag brast ut i gråt. Jag hade ingen aning om detta!

Det blixtrade till, de både filmade och tog foto men det sket jag så klart i. Hur tänker du göra nu frågade de? Ja jag hoppas det ni säger är fel sa jag, men har han gjort detta så får han så klart stå sitt kast!! Det där skall INGEN acceptera var mitt svar! Men är ni fortfarande vänner? Vad sa jag? Klart vi är! Inte lämnar jag min vän i sticket, han är fortfarande min vän men en vän som har gjort ett fruktansvärt fel i så fall!!

Detta är vad jag försöker lära mina barn. Fel gör vi ALLA!! Men inte många vågar stå vid din sida när det blåser kallt. Samtidigt som jag tänker tanken så lossnar hopprepet gjord av tjockt gummi från min sko när jag ligger på rygg och använder repet till att töja ut mitt ben, och slår mig rakt över bröstet så jag tappar andan! Jag brast ut i ett skratt och ligger och vrider mig i smärta och ett enormt garvande! DÅ kommer det in en tjej i 15-16 års ålder, tittar på mig och lämnar genast rummet, röd i ansiktet. Ha ha, ja det blev en konstig start på hennes lördag. Men en riktigt skön start på min! En hälsning från farsan, ett piskslag rakt över hjärtat!! Men jag lever..

Kram och tjärlek..

 

Geir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: