Dö ska du, men varför i “REN” DUMHET?!?

But how sweet is it?

But how sweet is it?

Hej på er från ett små kallt men underbart Stockholm!

Det blöder i mitt hjärta! Det blöder så pass kraftigt så att jag inte klarar av att hålla käften. Jag borde i lugn och ro sitta och fundera över vad jag skall skriva om, och på vilket sett jag väljer orden för det här är ett jävligt känsligt ämne. Personligt, familjärt, vänskapligt förödande och rakt ut sagt DÖDLIGT!

Jag är rätt van vid att bli väckt mitt i natten. Mitt liv har kantats av “ups and downs” för mig personligen men även för nära vänner och familjer som jag har haft glädjen av att få komma nära. Då är ett samtal mitt i natten inget problem, OAVSETT “problem”. Det kan vara någon som behöver prata av sig, eller någon som undrar på nått som inte kan vänta tills morgonen och det är helt ok! Nu efter vi har fått små barn igen så är antalet samtal i natten färre, men det händer fortfarande.

Efter ett långt liv som involverat allt från sport, försäljning, resande, låtskrivning och Live Rock´n Roll över hela klotet så har jag sett ett och annat och hamnat i blåsväder både här och där. När jag jobbade som dörrvakt i Stockholms innerstad fick jag se (och känna på) en del av universum jag hade hoppats på att mina barn inte skulle behöva vare sig se eller veta om. Men jag VET att detta brinnande helvetet kommer  INGEN undan!

Nu har mina äldsta barn blivit så stora så det kommer flera “storyn” även från dom som bekräftar min oro. Samhället har inte lärt ett jävla skit! Och dom flesta av oss blundar och går vidare eller har på “det händer inte oss” hörlurarna! Jag har jobbat med så mycket olika, men detta fenomen fins över allt! DROGER! Jag såg det inom idrotten, försäljningen, musiken, dörrvakt svängen,  men framför allt PRIVAT!

Jag är ingen “Judge & Jury” och tänker inte bege mig in på den vinkeln ALLS! Men med det jag har sett kan jag ge oss SAMTLIGA rådet att man inte ska gå i blindo för ett problem som växer sig så STORT snart att DU kommer att känna det rakt på kroppen! Jag LOVAR DIG att någon i din närhet sliter med droger, särskilt unga lovande personer som i sin iver efter att passa in och klara av det omöjliga blir ett lett offer för en isande kall vardag där helvetet brinner snabbare än du hinner fixa cash!

Våra ungdomar har tillgång till ett liv rakt i elden på ett annat sett än vad vi hade, men en ledande hand kan hjälpa många. Gå inte runt och tro det inte händer just i din närhet. Och den värsta sidan av det hela är att den som säljer detta är broder kusin på hörnet, pappa eller faster, grannens granne.. Ja stort sett vem som helst som vill göra profit på ett “rent helvete” till den som vill göra detta i “ren” dumhet. Ett av de större problemen är att för varje led i försäljningen så tunnar de ut skiten och lägger ved ännu mera problem!  Och dumheten och naiviteten har tyvärr nu i helgen skördat ännu ett offer, en som jag tycker VÄLDIGT MYCKET OM!! Måtte detta snart ta slut!

Varifrån samtalet kom, vilken stad eller land tänker jag inte säga! Detta i ren respekt för personen och dennes närhet. Men det är i och för sig inte så relevant heller. För skiten fins där ute, oavsett vart DU befinner dig just nu när du läser detta! Valet är ditt och mitt, om vi blundar eller vågar se sanningen i vitögat! För helvetet är där ute, rakt runt hörnet, oavsett om vi vill se det eller ej!

Kram & kärlek!

Geir


7 responses to “Dö ska du, men varför i “REN” DUMHET?!?

 • Carina Johansson

  Är allt för nära detta elände, dock inte inom våra fyra väggar men familjen. Varje dag går tankarna, vad händer i dag? Var är han? Alla samtal mellan oss andra om vad vi kan göra osv, vetskapen att VI kan inget göra!! Frustrerande och ilska över dessa droger , har gråtit floder men för vad? Ständig rädsla över att det ska gå åt helvete, så ung….

  Like

  • Geir Rönning

   Hej Carina,

   ja detta låter väldigt bekant. Jag har flera vänner som går igenom just det du beskriver ;( Jag hade en stark pappa som nog slet med en del problem själv med “Kung alkohol” men med facit i hand är det nog väldigt lett att förstå varför!

   Kram,

   Geir

   Like

 • Cathy

  Hej
  Tungt!! Ja det är så ledsamt och hemskt med droger. Människan vill mår dåligt och vill nå kickar.

  Kram Geir

  Cathy

  Like

 • Monica

  Ja, VARFÖR, VARFÖR måste dessa tunga droger överhuvudtaget finnas?? Otäckt att det så fullständigt kan ta över någons HELA liv!! Sorgligt… :/

  Värmande kram till dig…
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   problemet är också att de “lätta” droger är tyvärr helt “vanliga” bland särskilt de unga där ute och HELT accepterat :/ En väg in i det sociala finrummet men samtidigt ett spår som KAN leda raka spåret in i ett tungt missbruk! Många är dom som testar detta och får inga problem alls, och just därför tror jag det mitt i allt är accepterat.

   Förut var det “ovanliga/vanliga” hasj eller annat man rökte på. Inget bra så klart, men naturliga ämnen och inte nått som mixat fram i laboratoriet där våra unga är rena rama försökskaniner för om hjärtat eller blodet tål giftet de tror skall hålla måttet. På vägen fram till slutkund har de mixat och tricksat det till så de alla skall få en del av kakan :/

   Kram,

   Geir

   Like

   • Monica

    Ja, du har så rätt i det du skriver Geir… :/

    Tänk om alla drogtillverkare kunde förvandlas till kärlekens budbärare istället!! Fatta hur OTROLIGT mycket mer kärlek det skulle finnas i världen då!!

    Kramkram ❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: