Minnet sviker mig aldrig pappa!

Farsdags far :)

Jag fick dödsbudet vid ett otroligt svårt läge! Tre av mina barn i bilen, min underbara fru bredvid mig, körande genom festival porten på Rowlit festivalen i Pargas, Finland! Jag skulle göra “A tribute to TOTO” någon timme senare!

Min brors röst var inte att ta fel på, och jag visste det faktiskt redan innan jag svarade! Jag tittade på min fru Anna och viskade helvete.. Kan du ta med dig barnen bort någonstans? Sedan sa han de ord som jag så absolut inte ville höra ” pappa döde just, han somnade stilla in”!

Min stora starka pappa! Han som ingen kunde slå, inte på nått sett! Han som sakta men säkert hade blivit mindre och mindre, sjukare och sjukare i en enda lång pina! Pinan pågick i många år, och om inte pappa dött den dagen så tror jag faktiskt vi hade förlorat mamma med.

Jag vet det låter konstigt, men det är sanningen! Hon gick varje dag och besökte pappa på sjukhuset, hon gick varje dag och fick se detta fjäll av en mann sakta förvandlas till en gråsten. Klart som fan det tog på!

Minns när jag med universums sämsta samvete fick veta att “din far borde ha dött i måndags, han var så långt borta så jag trodde aldrig vi skulle få honom tillbaks” av en läkare när jag sedan en hektisk vecka i min hemstad äntligen “hann” gå och besöka pappa på sjukhemmet! Det var torsdag och mina ögon ville inte sluta rinna! Min själ grät och jag kunde inte få det att stoppa!

När jag ändå gick in till honom sa jag det som det var, jag skäms som en hund pappa! Hur i helvete kunde jag låta stressen hindra mig i att komma till dig!? Varför!! Varför i helvete?!?! Han tog min hand och la den i sin.

Hör nu här Geir Ola! Om jag får dö som det var i måndags så är jag glad, och det skall du också vara. Jag har absolut inget minne från händelsen, det hela var bara tystnad, ingen smärta!

Dö skall vi alla, du med vännen min! Men i stället för att du nu dör i sorg över att jag snart är borta, så försök komma ihåg att jag har varit här sa han med ett leende!

Det är det som gör min pappa unik! Det berg av fina ord, väg visande meningar utan att pusha för hårt! Lugnt och fint, minnen för och från hela livet! Det var också de minnena som gjorde att jag klarade av att genomföra konserten. Jag varnade arrangören och sa pappa hade just dött, men jag ville genomföra den till pappas ära och avslutade med “I’ll be over you” och dedicerade den till honom med orden. “This one is for you, and only you know who you are and I will never stop loving you!” Min son Peter stod gråtande i publiken. Han visste då vad som hade hänt.

Allt är så klart inte bara fina minnen! Ingen går igenom livet utan fel. Men de svartvita problem bilderna falnar snabbt i mixen av de underbara fyrfärgs bilderna med allt det goda vi hann få!

I mitt hjärta är pappa fortfarande starkast! Han som lugnt kunde övertyga mig om att allt kommer att lösa sig även om jag hade ställt till med ett helvete! Det du har gjort kan du inte ändra på, men du kan styra så att din morgondag blir bättre med att fixa på det du har ställt till med redan nu. Inte utsätt tills i morgon det du kan fixa idag!

Inte alltid jag klarar av att följa dina råd, men minnet från vår tid tillsammans det sviker mig aldrig pappa! Jag firar nu farsdag för oss båda pappa, varje gång!

Kram och TJÄRLEK

Geir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: