Första steget mot slutet?

Kaj, Geir, Johan

God morgon eller god natt 😉 Du väljer själv vilket som passar där just DU är..

Jag vaknade för ett par timmar sedan, ca en timme innan klockan ringer som vanligt. Detta händer mig i stort sett varje dag, även när jag skall iväg med ett flyg mitt i natten. Vet inte om det är ett täcken på otrolig stress, men jag tror faktiskt det är för att jag mår BÄTTRE ÄN PÅ MÅNGA ÅR! Ni som känner mig väl vet att jag ser på stress på ett litet annat sett än andra 😉 Det värsta jag vet är tystnad “i röret”..

“Röret eller tuben” är det som är på G, saker man planerar och som oftast kommer igång, men det är inte det som är det viktigaste! Det viktigaste är att ha dessa mål att strecka sig efter UTAN att känna press och stress!! Jag ÄLSKAR ATT HA SAKER PÅ G 🙂

När jag i 2005 hade vunnit Eurovisionen (Melodifestivalen) i Finland och fick stolt åka iväg till Kiev var det i mångas ögon egentligen första steget mot slutet. Det beror helt på hur man vänder och ser på saker. Vissa av mina “ROCKING FRIENDS” hade gett upp mig och min karriär sedan många långa år tillbaks, när jag ärligt hade sagt att jag ÄLSKAR EUROVISION SONG CONTEST! Ha ha.. Snacka om att svära i kyrkan 😉

Men det är just dessa underbara drömmar som ger det STORA EXTRA i livet! Jag har halkat på bananskal till höger och vänster, och njutit hela vägen! Det betyder så klart inte att jag inte har stött mig eller gjort fel!? Men det är just FELET som man måste kunna ta med sig vidare och allra helst kunna vända till nått positivt!

Ödet tog mig med på en fantastiskt extra resa i 2005 när jag fick äran av att lära känna André Chaker, mannen som skrev den underbara texten till “Victory” som är den officiella låten till friidrotts VM samma år, en låt jag sjöng in på CD och som jag fick framföra i VM. Det är en mann som är så otroligt inspirerande att tala med, så full av energi och idéer så det känns som om man sitter bredvid en vulkan! Eller snarare I EN VULKAN! Vi har gjort fantastiska projekt och resor tillsammans vid flera tillfällen efter detta, bland annat “Champions of the day” till fotbolls EM 🙂

Men allt har sin tid så klart! Senast jag såg André var när han lanserade sin bok “The Finnish Miracle”, detta är flera år sedan nu.  Jag satt i salen tillsammans med en underbar blandning av mänskor från alla hörn av livet, och jag minns när jag pratade med André efter han hade hållit sitt tal. (Alexander Stubb hade just avslutat sitt tal innan André). Jag var jätte imponerad, det att fånga ALLAS intresse i ett och samma rum med sitt underbara sett att vara är en GÅVA FÅ HAR!! Här fick jag se TVÅ män som har denna otroliga gåva!

Vi skall sköta väl om dessa ögonblick i livet när man träffar på mänskor som kan välta berg! Ödet för oss tillsammans av en anledning! Min största styrka ligger i att jag vågar ta chansen! En mann som påminner mycket om André träffade jag i somras innan jag skulle gå på scen i Jakobstad tillsammans med mina vänner som förband för Toto! Johan Björk heter han och han bad mig komma till Karleby för att göra hans och GBK sin julshow 2013. Ni ser honom här på bilden tillsammans med Kaj Kunnas  och mig. Kaj gjorde som alltid ett fantastiskt jobb enligt alla,(han är legendernas legend) Johan Björk  är en sällsynt typ av “brinnande eldsjälar” som jag snabbt förstod menar alvar! Hoppas och tror vi kan hitta på flera saker tillsammans. Han bad mig hänga med till OS i Sotsji, vilket jag var på väg att tacka ja till!! Men tyvärr ligger det en annan resa just då “i tuben” 😉

Arrangemanget i Stadshuset i Karleby var kalas bra! Jag gick av scen på Wasa Teater efter “Fighting Star” bytte snabbt kläder och “Göran” körde mig med säker hand till Stadshuset i Karleby så att jag kom i tid till mitt framträdande med Kim Simell och hans underbara band! Stämningen var fantastisk och jag måste säga att just denna typ av gig är det jag ANDAS FÖR! Närheten till publiken, man kan skämta fritt, härja och stå i spontant med  musiken i centrum som ett STORT PUMPANDE GEMENSAMT HJÄRTA!!

När jag nu denna vecka stod och skulle ta mig ombord i Finnairs flyg till Vasa, knackar någon mig vänligt i ryggen och det är min gamla vän André Chaker! Ha ha.. Vi har som sagt inte setts på flera år, nu tar han flyget till Vasa. Han är “Speaker of the year” i Finland (av mer än 8000 registerade män och kvinnor som håller föredrag) och skall till “min krog” Strampen för att göra sitt jobb som “motivator”.

Vi satt tillsammans på flyget och pratade gamla minnen men la även lite nyare planer 🙂 Efter våra jobb träffades vi ett par timmar till, han berömde Strampen för otroligt god mat och MYCKET PROFFSIG PERSONAL! Jag berättade då för honom om att det var där jag hade min “Show & Dinner, Rock it my way”. Det var där jag valde att ta ännu ett av mina snedsteg, som enligt många åter igen var “första steget mot slutet” och göra detta till ett show nummer. Det var inte lätt att få igenom min idé! Men fy den som ger sig 😉  Så nu halkar jag vidare.. Önskar er alla en FANTASTISK HELG!

Kram & tjärlek!!

Geir


2 responses to “Första steget mot slutet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: