I lugnets vrå!

I lugnets vrå!
Hej på er, från ett smått kyligare Vasa!

Gårdagens bravader gick ut på att må.. Må så jävligt, eller må så jävligt bra!! Det är stort sett upp till oss själva, varje dag! Jag hade samma chans som alla andra att ta en underbar fest på “Strampen” och låta tisdagen bli färgad av det. Måndagskvällens bravader skulle i så fall ha suttit i ett bra tag ut på tisdagen, en tisdag som för mig var HELIG!

Ingen sömn sedan fredag stort sett är ett dåligt underlag för fest, så jag är VÄLDIGT GLAD att jag vaknade tisdag och inte hade låtit mig fresta till att festa loss efter måndagens bravader med gig i Helsingfors klockan 13:15, landa i Vasa 17:15, 10 minuter hemma i min “Vasa lägenhet” innan make-up 18:00 och show-time med Fighting Star 19:00. 10 nya minuter hemma i lägenheten efter Fighting Star och sedan rakt till Strampen där det var som sagt nära på att jag “borde ta en fest” 🙂 Avslutet med gig tillsammans med bandet blev perfekt i mitt universum med att vända på klacken säga hej och hitta sängen direkt måndag kväll.

Tisdagen ville jag ha i lugnets vrå, stillsamt där jag bara kunde “vara” och inte “måste” nått alls! Det PERFEKTA blev att åka till en god väns stuga, bara vi två. Han är en mästare på både mat, dryck och även underbart sällskap så vi tog oss dit i lugn och ro. Det fanns ett och annat att göra där efter ovädret, så vi fixade upp hans brygga som hade fått en smäll och vi tog oss även tid att åka ut och sätta ut fisknät. Inte för att någon av oss trodde vi skulle få fisk på den ena timmen vi kunde låta det vara ute, men mera som ren och skön avslappning!

Minnena från när jag var barn kom värmande över mig i regnet och förde mig raka spåret tillbaks till när pappa och jag fixade med “bly-rumpan” som han kallade sin rodd båt för den var så tung att styra 😉 ha ha.. Underbara fina minnen som dyker upp då och då. Det viktiga är inte att “få nått alls”, men att bara vara, snyggt lugnt och tillsammans bara njuta av tillvaron.
Vi pratade om allt och inget igår min vän och jag. Han “kockade” som vanligt och bjöd på FANTASTISK MAT OCH DRYCK! Vi bastade, skrattade och delade även ett och annat dystert ögonblick så som man bara kan göra med riktigt nära och goda vänner! Vikten av att få dessa stunder blir bara viktigare och viktigare för mig. Vet inte om det har så mycket med åldern att göra.

Tror att när jag tittar tillbaks lite senare i livet, så kommer det att vara dessa tysta stunder tillsammans med hjärtats vänner som färger eldens låga mina händer värmer sig på! Precis så som minnet från pappas skratt kommer mot mig när han skakande på huvudet säger “nej du vännen, det är inte lett när det är svårt” i det vi försökte få “bly-rumpan” upp på stranden! Måtte dessa stunder i lugnets vrå aldrig dö ut!!

Kram och tjärlek..

 

Geir


One response to “I lugnets vrå!

 • Monica

  Ja, de enkla och lugna stunderna i livet är så viktiga… vare sig man njuter av dom i ensamhet eller tillsammans med goda vänner! Sånt ger skön energi 🙂

  När våra barn ibland pratar om olika minnen från de var små så är det just dom där enkla, mysiga stunderna vi haft tillsammans som satt sig fast i deras minne bäst! Utlandsresor och andra större saker och ting kommer inte alltid på första plats 🙂 Härligt egentligen…

  Kramkram igen!
  Monica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: