En enda stor njutning!

Nu skall det firas Jul ;)

Nu skall det firas Jul 😉

Hej på er 😉

Det är med skrattet kvar i hjärtat jag beger mig mot flygfältet idag, efter en kort ”visit” hemma med familjen. Jag har ju levt ett långt liv på vägen, men att vara borta fasta tider så som denna höst och tidig vinter är även för mig ovant. Extra svårt att lämna nu dock när de små tomtarna har intagit huset och en söndag med familj och nära vänner trycker på “saknad-knappen” extra hårt!

Min kärlek till Österbotten tror jag inte det finns någon som har missat. Jag har nog mer eller mindre sprungit och messat mitt budskap om ”kärlekens fäste” eller ”tjärlekens stad” (Jakobstad/The City Of Löve) i så många år nu och denna förtjusning har inte blivit mindre av att jobba i Vasa på Wasa Teater.

Mitt andra hem har utan tvekan blivit Wasa Sports Club där jag spenderar så mycket tid som jag bara hinner, med underbar personal och fantastiska möjligheter oavsett vilken typ av träning just DU skulle vilja göra. Det är länge sedan jag har varit i så bra skick som nu.

Men det är och blir ett helt annat universum det att få göra mitt vanliga ”kall i livet”. Det att stå på scen som entertainer, sångare, artist.. Kalla det vad ni vill! Under höstens mörka tider har jag fått glädjen av att skicka ljusglimt tillsammans med olika vänner och kollegor som ligger mig VÄLDIGT VARMT OM HJÄRTAT!

Tidigare i höst gjorde vi ju ”Rock it my way” på Strampen i Vasa, en show & Dinner tillsammans med min broder Dennis Rönngård som hade satt ihop sitt eget gäng med musiker, (som även jag känner från alla mina år på vägen) och det blev en slutsåld 6 shows period jag kommer minnas länge. Underbara nya minnen med nya och gamla vänner. Fantastiskt kul att få dela scen tillsammans med Anna Timgren och Felicia Eriksson. Två mycket lovande unga artister som passade perfekt in i galenskapen tillsammans med Dennis och mig 🙂

Det blev även ett live framträdande denna höst med en av mina absoluta favoriter, Jimmy Westerlund. En man jag är övertygad kommer att skina upp finska vardagen med sina genialiska idéer, underbara packet i ord och toner och som är en av mycket få som har den musikaliska genomslagskraften som krävs för att nå långt ut över Finlands gränser.

Nu i helgen kom så det ”avslut” jag drömt om. Det jag faktiskt VÅGADE drömma om men som jag visste kunde falla platt även om vi gav vårt allt! En resa till underbara Jakobstad och JARO som i år igen har visat sig vara den ”klippa” man kan lita på. Aldrig nått strul, inga osäkerhets moment. Det vi säger, det blir. Maestro Mikael Svarvar är en musikalisk trollkarl som jag inte kan beskriva med ord hur mycket jag tycker om! Hans lugna sett, varma vägledande ord, aldrig med en sur min, lugnt och fint bara visa vägen dit vi musikaliskt måste gå för att uppnå det vi alla vill! Jag är mållös av beundran! Och han hade satt ihop ett helt fantastiskt band så klart!

Jag är så otroligt glad för att jag fick dela denna magiska ”avslutningshelg” innan jul med en av mina bästa vänner i musikens täcken, underbara Nina Tapio som jag har känt sedan ca 10 år tillbaks. Man VET att det blir SHOW när Nina är med, enkel att ha med att göra, skrattet rakt runt hörnet och hon är en så varm och underbart god mänska.

Fantastiskt band med väldigt glada solister :)

Fantastiskt band med väldigt glada solister 🙂

Vi har många talanger med oss i Fighting Star. När jag fick chansen att ta med mig någon till Jakobstad då Nina inte kunde vara med fredagen i JARO JULSHOW var dock valet lett för mig! Jag hoppades och trodde att någon av de riktigt unga skulle vilja hänga med, det är de som har imponerat mest på mig personligen utan tvekan. Det att ställa sig på scen tillsammans med två helgalna gamla rävar som Nina Tapio och mig själv och våga ”ta plats” visste jag i mitt hjärta att Paulina Biström skulle klara av! Och som hon gjorde det! Ett klockrent val som jag som ”bokare” är väldigt stolt över att jag gjorde. 

Fredagen var det ”bara Paulina och jag”, underbart kul och stående ovationer! Lördag på morgonen efter att ha njutit av Hotell Epoque sin underbara frukost satte Paulina och jag oss i bilen och åkte till Wasa Teater och dags föreställningen av ”Fighting Star”. Efter showen, raka spåret tillbaks till hyrbilen och upp till Jakobstad och rep tillsammans med Nina Tapio och bandet. En lite halvtimme på hotellrummet (så jag hann basta i mitt fantastiska hotellrum, ha ha) sedan rakt till Runebergssalen och ”när tomten kom till stan”! Pang på och även lördagen avslutades med stående ovationer!

Den underbara bastun i mitt hotellrum på Hotell Epoque i Jakobstad :)

Den underbara bastun i mitt hotellrum på Hotell Epoque i Jakobstad 🙂

Det låter kanske stressigt men tro mig. Det är en enda stor njutning! Det att få åka runt och vara en del av ljuset i vårt underbara men mörka Finland är en sanningens glädje. Det att få dela denna njutning tillsammans med nära vänner och kollegor är DET BÄSTA SOM FINNS! Nu skall jag just ta mig en sväng till gymmet och förbereda mig för kvällens ”Lytts med vänner firar jul” på Wasa Teater. ”Kärt barn har många namn” men NJUTNING, det är det HELA VÄGEN!!

Tjärlek och RESPEKT! Hoppas ni alla får en FANTASTISK VECKA!

Geir


8 responses to “En enda stor njutning!

 • Cathy

  Hej
  En fin vecka önskas dig också 🙂

  Vilket fint kort! Jättesöta.

  Kram
  Cathy

  Like

 • Monica

  Härligt med jobb där man njuter och har kul 🙂 Jag tror att du sprider så mycket ljus och glädje att det räcker HEEELA vägen till mörka Sverige också… 😉

  Ha en fantastisk vecka du med bland tomtar, julshower, musikaler OCH gymträning 🙂 🙂

  Stoooor kramkram!
  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Heeej Monica!

   Skall just slänga mig i duschen och få ett par dagar hemma med tomterna 😉 så glädjen är STOR!! Hälsa underbara Sverige, hoppas vi får till lite mera magi även på den sidan av havet nästa år 😉

   Stor kram,

   Geir

   Like

   • Monica

    Godmorgon Geir 🙂
    Härligt att du får några dagar hemma med familjen… det är bara att mysa och njuuuuta 🙂

    Vi åker till Camilla och hennes pojkvän i helgen så det blir myshelg här också 🙂 🙂

    Ha det bäst Geir!
    Tjärlek…

    Like

   • Geir Rönning

    Sitter i flyget nu, ledig två dagar 🙂
    Den viktiga självständighetsdagen nu i morgon får jag njuta med familjen hemma! Inte ofta 🙂

    Hälsa underbara Camilla och pojkvännen från mig, och njut av helgen hela gänget 🙂

    Kram,

    Geir

    Like

 • Annika

  Såå underbart! Kram vännen och ha en fin fortsättning ❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: