Med hjärtat i halsen, på vägen till det PERFEKTA!

Nu skall det firas Jul ;)

Nu skall det firas Jul 😉

God Jul på er alla 😉

Eller var den ingen god? Det beror så klart helt på vad man söker och önskar! Det lilla lugna? Det STORA blanka färdig polerade? Nå inte vet jag. Mest av allt tror jag de flesta försöker göra det till det som det BORDE vara. Barnens Jul! INGET är som de glittrande ögonen av förväntan när man tittar i ett underbart barns ansikte. De på riktigt LÄNGTAR efter det roliga som skall hända.

Sedan är det upp till oss vuxna att se till att riktningen av julens berättelse stämmer något sådär överens med julkalenderns historia från barn TV i Sverige, Norge eller Finland! Den tradition som våra barn numera växer upp med ligger LÅÅÅÅÅNGT ifrån den Jul jag minns från hemma i Norge. Bibelns berättelse var/är inte något vi endast tog fram till Jul. Jag har faktiskt inte nått minne av att det skulle vara så otroligt jäktande och stressigt när jag var barn, och man kan ju drömma om att våra egna barn inte känner av vad vi vuxna gör när denna högtid är på det mest påfrestande!

För en gångs skuld har jag haft möjligheten till att fira lite mera lugnt, sista dagen på jobbet var i Vasa på Wasa Teater med “Fighting Star”, lördagen 14e december. Söndag 15e flög jag hem och vi hade underbart mysigt med vänner hemma hos oss innan jag måndag morgon 16e flög till min hemstad Ålesund i Norge och stannade måndag – torsdag där bland släkt och nära vänner. FANTASTISKT att få njuta lite “i stressen” utan att jag personligt kan säga att jag har känt mig särskiljt stressad i år!

Väl hemma i Finland hade min underbara fru fixat i ordning med det mesta, och det är nog DÄR det lilla lugna ligger för mig! Jag tror inte att våran Jul har varit mera perfekt än hos någon annan. Men jag vet att den var väldigt speciell just detta år för mig personligen ändå. Jag har inte sprungit med hjärtat i halsen, på vägen till det PERFEKTA! Underbara vänner och familj har med sin närvaro tagit med sig sin del av det PERFEKTA in i våra hjärtan och hem till oss där vi har firat.

På vägen dit kanske det ligger svettiga tårar på deras väg, men jag hoppas inte det. Jäktande och det otroligt korkade “måste hinna måste hinna” som de flesta kör på och som även jag har tagit stor del av tidigare är så jävla onödigt! För inte att tala om all alkohol som “måste” på bordet för att det skall “vara trevligt”. Själv har jag njutit av min nya favorit “Mörka Nicolaj” en alkoholfri variant och som jag så absolut njuter av, tillsammans med lite av allt annat. Njutningen av denna julen kommer jag att leva på länge!!

Med det kan jag gå tillbaks till Wasa Sports Club när nu vardagen kommer ifatt mig på vägen till Wasa Teater just nu med gott samvete. Har kanske gått upp ett kilo eller två, men mitt samvete är på plus så det räcker långt in på det nya året! Det skall bli riktigt skönt att ta svängen till Wasa Teater och avsluta ett nästan perfekt år med sista helgen av 2013 och “Fighting Star” med mina vänner där.

Sedan får det heller smaka lite surt att inte vara i Kina just nu tillsammans med Robert Wells och Rhapsody In Rock gänget. Det vet jag med 100000 % säkerhet!! Jag avslutar detta 2013 med att öppet ge er ett löfte inför nästa år.. 2014 blir för min del MUSIKENS ÅR!!

Tjärlek och Respekt! Önskar er alla en god fortsättning på Julen!

Snälla ta det lugnt både i trafiken och “i spriten”..

Geir


6 responses to “Med hjärtat i halsen, på vägen till det PERFEKTA!

 • Monica

  Ja, julhelgerna är så mycket mer än detta eviga jagande efter det perfekta… helt rätt! Gäller att kunna njuta av stunden och det man har framför sig JUST NU!! Svårt ibland men det känns som man har blivit bättre och bättre på det genom åren… hoppas jag i alla fall 🙂 🙂

  Kramkram och god fortsättning till dig med 🙂

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Njutningen i nuet kära Monica har du redan visat att du behärskar som ett fulltids proffs vännen 😉

   Hälsa underbara familjen!

   Hoppas vi ses snart igen..

   Kram,
   Geir

   Like

   • Monica

    Tack min vän… det är mycket DIN förtjänst att jag lärt mig “njuta av njutningen”…OCH nuet 😉 Alla dina texter lär en både ett och annat och inspirerar till mycket 🙂

    Stor kram och tjärlek Geir! Hoppas också att vi ses snart… verkligen!

    PS! Var rädd om dig och ta det lite lugnt på gymmet… 😉

    Like

   • Geir Rönning

    Hej Monica vännen,

    nå, inte vet jag om jag skall ha någon del av din förtjänst på att njuta av njutningen 😉 ha ha..

    Men jag är STOLT OCH MYCKET GLAD för att jag kan inspirera och framför allt att både du och andra hinner komma och njuta tillsammans med mig när vi har chansen!

    Det lilla lugna på gymmet kommer att komma, en fin fin kombination med både puls och svett. Svaret från kroppen får styra, men jag lyssnar nog ännu mera idag än vad jag gjorde igår!

    Jag kör ju hårda pass i nära 2 timmar varje dag jag kan, så kroppen är van vid påfrestningen 🙂 Just därför jag blev orolig som jag skrev när pumpen inte ville vara med och ge mig normalt flöde av luft :/ Men fy den som ger sig 🙂

    Kramen kramen..

    Geir

    Like

 • Inger Asplund

  Är det inte skönt när man äntligen fattat vad som är viktigt respektive mindre viktigt? Vi har inte heller stressat i år. Inte storstädat precis alla vrår, inte pyntat särskilt mycket, inte handlat presenter… och det gick huuuur bra som helst att mysa hemma i soffan ändå med litet god mat 🙂 Bara ingen hittar hit och märker att vi glömt torka damm! 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: