En skräckens början på 2014

IMG_0575
God morgon på er från sängen i Vasa!

Det var nog inte alls säkert att jag skulle fixa det denna gången, men det gick!!! Vi fick djävulens alla sjuka demoner på visit hem till oss i Grankulla i början av veckan! Jag kommer inte gå i detalj men med två av tre barn och underbara frun samtidigt spy sjuka så visste jag att det troligtvis handlade om “ett gift från ovan” som en ren gåva i tid om jag skulle hinna komma mig på benen för att fixa jobbet igår.

Men framför allt handlade det om fru och barn skulle vara såpass i skick så det skulle vara försvarligt att åka iväg!! Vet att det låter illa, men jag är otroligt tacksam för att jag fick vara mitt i skiten tillsammans med dom denna gång, på tok för många gånger som Anna fått kämpa mot all världens problem samtidigt som jag har varit på resande fot.

Med hjärtat i halsen, helt jävla slut och en aningen yr kom jag mig till flyget och Wasa Teater. Vill tacka mina underbara vänner och kollegor på teatern för ett fantastiskt jobb som vanligt, med lite extra hjälp här och var klarade vi av jobbet tillsammans igen. Svårt med denna typ av jobb när det är så många av oss som kan bli skadade och sjuka. Men jag stod nog och funderade lite extra i slutscenen när jag är 10-15 minuter på scen utan att gå av “hur fan skall det här gå?” Yr som en full hund var jag mycket glad när jag hittade vattenskålen i logen 😉

Förra helgens bravader i Vasa ligger mig varmt om hjärtat, en helt galet rolig helg med nära vänner, nya som gamla avslutades på O´Malleys med massa skratt och trevligt sällskap. Lördagen hade jag även varit i studio igen med Jimmy Westerlund, underbart att få börja året med en KANON INSPELNING!!

Har under förra årets avslut och detta årets början kommit igång med låtskriveri på ett mycket udda sett. Låtarna kommer med text och musik, ofta när jag sover. Lite skrämmande att vakna upp nynnande på en idé, sätter mig och texten börjar ta form. Helt i slutet av det hela tar jag tag i gitarren och hittar den slutliga formen.

Det enda som fått lida nu är träningen. Men jag vet samtidigt att det skulle vara helt idioti att bege mig iväg till gymmet och stressa fram svetten när sjukdomen ligger där och lurar. Undrar på om det kan vara det samma fortfarande som sitter i min kropp som när jag “sprang i väggen” på gymmet! Låter lite långsökt, men det är samma känsla och yrsel :/

Så det kommer nog att bli ännu en dag i sängen. För säkerhets skuld! Tar mig endast ut på vägen till och från jobbet på teatern. Får ligga och planera lite extra på en TV inspelning som är på kommande som jag ser mycket fram emot!! 🙂

Det har ju varit en skräckens början på 2014, med oförståelig otur för Michael Schumacher som fortfarande ligger i koma. Lite mer förståelig nedtur för skidhopparen Thomas Morgenstern men lika fruktansvärt, även han är mycket hårt skadad. Den danska superstjärnan inom motocross Kasper Lynggaard dog igår på träning, endast 24 år gammal.

Vi väljer våra vägar själv och med det den typ av faror vi utsätts för på jobbet och i vardagen. Livet är en gåva vi inte skall ta för givet, men det tror jag ärlig talat inte dessa tre herrar har gjort heller! De har valt en väg som för dom gav livet en mening!

Jag känner mig otroligt lyckligt lottat att jag har fått leva det livet jag har. Men tro inget annat än att det har varit “ups and downs”. Den berg och dalbana jag har åkt och åker har jag nästan alltid valt själv men jag har njutit varje sekund! Men med facit i hand så vet jag också ett och annat jag måste ändra på för att framtiden skall bli ännu bättre. Det skall bli mitt år 2014 😉

Kram och tjärlek..

Geir


2 responses to “En skräckens början på 2014

 • Cathy

  Gott nytt år!
  Önskar hälsa, lycka och välgång detta nya år!
  Kram
  Cathy

  Like

 • Monica

  Hej Geir 🙂
  Tror och hoppas att 2014 blir ett BRA år!! Tänk, det är ju egentligen fantastiskt att ha något nytt och “oskrivet” som ligger framför en… Men ändå har jag alltid lite blandade känslor inför ett nytt år… känner ett visst vemod…varför vet jag inte? Kanske rädslan för det “mindre bra” som man vet förr eller senare kommer under ett nytt år…

  Meeeeen jag vet ju också hur många BRA saker som väntar och det är DET jag ska fokusera på nu… inget annat!!! 🙂

  Sen att 2014 för övrigt ska gå i den riktning som jag själv önskar kan ju bli svårt! Men mycket kan man nog påverka själv bara genom att låta hjärtat och “magkänslan” får vara med i alla de beslut som ska tas “under resans gång”!!

  Nog “filosoferat” nu… 😉
  Önskar att din lördag blir så bra som det bara går! Krya på dig min vän och stanna i sängen så länge du kan… bara bra 🙂

  Kramkram 🙂
  Monica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: