Med helvetet runt hörnet?

Bild

Hej där 😉

Det sägs vi inte kan påverka ödet, “it just wasn’t my time”! På gott och ont sägs det vara så här, men jag håller inte med!!

“Som man bäddar får man ligga” var ett av min ungdomstids mest använda uttryck! Och jag menar att i kombinationen med hur vi lever och “bäddar” så kan vi så absolut påverka “ödet” med.

Bild

Efter en vår med mycket problem så är det FANTASTISKT UNDERBART att äntligen kunna träna och vara utomhus igen. Denna resa som tog mig först till min underbara hemstad Ålesund, sedan en vansinnigt fin vecka i Haugesund har åter igen gett mig blodad tand och tron tillbaks på att komma i form!

Bild

Jag vet det är många som reagerar på att man “klagar” eller lättar sitt hjärta via FB eller liknande ställen. Men det är väl just det som är meningen? Om man bara skall skriva om solsken så blir det fort enformigt 🙂

Oavsett hur vi vänder och vrider på saker så kvarstår “sanningen” tror jag. När smällen kommer, och det gör den förr eller senare, så är det väldigt bra att ha gjort så gott vi kan för att stå vägen ut på bästa möjliga vis!

Vi har alla olika förutsättningar till att lyckas med detta så klart, men det är just därför “så gott vi kan” är helt olika för oss alla!

Fick besked i morse om att en nära och god vän har haft en “lindrig hjärnblödning”! Är väldigt glad för att min vän klarade sig och får chansen till att kämpa vidare!

Detta med himmel eller helvete är upp till oss själva att tro på eller ej! Vet av min egen vandring genom livet att för vissa är början till slutet redan igång när man får “nära på” varningen!

Men döden är det mest naturliga vi har förutom just födseln! Synd att vi så många gånger glömmer att njuta på vägen till det oundvikliga! Och jag är så otroligt lycklig över att få njuta av den positiva smärtan det ger att ha pressat kroppen igen i de norska fjällen!

Inte alla som har chansen att göra just detta, men många är vi som har den totala njutningen rakt utanför vår dörr! Men på nått tokigt sett så “duger inte” vårt medfödda gym i naturens form längre. Det måste vara “spinning/aerobic/zumba” eller vad det nu heter 🙂

Det som en gång var himlen, har för många blivit “helvetet runt hörnet!”

Nej, ut och njut av naturen mina vänner. Så står vi alla bättre rustade till både med och motgångar när de kommer!

Kram och respekt!

Geir


6 responses to “Med helvetet runt hörnet?

 • Monica

  Tusen tack för kramen min vän… den behövdes just idag ❤️

  Like

 • Monica

  Så sant Geir… Det gäller VERKLIGEN att ta hand om sig själv på bästa sätt! Man blir så mycket bättre rustad för att kunna ta sig igenom dom svårigheter som dyker upp under “resans gång” …orkar också vara ett bättre stöd för nära och kära som har det svårt. Känner det speciellt själv just nu just eftersom vi har en del jobbiga saker framför oss… meeeen det kommer att bli bra, det hoppas jag och tror!!!

  Så det gäller att “lagra” massor av positiv energi från alla stora och små glädjeämnen som finns omkring en… ALLTID!

  Stor varm kram till dig för dina kloka ord!

  Monica

  Like

  • Geir Rönning

   Hej vännen,

   Ja vi skall nog se till att njuta av både “ups and downs” tillsammans! Det är en del av livet, vi alla har det mer eller mindre! Njuta av goda minner tillsammans, och även fatta att saknaden kan vara en vän på vägen!

   Kämpa på där, stora kramen från öster 🙂

   Geir

   Like

 • Kerstin Alhola

  Du kan inte ha skrivit bättre,för det är just precis såsom livet är.Njuter av livet med min man den tid han har kvar.Kram Kerstin

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: