Äntligen händer det!!

Magi i Midas Studio :)

Magi i Midas Studio 🙂

Hej på er 🙂

Det är långt mellan gångerna tyvärr att jag hinner med att skriva här nu, men det kommer att “bli bättre” nu framöver!

Anledningen är solklar, tiden har visat mig långfingret! 🙂 Jag har varit “hemma-pappa” nu denna månad, upp med barnen 6:45 för att hinna min egen fika innan de vaknar/jag väcker dom 🙂 sedan fixa frukost, rätta/kolla eventuella läxor med Olli och göra starten på dagen så lyxig som jag bara kan för oss alla!

Efter att ha lämnat barnen på dagis och sett till att Olli är i skolan i tid, så är det skynda hem (ta fika nummer två och kolla nyheter) tvätta, gå till affären och handla middag, fixa den och ta den stunden det går att spana genom egen mail, skriva svar etc etc. Du vet, helt vanliga grejer.

Mina händer har brännmärker efter tappra försök på att leva upp till min underbara fru Annas bravader i köket. GLÖM DET!! Värre är det med såren i hjärtat från “jag är inte så hungrig/inte helt i min smak och liknande undanflykter från de söta små när man har “kockat” som en gök i andras skugga :/ Frestande att bege sig till Mc Donalds och dylika ställen och få tillbaks “pappa du är KUNG” kronan, men synd den som ger sig! RIKTIG MAT skall det vara!!

Nu sitter jag i frukostsalen på Stadshotellet i Jakobstad och vi har börjat med höstens bravader DE LUX! ÄNTLIGEN HÄNDER DET!! Att få banda i studio har varit en lyx jag har varit bortskämd med, med riktiga proffs och med underbara minnen. Men denna gång toppar det sig REJÄLT!!

I torsdags mina vänner, fick jag äntligen banda tillsammans med Mikael Svarvar, en kille jag har beundrat i många år. Jag har haft den stora glädjen att en gång i bland få dela musikens solglimtar med honom, via våra gemensamma vänners projekt, i TV, på en gala eller på ett gig och så vidare. Men aldrig har vi haft tiden att sitta ned tillsammans och SKAPA nått nytt från början!

Nu är vi här, har spelat in en låt och skrivit musiken gemensamt! Han har även tagit hand om mina egna små “bebisar” och gett dom en färg jag bara kunnat drömma om. Men varje gång med respekt och han är genuint intresserad av att veta vilken “färg” jag tänkte ge de när jag skrev från början av. Mitt musikaliska puss och kram projekt får vingar under hans ledning och mitt hjärta skriker GLÄÄÄÄDJEEEEE & TJÄÄÄRLEEEK varje gång vi ses 🙂

En vansinnigt underbar dag i Midas studio i Vasa, en fantastisk miljö att få jobba i! Jag har spelat in i många hörn i världen under mitt långa musikaliska liv. Midas står inte i skuggan av NÅTT av de studion jag har varit i, vare sig i Los Angeles, Stockholm, Oslo, New York eller någon annan stans! Vi bandade “live” med flygel och sång, rakt in och Johanna Stenback var där och förevigade det hela i en video som vi kommer att släppa senare denna månad! YEEEEES!!

Jag har just nu vaknat (hoppas jag)… Tittat mig själv i spegeln, nypt mig själv i armen och konstaterat att DRÖMMAR KAN FÅ LIV!! Denna vecka har satt ett evigt märke i mitt musikaliska liv!! Vi tog vägen sent torsdag hit till Jakobstad, till “The City Of Love” där mina bröder Dennis, Rolli, Nisse, Tobias och gänget har visat och visar fortfarande vägen till den lyckliga lyckan! Svarvar och jag plockade upp min son Peter på vägen, och vi checkade in här på Stadshotellet den kvällen.

Peter & Dennis

Peter & Dennis

Sent torsdag gick vi till Nisses studio, både Peter och jag la på akustiska gitarrer på den inspelningen som vi nu har börjat av vårt projekt som just nu heter “Father & Sun” 😉 Peter jobbar ju som jag som musiker, och vi har börjat skriva låtar tillsammans! Det att få dela detta, far och son är helt SJUKT KUL!! Genom mina resor i livet har jag lärt mig vikten av rätt miljö när man skall prestera och leverera nått från djupaste hjärtat! Så nu när det är dags att spela in så var valet givet..

Österbotten och det finaste av det fina, med lugnet i själen och vikten av att veta vi är i trygga händer! Igår satte Peter lead på vår första inspelning tillsammans i Nisses studio med just Nisse vid spakarna och stolta “kommentatorer” i studions soffa, Pappa Geir och farbror Dennis 🙂 Åh vilken underbar dag!! Vi har satt av hela helgen för denna magi, och Peter satte hela låten på tre fyra timmar 🙂 Ha ha.. UNDERBART!!

Vi väljer inte alltid själv det som stannar som eviga minnen i livet. Men att få dela “födseln” av en gemensam bebis med de bästa vänner är ett medvetet val. Jag är så stolt och evig tacksam för att Österbotten åter igen har levererat drömmarnas magi!

I kväll fortsätter det underbara med en sällsynt trubadurspelning här i Jakobstad för min del. Jag börjar att spela ca klockan 23:00 på O´Learys. Det att få avrunda denna underbara vecka tillsammans med glada underbara mänskor här i mitt hjärtas Jakobstad känns som det perfekta valet 😉

Kram och evig tjärlek 😉

Geir


2 responses to “Äntligen händer det!!

 • Inger Asplund

  Ja det här var verkligen otroligt trevlig läsning. Vilken drömgrej att ni gör musik tillsammans, men alltså… att det ska behöva ta så länge att fatta att det är just det ni ska göra och att ni ska göra det just här. 😉 😉 😉 Nu börjar då den otåliga väntan på att få höra slutresultatet 🙂

  Like

 • Monica

  Vilken glad läsning 🙂 Härligt när drömmar slår in! Lycka till med ALLT!

  Kramkram 🙂
  Monica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: