Hedrad, glad och väldigt väldigt stolt!!

Hej på er,

Sitter hemma just nu med en skön varm känsla. Känslan av att vara på rätt väg. På rätt väg tillsammans med goda vänner. Riktigt goda vänner 🙂

YLE idag med Nina och Hanna :)

YLE idag med Nina och Hanna 🙂

När jag senast var i YLE studio så var det med underbara Thomas Lundin och gänget med TV showen “På resande not”. Glädjen var total! Så glad för att få vara med, underbart att få lära känna Marica Rosengård som jag fick dela spänningen med! Och underbar bonus på vägen att få träffa alla bekanta, nya och gamla vänner som man så alldeles för sällsynt hinner träffa. Men mitt i allt så är man “i huset” och vi får dela glädjen tillsammans ALLA! Och det under den varma gästfria handen till Thomas och hela hans proffsiga gäng! Jag hoppas Thomas att du har skjutit guldfågeln med ditt nya projekt? Jag gillar det i varje fall STARKT!! GLÄDJE!!! Det är väl inte många som är på så “resande not” som jag är 😉 så med mitt flängande och farande hit och dit så borde jag kanske få procent på idéen? 😉 Ha ha..

Men nej i ärlighetens namn så är jag så överlycklig över att få leva ett så underbart och otroligt svängigt liv! Om ni bara visste, och om jag själv hade haft en aning om vart det bär iväg nästa gång, så hade nog spänningen kanske inte varit den samma? Många gånger så har jag försökt styra livet åt det håll som jag själv tycker det borde vara, och några gånger har jag faktiskt lyckats i just detta. Men om lyckan är att veta vad som kommer i morgon, ja då ställer jag mig heller lite i skuggan och tar det som komma ska! Kalla det “Left overs” om ni vill, men jag mår bättre där i hörnet.

Nu till helgen så kör ju Mamma Mia i gång på underbara Svenska Teatern här i Helsingfors. Jag skulle ljuga om jag sa “det skiter jag i!”För det gör jag verkligen INTE! Har nog ALDRIG velat ha ett jobb så mycket som det jag inte fick där. Men samtidigt så har gudarna sina oförklarliga skäl till varför saker händer just som de gör. Jag saknar Svenska Teatern och jag hoppas jag får chansen att jobba där igen, och önskar de lycka till med Mamma Mia så klart!!

Det sägs att “när ödet stänger en dörr, öppnar lyckan upp ett fönster!” Jo det är min egen tolkning men, SÅ ÄR DET 😉 Lyckan förde mig rakt in i famnen på skrivandet igen. Och nu för första gång på svenska. Jag vet inte vem jag skall tacka? Men jag är uppriktigt talat EVIGT TACKSAM!! Den musikaliska glädje jag nu har haft sedan hösten 2013 och fram tills idag här och nu, ja det är totalt obeskrivligt! Underbart kul att få jobba i Vasa med Fighting Star, men jag undrar på om inte ensamheten där blev en större vän än väntat?

Jag hittade tillbaks till “Längtan” och till orden som kommer raka spåret från hjärtat och hela vägen ut! Och jag hittade vägen tillbaks till så som jag vill ha det. Enkelt och fint, och säg det som det är! Goda vänner växer inte på träd. Vi skall så absolut inte ta nått för givet! För livet har sin egen väg, gilla det eller ej! En av mina musikaliska tvillingsjälar hittade jag nu på vägen där uppe i Vasa, Mikael Svarvar. Vi har hunnit jobba på andras grejer och alltid haft kul, men mitt i allt fick vi skriva tillsammans!! Jag hoppas ni tycker lika mycket om det vi gör som jag.

Det finns RIKTIGA HJÄLTAR och det finns Lego versionen. Visst, Lego vinner utan tvekan på “Fame” delen! Men när mitt hjärta bankar EXTRA!? Ja då är det för den riktiga mänskan. Den som tror på det goda, även om man just har fått det onda med våld tryckt rakt ned i halsen! Fick dela några timmar idag med min hjälte Toddes mamma, Nina Brännkärr-Friberg. Gode Gud jag är så otroligt glad för det email jag fick från Toddes sjuksköterskor i slutet av 2010. När jag var med i svenska Idol och de skrev “här är en som kämpar som en hjälte men har så mycket motgång, hinner du komma och hälsa på?” Todde var 6 år då, och hade redan kämpat ett tag mot leukemi. Idag är han 10 år och för evigt min hjälte! Min son Peter och jag träffade på honom i Vasa med hans morfar när vi så fotbollsmatchen mellan VPS och JARO nu i september. Åh vilket underbart återseende!

Jag är så otroligt tacksam, hedrad, glad och väldigt, väldigt stolt! Stolt över att jag fick ha dagen nu tillsammans med mamma Nina och prata i finsk radio om Project LIV som Nina tillsammans med Johanna Stenback har startat. Att få vara en del av denna nya resa. En resa som vill öppna dörrar för alla de som kämpar i det tysta mot det otänkbara, när våra söta små får kämpa mot det som inte ens vi vuxna fixar att ta itu med! När sjukdomens elände knackar på dörren. Inte alla slut är lyckliga mina vänner.. Men vi kan göra det svåra lite mindre svårt om vi står tillsammans! Snälla ta er tid att kolla in på http://projectliv.fi

Evig tjärlek..

Geir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: