En god kram av saknad 😍

Har du varit vid graven frågade min bror? Nej svarade jag. Ärlig talat går jag inte ofta dit, min pappa ligger delvis där, men huvudsakligt är han i mitt hjärta!

Med dessa ord tog jag mig via pappas grav. Tittade, mamma sköter den väldigt fint! Det har hon alltid gjort. På sett och vis även som hon skötte om pappa när han fortfarande levde!

Men för mig personligen behöver jag inte gå dit, pappa för mig är en glädjens man. En som hade nära till skrattet och fick oss andra till att skratta med honom 🙂 För mig är inte det vid graven.

Nu igår, måndag 6 oktober hade min underbara far fyllt 90 år! Ha ha.. Grymmaste pappan EVER! 90 år? Ja, men så blev det inte men jag gråter inte för det. Jag hoppas ärlig talat att mina egna barn får samma förhållande till mig och döden som jag har till den.

Vi lever kvar via våra älskade som minns oss, men som även har blivit en del av oss. På gott och ont 🙂

Har skrattat många gånger av att se hur mina söner gör som jag. Och tyvärr inte bara de goda sakerna! I mångt och mycket är vi barn en kopia av våra förälder. På samma sett som vi ger vidare en arv till våra barn så har vi ärvt många av våra vanor av våra förälder.

Jag saknar min pappa. Jag saknar honom VÄLDIGT MYCKET!! Jag saknar honom så mycket så att han väldigt ofta är en del av min vardag 🙂 Det tycker jag är underbart fint!

Hoppas minnet av mig kommer följa mina barn på samma sett? Nära till skrattet, en positiv saknad. Det skulle göra mig oerhört stolt!!

Jag vill ha den goda kramen av saknad! En sådan som jag skulle vilja ge min egen far i går 🙂 Jag saknar dig och är så oerhört stolt av att få vara din son i all evighet!

Kram och evig Tjärlek!

Geir

IMG_1877.JPG


7 responses to “En god kram av saknad 😍

 • Mariann

  Åh så fint skrivet, jag blev verkligen berörd. Jag har samma saknad efter min far, även fast vi inte alltid hade det idealiska “far-dotter”-förhållandet. Han gjorde mycket illa åt både mor och mig, men till all lycka har jag kunnat förlåta honom och gå vidare, vilket min mor inte klarat av helt och fullt.
  Jag saknar våra diskussioner, våra skratt och de energier vi utväxlade av ömsesidig förståelse. Jag kunde prata med pappa om allt, och han tillät mig att bli riktigt flygande arg på honom, för han visste att vi alltid redde ut våra mellanhavanden, liksom jag också visste.
  Pappa är begravd i Sverige, jag bor här, men precis som din pappa, så finns min pappa i min vardag, och det känns tryggt på något sätt. Jag brukar gå ner till minnesstenen på gravgården ibland. Tända ett ljus, sända en tanke, och på något sätt vet jag att han finns där och välkomnar min tanke. Eller så ser jag på hans fotografi i bokhyllan.

  Jag fanns inte vid hans sida när han gick över gränsen, och det sörjer jag än i dag, för det fanns en del jag kunde ha gjort för honom i hans sista vakna stund, men jag vet att han har förlåtit mig för det, så nu är det lättare att hantera saknaden och tomrummet han lämnade.

  Allt gott till dig, Geir, och gå vidare med vissheten att han finns där och tar hand om dig och de dina. Jag minns ännu din tolkning av Brian Adams’ Please Forgive Me, den har för alltid en plats i mitt hjärta sen jag hörde dig sjunga den.

  Varma kramar, var rädd om dig.

  Mariann

  Like

 • Monica

  Jag önskar att jag kunde sätta så fina ord på tankar och känslor som du kan Geir… väldigt fint skrivet ❤️ Är säker på att din pappa känner både glädje och stolthet över dig där i sin himmel…

  Kram min vän!

  Like

 • Inger Asplund

  Alltså… det här var litet spooky nu. Jag satt precis här och tänkte på hur dåligt samvete jag har för att jag så sällan besöker föräldrarnas grav, trots att jag nu vistats i samma stad väldigt mycket i år. Och precis som jag tänkt det öppnade jag Facebook och det första jag hittade linken var till detta som du skrivit!

  Jag tänker precis som du, att egentligen är de inte där, utan med mig hela tiden. Det som finns kvar där i jorden vill jag helst inte tänka på faktiskt, utan jag hoppas att de är på något mycket bättre ställe.

  Min pappa var väldigt noga med att sköta om släktingarnas gravar, vattna blommor och tända ljus, och jag tänker att han kanske är besviken på mig nu då jag inte tar mig i kragen… Å andra sidan har min äldste bror tagit den rollen i familjen nu, att han sköter om sånt och mycket annat också.

  Varför jag just nu har extra dåligt samvete, är att min mamma också skulle fyllt 90 år om två veckor och jag borde och VILL fixa något fint till graven, men skjuter upp det hela tiden… för att det är så väldigt sorgligt och jobbigt att gå dit. Ju mer jag skjuter upp det, desto högre blir tröskeln. Efter att pappa dött gick jag dit väldigt ofta och hade behov av det då, men nu när båda är borta så har det blivit flerdubbelt jobbigare. Den enorma tomheten blir så mycket mera påtaglig när man står där.

  Sorgen har många ansikten och vi handskas med den på olika sätt både från person till person och från gång till gång. Man måste bara försöka klara av det på något sätt. Om det krävs att man stoppar huvudet i sanden, blundar och låtsas att det inte händer, så måste man göra så tills man vågar titta igen.

  Men varifrån kommer det där dåliga samvetet som så många dras med, fast man på något sätt ändå vet med sig att man gjort och gör så gott man kan och att ingen annan än man själv kunde kräva mer? Om jag bara hade… varför gjorde jag inte? Har sett så många som inte har någon orsak alls till dåligt samvete som ändå har det, tänkt att så ska jag inte tänka, men nu är jag där själv. Helt onödiga tankar då det ändå är för sent att ändra något, säger förståndet, men ändå… Märklig naturlag.

  Like

 • Jenny

  Åh, så fina ord!
  Tar dem till mig och ska försöka tänka som Du gör, då blir det nog lättare att hantera saknad. ❤
  STOOOOOR VARM KRAM ❤

  Like

 • Annika

  Fint skrivet , Geir ❤ Kramen

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: