Rädd för mardrömmen eller spöket?

Rädd mardrömmen

Rädd mardrömmen

Hej på dig, från en smått sömnlös natt i en underbar säng i Oslo 🙂 Jag är på väg hem till min kära kära familj, så det känns rakt ut sagt för djävligt att inte sömnen är på min sida just nu :/

Under hela mitt liv har jag då och då haft problemet med mardrömmar. När jag var liten handlade det som oftast om att jag skickades ut på “isen för att hänga upp tvätten” Har aldrig varit i en sådan situation så klart i riktiga livet, men mardrömmen var väldigt “i livet” varje gång. Den var precis likadan varje natt det hände och det slutade med att jag föll igenom isen och sjunkande på vägen mot den säkra döden vaknade jag kallsvettig och andfådd!

Nu har jag problem med återkommande mardrömmar igen, men nu är det mina barn som är utsatta för olyckor av olika slag, men de har också nu kommit flera gånger om med samma händelseförlopp! Det känns minst sagt som att vakna mitt i skräckens hus, oavsett vart jag befinner mig!

Många av mina låtar har jag skapat på sömnlösa nätter, sömnlösa av olika anledningar.. Men ändå 🙂 Försöker alltid vända det onda till nått gott, men att skaka av sig en mardröm som är så otroligt “verklig” utan att ringa hem mitt i natten och skrika ÄR NI OK? är faktiskt svårt. Just nu får jag nog bara skriva av mig min oro här och sedan försöka återgå till sömnens rike igen. Hoppas bara att jag inte hamnar mitt i barnens olyckor igen för då tror jag att jag försöker vaka i stället tills i morgon kväll när jag är hemma!

Kom på att jag har ett packet “Rakt i koppen” i mitt handbagage så jag tog vägen ned till reception här på Clarion i Oslo där jag just nu bor. Tog med mig två koppar varmt vatten upp till mitt rum och tog fram paketet. Var tvungen att börja skratta när jag såg att det är med smaken “Redd grönsakssoppa” Med tanke på att det att vara skraj på norska stavas “Redd” så blev det onekligen lite komiskt 😉

Nu blev jag mätt och god, lite tröttare och med ett litet skratt i hjärtat kanske natten tar tag i mig med den kramen jag skulle behöva?


2 responses to “Rädd för mardrömmen eller spöket?

 • Cathy

  Hej på dig .

  Hoppas sömnen infinner sig…
  Kram
  Cathy

  Like

 • Mariann

  God morgon Geir. Du har mardrömmar, säger du. De drömtolkare jag har läst om säger nästan unisont att “dåliga drömmar har bra budskap”. Ett litet tips (som du ju inte har bett om, ber om ursäkt för det); försök att inte analysera dina mardrömmar i allt för hög grad, man blir bara uppjagad då, men vänd dem till något positivt. “Vad försöker man säga mig?”, “vad ska jag lära mig?”. Jag drömmer en massa konstiga drömmar ibland, och dom är verkligen WEIRD! Natten till söndag drömde jag att jag födde upp Nova Scotia Tolling retriever och hade alla problem i världen att hitta på namn som började på T till 8 valpar! Jag kom till 4 valpnamn, sen vaknade jag. Försöker fortfarande lura ut vad den drömmen vill säga mig, utan att gå på djupet för det behöver jag inte. Jag älskar hundar, och just den rasen har länge varit min drömhund. Men den kräver aktivitet och motion som jag, på grund av mitt handikapp, inte kan ge den.

  Jag skulle kunna hjälpa dig med dina sömnproblem, men jag ska inte pracka på dig flera råd och tips nu, det är bara för dig att hojta till om du tycker att du vill ha hjälp.

  Höstkramar från Mariann

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: